VODENE KOZE- NORICE
Tudi moja 11 mes punčka jih sedaj preboleva in od nošenja se še komaj prepognem, tako da vcbhf, sigurno ne ve kaj pomeni dolgotrajno nošenje. Res je, da vsi pravijo, da mlajši lažje prenesejo, vendar je moja ta prva imela blago, dojenčica pa hudo obliko še v ustih, zato je odklanjala pijačo in hrano. Super zadeva je gelclair, to so nam dali na inf. kliniki in otrok je in pije, tudi pri aftah pomaga. Malo gela zmešam z malo vode, nato pa s gobico na palčki (od Metaloplasta) hitro porinem v usta s čemur ji namažem vso površino (priročen pripomoček).
Pa kopanje v blagi kopeli hipermangana 2x na dan, samo je treba zelo pazit, da ne pride v oči ali usta. In to je to. Aja, pa zdravnica mi je povedala, da če se otrok naleze v družini od sorojenca dobi težjo obliko kot ta prvi.
Zdravo!
Tudi pri nas prebolevamo koze. Najprej jih je dobil najmlajši, 4 leta, ki je še pred koncem koz od najstarejšega fasal še pljučnico, sedaj 14 dni po tamalem, jih ima še tasrednji, 7 let. In to bistveno hujšo obliko, kozo pri kozi. Najhujše je to, da se mu pojavljajo tudi v ustih in grlu. Ponoči se samo joče, tako ga vse srbi in boli.
Pa noseča sem 24t. Če sem jih jaz prebolela, je otroček zdaj varen, a ne? Se lahko stiskam z bolnikom in ga cartam? Spim poleg njega?
Morda poznate kako domačo pomoč za koze v ustih in grlu? Da zdravil ni, je že zdravnica rekla.
Pozdravljeni.
Pred tremi dnevi sem opazil, da imam vodene kozel. Star sem 41 let. Zdravnica mi je predpisala Premovir. Drugi dan se je začelo srbenje, ki na lasišču počasi postaja neznosno (danes me verjetno čaka druga neprespana noč). A ima kdo kakšen nasvet, kako zmanjšat srbenje lasišča? Cleratin sirup mi nič ne pomaga…
Lp,
A.N.
Živjo, jaz sem tudi pred dvema dnevoma dobila vodene koze, stara sem pa 24. Verjetno si sedaj že prebolel hudo srbenje. Tako, da bi jaz tebe vprašala za nasvet, kaj si naredil ko se je začelo neznosno srbenje… Meni je zdravnica dala antibiotike Valtrex, potem Claritine (ki mi ne pomagajo kaj dosti) in daleron (proti vročini in bolečinam). Mislim da mi nobena stvar ne pomaga, ker danes je tretji dan in izpuščaji so postali napihnjeni in zelo srbijo. Ker jih ne smem praskati, sem jih narahlo drgnila z robčkom, tako jih je nekaj tudi počilo… Seveda pa nisem naprej praskala rane, saj bi tako naredila najslabše. Po lasišču jih imam tudi ogromno, te si samo narahlo božam z blazinicami prstov… Komaj čakam da se rešim tega srbenja… Zdaj bom šla probat če res pomaga mlačna voda…
Lp.
A:V.
Lep pozdrav
Letošnja zima je bila huda glede te vodene koze. Oba otroka sta dobila takoj po novim letom. Otroci kar dobro prenašajo te vodenih kož 3. dan so bili že brez srbenje. Res je, da sem dajala Claritine in mazilo za sušenje.
Na žalost 14 kasneje je še moja mama fasala. In to hudo obliko!! Ojej tega ne privoščim nobenemu kaj je dala skozi. Je zelo močna ženska ampak ta bolezni ji je veliko energije vzelo.
Da, je možno, da lahko vodenih koz 2x dobi 🙂