vnaprej opravičilo
Dan vsem! js se vnaprej opravičujem da postavlam temo sem ki vrjetn ne paše v to skupino tem.pojma nimam kam jo dat…
Vprašanje pa je: v primeru da mam 2 otroka (12let in 13let),pričakujem pa tretjega,ali lahko po končani porodniški do otrokovega dopolnjenega 6.leta starosti delam po 4ure/dan,preostale 4ure mi pa krije država?otroka sta dodeljena očetu sedaj zaradi zdravstvenih vzrokov. na kakšen način in ali rabim spremenit pogodbo o zaposlitvi in ali kakšen papir rabi še zzzs?
pridni bodite in tole me res zanima,če mi lahko kdo pove.
hvala vnaprej!
Gia1,pozdravkjena!Tudi moja kolegica se je odločila za to možnost! Kaj točno je potrebovala,ne vem,vem pa da ima plačane samo ure na dan! Ostale štiri ji sicer grejo v delovno dobo in nek del da tudi država,vendar,na plačilni listi,mi je pokazala,da plačajo(delodajalci) le tiste štiri ure,ko dela…pri naših plačah pa je to tako malo…
Hvala za odg.,dslana2!
vem da je mal plačano ampak js sm raj po porodniški tiste 4ure z otrokom.tut zdej delam uradno po 4h/dan s tem da mi teče polovična del.doba dobivam pol.plačo itd.zaposlena sm pri svojem možu -skupaj mava firmo.fora je u tem kako čimveč od države dobit saj je to cilj vsem ne samo meni.če je država postavila tak zakon za nas mamice,,potem je čas da ga iskoristimo.zato ga je vrjetn postavla.postopka ne vem kako in kdaj in kaj je treba naredit.baje delodajalcu prošno napisat pol pa baje kopijo nje dat csdju al nvem nej mi edn to mal bl u detajle razloži prosim!
če prav razumem, sta starejša otroka dodeljena očetu, kot pišeš? torej ne živita s tabo, pač pa z njim, ali kako? sprašujem zato, ker mislim, da je določeno, da lahko krajši delvni čas do 6. leta starosti otroka koristi eden od staršev, ki NEGUJE in VARUJE dva otroka. sicer nisem referenca za družinsko pravo, ampak verjetno je to oče, če živita pri njemu?
ne glede na zgoraj napisano, tebi pripada možnost koriščenja krajšega del. časa do otrokovega 3. leta.
Gia,pozdravček še enkrat! Hja,najboljše bi bilo,da na CSD vprašaš kaj in kako,ker se mi zdi,da država (pa ne me za besedo držat) drugače obravnava pravice za s.p. ! Nekaj sem brala že pred časom o tem,šlo pa je prav za koriščenje pravice o skrajšanem delovnem času za 3-6 let! Takrat so bili starši otrok z s.p. v neenakopravnem položaju,glede na ostale zaposlene… Morda se je kaj spremenilo.
noja78,nism te prašala al tebi osebno grofica noja 78 dišim al smrdim.sama bom presodila kolk otrok bom mela ali ne,zate in tvoje mnenje mi pa itak dol visi.men se kle kregat s takimi kot si ti ne da,niti ni to moj namen.če nebi smela vprašat tukaj za nasvet,mi naj admin to pove če sem karkoli naredila ali rekla komu narobe.srečno noja 78,upam da si res zaklučila tuki,saj takih ne rabimo tu kot si ti.le želim ti,da bi za svoje froce odlično poskrbela če jih sploh imaš,kako pa jaz skrbim za svoje,je pa moja stvar.razen če nisi ti morda kaj posebnega tu za kar se imaš?!?
Gia1!
Moje osebno mnenje pa je, da imaš otrok, kolikor ti jih je namenjenih!
Zdravstvene težave se lahko dokaj hitro pozdravijo, otroka sta preskrbljena s strani enega od bioloških staršev, niso pa še vse stvari “pošlihtane”, saj se jih niti ne da zadovoljivo urediti v kratkem času.
To, da izkoristiš vse svoje možnosti, ki ti jih država s svojimi institucijami lahko nudi, je tvoja osnovna pravica tako, kot pravica do rojevanja otrok.
Zelo mi dišiš, zato bom še naprej podpiral in tudi po svojih močeh pomagal tebi, Gia1 in vsaki, ki ji je ŽIVLJENJE na prvem mestu!
Želim tebi in vsem tvojim otrokom, da ste srečni, zdravi in veseli!
LP
Zaradi noje78 in jej podobnih, se ti ni potrebno niti koristno razburjati. So pač taki, kot so:produkt vzgoje in okolja. Z razumevanjem takih ljudi narediš več, kot z obsojanjem.
To, da so tako negativni, naj postane zate in za otročička v tebi nepomembno, zato ti svetujem, da prebereš samo prispevke, ki niso zlonamerni-od dobronamerih ljudi.Ogradi se od vsega, kar nate in na plod tvoje ljubezni ne deluje dobro!
A ni sistem, v katerem živimo okruten, neizprosen,parazitski, pokvarjen do obisti?
Že s samim tem, da si leta in leta plačevala davke in prispevke, se moraš izboriti za to, za kar iščeš tukaj rešitev. Če uspeš, boš SAMO DOBILA OD SISTEMA VRNJENO, KAR JE TVOJE, kar si morala prisilno plačevati na razne kupčke!
LP
Hvala Miran za tako direkten in realen post.take in podobne kot so noja78,pa itak dam na ignore.res je za življenje sem se odločila,kljub temu da sem bla mnogokrat brez volje,brez opore in nujno potrebnih stvari.ker sem bolj cenila človekove kot materialne dobrine,sem tukaj kjer sem,in hvaležna sem samo sebi,da sem vztrajala in do sem prišla.imam krasnega moža in luštna 2 pubertetnika.usoda nam ni vsem namenila zdravja-imamo se pa radi in imamo drug drugega,ostalo itak ni važno.v ta naš krog pa iz srca povabim tudi moje prijatelje ki so kot sonček ko pri meni grmi!pozdravček mojim prijateljem,takih med njimi kot je Miran,je malo,vendar so.=))