Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Vloga za spremembo stikov in preživnine

Vloga za spremembo stikov in preživnine

Zanimivo je, če ne siliš nikogar (očeta) v tisto kar noče (stike).
Predstavljaj si, da so stiki določeni. Oče stikov ne izvaja redno, torej ti temu prilagodiš življenje. Ko se oče odloči, in pride na stik (ker je na urniku), je to njegova neodtujljiva pravica, neglede na naš urnik in obveznosti. Zraven treh otrokov se moram prilagajati še bivšemu. V času stikov (po urniku) moram biti na razpolago, ker obstaja velika verjetnost, da ga ne bo, vseeno pa moram tiste dneve organizirati tako, da ni problem, če slučajno pride.
Zabavno rata, če želiš stike tudi na papirju prilagoditi dejanskemu stanju. Če oče namesto 5x mesečno pride 1x mesečno, pa želiš to tudi na papirju, da ti ni treb ostale dneve čakat doma, če si bo gospod slučajno čas vzel za otroke. Takrat kar naenkrat vsi obožujejo in pogrešajo otroke. Tudi sodniki spodbujajo idejo, da so stiki pogosti, pa čeprav samo na papirju. Jaz pa naj se prilagajam 3 otrokom in še očetu?? Stikom moramo prilagajati tudi izvenšolske dejavnosti otrok, ker naj bi takrat bili na razpolago očetu, pa če ta pride ali ne.

@ Jalur: Zabavno rata, če želiš stike tudi na papirju prilagoditi dejanskemu stanju.

Ni enak primer kot pri tebi, vendar želimo narediti TOČNO TO!

En policist mi je dal nasvet in sicer, da nekdanjemu partnerju vsakič sporočim kadar kam želim z otrokom in da je to zelo pozitivno za njega. Tudi ko ima otrok aktivnosti in ti ne more nič tudi če gre na policijo. Še posebej če ti nič ne napiše, da se s čim ne strinja…

pozdravljeni!
sem prebiral ta forum in so stiki z otrokom kar hudimana stvar….sem kar malce razdvojen…moja težava je v tem, da imava s sinom zelo malo stikov saj se borim že 2 leti za stike s sinom kateri je star 15 let( in ga puberteta zelo premetava) po csd-ju in z mamico…nekako imam občutek in ne samo jaz tudi socialna delavka, da v ozadju mamica zavira sina pri stikih…imam določene stike in sicer 1 dan v tednu in 1 vikend v mesecu….od 2 in pol letih je bil vsega skupaj pri meni mogoče 3 tedne preračunano v dneve…že prvi izvirni greh je bil narejen na csd po podpisu odločbe, kjer je soc. delavka povedal da ti stiki niso obvezni, češ ker se bo otrok sam odločil kako in kaj…druga soc.delavka pa pravi, da stiki morajo biti z očetom, ker je tudi prav tak razvoj za otroka…je pa problem in mislim, da se njegova mamica in njena žlahta pogovarja okrog tega sproščeno vpričo njega…jaz sem jo tudi prosil, da naj mu reče sinu, da ni nič narobe in da tudi ona želi, da gre k meni pa je rekla, da tega ne bo rekla, ker je preveč sovraštva v njej do mene…in to se nekako odraža tudi na sinu…saj se slišva po telefonu ampak nimava pa tistega pristnega stika in je tudi zelo zaščitniški do mamice kar je tudi do neke meje prav in ne, da je orodje zoper mene…prav tako mu je tudi naročila, da naj z mojega računalnika sname slike na katerih sva bila z zdajšnjo partnerico na oddihu…in je te slike kazala drugim…tudi ko je bil pred kratkim na razgovoru na csd je povedal, da kadar je pri meni da je prav super in ni nič narobe in, da me ima rad in da ni tudi nič narobe, če je prisotna zdajšnja partnerica saj ga je nenazadnje sprejela zelo dobro in mislim, da tudi on njo…ko je bil pred kratkim pri meni na božičnem obisku ( nazadnje je bil pri meni poleti) jo je držal za roko in sta se prav lepo smejala in bila razposajen prav tako jaz tako, da s tega stališča mislim, da je do nekej meje znosno…kliče me predvsem takrat, ko je sam in tudi ko je bolan, nimam teh podatkov ker mi njegova mamica tega noče povedati sam pa verjetno tudi ne sme tako, da to zvem preko mojih strašev…sem se hotel oglasiti pri sinu in ga obiskati me ni spustiloa k njemu in mi še dejal ,da mi bo prepovedala sodno stike oz. približevanju k njegovem domu…zakaj…ne vem…tudi ko bi ga bilo treba peljati k zdravniku na pregled ga nisem smel jaz ampak ga je njegov sosed nakar mi je v javnosti zabrusil, da se naj malo zanima za svojga sina češ, da ga mora on voziti po dohtarjih..sem jo klical mamico in ji povedal, če je to res, je rekla da ja in dejala, da četudi bo moj sin na pol “crknjen” me ne bo poklicala, da ga peljem, da bo že enga dobila….naj povem, da je velikokrat sam doma popoldan, vikende skoraj ni nič z mamico ampak je pri mojih starših…ja počasi zgubljam potrpljenjein mislim, da mu bom vsak ćas dejal” glej veš, da si moj sin in da te imam rad lahko me vedno pkličeš in če si se odločil, da boš prekinil stike z mano si se pač tak odločil, vendar naj po parih letih, če me boš portreboval mu nemorem zanesljivo odgovoriti, da se mu bom pa javil…bil sem že večkrat na csd in pa brez uspeha saj nimajo inštrumentov, da bi lahko mamici pojasnili, da mora otrok imeti stike z očetom…se mi smeji in mi pravi ,češ si pa dobil kar si iskal, ker ve, da imam sina zelo rad in me je pač udarla tam, ko me najbolj boli….csd pravi pejte v tožbo ampak zakaj le…še slabše bo že itak je njena žlahta polivala gnojnico po meni, češ kakšen oče pa sem, da sem poslal sina na pogovor k socialni delavki in mi je tudi sam dejal, da ni bilo nič kaj takega, da sta se malo pomenila in to je to…njena sestra ( od bivše žene)je še klicala na csd in hotela preprečiti razgovor, češ da bo mamica dobila živčni zlom, ker se tak linč dela s sinom soč.delavka ji je dejala, da to se nje ne tiče in da o tej stvari bomo diskutirali samo mi 4; starša , sin in jaz kot soc.delavka in ji je še zabrusila, češ, to se dogaja prav iz tega razloga ko se vsi vtikate v take stvari….kaj naj mi še ostane kot žalostnemu očetu še mogoče kakšna pravna pomoč, da bi se mamica malce zamislila in mogoče tudi kaj sama naredila v tej smeri…glede stikov se sama dogovarjava in koj pride do njih vedno najde kakšen razlog da odpove…hvala vam za odgovore….

Sin je star 15 let. zelo dvomim, da pri teh letih ostane doma, če mu mama tako reče. Po domače povedano se mu k tebi ne da it, ker so mu pomembnejši prijatelji, punce, mladostniške zabave itd. Konec koncev bi lahko mami rekel, da gre k sošolcu, pa bi v resnici prišel k tebi, če bi mu do stikov kaj bilo. Pri teh letih pričakovat, da bo čez vikend ali popoldne posedal pri tebi doma je iluzorno, tega ne počnejo otroci niti pri neločenih starših. Svoj odnos poskušaj zgradit na drugačnih temeljih, preko neta, telefona, po šoli se lahko dobita na soku, povabiš ga na kakšen dogodek. Postavljat ultimate je rahlo smešno, saj si vendar ti starš. Ti čisto verjamem, da si si želel več stikov z otrokom, ko je bil majhen, samo ta vlak je odpeljal in nima smisla, da se s tem obremenjuješ. Čez tri leta pa bo sin polnoleten in bo polno odgovoren za svoja ravnanja, tudi za stike s starši. Poskusi s sinom vzpostaviti odnos kot z odraslim človekom (kar tudi zelo hitro postaja), mislim da bo več uspeha kot če hodiš na CSD.

Me kar stisne pri srcu.
Rečeno na splošno.
Ni stvar v CSD, tehniki, papirologiji. denarju…
Stvar je v ćloveških odnosih
Dejstvo je, da ima škarje in platno (in skrbi vsakdanje )v rokah tisti, ki mu je otrok dodeljen.
In da prikroji zadeve sebi v prid
In da se iz ozadja maščuje drugemu, ki mu otrok ni bil dodeljen
In da se starš ki mu otrok ni dodeljen, naenkrat trudi za dobre odnose z otrokom
In da starš, ki mu otrok ni dodeljen šele sedaj zaveda da ima otroka
Če je en starš oropal dostojanstva starša drugega otroka, ne more sedaj pričakovati, da mu bo prevarani starš šel na roko
Je mislil starš ki je varal, da ima otroka?
Ker, če bi bila ločena starša kooperativna, se verjetno ne bi ločila
Kar poseješ to žanješ

Mislim, da te čisto nič ne stisne pri srcu. Priznaj!
Pa kdo si ti, da sodiš zakaj kdo vara? Pozabi in začni živeti!!!

alex1000:
kot ti je napisala že “prepozno” je sin toliko star, da mu nihče ne more preprečiti stikov s teboj, če si jih res želi. kot si napisal naj bi bil tako ali tako veliko vikendov pri tvojih starših pa mi ni jasno, zakaj ne prideš k njim, če bi bil rad z njim oziroma zakaj bi hodil k tvojim staršem, če tvoja ex goji taka negativna čustva do tebe.
po zakonu se stiki morajo izvajati in starša, ki jih preprečuje doleti tudi kazen – odvzem otorka, tako da trditve CSD-ja, da ne moreš nič ne držijo. bi bila pa potrebna tvoja konkretna angažiranost, tožba nasodišču zaradi oviranja stikov in vprašanje je, kaj bi s tem dosegel.
tudi sama imam dve najstnici in mi je kristalno jasno, da jima ne morem preprečiti stikov z očetom, saj imata računalnik, fb, mobitel, … recimo, da jima lahko preprečim fizični stik, pa še to ne, če bi oče prišel k njima v šolo ali na naša vrata. je pa res, da do gresta k njemu gresta tudi k vsem sotalim sorodnikom na obisk, pa k prijateljem, itd. in nista veliko z njim. spita pri njemu in nekaj ur se družijo skupaj, odvisno koliko interesa zanju pokaže njun oče.

če se želiš zbližati s sinom obstaja tudi ta možnost, da si pišeta po mailih, da se pogovarjata o stvareh na splošno, da spoznaš sina kot človeka. maili niso slaba stvar, so nadomestek klasičnih pisem.

ej imam eno vprašanje glede počitnic,očetu pripada en teden poleti, zame pa ni nič določeno, sodišče je reklo da jaz se moram držat sodne poravnave drugače mi bojo otroke vzeli, torej meni ne priada nič počitnic?

He he.

Ma saj ti vse piše…v celih 3 mesecih izberita teden ko bo pri njrmu, ostali dnevi so vaši, ne vem zakaj takšna filozofija okoli tega.

Ma saj ti vse piše…v celih 3 mesecih izberita teden ko bo pri njrmu, ostali dnevi so vaši, ne vem zakaj takšna filozofija okoli tega.[/quote]

da ni tko izi….ker če bo z otroci kam šla za par dni ali par tednov bo zaradi nedorečenosti sodbe kršila očetove stike in vikende…hjah…

Mislim budalaščine naših sodišč so neizmerne!!!!!

Noh jaz bi rekla, da glede na skop opis to pomeni,d a mora on povedat kdaj bo šel z otroci za EN teden na dopust. Vendar pa mislim,d a moraš njega obvestiti tudi ti, da greš na dopust s termini in mu povedati da se takrat stiki ne bodo izvajali. Pol mislim,d a ti nič ne more, niti sodno.

New Report

Close