Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija viroza ali gripa

viroza ali gripa

Potem ji nekdo nosi infekte. Drugače ni mogoče zboleti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hčerka je vmes driskala 1x in to močno z vonjem po ribi. Je pa zvečer še enkrat ogromno izbruhala čepraj je skoraj nič. Tudi pije ne veliko. Pravtako je bruhala ponoči 1x, čez dan zaenkart ne, kako bo sedaj, pa nevem. Je skoraj nič, niti najljubših juh ne. Ima pa na ritki in okrog lulike rdeče pikice., predvidevam da glivice. Tudi danes je kakala svetlo in tekoče. Na luliki pa je bil opaziti vlečljiv izcedek prozoren. Temperatura je najvišja 37.3. Ali bi bilo dobro preveriti urin? Bojim se da nebi slučajno imela uroinfekt, ki ga je prebolela že 1x. Bila na terapiji z primutrenom, do izključitve refluksa.

POčakajte, vmes pa morate poskrbeti, da bo deklica pila. Dan ali dva še opazujte.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Ponovno jaz:( Hčerka bruhala ni, je pa zvečer driskala vsake pol ure do uro. Tako je bilo do 3h zjutraj, ko sva končno zaspali do malo čez 6, ko me je znova zbudil močan zvok vetra. MAla ful glasno prdi, tako opčitno da je jasno, da se poleg pokaka. Sicer bolj malo kaka, vendar toliko da glih umaže plenico. Seveda kakat ni mogla nevem kaj, ker je izredno neješča, četudi je zdrava, sedaj pa ne je skoraj nič. Včeraj je jedla 2 krat jogurt navaden (1x skoraj celega, drugič pol) juhe zavrača kljub temu da jih obožuje drugače. Tako je še poleg jogurta spila 150 ml mleka in 150ml kakava, vsaj to, ker čaja spije malo. Torej je razlog da že danes obiščemo dežurneega ali naj počakamo do poneddeljka? Moti me to, da še nikoli ni spušala takšnih groznih glasnih prdecev, da nebi bilo kaj narobe. Blato pa, četudi ga je malo (svetle barve) zelo smrdi.

Sem vam že napisala, da je vzrok za obisk pri zdraniku slab vnos tekočin (posledično lepljiv jezik, suhe ustnice, odvajanje urina na dlje kot 4-6 ur, urin pa je rumen in smrdeč). Hidracija ni vprašanje tega ali otrok hoče ali ne piti. To je vaša naloga, da ji na 10-15 minut date žlico tekočine.
Moram napisat, da ne razumem, da je lažje otroka dati v bolnišnico na infuzijo, kot pa se potruditi, da ga dobro hidrirate.

SEveda jo imam raje doma kot v bolnišnici, vendar če tekočino zavrača, tudi po kapljicah res več nevem kako naj ji jo ponudim, pa sprobavam vse od takšnih do dručnig brizgalk, flaš, ustnikov. V glavnem na vse možne načine. Včasih žal pač ne gre. Bomo se trudili še dalje, ker mi res ni, da bi bile v B zaradi dehidracije.
Hvala, lp

Ampak točno to se bo zgodilo, če ne boste dajali dovolj tekočin.

New Report

Close