umik nosečniških simptomov
Pozdravljeni,
sem poskusila tole iskati po forumu, pa mislim, da iskalnik ne dela. Se opravičujem vnaprej, če ste to že kje odgovarjali.
Skratka, stara sem 34 let, imam diagnozo endometrioze in samo en jajcevod. 5. 2. je bil prvi dan moje zadnje menstruacije, 11. 3. sem (na 36. dan ciklusa, ker imam daljše cikluse) naredila test nosečnosti, ki je bil pozitiven, naslednji dan tudi. Kakšen teden pred tem sem imela malo krvavitve (verjetno vgnezditvena?). Še preden sem naredila test, sem imela že nekaj nosečniških simptomov (slabost, mali krčki, boleče dojke), ki so se v naslednjih dneh po testu še nadaljevali in okrepili, to jue trajalo kakšne 4 dni. Potem pa so se popolnima nehali, le še dojke me rahlo bolijo. Internet itak pravi, da je to lahko samo “missed miscarriage”, torej splav brez tipičnih simptomov krvavitve itd. Kaj lahko naredim? A je moja zaskrbljenost dovolj tehten razlog, da pokličem svojo zdravnico in se naročim na pregled čim prej (sicer imam pregled 4.4.)? A se tako zgodaj sploh že kaj vidi – to je zdaj 6. teden, če sem prav izračunala. A je možno, da se simptomi tako zgodaj kar umaknejo oz. da fluktuirajo do te mere? Mislim, da iščem samo en reassurance oz. prosim za nasvet, kaj narediti (mi je jasno, da ne morete vedeti točno, kaj se dogaja).
Hvala vnaprej!
spoštovani,
mislim, da je predvsem ta “čim prej2 odveč, ker če gre za neuspešno nosečnost itak ni kaj storiti niti to ni nujno takoj. Lahko pa naredite še krvni test beta hCG, da boste gotovi, da oziroma če ste res noseči ali gre le za simptome brez osnove. Potem pa pokličite ginekologa in se dogovorite za obisk, ki pa kot rečeno ni nujen, saj pomagati ni mogoče, ob “zadržanem splavu” pa je ukrepanje sicer koristno, ampak kot rešeno, nič nujnega.