Uhananje urina
Pozdravljeni, stara sem 27 let, tretjič noseča trenutno 22 teden.
Zadnje dni se mi pogosto dogaja da mi ob kihanju, naprezanju ipd, včasih tudi iz popolnega miru uide urin, kljub temu da me takrat ne tišči na vodo. Zadnje dve noči se mi pa dogaja tudi da se zbudim z mokrimi hlačami. Danes sem bila na pregledu, plodovnice je normalno, tako da izgleda gre res zagotovo za urin. Zdravnik ni nič komentiral, mene pa vseeno skrbi da to ni normalno in če bi morala kako ukrepati? Je precej neprijetno, ker se to dogaja kljub temu da redno hodim na stranišče in zvečer ne pijem veliko. Urin mi redno kontrolirajo in je brez posebnosti.
Hvala za vaše mnenje
Spoštovani,
kaj naj rečem? Inkontinenca seveda ni normalen pojav, ni pa nujno tudi kaj za ukrenit. Verjetno je razlog v spremenjeni anatomiji sled povečane maternice in stanju po dveh porodih ter je pač medenično dno bodisi poškodovano ali zgolj bolj ohlapno ter ne zagotavlja ustreznega ventilnega mehanizma, ki sicer skrbi za kontinenco urina. Če bodo težave podobne po porodu dalj kot 6 mesecev, bo morda potrebno kaj ukreniti v smislu operacije za odpravo urinske inkontinence, trenutno pa žal ni ustreznega medicinskega ukrepa proti temu.