Tezave z zanositvijo
Pozdravljeni, s partnerjem se trudiva ze 9m neuspesno. Moj cikel je bil zadnje pol leta na 30dni, ta mesec 27 dni. Je to ok? Odnose imava na 2 dni redne. Ker sva ze v skrbeh sva se samoplacnisko odlocila za spermiogram in prehodnost jajcevodov.
Ima katera izkusnje s testom prehodnosi? Kaj menite o caju krvomocnice?
Mene to ze res razzira, vsaka menstruacija novo razocaranje, okoli naju sami otroci in nosecnice. Na trenutne bi najraje samo kricala, ker mi je prehudo. Ne zmorem vec.
Hvala vam tudi za kaksno vzpodbudo, res je hudo ker se o tem ne morem pogovoriti z mamo, prijateljicami..
Spoštovani,
žal niste navedli ne svoje ne partnerjeve starosti, kar je sicer za reprodukcijo pomemben podatek, predvsem pri svetovanju glede razpoložljivega časa. Sicer pa naj vas opomnim na nekaj, o čerem ves čas pišem, da se je osnovna časovna enota pri prizadevanjih za nosečnost 1 leto (12/13 ciklusov) in o kakršnikoli “neučakanosti”, uporabi izrazov “že toliko časa” ipd. lahko toleriramo šele, ko mine vsaj ena takšna časovna enota. Vaših 9 mesecev neuspeha torej nikakor ni noben “že” in za neučakanost za enkrat nimate prav nobenega razloga. Človeška reprodukcija je pač že od nekdaj zelo neučinkovita in s sodobnim načinom življenja ter z bolestno prepričanostjo, da mora bit vse v piko predvidljivo in po naše, se dojemanje tega spreminja v novo obliko stresa in razočaranja še preden si tega zasluži.
O krvomočnici ne vem veliko, nima pa niti približno čudežnih učinkov. Omenjeni preiskavi spermiograma in prehodnosti jajcevodov pa sta sicer res smiselni, preden o čemerkoli ugibamo.