Suha nožnica
Pozdravljeni! Že dalj časa imam težave s suho nožnico. Stara sem 33 let, menstruacije redne, ovulacije tudi, na UZ baje vidna dobra ovarijska rezerva. S fantom se vodiva na kliniki za neplodnost, vzrok pri njemu, jaz BP, kri za hormone sem dala 2,5 leta nazaj, brez komentara, da bi bilo kaj narobe. Pri spolnih odnosih občutim bolečine, endometrioza izključena (laparo in MR). Redko občutim navale vročine, po hrbtu sem mokra. Priznam, da sem pomislila na menopavzo, upam, da to ni vzrok. Pri odnosih brez lubrikanta ne gre, nerodno mi je, ker verjetno fant misli, da mi ne paše. Je možno, da bi tako vplivala psiha na suho nožnico, ker res pomislim prvo na to, da me bo bolelo? Obstaja kaj kar bi mi lahko pomagalo pri suhi nožnici? Hvala vam za odgovor.
Spoštovani,
proti težavam z drsnostjo nožnice so razvili pomagalo, ki se mu reče “lubrikant”. Priporočam katerokoli ne vodni osnovi. Sicer pa je menda znano, da je žensko včasih potrebno “ogreti” preden je možen penetrantni spolni odnos in temu rečemo “predigra”. Nekatere pač potrebujejo malo daljšo… predigro. Strah pa je res slaba popotnica spolnim odnosom in tega se je tudi treba na nek način znebiti.