stranski učinki Amoksiklava
Sin že drugič je Amoksiklav ( v 2. mesecih, star 2 leti). Isto kot prvič, se tudi tokrat obnaša povsem ‘podivjano’. nagaja, izziva, grize, tepe, meče knjige in igrače po tleh, ne spi (zaspi šele okoli 23, ‘po sili’, zbudi se ob 5. (navadno od 8zvečer-7 zjutraj).
Tokrat ima A. za vnetje ušesa, ampak že 5 dan.
Vpašanje, ki me muči je pa, glede na to, da sem prebrala, da lahko A. povzroča nespečnost, hiperaktivnost itd…me zanima, ali je potrebno zamenjat A. za kaj drugega, ali se samo ‘počaka’, da izzveni … Res ne vem, meni se zdijo ti učinki strašni, saj se bojim, da mu bo to ‘ostalo’. Sicer je živahen otrok, ampak tole je pa čist pretirano…Nič ne uboga, kar divja in se smeji, ter del same lumparije. Ali mislite, da je razlog le v tem, da ne greva nič ven, in ni na zraku, ali ga še morda toliko bolijo ušesa (po 5 dneh)?
Kako naj razložim to ‘divjanje’ zdravniku, mislite, da me bo vzel resno?
Hiperaktivnost, tesnobnost, nespečnost, zmedenost in agresivnost spadajo med zelo redke stranske učinke amoksiklava (manj kot 1 na 10.000 zdravljenih), vendar vsekakor je možno.
Spodaj vam prilagam SmPC, stran 6 (skrajšano navodilo pa je tudi v embalaži zdravila), pa ga pokažite zdravniku:=)
http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=s-004183.pdf&dir=smpc
Glede na opisano, bi svetovala zamenjavo antibiotika in opustitev nadaljnjega predpisovanja.
Če nečesa še nismo videli, pa je opisano, je vseeno možno (to velja za vašega zdravnika, če bi bil bolj med nejevernimi).