slovenska imena za puncko in fantka
Tudi Slovenska imena obstajajo npr. Janez, Štefan, Ivan, Alojzija, Hermina, Marjana, Marjan, Franci, Frenk, Marica, Simona, Jožica, Milena, Mirko, Andrej, Angela, Stanko, Stane, Konrad in še in še jih imamo.
Moj sinko ima čisto Slovensko ime Tadej in sem ponosna na to ime.
LP, Doroteja
Erazem izhaja iz Erasmusa, vendar je poslovenjeno do te mere, da ga kot Erazem ne znajo niti izgovarjati drugje. Franci je denimo enako – iz Fracisa, Frančiška, pa je vseeno kot slovensko. Enako je z Janezom – to je v bistvi Johannes, pa vseeno kot Janez ni znan nikjer kot v Slo.
Čisto izvirno slovenska imena pa imajo večinoma resnično ČŽŠ v sebi in povezave soglasnikov in sičnikov: Vesna, Črtomir, Iztok itd.
T.
Meni je zelo všeč ime Lan. Edino to me moti, da ne vem odkod izhaja to ime in kaj pomeni. Vem, da je to rastlina in tkanina. Morda katera od vas kaj več ve o tem imenu.
Najin sinček je Jaka, všeč mi je pa tudi ime Jaša (ki je pa ruska varianta imena Jakob).
Janoš, Tilen, Tadej, Damijan, Lara, Anja, Ajda, Hana, Elena, Magdalena – niso vsa slovenska, so mi pa všeč.
Moja prijateljica bo dala otrokom ime Lovro (kar je zares slovensko ime, a meni ni niti najmanj všeč) in Tinkara.
Lp
Ičija
sicer je bilo vprašanje postavljeno že pred leti, pa vseeno, če bo kdo pogledal:
MATILDA
JOLANDA
ŠTEFANIJA
ROZALIJA
ROZAMUNDA
PEPCA
JOŽEFINA
FRANČIŠKA
HILDA
LEOPOLDINA
ZORISLAVA
GENOVEFA