Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Skupno skrbništvo nad otroki

Skupno skrbništvo nad otroki

Verjetno piše, kake so potrebe otroka, ker neke stroške je bilo potrebno predstavit. Na tej podlagi so določili, koliko moraš prispevat ti. Razliko mora prispevat mama, (+ vse nepredvidene zadeve, ki niso upoštevane). Zračunaj, saj imaš podatke v sodbi.[/quote]

ampak ne piše kakšna je ta razlika.

ja zakon tak kot je trenutno, je bolje, da ga nebi bilo,ker ni pošten do vseh enako.

Ne razumeš. PO zakonu je sodišče naredilo razliko med tabo in bivšo. Ona je skrbnik, ti si pa zavezanec za plačevanje preživnine. Tako to je po zakonu in ne moreš rečt, da je nepravično…..

Sicer pa bodi vesel, da plačuješ tako malo. Res boš težko znižal…..Plače tudi nimaš tako švoh, da bi šlo sodišče na nek grozen minimum.

Verjetno piše, kake so potrebe otroka, ker neke stroške je bilo potrebno predstavit. Na tej podlagi so določili, koliko moraš prispevat ti. Razliko mora prispevat mama, (+ vse nepredvidene zadeve, ki niso upoštevane). Zračunaj, saj imaš podatke v sodbi.[/quote]

ampak ne piše kakšna je ta razlika.[/quote]

ti podarim kalkulator?

Ampak ti si res ne samo mojster, ampak velemojster sprenevedanja.

Dobro enkrat sem že napisala, pa ste spreobrnili. Bom še enkrat. Takole tarnanje bi razumela, če bi plačevali po 1500 evrov preživnine. Pri fičnikih, ki jih slovenska sodišča določajo za preživnine je vse skupaj brez veze, ker se ve koliko otrok v resnici stane in da se tvoja preživnina definitivno porabi za otroka. Pa če ti veš ali ne veš koliko da k preživljanju zraven mama, verjamem, da je to vsaj toliko če ne več kot ti. Z MANJ SE SPLOH NE DA ŽIVET!!!! Mogoče lahko životariš…..
Človek pa z lahkoto ko vas bere dobi občutek, da ste škrti, malenkostni težaki in nič čudnega da samski. Pol pa to zapišem, pa se jezite, da vas žalim. Še naš Miki je dojel, da so v Sloveniji preživnine nizke.
Fantje dajte prebrat kaj pišete. Pa o vaših otrocih se pogovarjamo no.

Krscen maticek!

Razlika = x ( potrebe otroka) minus 145.
Ali pa x krat 2 minus 290.

Samo pojasnilo. Jaz ma-go-ju samo interpretiram sistem, ki je absolutno zločinski in preprosto grozljiv.
Nikakor se pa ne strinjam z včeraj in njenimi izjavami na forumu. Tudi z večino ostalih se ne.

Seveda se ne strinjaš z mano. V osnovi se ne moreš, ker je moja filozofija, da odgovoren starše poskrbi za svoj naraščaj. Ločen ali ne, z sodno odločbo ali brez nje….

Ti pa napišeš svojemu sotrpinu (beri zgoraj) bodi srečen, da imaš malo preživnino. Kako je lahko odgovoren starš, srečen, če mu ni treba skrbeti za otroka? In vse to pisarjenje gor o zakonu, ki vas maltretira…. Ali je važno, kaj piše na eni sodni odločbi ali je pod črto važno to kako poskrbiš za svoj naraščaj? Odgovoren starš za preživljanje svojega otroka ne rabi nobene odločbe. Samo srce in zdrava pamet zadostujeta.

Veš kaj. Zmerjala z neodgovornim me pa ne boš! Otrokova mama se je želela ločit, otrokova mama izkorišča zločinski sistem v svojo korist in ne v korist otroka. Če pa besne ločenke mislite, da smo vsi očetje tako zelo neumni, da bomo resnični verjeli, da to kar nam narekuje sistem je v otrokovo največjo korist, se pa prekleto motite!

In ma-go ima glede svojih pomislek čisto prav. Zakaj zaboga bi moral plačevati stroške bivanja otroka pri bivši? In en mi nabijat o tem kako je otrok samostojna oseba in neke podobne filozofske neumnosti. Vsak se bo po ločitvi boril zato, da mu bo čimveč ostalo za “novo”življenje, ker je čisto vsakemu ločencu jasno, da so “navezanost” enako za oba, enake pravice in podobne neumnosti le kretenizem brez primere.

Sploh pa tvoje cvetke o preživninah nekaj 1000 EUR in podobe neumnosti. Če si tolk mahnjena na denar ne vem kje si našla vaškega posebneža in ne nekega Donalda Trumpa. Ali pa misliš, da sitolk sploh in oh super duper mama, da ti zaradi tvoje izjemne skrbi za otroke pripada celo ekstra dohodek za varstvo otrok…..

Podobno kot recimo največja bedaria, ki sem jo prebral na tem forumu od vas. “Vseeno je kdo je otrokov skrbnik”…..Iz lastnega in primera večih sotrpinov lahko povem, da je to daleč od resnice. Moj sin k meni noče, sem pa prepričan, da bi imela odličen odnos oče-sin, če bi bil pri meni doma……Tolk o tem.

Mick, na kaksen nacin se ti zdi, da ma-go placuje za stroske bivanja otrok pri bivsi?

In navezanost na oba starsa ni kretenizem.

Ljubi Miki:
– kje natančno sem napisala (te ozmerjala:)), da si neodgovoren. Si se že moral prepoznati v mojem zelo splošnem zapisu o odgovornih in neodgovornih starših
– zmedene imaš pojme, a misliš da če bi bil na papirju skrbnik, bi bil pa sin pri tebi? Verjetno točno toliko in z čisto istim nagajanjem bivše kot če nimaš skupnega skrbništava. Če si pa predstavljaš, da bi imel samo ti skrbništvo smo pa pri lastninjenju otroka, ampak s tvoje strani
– pa ne vem kake cvetke o preživninah nad 1000 evri, Trumpih in moji mahnjenosti na denar? Samo rekla sem, da bi bilo tarnanje, ki ga uprizarjate in potreba po kontroli bivše, kako porablja denar, smiselno, če bi plačevali tako visoke preživnine
– in s 150 evri preživnine ne plačuješ stroškov bivanja pri bivši amapak to zadostuje zgolj za pokritje otrokovih osnovnih potreb (vrtec, šola, krožki, obleka), ki so splošen strošek otroka, ne pa strošek bivanja pri mami. S 150 evri preživnine ne plačaš centa stroškov bivanja pri mami, s preživnino nad 1000 evrov pa bi se dalo o tem govoriti

Res si luškan Miki :), neverjetno razvito logično mišljenje imaš

@včeraj: Če govoriš o neodvornih moških tule javno to leti tudi name. In preživnina ni 150 E. Namerno se sprenevedaš, ker dobro veš kakšna je. Sem že precejkrat napisal. In sem bil na sodišču in Zakon znam na pamet, računati pa tudi, da vem kakšne stroške krijem jaz. Kapiš?
In priznaš, da skrbnik lasti otroka…vse povedano.

@Ma-go
jih s tako preživnino ne. Jaz pa s svojo praktično v celoti finančno preživljam otroka. Od prvega dne sem.
Navezanost na oba starša v primeru, da en ima nekakšne bežne stike je neumnost brez primere. Kaj takega lahko zraste samo na zelniku neodgovorne ženske, ki je zahtevala ločitev in v isti sapi trdi “kako želi, da otrok ni ničesar prikrajšan”. A seljenje vsak dan nekam drugam je pa super za otroka? Simorda kdaj brala izpovedi otrok iz ločenih “družin”? Kakšne muke in trpljenje je to?!

Mick, lepo te prosim, da mi razložiš, kako ma-go s 450 evri na mesec, kolikor on porabi za dva otroka za pol meseca, pokrije še del stroškov pri mami, ker to verjetno zanima še marsikoga drugega. Da zmanjšamo stroške pa to.
Ma-go dejansko za enega otroka porabi 450 evrov na mesec (ali 450 za dva za pol meseca), kar je nizek znesek za enega otroka. Kot ugotavljaš tudi sami. (In ne mi prosim z minimalci, ma-go zasluži več kot minimalca).

To, koliko si otrok želi biti s katerim od staršev, nima popolnoma nobene zveze s sodno odločbo o dodelitvi otroka. Navsezadnje je tvoj otrok še čisto premajhen, da bi jo znal prebrati. Indoktrinirali bi ga pa lahko tudi, če bi živel s tabo, razen če ga ne bi spustil nikoli iz stanovanja.

Otrok se vsak dan seli v vrtec, šolo … in to skoraj 20 let.
Zelo veliko slovenskih otrok se iz vrtca, šole vsak dan za par ur preseli k starim staršem in šele potem k staršem oz. enemu od njih.
Zelo veliko slo otrok se vsak vikend nekam seli – na vikend, na izlet, na razne prireditve in direndaje. Zelo veliko slo otrok se za celo poletje preseli na morje. Starši kar tekmujemo, kateri otrok bo čim več na izletih, potovanjih, počitnicah, taborih.
Tako da je naravnost smešno, če se kdo sklicuje na en dom in škodljivost selitev. To je otrokov vsakdan.

Navezanost otroka na odraslo osebo ni odvisna od tega, koliko časa preživi z njo.

Imaš prijateljico psihologinjo ali psihiatrinjo in namesto da družno obirata ločenke tukaj gor, naj ti raje malo pojasni, zakaj bi se otrok utegnil upirati biti s teboj. Naj pove tako na splošno, ne za tvoj primer konkretno. Če zmore biti objektivna.

Miki kje govorim o neodgovornih očetih, v mojem zapisu najdeš neodgovorne STARŠE. PA tudi če bi bil neodgovoren oče, s tem niso zajeti vsi očetje ampak le neodgovorni. Če začivkaš, si se že prepoznal…

Nikjer nisem zapisala, da skrbnik lasti otroka. Način, kako si ti predstavljaš prevzeti skrbništvo, pa me je spomnilo na tvoje zapise o lastninjenju otrok….

Fantje nehajte spreobračat besede. Samo to kažete koliko mržnje je v vas. Pa je to dobro.
Zanimivo oče, ki je npr. trdil, da sabljaška oprema stane le 100 evrov na mesec je kar zginil. In tako vedno znova, kar vam ne paše ignorirati in delate drek naprej. Fajn se mejte. Še dobro, da smemo ženske hoditi v šolo, da smo pismene in nam z zakonom ne prepovedo uporabljati svoje glave.

Govorim o preživnini, ki jo plačujem jaz. Za ma-go-ja smo se davno vsi strinjali, da plačuje zelo malo…..

Glede ostalega no comment. Vidim iz “vsakodnevne prakse” kako je. Preberi izpovedi otrok iz ločenih družin in ti bo malo več jasno. In ne išči izgovorov. Otroci v normalnih družinah imajo DOM, otroci v ločenih družinah ga nimajo, ker jih odrasli zaradi svoje egoističnosti obravnavamo kot predmete. Vključno z zločinskim sistemom skupaj.

In, da se moj otrok obnaša tako kot se je popolnoma jasno zakaj. Zato ne rabim prav nobenega nasveta. To je normalno obnašanje. Vsi imamo iste probleme. Eni jih vidimo, drugi pa otroka in njegovo voljo potlačijo in otrok ima “krasno” otroštvo v katerem trpi vsakodnevno….

Še to. Bitke za stike in skrbništvo se vsakodnevno na sodiščih dogajajo zato, ker je vseeno koliko je otrok s kom….hahahahahah. Vic stoletja. Vam res ni pomoči. Bogi vaši otroci.

tole sodbo oz. link sem preposlal kolegu

njegov odgovor je bil:
1. da je potrebno ločiti med zakonsko normo in sodno interpretacijo le-te; zakonska norma, ki ureja “skrbništvo”, stike in preživnino sodi pod t.i. mehko normo, ki bi jo moral sodnik prilagajati vsakokratni družinski situaciji, kar posledično pomeni, da postavke, ki jih pod preživnino našteva ZZZDR, ni nujno zmeraj in vse potrebno upoštevati pri kalkulaciji preživnine;
2. slovenska sodišče sodijo nekonsistentno kot kure, večina sodb pa sploh ni objavljena
3. glede konkretne sodbe pa je napisal, da je očitno neustavna iz dveh razlogov, in sicer načelo varovanja otrokove koristi sodi v domet varovanja človekovih pravic otroka, ki je izrazito osebne narave. Ta sodba pa dejansko pravi, da princip varovanja največje otrokove največje koristi velja samo takrat, ko se fizično nahaja v gospodinjstvu “skrbnika”, medtem ko za v času preživljanja časa z neskrbnikom to ne velja. In pa da gre za eklatantni poseg v lastninsko pravico v nasprotju s ciljem, ki ga preživnina za otroka zasleduje. Preživnina namreč krije življenjske stroške otroka, ti pa po definiciji nastanejo tam, kjer se v nekem trenutku nahaja otrok. Ta sodba pa dejansko brezskorpulozno preliva denar v žep in standard druge odrasle osebe.

Miki kje govorim o neodgovornih očetih, v mojem zapisu najdeš neodgovorne STARŠE. PA tudi če bi bil neodgovoren oče, s tem niso zajeti vsi očetje ampak le neodgovorni. Če začivkaš, si se že prepoznal…

Nikjer nisem zapisala, da skrbnik lasti otroka. Način, kako si ti predstavljaš prevzeti skrbništvo, pa me je spomnilo na tvoje zapise o lastninjenju otrok….

Fantje nehajte spreobračat besede. Samo to kažete koliko mržnje je v vas. Pa je to dobro.
Zanimivo oče, ki je npr. trdil, da sabljaška oprema stane le 100 evrov na mesec je kar zginil. In tako vedno znova, kar vam ne paše ignorirati in delate drek naprej. Fajn se mejte. Še dobro, da smemo ženske hoditi v šolo, da smo pismene in nam z zakonom ne prepovedo uporabljati svoje glave.[/quote]

Tega foruma ne spremljam ampak zaidem sem ter tja …

Bom pa nekoliko ciničen, mogoče je sabljaška oprema mojega otroka tako poceni, ker nisem ločen …

New Report

Close