Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Skupno skrbništvo nad otroki

Skupno skrbništvo nad otroki

pri nas ni izrednih stroškov vsak mesec, pač nimamo vsak mesec valete, in ne kupujemo vsak mesec novih čevljev in oprem za šport…ne kupujemo očal vsak mesec…ni tega pri nas.[/quote]

Kako, da nimate valete vsak mesec? Sem mislila, da je na vseh slovenskih šolah tako.

pri nas ni izrednih stroškov vsak mesec, pač nimamo vsak mesec valete, in ne kupujemo vsak mesec novih čevljev in oprem za šport…ne kupujemo očal vsak mesec…ni tega pri nas.[/quote]

Kako, da nimate valete vsak mesec? Sem mislila, da je na vseh slovenskih šolah tako.[/quote]

ja ni a ne …k zdej se lih menimo, če bi redno vsak mesec nova kolesa kupovali, in računalnik, pa očala, vsak mesec nova..kul

tudi ne vem, zakaj bi že danes sešteval “polovice” , ki se bodo zgodile šele čez 2 ali 3 leta, ali 5 let…naprimer nova torba, novi računalnik, novo kolo, novi telefon, nove smuči, frizer je enkrat na pol leta, ekskurzija tudi ni vsak mesec, čevlji so na pol leta…so stvari, k jih ne kupiš vsak novi mesec…mene zanimajo stroški , ki se ponavljajo vsak mesec, ker tudi preživnino plačujem vsak mesec ,jo ne plačujem za 5 let v naprej…[/quote]

Ah, neverending story….

Ma go – glede polovic : Solske potrebscine se kupijo 1 x na leto, OK? In potem se znesek razdeli na 12 ( mesecev) in potem se na polovico. 360/12/2 = 15.
Enako solska ekskurzija ali sola v naravi – 1 x ali 2 x na leto. In potem ne placas 120 ( polovice od 240) v enem mesecu, pac pa 240 / 12/ 2 = 10 eur vsak mesec na ta racun.
To je ta famozni pavsal.

Kolo, racunalnik, telefon so drazje stvari, ki se ne kupijo vsak mesec ali vsako leto, pac pa se njihovi stroski porazdelijo na vec let, ker jih tudi otroci uporabljajo vec let.
Rolerji, npr pa na 1 leto, ker jih otrok potem preraste. Izposoja smuck pa v tistem trenutku, ko strosek nastane.
Ene letne in ene zimske cevlje na leto preraste ali izrabi vsak solski otrok.

Otroka peljes k frizerju vsakih 6 mesecev?

Ma, saj ne vem, zakaj se tukaj prerekam. Poskusi se dogovoriti z bivso zeno, da ti placujes
solske poloznice ( ker izrazas to goreco zeljo do placevanja poloznic)
in ji nakazi razliko 100 eur – 50 na otroka.

Saj zivis z dvema otrokoma ( od sedanje) in najbrz vidis, da se 50 ali pa 100 eur na otroka na mesec
prav lahko porabi. Pa tukaj ni treba novih cevljev, ocal ali valete.
Niti hrane nisem racunala.

Za otroke, ki so pri nas, realno vidimo in poznamo stroške. Lahko jih izračunamo do centa natančno. Ampak bivša, bivša. Ona si zagotovo izmišljuje koliko stroškov ima z njegovimi lastnimi otroki. 100% pretirava. Moji otroci pa res ne porabijo toliko na mesec. Ma saj sploh skoraj nič ne po-rabijo: nosijo premala oblačila, hladilnik ima bivša prazen, položnice za izlet niso vsak mesec, frizerju je dovolj, če ga pelje na pol leta, telefon se tudi kar sam napolni z impulzi,…………..Ampak z otroki pri nas pa imamo velike stroške, to pa ja………… Če si privoščimo malo cinizma.

Mesečna preživnina je povprečje celoletne porabe za otroka. En mesec so šolske potrebščino, drugi zimske dejavnosti, tretji novo kolo, četrti mesec je pa manj in tako dalje. Čez pet let, ma-go, bodo ti vsi stroški le še večji.

Včeraj, še kako se strinjam s tabo. Z vsako napisano vrstico. Imela si srečo v nesreči, da je šlo pri tebi za skrajen primer, kot sama praviš in so ljudje, ki odločajo o naši prihodnosti, to lahko zaznali. Kaj pa če ne bi bilo tako? V teh skrbeh se trenutno utapljam sama. Želim, da ima moj otrok odnos z očetom, zdrav odnos, ki bo varen, spoštljiv in nudil otroku vse, kar potrebuje za pravilen razvoj vseh svojih potencialov. To je moja srčna želja. Vendar pa so šanse za nekaj takega nične. Poleg skrbi, ali bo sodišče videlo, za kakšnega očeta gre (saj želi oče deljeno skrbništvo in stike 50-50, posledično nič preživnine), me bolj kot vse razjeda dejstvo, da svojemu otroku nisem uspela izbrat očeta, ki bi otroku s svojimi dejanji in zgledom nudil maksimalno. Pa vendar, brez njega, ne bi imela tega otroka.

Za kakšnega očeta pa gre?

sem pogledal tale stroškovnik in sem se narežal (pa nisem ločen), ker ravno delam pregled družinskih stroškov za lansko leto:

šolski položnici za otroka (1. in 8 razred): se gibljejo od 60 do 120 EUR v povprečju za oba vzamem 80, pri tem bom povedal še, da je na šolskih položnicah dopoldanska malica, kosilo in popoldanska malica, ter ostali stroški vključno s stroški ekskurzij. Ekskurzija prvošolca v Čermošnjice je stala 165 eur skupaj s prevozom, osmošolca v Prekmurje pa 120 EUR skupaj s prevozom. Vseh položnic je na leto samo 10, tako da postavka šolske položnice na letni ravni na otroka predstavlja 800/12 kar je 66,00 EUR

izvenšolske aktivnosti:
– nogometna šola Ljubljana 15 EUR/ mesec skupaj 10 mesecev (oprema je klasična telovadna oprema, tako da ni dodatnih stroškov z opremo) … torej 150/12 oz. 12,5 mesečno na letni ravni
– sabljanje 30 EUR/mesečno 10 mesecev in 1x na 2 leti sabljaška oprema v skupni vrednosti cca 100 EUR, kar znaša približno 350/12 oz. 30 EUR na mesečni ravni

šolske potrebščine:
(si nisem jaz izmislil) http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/55cc437b9e8c9/polna-solska-torba-starse-stane-od-100-do-150-evrov-lahko-pa-tudi-vec

pri nas doma:
bodoči 2. šolec 75 EUR delovni zvezki in 30 EUR ostala oprema (torba bo od lani, kupili pa smo jo za 18 EUR, ker smo jo dobili v eni super akciji, je pa znamke Dakine btw.) … torej skupaj 114 EUR 9,5 EUR na mesec
bodoči 9. šolec 102 EUR za delovne zvezke in 30 EUR za ostale zadeve, nova šolska torba 115 EUR ta stara je zdržala 3 leta, približno 15 EUR mesečno

ocena stroškov obutve, hrane in obleke je dokaj realna, ocena obiskov rojstnih dnevov tudi, se pa ne strinjam s frizerjem, mogoče zato, ker gre ima dva fanta in je za dekleta drugače … moja sinove gresta k frizerju 3-4x letno in je strošek vsakega obiska okoli 10 EUR

ostali rekviziti; kolo do 18 leta se zamenja 2x do 3x, pri čemer vsi uporabljamo isti družinski računalnik (in kako znano, vsi otroci ločencev trenirajo smučanje 🙂

skupaj torej mesečnih stroškov:
šolska položnica 66 EUR
izvenšolske aktivnosti 12 oziroma 30 EUR
šolske potrebščine 10 oziroma 15 EUR
dodatna hrana doma 120 EUR
RD zabave .. 10 EUR
oblačila in obutev 30 EUR
razno od 8-10 EUR

torej skupaj 281 EUR stroškov za otroka brez ostalih kvazi stroškov povezanih s stanovanjem in je singularno skrbništvo dejansko namenjeno subvencioniranju stroškov stanovanja odrasli osebi

pa še to … ko se je moj brat ločeval, je od upravnika lastnega bloka dobil anonimiziran razrez stroškov svojega bloka v katerem je 100 stanovanj +. Njegova ugotovitev je bila, da stroški na stanovanje variirajo do maksimalno 20% med 3 sobnim stanovanjem v katerem je prijavljena 4 članska družina in garsonjero v kateri živi ena sama oseba … tako da “šparanje” z manjšo bivalno enoto dejansko ni nobeno šparanje

NO JA NO, lepo, da si realen, precej realno si napisal. Pri tem pa ne razumem čemu si se narežal. Se ni čemu smejati. Samo vzami na znanje, da ima vsaka družina svojo dinamiko. Hči hodi k frizerju enkrat na leto, sin na 2-3 tedne, ker ima kratke hitrorastoče lase. To v Ljubljani stane tudi 20 evrov, zato to opravimo v naši vasi za 8 – nekateri te možnosti nimajo.
Ne trenirajo vsi otroci v ločenih družinah smučanja. Tudi drugi cenejši športi so, ki so žal še vedno dražji od vaške sekcije fuzbala.
Koles se do otrokovega 18 leta kupi bistveno več kot pišeš, ker jih (vsaj pri nas) tudi kradejo, ker enako stari otroci ne morejo vedno podedovati kolesa ampak rabijo vsak svojega….Poleg tega rabijo še rolerje, žoge, plavutke, skiroje, skajte, knjige za brat, dobre športne copate….

Otroke peljemo tudi v kino, gledališče. Rabijo očala, leče, včasih kakšna zdravila

Nič od tega ni luksuz ampak če hočeš otrokom omogočiti za silo normalno otroštvo, ki ni na socialnem robu je pa še vedno daleč od razsipnosti je 281 evrov na mesec pač premalo. Seveda če starša ne zaslužita dovolj se da tudi s tem. Žal se mora. Če pa starša zaslužita ali naj otroke potiskamo na preživetveni minimum samo zato ker sta ločena? Ker oče npr. misli, da z več denarja financira mamine kofetke in kozmetiko?
Tako, da res ne vem čemu si se narežal?

narežal sem se klasični flavzi, da otrok ločenih trenira smučanje (sam pa kot bivši trener smučanja vem, kako zelo prazni so smučarski klubi in na novo Tino Maze bomo čakali vsaj 20 let), res bi rad vedel, kje ti otroci ločenk trenirajo smučanje, ker v slovenski smučarskih klubih ne

Če je Ljubljanska nogometna šola vaška sekcija, ne vem no … potem so vse fuzbal šole v Sloveniji vaške, enako velja za najstarejši sabljaški klub v Ljubljani

pa dodam še nekaj malenkosti … moji mlajši otrok je od starejšega podedoval približno 50% obleke, prerastena sabljaška oprema se lahko poda za ceno okli 80% vrednosti nove, moj skoraj 9 šolec ima ta trenutek več kot 180 cm in ima že vsaj 2 leti kolo za odraslega in ja to je njegovo tretje kolo v življenju

smučke, žoge, rolerji se tudi podedujejo, pa tudi, če pogledam pred naš blok, pi*** kje pa so otroci, ki to uporabljajo. Ti klasični športni rekviziti so dandanes nekaj, kar morajo otroci imeti, zato da se doma na njih nabira prah, da ne rečem še dveh stvari, da se zaradi tega dobijo kolesa iz druge roke, ki so praktično nevožena za 30% cene in pa da je kolesa, ki so jih otroci prerasli možno prodati. Žoge so praviloma nekaj, kar se dostikrat znajde med darili za rojstni dan …

gledališče je pri večini otrok bolj stvar šole, kot pa nekaj kamor gredo s starši, v kino pa hodijo tudi s tadrugim staršem … očala v obeh razredih mojih otrok so samo 3 z očali, od 48ih otrok

10 EUR za frizerja pa dam, da ti zaupam v največjem Mercator nakupovalnem centru v Sloveniji v Ljubljanski Šiški

če drži, da je treba tvojega otroka striči 2-3x tedensko, potem imate striženje na mašinco, kar je ceneje doma s pravim nastavkom, zdravila za otroke pa so po zakonu vsa brezplačna

knjige za brat … a v knjižnicah jih je zmanjkalo?

@no ja no: Saj imaš prav. Ne boš pa nič dosegel z dopovedovanjem tule. Ne gre le za denar, gre za principe, ego, maščevanje,….Sicer pa imaš prav. S preživnino načeloma moraš plačati vse, še najbolj smešo, tudi pol stroškov stanovanja kjer otrok biva, pa počitnice,….Kdo pa meni plača počitnice z otrokom in bivanje pri meni?

narežal sem se klasični flavzi, da otrok ločenih trenira smučanje (sam pa kot bivši trener smučanja vem, kako zelo prazni so smučarski klubi in na novo Tino Maze bomo čakali vsaj 20 let), res bi rad vedel, kje ti otroci ločenk trenirajo smučanje, ker v slovenski smučarskih klubih ne

Če je Ljubljanska nogometna šola vaška sekcija, ne vem no … potem so vse fuzbal šole v Sloveniji vaške, enako velja za najstarejši sabljaški klub v Ljubljani

pa dodam še nekaj malenkosti … moji mlajši otrok je od starejšega podedoval približno 50% obleke, prerastena sabljaška oprema se lahko poda za ceno okli 80% vrednosti nove, moj skoraj 9 šolec ima ta trenutek več kot 180 cm in ima že vsaj 2 leti kolo za odraslega in ja to je njegovo tretje kolo v življenju

smučke, žoge, rolerji se tudi podedujejo, pa tudi, če pogledam pred naš blok, pi*** kje pa so otroci, ki to uporabljajo. Ti klasični športni rekviziti so dandanes nekaj, kar morajo otroci imeti, zato da se doma na njih nabira prah, da ne rečem še dveh stvari, da se zaradi tega dobijo kolesa iz druge roke, ki so praktično nevožena za 30% cene in pa da je kolesa, ki so jih otroci prerasli možno prodati. Žoge so praviloma nekaj, kar se dostikrat znajde med darili za rojstni dan …

gledališče je pri večini otrok bolj stvar šole, kot pa nekaj kamor gredo s starši, v kino pa hodijo tudi s tadrugim staršem … očala v obeh razredih mojih otrok so samo 3 z očali, od 48ih otrok

10 EUR za frizerja pa dam, da ti zaupam v največjem Mercator nakupovalnem centru v Sloveniji v Ljubljanski Šiški

če drži, da je treba tvojega otroka striči 2-3x tedensko, potem imate striženje na mašinco, kar je ceneje doma s pravim nastavkom, zdravila za otroke pa so po zakonu vsa brezplačna

knjige za brat … a v knjižnicah jih je zmanjkalo?[/quote]

pozdravljeni vsi po dolgem času spet od mene…no ja no je odlično predstavil realno sliko . Mogoče nisem še nikjer omenil, da je bivši bila dana možnost, da bi moja otroka lahko ponosila oblačila od otrok moje nove partnerke pa seveda iz principa, ega, maščevalnosti tega NI sprejela, ter zatrdila pred sodiščem, da bo zagotovo raje kupovala povsem nova oblačila in ta stanejo, kar so seveda prišteli k moji preživnini. No od teh njenih obljub nič ni, namesto tega si ona izposoja oblačila od druge njene kolegice, med tem ko praktično nova oblačila od otrok moje partnerke niso bila dobra.

Ne gre pri določanju preživnine za nič drugega kot največkrat pretiravanje v izračunu, ker vsi vemo, da če hočeš se da ceneje priti skozi , če seveda nočeš tako pa je očitno, da hočeš drugemu le finančni zlom.

Z 1 leto starim kolesom se enako voziš kot z povsem novim kolesom, se najbrž vsi strinjate, razlika v ceni med njima pa je očitna. In ko začne ona na sodišču lagat, da bo treba po novem vsako leto novo kolo, pa sodišče to upošteva , pa seveda prištejejo k preživnini…groza, . Za frizeraj enako, tudi govorila, da bo vsak mesec oba peljala k frizerju, ni ne duha ne sluha o tem,..gresta na vsake 4 mesece, pa še to z norimi prošnjami, ki so komaj uslišane. JE pač ona skrajno neurejena, zakaj nebi bla še otroka taka..to jima privošči očitn.

delajte kakršne koli računice, realnost pa je, da se računica razlikuje od primera do primera, odvisna je pa tudi od tega, koliko kdo stoji za besedami in obljubami in dejansko prispeva otrokom, ne pa v svoj lastni žep. Tako razmišljanje se nadaljuje, ker plačniki preživnin nimamo vpogleda v finančna stanja prejemnic preživnin tako, da vsaj jaz, komaj čakam, da neham nakazovat na njen TRR, in da začnem nakazovat na otrokov TRR. Tako se mi bo odvalil velik kamen od srca, ker bom vedu kolk otrok porabi na mesec, ker bom na tem TRR tudi pooblaščen.

Cene in stroški se napihujejo, sodišča nimajo cajta niti niso v ta namen,da bi preverjala dejanske stroške, niti ne vedo kako se je živelo prej, kako se bo pa živelo v naprej, jih pa po moje niti ne briga za očeta, važno le, da se mu zakasira, otroke pa dodeli materi, ne glede na to kakšna je. Za mene je zelo važno kako se bo živelo v naprej, ker mene ne sme noben postavit v položaj ,da se že sam komaj preživljam, ker morem preživljati otroka pa še bivšo najbrž, ker sama ni sposobna biti dovolj koristna. Če sem prej živel s financami kolikor toliko solidno, se je zdaj to povsem spremenilo, pa se nebi smelo, ker se tudi meni nebi smel poslabšat standard, pa
se je.

upam , da se bo enkrat ta pavšalna preživnina skenslala, ker dela samo škodo očetom, in se bo postavila realna, dejanska preživnina, če pa te ne zna noben od pametnjakovičev na položajih izračunat, je pa potem bolje, da spakirajo kufre, pa grejo ovce pazit.Sekat glave kr tako nekaj na pamet tud ni za trpet naprej.

dejte no, ženske lažejo na sodišču, da kar smrdi, še prej se pozanimajo drugje, pri drugi , ki je to že “dobro” rešila, in potem enako nastopajo. Obljubljajo nebesa in vse oh in sploh, v resnici potem od tega nič ni.

Ne vem, no, če primerjam stroške moje mame, ki živi sama in nas 4 je razlika kar velika. 4 pač pomeni 4x tuširanje, ko se v enočlanskem gospodinjstvu 1x. 4x večja poraba vode, večja poraba tople vode, večja poraba elektrike. Ali pereš 1 komplet rjuh tudi ni enako, kot če jih pereš 4 komplete + oblačil za oprat je 4x več. Ker smo 4 prijavljeni ne moremo zmanjšat stroška odvoza smeti, ki je vezan na št. stanovalcev (četudi je en otrok večinoma v Lj in še tam plačuje stroške odvoza). En krožnik je menda tudi dovolj za 4 osebe, kajne? Pa najemnina mini garsonjere je tudi enaka kot najemnina recimo dvosobnega stanovanja.

Ne vem, na katerem planetu ti živiš. Na sodišču ob določitvi preživnine se upošteva finančno stanje obeh staršev. Tako očeta kot mame. Torej si imel tam vpogled v finančno stanje mame, tako kot ona v tvojega. Sicer ne veš, če se je vmes kaj spremenilo, ampak tudi ona nima vpogleda v tvoje stanje, če se je tebi morebiti plača povečala, a ne?
in ko bo otrok polnoleten in boš preživnino lahko plačeval na račun njemu ne boš avtomatsko bil pooblaščen na računu otroka. Te bo moral on pooblastit, če bo hotel. Vsa morebitna pooblastila namreč ob 18 rojstnem dnevu avtomatsko prenehajo in takrat se lahko otrok sam odloči, če bo in/ali koga bo pooblastil na svoj TRR.

sicer ne bom pameten za način obračunavanja stroškov pri tebi, ampak v ljubljanskih blokih je poraba vode in poraba ogrevanja po delilniku minoren del računa za ogrevanje ali vodo, približno 60% teh računov je tako kot elektrika vezana na omrežnino, priključno moč, skratka komponente, ki nimajo veze s porabo, ampak z dejstvom samega priključka in dajatev vezanih na njih. Zato končni računi variirajo zelo malo.

tudi 60% računa za elektriko nima nobene smiselne povezave s samo poroabo le-te, ker je električni priključek obremenjen s parafiskalnimi dajatvami, pri katerih pa 1 ali 5 oseb na priključku (še) ne igra vloge

drži pa, da je odvoz smeti vezan na število oseb, kar v konkretno mojem primeru pomeni 4EUR na osebo

Smešni ste. Samo dva detajla, ki dokazujeta, da kar nekaj blebečete.
Napisala sem da se otrok striže na 2-3 tedne ne 2 do 3krat na teden. Kako naj potem upam, da boste ostalo razumeli. Npr. da se ukradenega kolesa ne da prodati, da dva enako velika otroka ne moreta podedovati oblačil, kolesa in sabljaške opreme drug po drugem. Saj res sabljaške opreme :)))) Poceni ti to treniraš na Taboru pa oprema je tudi neverjetno poceni. A ti ne veš koliko stane zaščitna oprema? samo rokavice 50 evrov, superge 80 do 150 (niti slučajno jih ne moreš po končani sezoni prodati, ker so uničene), koliko stane zlomljena klina? koliko jih je otrok v zadnji sezoni zlomil? Pa strgani kabli….. Pa kje ti to vse dobiš za 100 evrov na leto? Vaš trgovec (s Tabora) ima preverjeno višje cene 🙂 Pa a na tekme ne hodite?
Pa kake pripravice npr. na Pohorju ta teden?
Ali pa sabljaška zveza vas financira nas pa ne?

no super, na to čakam, z otrokom sva že zdej zmenjena koga bo pooblastil in koga ne..ve se.
Ne vem, na katerem planetu ti živiš. Na sodišču ob določitvi preživnine se upošteva finančno stanje obeh staršev. Tako očeta kot mame. Torej si imel tam vpogled v finančno stanje mame, tako kot ona v tvojega. Sicer ne veš, če se je vmes kaj spremenilo, ampak tudi ona nima vpogleda v tvoje stanje, če se je tebi morebiti plača povečala, a ne?
in ko bo otrok polnoleten in boš preživnino lahko plačeval na račun njemu ne boš avtomatsko bil pooblaščen na računu otroka. Te bo moral on pooblastit, če bo hotel. Vsa morebitna pooblastila namreč ob 18 rojstnem dnevu avtomatsko prenehajo in takrat se lahko otrok sam odloči, če bo in/ali koga bo pooblastil na svoj TRR.[/quote]

no super, na to čakam, z otrokom sva že zdej zmenjena koga bo pooblastil in koga ne..ve se.
[/quote]

Koliko je zdaj otrok star? Zakaj bi sploh moral imeti koga pooblaščenega na račun, ko bo polnoleten?
Moja hči nima nikogar pooblaščenega. Zakaj bi imela?

enostaven odgovor. Zato , da bivša ne bo mogla več prosto razpolagati z denarjem od preživnine, ki je namenjen otroku, to je eno, drugo pa še, da bom končno kot pooblaščenec tega računa vedel več kaj s z denarjem dogaja, ker sedaj v tem trenutku, kot plačnik preživnine tega ne vem, ker preživnino nakazujem na bivšin TRR. Otrok ima 12 let.

[/quote]

Koliko je zdaj otrok star? Zakaj bi sploh moral imeti koga pooblaščenega na račun, ko bo polnoleten?
Moja hči nima nikogar pooblaščenega. Zakaj bi imela?[/quote]

ukradeno kolo pri otroku je stvar pazljivosti hrambe in uprabe, ker kolo je za otroke igralni in prevozni rekvizit (večino koles se danes ukrade izven gabarita doma), meni so ga (ko sem se v službo vozil) maznili 3x, ampak noeno od koles ni bilo večje vrednosti, ker so bila namenoma kupovana rabljena, ravno zato, ker so se kradla, tako da ne zavajaj

kar pa se tiče sabljaške opreme
kline nismo imeli zlomljene, zajle tudi ne strgane v celem letu, opremo pa zamenjamo 1x na dve leti in ne ni strgana ali uničena in ne kupujemo jo na Taboru, ker je drugje cenejša – in to precej (na štartnine sem pa res pozabil, gre pa za 2x 15 eur letno) na priprave pa ne hodi, ker v tem ne vidim dodane vrednosti za otroka, ampak samo za organizatorja

še nekaj … v Sloveniji je zelo malo sabljačev, sploh resnih, pa vendar in kljub temu obstaja trg rabljene opreme
http://www.bolha.com/iskanje?q=sablja%C5%A1ka+oprema&=Iskanje

v državah kot sta UK in Nemčija je ta trg še neprimerno večji, ob tem da so cene nove opreme iste znamke ali primerljive kvalitete lahko tudi 50% nižje

pa še nekaj … mi hranimo otroška kolesa srednjega cenovnega razreda v shrambi oziroma prostorih, kjer so klasične shrambe. V te shrambe vlamljajo večkrat letno, tudi mi dobimo “obisk” približno 1x na 2 leti. Zanimivo je, da naših otroških koles nihče noče. Verjetno imate neznansko smolo, ker živite v okolju, kjer imajo tatovi fetiš na otroška kolesa 🙂

New Report

Close