Skupno skrbništvo nad otroki
nep, moja partnerka ima skupno skrbništvo s svojim bivšim, pa četudi si tega ne zasluži, pa je vseeno skupno skrbništvo.Stiki so vsi urejeni kot je treba in kot se normalno spodobi. Ker u čem je point, v tem, da ko se ločiš gledaš v dobro otrok in NE v svoje lastno dobro!
V čem je ona drugačna od vas…uf. o tem bi se dalo napisati knjigo z naslovom: PRAVA ŽENSKA.
ne strinjamo se, da so plače moških višje od žensk, trend se je obrnil, ker ženske vedno bolj zasedajo vodilna mesta v javnem in zasebnem sektorju in se jih za zasedbo delovnega mesta enako obravnava, no, nekatere spretne “ekonomistke” še vedno uporabijo svoje čare, kar jim omogoči hitrejše napredovanje, zame osebno je pa to farbanje sistema, ki vodi v situacijo v kateri SLO trenutno je. Ne krivim vseh žensk , tiste pa, ki so prišle na položaj, preko postelje, takih je kar veliko, vedno več, ker se je pač treba znajdit v tem krutem svetu.[/quote]
Partnerkin bivši si skupnega skrbništva ne zasluži?? (Zanimivo razmišljanje; zakaj pa ne?) Ali tvoja partnerka? Nisi povedal kako imata urejene finance za otroka in kakšen oče je on otrokom, po tvoji presoji.
S PRAVA ŽENSKA si me pa noro nasmejal, ja priznam. Bova govorila, ko bosta 30 let v vezi ali, ko se bosta ločevala in dogovarjala za preživnino/delitev skupnega premoženja. Takrat se najbolj vidi: prava 🙂 Statistika je pač realna zadeva. Nihče ji ne uide. Žal. Me pa veseli, da vama trenutno gre. 😉
Statistika je pa tudi zelo jasna in zgovorna pri višini plače in deležu žensk na vodilnih položajih proti moškim. Le oglej si jo.[/quote]
sem vprašal mojo ljubezen , če se bi kaj vklopila v pogovor tu na forumu, da se ene že močno zanimajo o njej 🙂 ..no pa je rekla: da nima časa sodelovati v debatah, ki so pod njenim nivojem, poleg tega ima drugega bolj pametnega dela dovolj od pisarjenja tu v nedogled brez rezultatov. Sprašuje se pa tudi kam sploh vodijo te debate tu in kako to, da od vseh ločenk ki tu pisarijo še vedno nimajo drugega DECA, in če je morda v glavah kaj narobe, časa za pisarjenje po forumu pa tko na pretek , ene in iste 🙂
Tvoja ljubezen si je našla poročenega, nekatere od nas pač poročene na miru pustimo. Mogoče pa ni bivša bila tako slaba, le ti si se za sveže meso odločil, ženo varal? Je bila ona tudi še poročena?
Zakaj bi moralo bit v glavah kaj narobe, če smo nekatere samske? Kaj je kaj narobe s tem, če ne privlečemo domov prvega dedca, ki ga srečamo? Mogoče pa si za randije ne vzamemo časa, ker so nam zaenkrat še prioriteta otroci?
Časa za pisanje na forumu imaš pa ti tudi na pretek, a ne? Ko smo na računalniku in delamo druge stvari imamo odprt še forum. So? in kaj si odgovoril? Kam vodijo debate, v katerih komentiraš? Kaj imaš ti od tega?
Ne vem, kaksne “rezultate” pricakujes tukaj, ma-go.
Tvoja nova partnerka ima z svojim bivsim skupno skrbnistvo – ceprav si tega eden izmed njiju ” ne zasluzi”, torej obstoja neka zamera tudi med njima.
Vendar pravis, da to skupno skrbnistvo lepo tece.
Ker se za skupno skrbnistvo potegujes tudi sam ( ceprav ga “de facto” ze imas, in tudi stroski za otroka ne bodo prav nic manjsi, kar so ti na razlicne nacine ze napisali, narisali itd)
predlozi sodiscu ta primer kot precedens.
Sodisca imajo rada precedense.
ma-go, glede rezultatov:
– Dobil si podporo vsaj enega locenega oceta ( to pa je tudi nekaj vredno, kajne:) priliko za udrihanje po
“razocaranih locenkah”, priliko, da ponovno predstavis utrujeno teza, da je za alkoholikovo pitje odgovorna zena ( obratno seveda ne velja 😀
In seveda priliko, da skritiziras svojo ” psihicno nestabilno in konfliktno” bivso zeno, ki ne zna kuhati – otrokom streze hrenovke in namaze in jih malone strada.
Potegujes se za skupno skrbnistvo in v bistvu ne ves, kaj to pomeni.
Sodisce ga ne doloci, kadar se eden od starsev ne strinja s tem- kako bi sicer to bilo? Odlocba sodisca tvoje bivse ne bo prisilila, da se zacne pogovarjati s tabo in ti mesecno predlagati racune.
Stalno bivalisce otroka je lahko samo eno ( v tujini so primeri, da otrok zivi v stanovanju, kjer se izmenjujeta locena starsa; v sloveniji pa, najbrz zaradi ekonomske situacije, to ni pogosto. Pa mislm, da ti tudi ne bi bilo vsec.)
– Polovico vzgoje in skrbi imas ze zdaj – polovico casa z otrokoma.
Stroskov ne bos imel manj/ ali vec, vseeno je, ali se temu rece prezivnina ali ” polovica materialnih stroskov”
Kot sem predstavila zgoraj, so stroski 150 eur / otroka mesecno dovolj realni, kakorkoli se temu uradno rece.
Pavsalni, ja. Ali ves, kaj je pavsal?
– Obstojajo seveda loceni starsi, ki vse racune in poloznice za otroka dajejo v mapoico, jih mesecno ali dvomesecno sestejejo in “poglihajo racune”; samo za tak nacin mora obstojati visoka stopnja sodelovanja, kar je pri vajinem primeru bolj ali manj iluzorno.
nep, moja partnerka ima skupno skrbništvo s svojim bivšim, pa četudi si tega ne zasluži, pa je vseeno skupno skrbništvo.Stiki so vsi urejeni kot je treba in kot se normalno spodobi. Ker u čem je point, v tem, da ko se ločiš gledaš v dobro otrok in NE v svoje lastno dobro!
V čem je ona drugačna od vas…uf. o tem bi se dalo napisati knjigo z naslovom: PRAVA ŽENSKA.
ne strinjamo se, da so plače moških višje od žensk, trend se je obrnil, ker ženske vedno bolj zasedajo vodilna mesta v javnem in zasebnem sektorju in se jih za zasedbo delovnega mesta enako obravnava, no, nekatere spretne “ekonomistke” še vedno uporabijo svoje čare, kar jim omogoči hitrejše napredovanje, zame osebno je pa to farbanje sistema, ki vodi v situacijo v kateri SLO trenutno je. Ne krivim vseh žensk , tiste pa, ki so prišle na položaj, preko postelje, takih je kar veliko, vedno več, ker se je pač treba znajdit v tem krutem svetu.[/quote]
Partnerkin bivši si skupnega skrbništva ne zasluži?? (Zanimivo razmišljanje; zakaj pa ne?) Ali tvoja partnerka? Nisi povedal kako imata urejene finance za otroka in kakšen oče je on otrokom, po tvoji presoji.
S PRAVA ŽENSKA si me pa noro nasmejal, ja priznam. Bova govorila, ko bosta 30 let v vezi ali, ko se bosta ločevala in dogovarjala za preživnino/delitev skupnega premoženja. Takrat se najbolj vidi: prava 🙂 Statistika je pač realna zadeva. Nihče ji ne uide. Žal. Me pa veseli, da vama trenutno gre. 😉
Statistika je pa tudi zelo jasna in zgovorna pri višini plače in deležu žensk na vodilnih položajih proti moškim. Le oglej si jo.[/quote]
kaj čem ti vse razlagat, ko oba veva , da nisi pravi naslov za rešitev :). Po moji presoji je sistem nelogičen, in ne malokrat krivičen do tistih, ki bi lahko skupno skrbništvo imeli, brez da se morajo za to kaj dodatno tožarit in dokazovat po sodiščih, pa za to zapravljat gore denarja. Zakaj bi mi2 govorla čez 30 let? Takrat bom jst že deleč u penziji, otroci pa se bodo preživljali sami ali pa bodo na tem istem forumu spraševali in reševali podoben problem. Saj tudi ta forum, ne prinese nobenih rešitev, gre samo za deljenje mnenj, kaj drugega pa ne, no mogoče za premagovanje dolgčasa 🙂
moja nova partnerka vedn reče, da naj si vse ločenke, čimprej najdejo novega partnerja, da bodo imele tako, čim manj časa za iskanje načinov kako še malo zagreniti življenje svojemu bivšemu partnerju, ker bi svoj čas bolj namenjale novi zvezi. Očitno pa so nekatere, posvetile celoten svoj čas samo nagajanju in iskanju kako bi še bolj ustvarile krivično sliko namesto, da bi svoj čas namenile temu, da bi bivšemu vsak dan dale možnost skupnega skrbništva do skupnih otrok. In statistika ravno to najbolj kaže, to borbo kako se večina žensk pred sodiščem kaže v najbolj “ubogi” luči , ubogi je pisano v narekovajih, ker gre za zaigrano dejstvo s katerim se izkoristi sistem. Ve dobro veste, da je stalna praksa ravn to, ker veste da bodo otroc dodeljeni vam in s tem orožjem tudi zagrozite v štartu, če bi se mogoče oče otrok ustrašil vašega namena. In ker se ne ustraši se začne vaš proces iskanja, brskanja po inforamacijah na netu, pogovor z drugimi , kako so reševali, predvsem s tistimi, ki so se maščevali, te rešitve vam najbolj pašejo.
Ure in ure samo iščete, kako bi se maščevali, kje je kaka logika v tem, da mati sprašuje po forumu kako nima za preživetje otrok, istočasno pa govori, da bo najela dobrega odvetnika da izsili dodaten denar od bivšega? Halo, kako lahko taka najame odvetnika katerega treba dobro plačati, nima pa za preživetje, kako gre to skupi, nimaš za kruh, za odvetnika pa imaš? . Tej sem svetoval, naj raje denar za odvetnika nameni preživljanju otrok.Potem odgovora več ni bilo, ker je vsaj tolk spoznala, da na deleč smrdi, kako bi ona izkoristila sistem. Celo bi si upal napisat, da se nekatere namerno ločijo samo zaradi preživnin, ker si tako zelo želijo statusa uboge matere in bi jo naj preživljala delno država, najbolj pa bivši partner s preživnino, v službo pa nebi hodile, zakaj bi, če se da izkoristit sistem, je lepše doma ležati in čakati na vsakega 10-ega v mesecu, da nakažejo socialno pomoč in preživnino. In te ženske bodo vsak dan stale pred okencem za oddajo tožbe o zvišanju preživnine, ker se preveč bojijo da bodo propadle.Najhuje bo takrat, ko bodo vsi sponzorji obrnili hrbet.
V vseh teh debatah še do zdaj ni bilo pojasnjeno, zakaj sodišča dodelijo otroka materi, če proti očetu ni nobenih dokazanih-dokazljivih razlogov, da on ni vreden enakega skrbništva kot mati in zakaj jih dodeljujejo materam ne glede na to kakšne so.
kaj čem ti vse razlagat, ko oba veva , da nisi pravi naslov za rešitev :). Po moji presoji je sistem nelogičen, in ne malokrat krivičen do tistih, ki bi lahko skupno skrbništvo imeli, brez da se morajo za to kaj dodatno tožarit in dokazovat po sodiščih, pa za to zapravljat gore denarja. Zakaj bi mi2 govorla čez 30 let? Takrat bom jst že deleč u penziji, otroci pa se bodo preživljali sami ali pa bodo na tem istem forumu spraševali in reševali podoben problem. Saj tudi ta forum, ne prinese nobenih rešitev, gre samo za deljenje mnenj, kaj drugega pa ne, no mogoče za premagovanje dolgčasa 🙂
moja nova partnerka vedn reče, da naj si vse ločenke, čimprej najdejo novega partnerja, da bodo imele tako, čim manj časa za iskanje načinov kako še malo zagreniti življenje svojemu bivšemu partnerju, ker bi svoj čas bolj namenjale novi zvezi. Očitno pa so nekatere, posvetile celoten svoj čas samo nagajanju in iskanju kako bi še bolj ustvarile krivično sliko namesto, da bi svoj čas namenile temu, da bi bivšemu vsak dan dale možnost skupnega skrbništva do skupnih otrok. In statistika ravno to najbolj kaže, to borbo kako se večina žensk pred sodiščem kaže v najbolj “ubogi” luči , ubogi je pisano v narekovajih, ker gre za zaigrano dejstvo s katerim se izkoristi sistem. Ve dobro veste, da je stalna praksa ravn to, ker veste da bodo otroc dodeljeni vam in s tem orožjem tudi zagrozite v štartu, če bi se mogoče oče otrok ustrašil vašega namena. In ker se ne ustraši se začne vaš proces iskanja, brskanja po inforamacijah na netu, pogovor z drugimi , kako so reševali, predvsem s tistimi, ki so se maščevali, te rešitve vam najbolj pašejo.
Ure in ure samo iščete, kako bi se maščevali, kje je kaka logika v tem, da mati sprašuje po forumu kako nima za preživetje otrok, istočasno pa govori, da bo najela dobrega odvetnika da izsili dodaten denar od bivšega? Halo, kako lahko taka najame odvetnika katerega treba dobro plačati, nima pa za preživetje, kako gre to skupi, nimaš za kruh, za odvetnika pa imaš? . Tej sem svetoval, naj raje denar za odvetnika nameni preživljanju otrok.Potem odgovora več ni bilo, ker je vsaj tolk spoznala, da na deleč smrdi, kako bi ona izkoristila sistem. Celo bi si upal napisat, da se nekatere namerno ločijo samo zaradi preživnin, ker si tako zelo želijo statusa uboge matere in bi jo naj preživljala delno država, najbolj pa bivši partner s preživnino, v službo pa nebi hodile, zakaj bi, če se da izkoristit sistem, je lepše doma ležati in čakati na vsakega 10-ega v mesecu, da nakažejo socialno pomoč in preživnino. In te ženske bodo vsak dan stale pred okencem za oddajo tožbe o zvišanju preživnine, ker se preveč bojijo da bodo propadle.Najhuje bo takrat, ko bodo vsi sponzorji obrnili hrbet.
V vseh teh debatah še do zdaj ni bilo pojasnjeno, zakaj sodišča dodelijo otroka materi, če proti očetu ni nobenih dokazanih-dokazljivih razlogov, da on ni vreden enakega skrbništva kot mati in zakaj jih dodeljujejo materam ne glede na to kakšne so.[/quote]
Če bi ti vedel koliko je moj bivši zapravil za odvetnika, bi se križal. Zakaj? Ker se ni mogel odraslo in zrelo soočiti s situacijo, ki jo je naredil. Ni se mogel usest z mano in položiti karte na mizo. Pa bi se lepo pogovorila kako bova z otroki, preživnino, skrbništvom, stiki. Vse bi se lahko pogovoril z menoj; je pa dobil odvetnika, ki ga je navil na 100 obratov in ga ožel do gat. Ampak je sam to želel in to je dobil, ne?
Ti govoriš iz svojega stališča (kar je razumljivo), ne poznaš pa moje zgodbe (in od nobene druge). Jaz tudi ne govorim, da si ti kot vsi ostali moški oz. kot moj bivši. Ker pač nisi/niste. Nekdo je dejal, da človek lahko zares raste le ob drugem. Torej tudi ob mnenju drugega. 🙂 Če vidiš in, če hočeš kaj spremeniti.
Zakaj bi morala (nujno) imeti ob sebi partnerja?? Jaz sem kompletna, takšna kot sem. Nimam nujne in neobhodne potrebe po tem. Nobenih odvisnostnih potez. Za druge, ki pa rabijo in ne morejo brez pa… Go ahead! 🙂
Meni moj bivši nič več ni mar (preživnino mora plačevati za njih; če pa pride ali ne je pa samo njegova odločitev), kar sem pa že tako napisala, če sta vidva slučajno zgrešila… 😉 Meni so mar le in samo moji otroci. Tako, da sta mene tu čisto zgrešila. Se pa bivši še vedno zelo ubada z mano. In njegova nova tudi. Zveni poznano? Ampak nekaj ju pač mora družiti, ne? Samo ne vem kaj bo potem in kje bosta našla onadva skupni smisel, ko mene ne bo vsak dan v njunem pogovoru in skupnem boju 😉 🙂 Jej. S tem (mi) najbolj kažeta kako ”srečna” sta skupaj. Ampak: kaj sta želela/ustvarila, to sta onadva tudi dobila. Ne? Mene ne zanima(ta). Se ne rabim prav nič kaj ”maščevati”. Je že vse poravnano, veš? 🙂 🙂
Za ostalo ti ne vem povedati, ker sem v bistvu deloholik in zelo rada delam v svojem poklicu 🙂 Samo si pa čisto posplošil, ne?
Seveda smo povedali že n-koliko krat. Zadnja (objavljena) raziskava to potrjuje: večina očetov skrbništva sploh noče. Kot smo pa ti že tudi povedali: tebi ne bi naredilo prav nobene razlike.
ma-go, se zmeraj nisi utemeljil, kaj bi se zate spremenilo pri skupnem skrbnistvu.
argument o stroskih je namrec zelo trhel.
Modrovanja tvoje sedanje o tem, kao naj si locenke cimprej najdejo novega partnerja pa so res smeha vredna.
Po moznosti naj si najdejo locenca z otroki iz prejsnje zveze, da bodo lahko svojo modro energijo
usmerjale v resevanje njegovih konfliktov z bivso, kajne? 😀
V tvoji zgodbi je sodisce enemu dodelilo skupno skrbnistvo “ceprav si ga ne zasluzi”, drugemu pa de facto skupno skrbnistvo, – ne pa na papirju, ceprav ” si ga zasluzi”.
Pa se to – koliko stroskov bi imel, ce vlozis tozbo in se boris za “de iure” skupno skrbnistvo?
Saj nismo v Ameriki…
Tvoja ljubezen si je našla poročenega, nekatere od nas pač poročene na miru pustimo. Mogoče pa ni bivša bila tako slaba, le ti si se za sveže meso odločil, ženo varal? Je bila ona tudi še poročena?
Zakaj bi moralo bit v glavah kaj narobe, če smo nekatere samske? Kaj je kaj narobe s tem, če ne privlečemo domov prvega dedca, ki ga srečamo? Mogoče pa si za randije ne vzamemo časa, ker so nam zaenkrat še prioriteta otroci?
Časa za pisanje na forumu imaš pa ti tudi na pretek, a ne? Ko smo na računalniku in delamo druge stvari imamo odprt še forum. So? in kaj si odgovoril? Kam vodijo debate, v katerih komentiraš? Kaj imaš ti od tega?[/quote]
jah, razmisli dobro sama, kaj je narobe s teboj, če te noben ne mara . Bi rekel, da je marsikaj narobe, če nisi zanimiva drugim,..hmm, prvega deca domov, ravno ne, ker to pa res nardijo…uh, kako se jim reče 🙂 ..no razmisli raje 🙂
lej buča…zakaj je sodišče na podlagi njenih laži dodelilo otroka njej, zakaj ne obema, če ni blo nobenih dokazov da sem jaz slab oče? A štekaš problem? zakaj so ble njene laži več vredne kot moje? štekaš vprašanje? VSe ostalo kar si pisala, pa že ptiči na streh čivkajo o tem, tako da, probaj odgovorit na vprašanje, bo šlo?
V vseh teh debatah še do zdaj ni bilo pojasnjeno, zakaj sodišča dodelijo otroka materi, če proti očetu ni nobenih dokazanih-dokazljivih razlogov, da on ni vreden enakega skrbništva kot mati in zakaj jih dodeljujejo materam ne glede na to kakšne so.[/quote]
Če bi ti vedel koliko je moj bivši zapravil za odvetnika, bi se križal. Zakaj? Ker se ni mogel odraslo in zrelo soočiti s situacijo, ki jo je naredil. Ni se mogel usest z mano in položiti karte na mizo. Pa bi se lepo pogovorila kako bova z otroki, preživnino, skrbništvom, stiki. Vse bi se lahko pogovoril z menoj; je pa dobil odvetnika, ki ga je navil na 100 obratov in ga ožel do gat. Ampak je sam to želel in to je dobil, ne?
Ti govoriš iz svojega stališča (kar je razumljivo), ne poznaš pa moje zgodbe (in od nobene druge). Jaz tudi ne govorim, da si ti kot vsi ostali moški oz. kot moj bivši. Ker pač nisi/niste. Nekdo je dejal, da človek lahko zares raste le ob drugem. Torej tudi ob mnenju drugega. 🙂 Če vidiš in, če hočeš kaj spremeniti.
Zakaj bi morala (nujno) imeti ob sebi partnerja?? Jaz sem kompletna, takšna kot sem. Nimam nujne in neobhodne potrebe po tem. Nobenih odvisnostnih potez. Za druge, ki pa rabijo in ne morejo brez pa… Go ahead! 🙂
Meni moj bivši nič več ni mar (preživnino mora plačevati za njih; če pa pride ali ne je pa samo njegova odločitev), kar sem pa že tako napisala, če sta vidva slučajno zgrešila… 😉 Meni so mar le in samo moji otroci. Tako, da sta mene tu čisto zgrešila. Se pa bivši še vedno zelo ubada z mano. In njegova nova tudi. Zveni poznano? Ampak nekaj ju pač mora družiti, ne? Samo ne vem kaj bo potem in kje bosta našla onadva skupni smisel, ko mene ne bo vsak dan v njunem pogovoru in skupnem boju 😉 🙂 Jej. S tem (mi) najbolj kažeta kako ”srečna” sta skupaj. Ampak: kaj sta želela/ustvarila, to sta onadva tudi dobila. Ne? Mene ne zanima(ta). Se ne rabim prav nič kaj ”maščevati”. Je že vse poravnano, veš? 🙂 🙂
Za ostalo ti ne vem povedati, ker sem v bistvu deloholik in zelo rada delam v svojem poklicu 🙂 Samo si pa čisto posplošil, ne?
Seveda smo povedali že n-koliko krat. Zadnja (objavljena) raziskava to potrjuje: večina očetov skrbništva sploh noče. Kot smo pa ti že tudi povedali: tebi ne bi naredilo prav nobene razlike.[/quote]
pa saj veš, tudi če bi se on usedel s tabo bi lahko karte polagal celi teden, pa nebi prišla do konca :), lej očitno se ni dalo s tabo nič pogovarjati kaj šele dogovoriti, seveda ne, če pa more biti zadoščeno tvojim zahtevam, izključno tvojim…kdo pa je tko trapast, da bi samo ugodil tvojim zahtevam..kaj pa njegove? kdo bo njegove zahteve spoštoval in jih upošteval? nihče. jst mislim, da si ga sama pripravila v to, da je dečko uzel odvetnika, za zaščito, ampk ok, imel je slabega, mogoče najslabšega kar jih je, sreča zate…če bi imel mojega, bi mogoče ti njemu mogla preživnino plačevat :)..mah ok, kar se tiče novega partnerja zate, ok se strinjam, nisi ga vredna, bodi raje sama, da še komu ne zagreniš lajfa .
itk, da smo u Ameriki, na sodiščih se gremo kavbojce in indijance, …ja naj si najdejo pač človeka z urejenim podstrešjem, ker drugače lej, kaj se dogaja, zmešane glave, saj kje pa piše, če je bila prva zveza kaos, da bo druga in tretja tudi…no lahko pa rečem, da seveda imajo pravico nikoli drugega spoznati, da se ne ponovi spet ista škoda kot v prvi zvezi 🙂 bolje potem da ostanejo samske , da ne bo še kdo trpel.
Res je, uganil si: nisem mu dovolila njegovega načina ”pogovora”, ker je nezakonit. Terna zate 😉 Pa vendar (zato): 1:0 zame 🙂
Moja huda, naporna, grozna, težka in zahtevna pričakovanja, se zminimalizirajo le na to, da prihaja na stik k svojim otrokom ter daje denar zanje. Madonca, sem pa res u iber zahtevna. Jej, ženska 😉 Se mi pa zdi odlično, da takšnim, kot si ti nisem zanimiva in, da takšnim, kot si ti jaz ne nasedam 😉 Kje si ti pobral, da ga ne upoštevam? Takšnim staršem, kot so nekateri, noben odličen odvetnik ne more pomagati, ker so naredili toliko, da ga še z drugega planeta spregledajo. Kaj čmo. Odvetniki ne delajo čudežev. Sanje pa so dovoljene. 🙂
In, ko bom našla nekoga, ki me bo vreden tako zelo, da mu bom zaupala (tudi) najdražje: moje otroke, bom tudi z njim. In se zagotovo ne bo spuščal na nivo, da bo neznanim ženskam preko javne klepetalnice govoril: buča in podobno. Niti približno se ne bo spuščal na takšen nivo. Ja? Ti pa se še naprej veselo kregaj s trenutno ”zaradi bivše” (kot si napisal na enem drugem forumu). Si pa že vreden…da zagreni….da nekdo trpi (s tvojimi besedami povedano, ma-go) Imaš jo pa res, ti priznam, evo 🙂
Časa za pisanje na forumu imaš pa ti tudi na pretek, a ne? Ko smo na računalniku in delamo druge stvari imamo odprt še forum. So? in kaj si odgovoril? Kam vodijo debate, v katerih komentiraš? Kaj imaš ti od tega?[/quote]
Jalur, svetujem ti, da pišeš samo izjave, za katere imaš oprijemljive dokaze. Glede na to, da smo si tujci med sabo, je to malo težko. Zakaj pa misliš, da sem jaz tisti grdi raček, bivša od ma-go pa nikoli? Zakaj pride do nevzdržnosti med dvema v zakonu? Kaj se pa lahko naredi, če tudi večkratni pogovori med dvema več ne pomagajo? Kapo dol tistim, ki lahko rešijo zakone in spet najdejo skupno pot naprej, kaj pa če to nikakor ne gre in ni poti? Misliš,da sem jaz ves cajt v zelje skakala vmes? Ni res, ok?
tvoje zadnje besede niso razumljivo napisane, kot da se ti zatika jezik ? glej, svoje mnenje vsak pove tu, ta pravica je dana vsem, nivoji so tudi očitno vsi dopustni, če ni strinjanja tudi nima smisla , da se skoz dreza v tebi nejasne zadeve, ker jih ne moreš niti ne znaš rešit. In ta forum ni nič drugega kot klepetalnica oseb, ki se med sabo ne poznajo, namesto, da bi forum raje razpolagal z strokovnimi odgovori, razpolaga z pavšalnimi odgovori ločenk, ki niso pristojne za reševanje, nimajo kompetenc in referenc za takšna vprašanja, imajo pa razloge , ki vodijo v prepir in razna nestrinjanja , nesoglasja..in še kam. Iz vsega kar se je dalo prebrati na forumu je, da ločenke nimate razrešenih stvari v svojih glavah, v vas je kopica sovraštva in kot take ne morete svetovati drugim z ničemer, ker zagovarjate stališče, ki je v prid samo vam.Dovolj je bilo tega sprenevedanja, da ste vsevedne, ker če bi to bilo res, se sploh na forumu nebi pojavile.
In takega, za katerega praviš, da te bo vreden, še dolgo hvala bogu ne bo, ker ni noben tolk trapast, da bo s takšno, ki nima razčiščenih pojmov v glavi, šel v kakršnokoli zvezo in tudi taki ni vredno zaupat.
tvoje zadnje besede niso razumljivo napisane, kot da se ti zatika jezik ? glej, svoje mnenje vsak pove tu, ta pravica je dana vsem, nivoji so tudi očitno vsi dopustni, če ni strinjanja tudi nima smisla , da se skoz dreza v tebi nejasne zadeve, ker jih ne moreš niti ne znaš rešit. In ta forum ni nič drugega kot klepetalnica oseb, ki se med sabo ne poznajo, namesto, da bi forum raje razpolagal z strokovnimi odgovori, razpolaga z pavšalnimi odgovori ločenk, ki niso pristojne za reševanje, nimajo kompetenc in referenc za takšna vprašanja, imajo pa razloge , ki vodijo v prepir in razna nestrinjanja , nesoglasja..in še kam. Iz vsega kar se je dalo prebrati na forumu je, da ločenke nimate razrešenih stvari v svojih glavah, v vas je kopica sovraštva in kot take ne morete svetovati drugim z ničemer, ker zagovarjate stališče, ki je v prid samo vam.Dovolj je bilo tega sprenevedanja, da ste vsevedne, ker če bi to bilo res, se sploh na forumu nebi pojavile.
In takega, za katerega praviš, da te bo vreden, še dolgo hvala bogu ne bo, ker ni noben tolk trapast, da bo s takšno, ki nima razčiščenih pojmov v glavi, šel v kakršnokoli zvezo in tudi taki ni vredno zaupat.[/quote]
Imaš partnerko. Kakorkoli se že razumeta (in tudi ona je ločenka, samo informativno ;)). In, ja, tudi ti si ločenec, ne? Tako, da razčistiva to.
Saj si ti prišel klepetat k nam. Tudi ti de pojavljaš tu. Imaš vso svobodno voljo oditi, ne? Sicer pa je tukaj prostor za Enostarševske družine, kamor se ti, po napisanem, ne uvrščaš, ne? Če dajemo nasvete, kot tebi niso povšeči se pač lahko sprijazniš, da drugi vidimo drugače in pa se zares vprašaš kaj tebi povedo. 🙂 Pristojni so na sodišču, ampak ti tudi oni ne ustrezajo, a ne??
Strokovno svetovanje smo že svetovale komu, ko je bilo očitno, da je potrebno. Vsak se ga lahko posluži. Ampak je velika možnost, da ti tudi ne bo ustrezalo. Resnica je pač resnica. Sprenevedanje pa sprenevedanje.
Takšnih, ki po forumu žalijo bivšo/mater lastnih otrok in ženske pavšalno se pa res izogibam. Imam drugačen standard, res 🙂