Rumen izcedek
Spostovani,
sem v 9t nosecnosti, to je moja druga nosecnost, stara sem 27. V prvi nosecnosti sem imela ponavljajoca vnetja, ki sem jih zdravila po navodilu ginekologa.
Prejsnji teden sem imela prvi pregled, kjer je bilo vse ok, ginekologu sem omenila rumen izcedek, vendar je rekel, da je rumen izcedek v nosecnosti normalen? Je to res? Naredil je samo vaginalni UZ in ne vag.pregleda, ker bi s tem povecal tveganje za nastanek vnetja?
S cim bi Vi zdravili rumen izcedek, ce le ta ni normalen? Namrec res me zelo skrbi in bi si kar sama kupila kaksne vaginalne svecke, ki bi mi pomagale.
lep pozdrav!
J
Spoštovani,
za prvi obisk pri ginekologu v nosečnosti je po novem predvideno kar nekaj preiskav in med drugim vsebuje tudi Sanford + bris nožnice na patogene bakterije, če ima ženska kakršnekoli težave v smislu spremenjenega vaginalnega izcedka. Vaginalnega pregleda ob prvem obisku že dolgo ne delamo, razen, če je potreben bris PAP, in še to le v spekulih, to pa nič ne poveča nevarnosti infekcije nosečnosti. Na pamet redkokdaj zdravim spremenjen izcedek razen z lokalnimi zdravili za nožnico kot je npr. antiseptik Fluomizin ali kaj podobnega. Ker je to registrirano kot zdravilo, je na voljo le z receptom, brez recepta pa lahko dobite npr. glicerin boraks ali pa svečke na osnovi mlečne kisline.