Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa prenajedanje-želim si prenehati in shujšati na zdrav način

prenajedanje-želim si prenehati in shujšati na zdrav način

Čudim se, ko berem, da pri 22 letih nimate niti volje da bi delali in je vaša želja samo hranjenje. Vzeti se je treba v roke, vpisati na kakšno rekreacijo, spremeniti prehrano ali pa poiskati kakšen nasvet na Planet Diet

gregorkre…če nisi opazu nekatere izvajamo insanity vaje…probi pa povej a se ti to zdi da ni dovolj za rekreacijo…kar se prehrane tiče, mogoče še usega ne vemo, kar vemo al pa usaj js, da ne pridejo nobene diete u poštev..eni vemo manj o hrani, drugi več..ampak trudimo se nekako usi..nevem no, moje mnenje..

Zmeraj se najde nekdo, ki ve kaj je najbolje za tebe, pa tudi če te še nikoli ni videl, niti se ni informiral kaj insanity sploh je… zamahnimo z roko, se nasmejmo in pojdimo z visoko glavno naprej :).

Evo… jaz ne vem kaj je to, danes že -4kg manj. Pa se mi zdi, da non stop jem ;). Trenutno se tolčem po glavi in se sprašujem zakaj tega nisem naredila prej oz. zakaj ta klik v glavi ni prišel že prej.

Lep dan 😉

Damali, bi napisala kaj ješ čez dan? js nevem kaj je, danes sm tolk lačna:/ mogoče je kriva menstruacija ampak se ne smem na to zanašat…zdi se mi da že tako pojem preveč in še kar lačna vedno..:/ sej se zadržim, ampak očitno ne znam zbirat prave hrane da bi ustrezala dnevnemu vnosu in da bi bla sita:S druge pa kar tako naprej:)

Nekaj sem napisala tukaj:
http://med.over.net/forum5/read.php?93,8266752

Če ti lahko še kako pomagam… povej 😉

lp

oooo hvala hvala..ta ideja da nrdiš meso pa ga pol po obrokih-če ne druzga usaj kosilo pa večerja, dobra ideja…čeprou js nimam navade sploh mesa za večerjo jest, use se mi zdi nekako pretežka hrana..no sej posledično sm pa vrjetno zato skos lačna: joooj danes je zame huud dan in seveda mi je čokolada prišla pod roko..zato mam pa zdej kazen k ne smem že od 5 ure jest ker bi čene prekoračla dneuni limit s kalorijami..najbolš da grem kar spat! nevem nevem kaj bo to…ko berem pri komu drugemu pa vidim, da ma za zajtrk kavo, pa 2 prepečenca pa kos sadja, pa pol malica kos sadja, pa kosilo skleda solate, pa večerja še kaj malega..meni to nikakor ne gre v račun..al pa sm js taka “omara” od človeka in ful preveč pojem:/ ni mi jasno…

Moj zadnji obrok je okoli 20:30 ali 21:00, hodim precej pozno spat. Takrat si naredim beljakovinski napitek. Uporabljam HyPro85, ki ga zmešam z lahkim mlekom http://trgovina.maxximum.si/mesanice-beljakovin/613-all-stars-hy-pro-85-500-g.html. Trenutno imam okus čokolada/arašidovo maslo in je zeloo okusen. Zvečer si naredim varianto kot kakav, torej mleko + ena žlica HyPro-ja, zmešam s paličnim, da rata penasto, dam v mikrovalovko, da se segreje – pride kot malo gostejši kakav. Nasiti me, ter poteši željo po sladkem ;).

Za zajtrk jem jogurt z arašidi ali medom, lahko tudi z ovsenimi kosmiči, ali pa polnozrnat kruh z medom, izbire je veliko ;). Držim se še ene zadeve, en dan pojem minimalno količino OHja, drug dan malo več, tretji malo manj, potem pa spet več in spet minimalno in tako naprej. Zdravim OHjem se ne izogibam, jih jem pa maximalno do 15h.

Zdravi OH, ki jih imam jaz zelo rada:
-ajdova kaša z zelenjavo (npr.bučke, korenje,..)
-bulgur z rdečo grenivko, kislimi kumaricami in malo feta sirom (malo pomeni eno žlico drobljenega)
-riž z zelenjavo
-zelo rada imam tudi mlad grah, pečen na ponvi

Pri teh jedeh pazim, da pojem malo, ker me zelo nasitijo in potem čez dve uri ne morem jst.

Vmes kaj sadja: mandarine, jabolka, kivi, pomaranče…

Kombinacij imaš malo morje, če sem odkrita sem vedno kombinirala meso + OHji (krompir, bele testenine), zdaj pa spoznavam nove recepte.

Piščanca si ponavadi spečem v keramični ponvi, ker ne uporabljam olja, dodam pa veliko zelišč. Zraven si spečem bučke, mlado korenje (baby), papriko – posebej v pečici, tudi tukaj ne uporabljam olja, zato vse pečem na peki papirju. Če dodaš začimbe npr. peteršilj, česen v prahu, baziliko ali rožmarin in še narezano čebulo ima vse skupaj čudovit vonj.
Ta obrok si pripravim v taki količini, da ga imam v tistem dnevu vsaj za 3x.

Če ti pade cuker ali pa nimaš časa za pripravo, si vedno lahko narediš shake iz HyProja. Če dodaš normalno količino (cca 30g) in mešaš z mlekom/vodo dobiš bolj puding varianto. Če zmešaš eno žlico + voda/mleko dobiš bolj tekočo varianto.

Skuta z medom, je tudi zelo dobra. Ali pa kakšna jajčka (če se le da samo beljak) – samo jaz jajc nikoli nisem marala, zato jih tudi sedaj jem v majhnih količinah.

Meni je taka prehrana super, ker bi se mi ob vsakdanji solati z piščancem zmešalo. Lahko si narediš tudi palačinke iz beljakov…

Obstaja kar nekaj zdravih receptov ;):
http://maxximum-portal.com/forum/viewforum.php?f=11&sid=92bfafb42548ddec0d422f9dcdb27803

Trenutno res veliko jem… samo pravilno ;). Moj prvi obrok je ponavadi okoli 8:00 ali najkasneje 8:30.

Upam, da sem ti pomagala ;).

lp, Damali

oo zelo si pomagala:) te recepte si bom tudi jaz pogledala..drgač sm se pa tudi jaz začela tega držat (razn učerajšnjega dne)

zjutraj polnozrnat kruh s kakšnim sirčkom ali tuninim namazom, kakšno sadje, kava z mlekom obvezno, tudi 2x, to je že pred zajtrkom..
malica kakšen sadež
kosilo: vedno piščančje ali puranje meso, večinoma brez omak (če jem zunaj) čene si naredim omako iz gorčice in čebule;) zraven nvedno ali kuhana ali okisana solata, juha tudi dosti krat, se trudim s čim manj testenin not, danes si bom recimo popekla na kaplji olja ribo-file, z limoninim sokom, zraven bo kuhan brokoli..
popoldanska malica: mmmmmm skuta in tuna (riomare) trenutno mi je to najbolše:)
večerja po fitnesu: šejk, namreč kupla sm si ga u mullerju, pregledala deklaracijo da je čimbolj bla podobna enmu drugmu k ga dobiš v temu maxximum shopih, ampak mislim da bom naslednjega vzela tega ko ti..:)
tko nekako naj bi biu moj jedilnik..kosilo je najbolj pomembno..tudi jaz obožujem riž z zelenjavo, al pa ajdovo kašo z jurčki, testenine jem enkrat na 14 dni, pa še teji so polnozrnati in jih jem samo z paradižnikom, ko jem kakšne torteline, jem kar brez ničesar 😀 aja pa petek me čaka tudi dobro kosilo, riž in zelje, pečeno v pečici..malo pozno bo (17.00) ker šele takrat pridem domou iz LJ ampak ok..do takrat bom kakšno sadje.. ja pa sladki pregrehi..nekako sm si zamislila da bi si za vikend priivoščla kakšen puding…to bi pa recimo blo tud use…ampak je potrebna volja, ker ko pridem domou je malo težko… ampak sej bo…:)

Veš kaj bi jaz naredila… če imaš to možnost seveda. Govejo juho bi pojedla kot manjši obrok, in čez eno uro še ostalo kosilo.

Moji obroki so majhni, ker drugače ne morem jest čez dve uri ;).

Zadnji rezultati pri meni so:
30.11.2012 79,8kg
13.12.2012 75,4

lp, Damali

Jaz bi vrgel iz tega jedilnika ven omako, ki vsebuje gorčico. Enostavno iz tega razloga, ker ima na 100g, 8g OH katere lahko pridobiš iz bolj zdrave hrane. Za zajterk: obstaja kruh z manj OH, ki se mu reče Adamov kruh – kje se ga da dobiti me lahko vprašaš na ZS. Bi pa tudi dodal kakšno juho kot Damali, ker vsaj meni, da občutek sitosti itd. 🙂

New Report

Close