Poročen, a razočaran!
Linky. Narobe si razumel. Nisem mislil da med izobraženimi ni primitivcev in butlov. Srčna kultura nima prav nobene veze z denarjem, znanjem. Hotel sem povedati da se mogoče zaradi nečesa njegova žena počuti manjvredno iz zaradi tega napad. Če še ti kdo pokaže da se zaveda tega in da mogoče nevede s kakimi besedami podžiga da niti ne govorim.
Je verjetno podobno če ima nekdo veliko denarja in drugega šikanira in mu pokaže kot da je ta odvisen le od njega. Verjetno se tak človek ne počuti ravno najbolje če je kot privesek in mora prositi za vsak evro. Zakon pa pravi. V dobrem in slabem. Samo sebe je potrebno malo dati na stran in svoj ego.
Multimat
zdi se mi, da si spremenil mnenje o svoji ženski, ko si zvedel, da nima izobrazbe ali celo šolo s prilagojenim programom in jo več ne spoštuješ niti ljubiš. Resnica o tem je globja včasih je bilo, ko je nekdo, ki bi moral ponavljati razred so ga avtomatsko preusmerili na to šolo, ker se doma niso potrudili z njem starši niti v šoli učitelji, včasih se starši tudi niso mogli potruditi, ker tudi sami niso imeli izobrazbe, so ga takoj predlagali v posebno šolo in starši so to sprejeli, ker so mislili, da bo bolje tako, ker očitno nima nič v glavi. Danes je v osnovnih šolah čisto druga pesem, ker se z otrokom ukvarjajo vsi bolj, tudi starši so danes bolj izobraženi in se posvetijo otroku že od malega pa tudi učitelji, inštruktorji ne poznam otroka, ki bi ponavljal dandanes razreda v osnovni šoli. Jaz delma v firmi kar odgovorno delo in sem sposobna za delo, ki ga upravljam sem pa delala marsikaj, veliko nadomeščala tajnico, kar je zelo odgovorno delo pa kaj misliš, kakšno izobrazbo imam, posebno šolo, vendar, ker sem sposobna in pridna, mi ne dajo noge. Največja žalost pa je ta, da je moj oče bil neizobražen alkoholik niti ni vedel v katerem razredu sem, mama je bila tudi brez izobrazbe, kdo naj kaj pomaga otroku, niti nisem ponavljala prvega razreda temveč takoj v “TO” šolo, zaradi katere se sramujem v življenju odkar sem stopila v njo. Še največje zlo pa je to, ker smo otroci prišli v SLO v zelo mladih letih niti nismo znali dobro slovensko smo bili takoj označeni. Tako, da je šel brat in sestra takoj na to šolo potem še jaz. Pa menda nismo vsi umsko prizadeti vsi trije, je bilo nekaj takih tudi, v veliki večini pa čisto običajni otroci, ki jih je življenje spravilo na ta tir, stara sem 50 let in ko bom umrla bo umrla ta sramota z menoj. Zato ti je tudi žena lagala o izobrazbi, kar delam tudi jaz. Svojim otrokom pomagam po vseh močeh tudi z inštrukcijami, v to šolo jih nebi nikdar poslala, kvečjemu preko svojega trupla, ker potem s tem živiš do smrti in malo manj, da s prstom kažejo nate ljudje, ki dejansko imajo zelo malo v glavi glede intelegenčnosti. Bi bila vesela tvojega odgovora, vedi, da se ljudje spreminjamo celo obdobje svojega življenja pa ne zaradi izobrazbe.
Pozdravljena Enausamljena!
Zelo prisrčno si napisala tvoje mnenje o šoli z prilagojenim programom, ter o stvareh ki se tičejo staršev stroke! Z mojo ženo je bilo nekaj podobnega! Oba starša brez poklica, Oče je delal kot delavec v eni proizvodnji, mama ji je bila kot žistilka v tistem podjetju, nakar so se jim rodili otroci, je službo pustila, ter bila doma. Živeli so v LJ v bloku. Ampak, da bi se vsaj trudila da bi otroci šli v redno šolo in prišli do poklica, je bilo tako, da če je si moja žena ali katera od sester izmislila, da jo glava boli, ali da ji je slabo, ji enostavno ni bilo treba v šolo, in tako so večkrat po celi teden bile doma! Oče še za to vedel ni, da otroci izostajajo iz šole! Moja žena je tako v 1 in 2. razred hodila v redno šolo, potem, ker ji ni matematika šla, pa so jo dali v to šolo z prilagojenim programom. Mlajša sestra je hodila samo v 1. razred redne šole, in nato v to šolo. Še mlajša sestra pa kar direktno v to šolo z prilagojenim programom. Potem so jim pedagogi ponudili da bi šle v kaji skrajšan program, da bi se kaj izučile, pa je oče rekel, kaj bi v šolo hodile, pa potem službe ne bodo dobile! Tako je dvema mlajšima sestrama uredil invalidsko upokojitev, dobivajo lepo po 350 do 370 EUR vsaka, in so doma! Stari sta 24 in 26 let. Moja žena pa je hodila v službo kot proizvodna delavka! No, če bi starši drugače gledali na svet okoli sebe, bi lahko drugače bilo, in bi kaj morda v življenju uspele, ne pa da še kave ne znajo skuhati. Kosila in takšne stvari v večji meri naredi oče! No, moja se je vsaj gospodinjskih del naučila! Je pa pri moji ženi zelo trdna trma, čeprav v veliki meri vidi da nima prav. Se pa je čisto ohladila do mene, čeprav z njenim ljubosumjem vidim, da po drugi strani me ima pa rada!
Res se ljudje spreminjamo, ampak nekateri bolj, drugi manj, ker moraš v življenju imeti neki cilj, ne pa živeti kot muha ali tele v hlevu! Lepo da si se sama potrudila, ter ti vsaj v tem delu življenje uspeva, saj kot tujka nisi imela prijetno izkušnjo z menjavo domovine!
Lepo pozdravljena naprej!
Hvala za odgovor Multimat
sem vesela, da si mi odgovoril, to sem napisala samo zaradi tega, ker ljudje vse preveč obsojajo ljudi, jih kar nekaj poznam, ki so si diplome kupili in kaj lahko dokažejo s tem….? Smo ljudje, ki se trudimo v življenju po svojih močeh in živimo svoje življenje, zato ne obsojaj svoje žene marsikaj je pretrpela, kot jaz, zaničevanje ljudi in postrani pogledi to te spremlja skozi življenje in pusti pečat. Marsikaj ljudje počnejo pa niso tako zaznamovani. Eni smo pač imeli smolo v življenju zaradi neukih staršev in pijančevanja. Res težko pomagam mojim hčeram glede šole pa vendarle jim nudim inštrukcije za poučevanje, pa seveda ne pri vseh predmetih (matematika) in svojo ljubezen do njih in življenja, starejša hči me spoštuje, čeprav ve, kako je z mano, mlajši bom povedala, ko bo lahko razumela stvari. Tudi starejša hči, ki je končala srednjo šolo ima fanta, ki
je tudi obiskoval to šolo, ker se ni hotel učiti, je vredu fant, tudi brez očeta, živi samo z mamo, pa me nič ne moti, ker ga ima rada in bo z njem živela imela otroke tako je rekla, res moraš gledati bolj iz človeškega vidika, saj izobrazba tudi ni vse. Tvoja žena je pač zavrta zdaj in mogoče osramočena, ker si ugotovil, katero šolo je obiskovala, zaradi otrok in zaradi ljubezni lahko pogladita spore, če si obadva to želita. Res je tega veliko, moj bratranec ima tudi ženo, ki je na istem, kot jaz in tvoja žena pa se ful razumeta imata 4 odrasle otroke, res jih je lepo gledati, ker jih to ne moti in vesela sem zaradi takih ljudi, čeprav ima bratranec gimnazijo končano, ona je delavka, pa vseeno lepo živijo in zelo rad jo ima. Zatorej srečno tebi, ženi in tvojim otrokom, da boste to prebrodili in zaživeli, kot ste živeli prej, ker ona se mora otresti misli, zdaj , ko ve, da veš boji se.kako jo boš sprejel , ko si spoznal resnico. Ljudje pa takoj spremenijo mnenje o človeku , ko izvejo slabega ali negativnega o nekom. Tudi moja bivša tašča se je zelo spremenila, ko je zvedela zame in sem takoj spoznala, da je slab človek, ker me ni več sprejela, tako, kot sem bila prej, ko tega ni vedela. SREČNO