Najdi forum

Pozdravljeni bralci in snovalci teh strani, ki marsikomu pa le prinesejo kanček upanja ali pravilnega razmišljanja o trenutni situaciji!
Pa da malo opišem moj problem! Sem poročen moški, skoraj 40 let, z tremi čudovitimi majhnimi otroki! Moj problem je da imam ženo ki je nisem dovolj spoznal, preden sem se poročil, saj nisem vedel njene prave izobrazbe, niti prave dokončane šole, za to da bi mi dokumentirano prikazala, pa nisem se hotel pogajati z njo, povedala je da ima končano osnovno šolo, ter da je potem šla v službo, a izkazalo se je da ima samo šolo z prilagojenim programom (pomožno šolo). Ko sva hodila pred poroko skupi, je bilo še vredu, bil sem močno vezan in zaljubljen v njo, a zdaj se kažejo napake! Je zelo samosvoja, trmasta, veliko stvari mi prikriva, finance imava vsak zase. Jaz bi ji vse zaupal, bančne kartice in podobno, a ona meni noče, tako ji potem tudi ne! V zadnjem letu se je do spolnosti tudi zelo ohladila, saj če sva skupaj kaj v celem letu 5 – 6 krat kaj imela. Samo bi se hotel pogovoriti o tem, a ona se noče, se mi enostavno umakne iz prostora! Ob večerih je pred TV, jaz pa pred računalnikom, kajti če grem pred TV, ter načnem to temo, da bi morala malo bolj družinsko in ljubeznivo živeti, bo odšla proč in šla kaj drugega počet! Jaz pa zelo trpim, rad bi več ljubezni, saj že veliko v sanjah o kakih avanturah sanjam, a v resnici pa kot upokojenec po 80 letu! Zaradi otrok mi ni do ločitve ali razveze družine! Nisva pa zaposlena, da bi kaj druga bil stranski učinek pri njej! Prosim za nasvet, ali pa se naj javi katera z podobnimi težavami! Kajti jaz sem komunikativen z izobrazbo in bi se rad pogovarjal, ona pa skoraj celi dan tiho! Z mojo taščo (njeno mamo) se pa vsaki dan po GSM klepetate! Hvala za vaša mišljenja! SAMO

Ne vem no, lagat o svoji izobrazbi… mene bi to do kraja zmotilo in nikoli vec cloveku ne bi zaupala.
Povej ji, ce ne bo slo vse na boljse, ce se ne bo bolj trudila, da jo bos ali zacel varat ali pa kar zapustil. Mogoce bodo njeni mozgani dojeli kratke in jedrnate stavke, fakte.

Zal mi je zate, a po mojem si naletel na eno manipulatorko!

Hm… Če je res tako grozno… Zakaj imaš pa z njo 3 otroke? Ti pa niso nastali čez noč, a ne?

Šola ni vse- razgledanost človeka je bistvo.

Pa še to sem hotela omeniti:
z tremi čudovitimi – ni Z ampak je S
z prilagojenim programom – zopet ni Z ampak je S

Lep pozdrav

Yo_ oprosti, ampak se ne strinjam s tabo! Jaz imam tudi tri otroke, pa čedalje bolj spoznavam, da z napačnim človekom. Nekateri ljudje se ful spremenijo, pa malo si res zaljubljen ko si mlad, pa v glavi imaš po nevem katerem načelu, da bo mogoče enkat bolje…
Tako da avtorja povsem razumem. Po moje so tri rešitvi. Ena je ta, da se resno pogovoriš z njo, ji postaviš pogoje in od njih ne odstopiš, druga je ta, da ji poveš, kaj te moti, narediš črto in se ločiš, tretja je pa ta, da se enostavno sprijazneš s tem kar imaš, si poiščeš nek hobi, sprostitev, jo enostavno “skenslaš” in živiš za otroke in sebe. Po moje je ta tretja varianta najtežja zate. Ker vem kako je nežnost ki jo potrebuješ in pogovor zamenjat s tem, da greš npr.na košarko. Jaz ne morem! 🙁

Tukaj mi je vse čudno. Če je bila zaposlena, ko sta bila fant in punca, bi lahko vedel, kakšno delo opravlja in na osnovi tega bi sklepal, kakšna je njena izobrazba.
Partnerska zveza brez pogovora je kakor struga brez vode. Imata odtujen odnos, a iz napisanega se ne da razbrati, zakaj.

Če je vse res, imata krizo v zakonu.
Kar pa se tiče izobrazbe, ta z ljubeznijo nima kaj prida skupnega, ali pač ?

Cec, motiš se.
Tudi razhajanja v izobrazbi in razgledanosti prispevajo k neenakem razumevanju istih problemov.

Multimant, mislim, da ima tvoja žena velik kompleks manjvrednosti, zato ti je izobrazbo prikrivala. Laž gor ali dol, včasih opravičljiva, če veš pravi razlog! Prav iz enakega razloga se tudi noče pogovarjati s teboj, ker te povsem drugače razume, kot je tvoj namen. Ali pa ti zelo prepričljivo deluješ in ona ne najde pravih protiargumenotv. Verjetno tudi pri denarju vztraja iz podobnega ozadja. Ima občutek, da ti je podrejena, tega pa ženske na maramo, vsaj v večini primerov ne.

Pozabi ta hip na sušo v seksu, pa se potrudi in jo sprejmi takšno kot je. Poskušaj pohvaliti posamezne trenutke, ji povedati, npr. da je lepa, se stisniti k njej, ne pa ji nekaj časa najedat s problemi in pogovori. Rezultat tega bo, da se bo ona začela počutiti sprejeto in bo počasi začela sodelovati pri pogovorih. Vendar jih nikar ne začenjaj s kritično noto!, ampak v duhu boljšega skupnega življenja in dobrobiti otrok.

Ja nekateri mi očitate, da zakaj imam z njo tri otroke! Kajti te težave so se postopoma nabirale, in so mi prijatelji svetovali, naj še kakega otroka imam, ter bo morda spoznala, kaj je družinska vrednota in da imam rad otroke, ter me z tem bolj cenila! A z otroki se še ukvarja do neke mere, jaz pa kot da sem ji včasih odveč!
PUFFLE, ti pa na druge portale po internetu pojdi pogledat in uči našo zaostalo mladino pisanja besed po Slovensko, saj že nekateri po raznih forumih skoraj Kitajsko pišejo, ne pa mene tukaj učiti neke sklanjatve S in Z !

..Samo ,kaj ti hodi po glavi..?Le zakaj si napisal ,da naj se ti javi katera z podobnimi problemi..?..hmmm
..saj ob večerih glih tako lahko gledaš z njo televizijo,pa se pogovarjajta kakšne druge zadeve…ali pa tudi lahko gledata skupaj zanimiv film…večerno bežanje pred računalnik ni rešitev za nobenega…
…ni lepo ,da ti je prikrivala izobrazbo,čeprav izobrazba nima veze z ljubeznijo,kot pravi cec…važna je srčna kultura–.
..ne vem ,kaj naj zaključim o vajinem odnosu,če bosta hotela rešiti zakon,bo treba marsikaj spremeniti…,

Če pravilno razumem so za celotno situacijo sedaj krivi še prijatelji, ki so Vam napačno svetovali. Vidite, takrat bi morali uporabiti svoje možgane. Otrok žal v večini primerov ne reši zakonskih težav.
Zanima me, kaj (kdo) je pravi razlog za vso nastalo situacijo.

Lep pozdrav

Mama je čist hin od treh otrok, dec pa po forumih ***fehtari in se dela božčka…..(itak da mu je najbolj pomembno kolikokrat sta lani sexala, hahahahaha).
Dej deli kej doma, pa nehi u računalnik buljit, skupi mal TV poglejta, če ji je to všeč pa nehi ji težit…pol se bo pa sčasoma vse uredilo :))

Drugač je pa Tessa lepo napisala, naredi ti kaj za vajino vezo, zakon in otroke!

Ah, toliko me pa že poznaš da to cec ve :))
Glej, ne da se mi ravno za vsako pojasnilo pisati kake ekspertize, je pa takole da zreli poznamo obdobja spoznavanja, nastniki morda malo manj. In da do določenih spoznanj prideš čez xx let, sorči je pa malo fabula zase.

Joj joj, ma meni se zdi da razlike med ljudmi po izobrazbi NI, kjer se imajo radi in klapajo zna bit večina zadev lepo urejenih in tudi odnosi so v redu – poznam par takšnih primerov in poznam tudi primere kjer se z izobrazbo pokrivajo – PA NE KLAPA, nikakor ne klapa !!!, tako da – razlika v izobrazbi po mojem NI POMEMBNA.
Je pa pomembno to, da greš z nekom v vezo, resno vezo, zakon, imaš z njim otroke, PA NIMAŠ KSIHTA DA POVEŠ RESNICO !!! Ena tako velika laž — hehe, kaj drugega vse se je ženska še zlagala in lagala je pa samo vprašanje, takšnim osebam jaz a baš ništa ne bi zaupala! In verjeto je hotel ta odpiratelj teme, Samo ali kaj je, samo to povedati..

In kje je problem, če je prišel na forum??? Ni ga. Pravilno je, da je prišel vprašat, ne? Samo ne vem zakaj kar na temo “nezvestoba-varanje” ???? Hmmmm. In to, da se ženskino seksualno življenje po treh otrocih spremeni tudi ni nič čudnega ali nenavadnega, sploh pa ni nenavadno, da se življenje dveh ob otrocih postavi na glavo. Sicer izobrazba pri tem nima nobene veze – ker lahko imaš ti doktorat in si stručko još i baš na enem področju, pogovor, normalen odprt pogovor pa ti je španska vas…. kjer je volja se to hektično stanje da prebrodit, kjer pa je ni pa se ob dejanskih problemih iščejo še večji problemi.

Zdaj – kdaj si ti ugotovil da ti je lagala za posebno šolo in koliko ta ženska na splošno laže???

Jaz pa mislim, da formalna izobrazba v družinskih odnosih ni tako zelo pomembna, kot srčnakultura in splošna razgledanost. Praviš, da si sam bolj izobražen kot tvoja žena.. imam občutek, da si preveč obremenjen s to izobrazbo.. njeno, svojo… Saj sta se pred poroko in otroci družila, pa si menda opazoval, kako se obnaša, saj sta se menda kdaj kaj pogovarjala? Ti je že ustrezala…spričevala gor ali dol!

Imam občutek, da imaš ti sam manjvrednostni kompleks glede lastne izobrazbe in zato, ker ima žena še nižjo, to tako zelo poudarjaš in delaš probleme. Pogovarjajta se, bodi topel in prijazen.. vprašaj jo kaj.. Ugasnita računalnik in TV in se pogovarjajta.. pa ne najedaj in ne teži..lepo sproščeno si povejta, kaj je komu dogajalo čez dan.. ne vem.. podplate si masirajta, zvezde štejta,.., napravita plan glede zaposlitve.. ne prepuščaj življenja računalniku in TV-ju….

Srečno!

gliha skup štriha.

Ena najbolj glupih izjav v zadnjem času, ki sem jih prebrala!
To je pol v bistvu zloraba otrok… da ustvarjaš s tem namenom otroke, da se bo partnerica spremenila… Totalno narobe in sploh škoda besed! Pišeš, da imaš izobrazbo… pa ti povem, da to sploh ni važno, ker ti očitno marsikaj drugega manjka gor v podstrešju….

Poleg tega, da pišeš, da ločitev ne pride v upoštev… Tako živeti kot živiš zdaj, nočeš…. Torej, a si tolk (da ne rečem, kaj)… al samo zezaš, ker 3. možnost je pač, da se poslužiš varanja… Žena je namreč takšna kot je in ti 100% garantiram, da bo takšna tudi ostala…

Sploh ne vem, v čem je point tvoje teme? Vrjetno, da ti pisno izdamo dovoljenje za varanje…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Bom še jaz nekaj napisal pa upam da bo kaj pomagalo. Izobrazba. Še kako je pomembna izobrazba in splošna razgledanost. Samo pomislite kako se počuti nekdo v družbi kjer so kao izobraženi ljudje, sam pa ima prilagojen program in verjetno veliko nezaupanje v sebe. Tak si zagotovo nebo želel v takšno družbo ker se lahko počuti manjvreden ker mogoče ne ve toliko.
Če je bister se bo seveda nekako vklopil, če pa mogoče malo šepa pa bo sovražen.

No svetoval bi ti da ji to ne smeš sedaj očitati ker ne veš kakšne pogoje je sploh imela.
Svetoval bi ti da prebereš kakšno knjigo in počasi a vztrajno probaš dati sebe malo na stran ter se malo žrtvovati. Da ji nevsiljivo nakloniš pozornost, pa da jo resnično probaš poslušati, da ji kaj postoriš in jo razbremeniš, kaj malega kupiš iz srca. Pa nikar ne misli da bi pa sedaj morala kar obrniti ploščo in ti biti kar na razpolago. Probaj. Če si tako dober človek kot si se opisal. Bodi nevsiljivo vztrajen mesec, dva pa se potem slišimo. Pusti računalnik ker v njemu ni ljubezni.
Če si res tako izobražen boš pa ja razumel da je žena v nekakšni krizi in boš probal pomagati.
Še vedno ti čez par mesecev ostane da ji iskreno rečeš da jo imaš rad, a da tako ne moreš dalje.
Pa pusti afere ker je tega tako preveč na tem svetu. Saj ne boš v parih mesecih umrl.
Upam da sem kaj pomagal.

A ti misliš, da med kao izobraženimi ni butlov in primitivcev?

Če pravilno razumem (vejica) so za celotno situacijo sedaj krivi še prijatelji, ki so Vam napačno svetovali. Vidite, takrat bi morali uporabiti svoje možgane. Otrok žal v večini primerov ne reši zakonskih težav.
Zanima me, kaj (kdo) je pravi razlog za vso nastalo situacijo.

Lep pozdrav (pika)

Pa nič osebnega, Puffle.

New Report

Close