Pomoč cim prej – Moksifloksacin 400 mg
Spoštovani,
zaradi ponavljajočih se ginekoloških vnetij in težav z mehurjem mi je zdravnik predpisal močnejši odmerek Moksifloksacin 400 mg, in sicer 1 tableto na 12 ur, čeprav je običajen režim 1 tableta na 24 ur.
Po začetku jemanja antibiotika so se mi pojavili zelo zaskrbljujoči stranski učinki. Imam hudo nespečnost, občutek, kot da je nekdo v sobi in me opazuje, občutke paranoje in skoraj blodnjavost. Prividov nimam, se mi je pa nekajkrat zazdelo, da sem zelo potiho tudi kaj slišala.
Zelo me je strah, da bi lahko šlo za začetek resnejše psihične bolezni, na primer shizofrenije, saj imajo po očetovi strani trije svojci to diagnozo. Pred začetkom jemanja tega antibiotika se mi nikoli v življenju ni dogajalo nič podobnega.
Antibiotik zelo težko prenašam, saj imam neopisne glavobole, občutek teže v glavi, hudo utrujenost, nezmožnost normalnega funkcioniranja in hkrati popolno nezmožnost spanja. Sem zelo utrujena, vendar nikakor ne morem zaspati in pogosto zaspim šele okoli 5. ure zjutraj, ko sem že popolnoma izčrpana.
Zdravnik, ki mi je zdravilo predpisal, mi je rekel, naj pač samo zdržim in da menjava terapije ne bo smiselna, vendar me trenutno stanje zelo skrbi in izčrpava. Prosim za nasvet, ali so takšni stranski učinki možni pri tem antibiotiku in kako naj ukrepam. Naj prekinem terapijo ? So 2 tableti na dan preveč ?
Poleg tega se mi pojavljajo tudi občasni zelo pekoči občutki v nožnici. Uporabljam Gynovivo, predpisan pa imam tudi Diflucan prvi, sedmi in štirinajsti dan zdravljenja.
Hvala za odgovor in pomoč.
Lep pozdrav.
Spoštovani, opsane težave sodijo med zelo redke, a možne stranske učinke. Ne vem, sicer koliko časa že jemljete zdravilo (pri ginekoloških vnetjih je max trajanje običajno 14 dni). Ker navajate. “Po začetku jemanja antibiotika so se mi pojavili zelo zaskrbljujoči stranski učinki. Imam hudo nespečnost, občutek, kot da je nekdo v sobi in me opazuje, občutke paranoje in skoraj blodnjavost. Prividov nimam, se mi je pa nekajkrat zazdelo, da sem zelo potiho tudi kaj slišala”, predlagam, da se ponovno posvetujete z ginekologom glede menjave zdravila.