Pomivalni stroj Gorenje
Kako ste kaj zadovoljni z pomivalnimi stroji znamke Gorenje? Včeraj sem bila na Brnčičevi in smo malo spraševali glede pomivalca pa prijavi da gorenje jih sploh ne dela, ampak da jih za njih dela SMEG in BOSCH. Torej če so te zmanke morjo bit dobri, prosim za vaše izkušnje?
Prosila bi vas če mi lahko še napišete od katerega proizvajalca imate keramično ploščo, saj pravijo da Gorenjeva se ful počasi ogreje.
Hvala vam za odgovore in prelep vikend želim.
LP
Imamo pomivalca od Gorenja. Kar se tiče pranja, nimam pripomb. Se mi je pa zgodilo, da se je malo po poteku garancije, pokvaril programator. Strošek 30.000 SIT. Serviser je vgradil popolnoma drug programator, zato sem starega poslala na sedež Gorenja z dopisom, da kljub temu, da farancija na velja več pričakujem, da mi povrnejo stroške, ker je jasno, da so v osnovi dali v stroj slab programator, saj so mi ga zamenjali s popolnoma drugačnim (to se je videlo, ker ob vklopu traja nekaj sekund, da se “računalnik” naloži). Njihov odgovor: Pomivalni stroji imajo življensko dobo 10 let, kakšen del se lahko pokvari tudi prej, ni pa nujno.
Pa me ni motilo, da se kakšen del stroja lahko pokvari. Motilo me je, da sem bila tisti mesec brez 30.000 SIT. Precej nepredviden strošek.
Od takrat je minilo tri leta. Težav ni, razen da se je stopila dozirna posoda za prašek, vendar zamenjava ni bila draga.
Joj. Ko tole berem se mi zdi da imam težave s svojim strojem. Vem pa, da stane servis (pa zgolj čiščenje šob, odtočnih cevi) Miele-jevega stroja 8.000 SIT (cena izpred 5 let).
Plus za Gorenje – je naša firma, rezervni deli so dostopni, servisna mreža zagotovljena, cenovno ugoden.
lp
S.
Imamo Gorenje. Pere odlično, glasen je zelo, košare pa so slabe. Se podirajo in, predvsem na zgornjo lahko naložiš precej manj posode kot v Bosch-a. Prej sem imela Boscha, mama ga ima še vedno (navadnega), pa je precej boljši, kar se tiče košar. Mi gre na živce, da mi je zgornja, ko je bila polna in posoda oprana, že nakajkrat ostala v roki ker se je snela iz vodil…
Imamo nov pomivalni od Gorenja, tipa ne vem, vem samo da je A energetski razred, za njih ga prozvaja Bosch. Pere zelo zelo lepo in tih, da ne veš da je vklopljen.
Imamo tudi novo Gorenjevo stekloker. ploščo in res ni dobra. Ogreje se zelo počasi in premali so razmiki za posode. ne priporočam.
Imamo še pralni stroj AL mislim da prological A A in je tudi špica.
Po moje ima vsak proizvajalec nekaj dobrih in nekaj zgrešenih proizvodov.
Že osem do deset let uporabljamo čisto vse gospodinjsko aparate (ta velike) od Gorenja. Nimamo samo sušilca za perilo. Noben še ni videl serviserja, razen pralnega stroja po moji krivdi (kost od modrca se je zataknila v boben). Smo zelo zadovoljni.
Je pa tako, kot pravijo predhodnice, da marsikateri stroj vidi samo nalepko nekega drugega proizvajalca, narejen je pa npr. v Gorenjevi tovarni ali pa Gorenje v kakšni drugi.
Nisem gledala kaj so ti kaj druge odgovorile, jaz ti lahko povem, da ima tašča gorenjev pomivalni stroj, pa tudi njena hčera (se pravi moževa sestra). Obe sta zelo nezadovoljni, saj sta jih imele na servisu že zelo velikokrat. Imata elektronskega, se pravi takšnega da kar odtipkaš željeni program in ni nobenega mehanskega gumba. Obe je zafrkavalo isto: javljalo je napako, kot da je poplava (preveč vode v pomivalcu????) in je končalo prati že kar kmalu po začetku. Toliko vem jaz. Kdo pa jih dela pa ne vem, se mi pa zdi, da jih mogoče res ne delajo sami, ampak močno dvomim da jih za njih dela bosch, saj je to premočna firma, da bi delala za gorenje. Drugače pa imam jaz pomivalca Zanusija, mehanski programator , nič elektonike in sem zadovoljna.
Keramično ploščo pa imam jaz gorenjevo, pa sem zadovoljna – seveda nimam primerjave kako hitro se ogrejejo druge, ampak meni se ne zdi počasi.
Lep pozdrav, Pika
Moj stroj ima deklariran razred učinkovitosti sušenja B (če bi bil A, bi bilo bolje). Kovinska in porcelanasta posoda je ‘skoraj suha’, kar pomeni, da je tam pa tam potrebno obrisati kakšno kapljico. Za robom pokrovke recimo. Kozarci so suhi. Plastika pa se ne posuši, in jo je treba obrisati, ko jo vzameš ven.
Kadar je pranje končano zvečer, se brisanju izognem tako, da stroj odprem in ga pustim odprtega čez noč in zjutraj pospravim suho posodo.
Slišala sem, da stroji z deklariranim razredom sušenja A posodo popolnoma posušijo.