Po M. in Vrtoglavica
Pozdravljeni
Zanima me, zakaj se pojavi vrtoglavica po menstruaciji? In tudi nevem ali je to “resno” za vzeti saj sam za sekundo se mi premakne vid potem mine max. se dvakrat v dnevu to se mi zgodi potem nič več, večinoma od 18. ure dalje, zjutraj, čez dan ne normalno vse.
Glede na to, da se ta “vrtoglavica” pojavla ze več ciklov kar 5-7 ciklov in nevem sploh oz ne moram oceniti ali naj grem k zdravniku glede tega, da ne bom delala guzve za bv tam če se lahko počaka pač bom še čakala.
M. imam 23-29 dni redne, stara sem 30let Prvi dan imam zelo močno krvavitev sploh pa ponoči ko spim je kar močna krvavitev skoraj čez cel vlozek gre kri. Tudi drugi dan čez dan.
Zdaj kako naj reagiram glede tega? In nevem če bo druzinski zdr. resno tega vzel
hvala
težko razpravljam o tem, kako resno vas bo ali ne bo vzel vaš zdravnik. Če je zadeva jasno vezana na M, potem obstaja več možnih mehanizmov, ki privedejo do vrtoglavice. Prvi je padec krvnega tlaka oziroma nestabilnost tlaka (ortostatska hipotenzija), drugo bi lahko bila anemija (slabokrvnost). Potem pa so možne tudi primarno nevrološke motnje, ki jih sprožijo določene signalne molekule, katere se lahko pojavijo ob ali po M. (tako se npr. pojavljajo migrena, epilepsija, razne nevralgije ipd.).
Če bi to bilo vezano na Menstruacijo, kako “resno” bi tole šlo? da bolje vprašam bi od majhne omotice za sekunde prišlo do nezavesti? ali ni mogoče
Kdaj je primerno, da se oglasim k zdravniku glede tega zdaj ko je še “majhna omotica/vrtoglavica” da grem na pregled. Ali pač če bi šlo na najhuje da se ti velik zavrti (takrat itak da greš) Samo me zanima kdaj bi reagirala k zdravniku o majhni omotici ali ko je hujše? Da ne bo prepozno ce bi imela karkoli … glede na to da sem komaj 30stara
hvala
Težko bova dorekla vse na daljavo. Obiščite najprej splošnega zdravnika ter se z njim pogovorite, potem pa naprej po prioriteti, ginekolog, nevrolog itd. če bo potrebno.