Pekoč občutek
Pozdravljeni,
celoten januar sem imela pekoč občutek ob uriniranju in po njem, zato sem sprva mislila, da gre za vnetje mehurja, nato pa sem na splovilu opazila, da se nekje lušči koža in po posvetu z ginekologinjo jemala Canesten (vaginalne tablete) ter GynOphilus.
V roku treh dni je stanje res šlo na boljše, nato pa po parih dneh znova nazaj pekoč občutek. Opažam tudi precejšen izcedek(ne vem, ali je to morda zaradi gynOphilusa, je pa takšne žive rumene barve).
Ginekologinja mi je svetovala Fluomizin, vendar iskreno tega ne želim jemati, ker imam z AB slabe izkušnje. Zdravnica me ni pregledala, šlo je za telefonski pogovor z medicinsko sestro, niso me niti povabili na pregled. Sestra mi je odsvetovala ponovno jemanje Canestena (tablete).
Prosila bi vas za kakšen nasvet, kako si lahko pomagam drugače ali je res potreben AB. Najlepša hvala.
Spoštovani,
Fluomizin ni antibiotik temveč vaginalni antiseptik, ki deluje le lokalno biostatično in biocidno na vse klice. Strah pred Fuomizinom je torej odveč.
Pozdravljeni, opažam malenkost izboljšanje, čeprav Fluomizina nisem začela jemati. Jemljem pa Gynophilus 1x zvečer in sem že proti koncu jemanja.
Zanima me, ali je ok če bi kupila še eno stekleničko in to jemala dlje ali mogoče kakšno drugo stvar priporočate? Fluomizin ima v opisu različne možne neželene učinke in se želim tega izogniti. Hvala.
Spoštovani,
seveda lahko greste tudi po daljši poti. Marsikdaj se da težavo pozdraviti tudi le s probiotiki, lahko pa traja zelo dolgo in včasih ni dovolj za popolno odpravo težav.
lahko kombinirate povsem svobodno po lastni presoji. Ni posebnih pravil.
Pozdravljeni,
poskušala sem z GynOphilus kapsulami in VitaGyn kremo pa ni neke razlike. Za vikend se mi je stanje poslabšalo. Zdaj me splovilo pravzaprav neprestano peče, tudi v mirovanju brez oblačil, kar me dela precej živčno. Res je, da sem preko vikenda bila na potovanju in cel dan naokoli v kavbojkah… Ne vem, ali je to razlog za poslabšanje, čeprav tudi pred tem ni bilo ok.
Kaj mi svetujete?
Hvala in lep dan.
ne vem. Lahko poskusite še s protiglivičnim ukrepom s Canesten kremo in globulami, sicer pa bo bolje poklicati v ordinacijo vašega ginekologa, da se morebiti opravi kak pregled. Vaša težava namreč zdaj s presledki traja že skoraj 2 tedna.