parni čistilec
Zanima me, če ga katera ima in kako ste zadovoljne z njim.
Kje ste ga kupile (top shop ali v trgovini) in katero znamko najbolj priporočate.
Pa še čisto iskreno: ali res tako dobro očisti pečico in kopalnico, pa vodni kamen…
Imam v načrtu, da bi ga kupila, pa se ne morem odločiti, zato bom hvaležna za vse izkušnje, ki jih imate.
Mi smo kupili Shark steam ali nekaj takega v Merkurju za 35.000 sit.
“ali res tako dobro očisti pečico in kopalnico, pa vodni kamen…” – bla,bla
No kopalnico še kar. Dobro očisti razne ozke predele kjer s prstom ne prideš zraven, recimo gumbe na pralnem stroju – na strani so rebrasti da roka ne drsi ko jih obračaš, pa kote in fugice, reže, filter na kuhinjski napi(pralen), še kar dobro očisti madeže na tepihu, tudi okna se da pomiti dokaj hitro in tudi kar dobro. Uporaben je racimo za razkuževanje raznih stvari(npr. wc-ja, kadi, otroške banjice vsake toliko časa).
Stvari ki so zasušene pa ne spravi dol. Prav tako vodnega kamna.
Za uničevanje plevela – bla,bla.
Da se ga uporabit za veliko stvari, še zdaleč pa ni tako kot kažejo reklame.
Sicer je pa top shop eno samo pretiravanje.
Pa še to. Ko smo ga doma prvič sprobali smo dobili škart robo. Para je povsod po cevi pihala ven, cev je bila pa tako vroča da je brez krpe nisi mogel držat. Mož je nesel nazaj in zahteval da zamenjani čistilec sprobajo tam. So ga sprobali in je bil o.k.
Moja mami ima eco 2000, je bil kar drag ne vem točno koliko ampak je pa res enkraten, zraven je dobila pa še likalnik na paro s katerim lahko lika vse tudi najlonke. Očisti pa vodni kamen mastne zasušene madeže in sploh vse, najraje pa ga uporablja za čiščenje odtokov in radiatorjev, ko bi videla kaj gre ven z radjatorjev, bljak. Vem da je prodajalna v Ljubljani v Črnučah.
Prijateljica ima tistega iz top shopa. Tako kot vse iz Top shopa stvar ni taka kot v reklami – ne dela čudežev in če imaš pečico tako kot jaz ti noben parni čistilec ne pomaga. Prijateljica je bistveno bolj pridna za pucanje pečice, pa se prav tako kar precej matra s tem čistilcem, da jo očisti. Jaz sem ga preizkusila le za nekaj minut in se odločila, da ga ne rabim. če bi delal sam, mogoče še, če moraš pa ti delati z njim, pa rabiš kar precej časa in energije, da res spucaš zadeve.
Jaz imam Mediterraneo Pro ne dobi se ga v trgovini in prikaz lahko imate doma. Poleg tega da je parni čistilec je tudi sesalec, likalnik, čistilec zraka. Jaz ga imam že cca. 4 leta in sem full zadovoljna, kupila sem ga tudi mami, pa tudi pratnerica od očeta ga ima. Sicer pa se splača pogledat. Za več informacij tel št. 041/379-542.
Je pa tako malo denarja, malo muzike. Ne morete pričakovati da aparati kot so na Top šopu – tako majhen proizvede dovolj močno paro za čiščenje, kotliček za paro mora biti iz kvalitetnega materiala in večji!