Otrdevanje trebuha
Spoštovani,
karkoli vam predpiše ginekolog za lokalno uporabo prit infekciji, za nosečnost ni problematično. Otrdevanje maternice je pa itak popolnoma normalno in ne predstavlja nobene grožnje nosečnosti.
če otrdevanje ni združeno s pomembnim krajšanjem in odpiranjem MV, ne. Glivična težava ne povzroča poroda, otrdevanje pa sem povedal, da je del normalne nosečnosti, včasih tudi boleče.
Pozdravljeni,
Prosila bi vas za mnenje za trdi trebuh v 30.tednu nosečnosti. V soboto sem imela občutek, da je trebuh trd ves dan, je bil pa tudi plod kar cel dan dokaj aktiven, bolečin ni bilo, le občutek da je trebuh trd. Nato mi je včeraj popoldne zopet otrdel, mogoče da je malo popustil, ko sem se uležala, vendar pa mi je na moji desni strani nastala večja izboklina, ki je bila trda in ni popustila, velika nekje 1-2cm. Kjer je bila ta izboklina me je pričelo tudi boleti. Ponoči sem slabše spala saj bolečina ni popustila, ravno tako danes zjutraj in imam dejansko še vedno občutek da je trebuh trd, predvsem na desni strani. Plod je bil zjutraj normalno aktiven. Me mora kaj skrbeti? Bi morala do svoje ginekologinje ali je v tem času nosečnosti to normalno?
Hvala za vaše mnenje in vaš čas.
Lp,
Urša
Spoštovani,
ne glede na trdoto maternice (kar se sicer kar pogosto dogaja v 3. tretjini nosečnosti) je to pomembno le toliko, kot to morebiti vpliva na krajšanje in odpiranje materničnega vratu in to običajno na MV ne vpliva. Če bi vplivalo, boi se pojavil tudi tekoč nožnični izcedek in eventualno tudi krvav izcedek. MIslim, da lahko mirno počakate na redni pregled pri ginekologu, lahko pa si nabavite magnezijeve šumečke in jih dnevno popijete 3 ali 4.
MV je dovolj dolg in tudi Buscopan nima nobenega smisla. Če vas otrdevanje preveč moti, poskusite raje z magnezijem, cca. 1 do 2g/dan (meja je pojav driske). Izcedek pri dolgem MV ni pomemben. .
to ni plodovnica in da, tak izcedek je lahko tudi normalen.
Pozdravljeni,
Sem v 34. tednu nosečnosti. Vem, da je v tem času otrdevanje, brez roza,rjavega, rdečega izcedka normalno za nosečnost. Me pa zanima če je občutek “pehanja” enkrat na levi spet drugič na desni strani normalen in posledično občutek vlečenja, pikanja plus otrdevanja trebuha. Pomagajo kakšne magnezijeve kreme za trebušček? Je res da lahko pomanjkanje tekočine vpliva na pogostost otrdevanja trebuha? Verjetno ga ni pa vseeno vprašam če obstaja preverjen položaj za sprostitev napetosti v trebuščku? 🙂 Zdej razumem zakaj je narava proti koncu nosečnosti pojačala otrdevanje, ker zdej si pa res že mislim, sam naj enkrat mine 😀
Hvala.
Spoštovani,
popolnoma vse od naštetega je normalno po 30. tednu nosečnosti in proti temu ni potrebno popolnoma nič ukreniti. Kreme itak ne pomagajo niti teoretično, zelo malo, če sploh kaj, pa pomagajo magnezijeve šumečke, ampak preden magnezij sploh doseže kakšno terapevtsko koncentracijo v krvi, običajno že povzroči drisko.