nezdravljen zlom noge
Spoštovani!
Moj 11 letni sin se je lani decembra udaril v nogo nad gležnjem, udarca nisem videla,a sin mi povedal je da mu je nekaj (eno železo) padlo na nogo nad gležnjem. Opazila sem oteklino na nogi, bolelo ga je. Fant je lahko stopil na nogo in rekel, da ga boli, a da lahko hodi. Udarec sem opazovala, nekaj dni je hodil šepajoče, a rekel, da ni tako hudo. Lahko je hodil v šolo in iz nje, zato temu udarcu nisem posvečala veliko pozornosti. Bolečino je še omenil, zato smo boleče mesto mazali s kramo za lajšanje bolečin in povezali s povojem. Čez dan je deček opravljal vse dejavnosti. Le zvečer je včasih omenil bolečino .
Čez mesec dni ga je na pritisk še vedno malo bolelo, nad gležnjem je bila oteklina. Zato smo januarja smo odšli do svojega zdravnika pokazat nogo, ta je posumil na star zlom in nas napotil v kirurško ambulanto. Tukaj so nogo najprej slikali. Kirurg je otipal nogo, ki je bila na pritisk nad fibulo boleča. In napisal, :
“V distalni tretjini je fibula vretenasto zadebeljena, struktura je ohranjena. v lat. projekciji imam vtis spiralnega zloma v fazi celjenja.”
Dečka je napotil še na MRI slikanje, da izključi druge stvari. To smo v začetku marca opravili. Naročeni smo na kontrolno po opravljeni preiskavi – naslednji teden in … Čakamo kaj bodo pokazali zvidi MRI in kaj bo povedal in se odločil kirurg. Mene tako kot vsako mamo zelo skrbi: kaj bo? Imam tudi zelo slabo vest: kako to da nisem posumila na zlom!?
Vem, da bodo zdravniki naredili vse najboljše za mojega otroka, vendar je čakanje zelo mučno, tako, da se obračam na vas.
Ali ima mogoče kdo kakšno podobno izkušnjo?
V primeru, da je to res zlom, kaj se da sedaj narediti?
Sin ima odebeljeno nogo na mestu udarca, ali bo to tako ostalo? Ali to vpliva na rast….?
Boli ga, kako mu lahko lajšam bolečine?
Za odgovore in mnenja se že v naprej zahvaljujem!
Sicer nisem travmatolog, a česa prav tragičnega v napisanem nisem našel, težo telesa nosi v celoti sosednja kost-tibija, v izvidu razen zadebelitve ne opisujejo nobene druge deformacije….na pamet rečeno je vprašanje, če bodo sploh potrebni kakšni dodatni ukrepi
Lep pozdrav