Neredna menstruacija
Spoštovani,
stara sem 23 let in sem prvo menstruacijo dobila pri 13 letih, ta pa je vse od takrat neredna. Moji ciklusi so dolgi med 38 in 50 dnievi. Prvo menstruacijo letos sem dobila 21. januarja, trajala pa je do 27. januarja, druge letos še vedno nisem dobila. Naj omenim še, da so menstruacije večinoma neboleče in da mi poleg nekoliko slabšega počutja ne povzročajo nobenih pretiranih preglavic. Celo življenje se ukvarjam s športom, pri 170 cm niham med 56 – 58 kg. Nikoli nisem imela težav z aknami ali pretirano poraščenostjo. Do sedaj mi je ginekologinja ultrazvok naredila že 4x, a je bilo po njenih besdah vsakič vse BP, ko me je v zadnje pregledala novembra 2023, mi je bilo rečeno, da jajčniki izgledajo povsem normalni, da bi lahko mogoče imela samo malo “lene jajčnike”. Pri preverjanju hormonov FSH, LH in testosterona, so bile vse vrednosti dobre. Za kaj bi po vašem mnenju lahko šlo?
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
Spoštovani,
ne bi vedel. Očitno za PSOs ne gre, verjetno pa gre vseeno za neko motnjo v odzivanju jajčnih foliklov na gonadotropisnko spodbudo. Vsekakor, če je samo to, kar omenjate, posebni ukrepi niso potrebni dokler se ne boste odločili za nosečnost in bi vam do te ne uspelo priti znotraj 1 leta.