NA POMOC-dojencek ne je
Po cepljenju proti rotavirusu je opisana in možna neješčnost skoraj v 10% cepljenih. Izzveni v nekaj dneh, najkasneje v 7.
http://med.over.net/forum5/read.php?37,4872173
Da bi toliko dni trajalo in tako hudo, ne. Kakšen dan ali dva pa se zgodi.
Joj, RES se opravičujem, ker vas tako nadlegujem v soboto popoldne, toda ste v neskončno pomoč. Če pokličem na pediatrijo v TR, bom morala spet vse razlagati na novo.
Spomnila sem se, da mi je P predpisala svečke Maridol paracetamol, če bi imela slučajno vročino.
ali bodo te svečke tudi kaj omilile bolečino v trebuščku, če bi bilo slučajno to,da je reakcija na virus?
Poskusite, nič ne bo škodilo, če pa bo koristilo, bo pa super.
No pa smo tam, tudi naša je začela odklanjati hrano v celoti po 1. cepljenju in cepljenju za rota virus, torej je prišla med 10% cepljenih. V tem primeru se sprašujem ali je smotrno, da jo dam cepit še drugič za rota virus in imam spet iste probleme z neješčim otrokom? In mi smo opravili vse žive preglede na Pediatrični kl. (od alergij, do gastroskopije) in sedaj berem, da je odklanjala hrano zaradi cepljenja na rota virus!!!
Upajmo, da bo.
Glede Nobelove pa sem prepričana, da si jo zaslužite mamice. Jaz samo tu sedim in pišem.
Bom rekla samo to, da je ta neješčnost po cepljenju še vedno samo senca tistega, kar se dogaja pri rotavirozi, ko kar naprej bruha in driska, pa niti piti ne more.
evo nas.
kri in voda – vse super in b.p.
ni dehidrirana, ker jo uspemo v spanju dovolj zaliti.
ni shujšala – enak razlog – ker ji tisto mleko dovolj gostimo, da so dodatne kalorije.
do torka enaki postopki – vsaj 600 ml tekočine na dan, da obdžimo, pa četudi v snu.
če do takrat ne bo v budnem stanju lepo vzela niti enkrat. da bi pokazalo izboljšanje, potem gremo v torek naprej na preiskave – kakšne, še ni povedla. verjetno UZ trebuščka in na gastro.
sluz v bruhanju – zgoščen čaj.
mala v budnem stanju še vedno nič ne vzame, danes smo od polnoči dalje na nekje dobrih 300 ml tekočine. še 300 nas čaka…
mana 36 – mi lahko prosim poveš, če je vaša potem začela dokaj normalno, četudi majhne količne, v enem doglednem času jest v budnem stanju???
No dr. Tanč samo da vam javim, danes me je poklical gastroenterolog-pediater iz Pediatrične kl., prišli so histološki izvidi. Vzorec vzet iz požiralnika je neg., vzorca iz želodca in dvanajstnika pa sta malo spremenjena in bi lahko kazalo na alergijo na kravje mleko. Sem še vedno čisto pretresena od klica, ker sem vseeno upala glede na opravljene teste (kožne in krvne, ki so bili negativni), da ne bo to. Sedaj je svetoval, da probamo vseeno z uvajanjem GH, če pa tudi to ne bo sprejela kot bi morala in bo odklanjala hranjenje čez dan, pa moramo uvesti Allernovo ali Aptamil ADC. Katero mleko od teh dveh pa bolj priporočate? Ker je po Novolacu in Aptamilu (normalni mlečni formuli) bruhala.
Trenutno je bolj “moderna” formula Aptamil ADC, namenjena otrokom z alergijo na kravje mleko.
Upajmo, da bo že v kakšnem tednu ali dveh vse v redu.
Spoštovani,
javljam se vam, da sporočam, da je naša punčka danes prvič po 5 dneh pojedla 2 obroka v budnem stanju. enega lepo, drugega po 20 minutah ponujanja (vendar sem vmes vzela in jo zamotila, ne silila !!!).
Vseeno upam, da je samo reakcija na cepljenje, jutri imamo pregled pri pediatru, vendar je v nedeljo na pregledu izrazila sum, da ima refluks (vseskozi se ji dviguje med obroki, pokašljuje, steguje jezik ven, nekako hrešči namesto da bi se pogovarjala, rajši ima čaj kot mleko ipd.). preventivo že nekaj časa izvajamo, ker sem na to sumila tudi sama (dvignjena posteljica, po obrokih vsaj pol ure pokonci, v vozičku smo dvignili vzglavje, mleko gostim z novalacovim rižolinom – sicer precej manj, kot piše, toda vsaj malce težje je).
zanima me ali otročke ta kisli refluks boli ali peče v tolikšni meri, da zaradi tega zavračajo hrano. ne bi je rada dala skozi vse preiskave, če potem ni zdravila zanj.
ali podobno zavračanje hrane res lahko pomeni alergijo brez istalih znakov (izpuščaji ipd.)?
hvala.
Zgaga (po domače rečemo refluksu) seveda boli in tudi peče. Če najdemo vzrok (alergija na kravje mleko, npr.), potem zdravimo vzročno- mleko ukinemo, vnetje sluznice požiralnika pa obiačjno zdravimo z Ranitalom, v težjih primerih z Ultopom.
Tudi brez kožnih znakov je alergija možna.
No,pri nas je spet pestro.
Imamo zamasen nosek,pred prehladom smo pa imeli cepljenje pri 6 mes.+rotavirus.
Skratka,spet jemo cca 300mll v 24h in to rasporejeno na 3 obroke.
Zacela je spet tudi polivati smrdeco in kislo tekucino tako,da spet dajem Ranital.
Opazila sem,da ji bolj pase zelenjava kakor sadje.
Kaj mislite o tem,da neham ponujati sadje nekaj casa ali naj vseeno nadaljujem?
Na tezi je sicer pridobila kar 400gr v casu dokler je lepo jedla.
Trenutno je teska 7400gr in dolga 72cm.
Dajajte sedaj tisto, kar veste, da bo jedla in ne bo imel težav.
Sadje boste že potem še enkrat uvedli.