Muce in Bolhe
Zdravo!
Ker vidim, da se na forumu dobi veliko koristnih nasvetov se obračam na vas.
Imamo dva mucka stara šest mesecev. Zadnjič sem opazila na enem bolho. Mislim, da je ta bolha sedaj pustila na obeh mačkah ličinke, ki so dobro vidne malo pod gobčkom in pod vratom. Obe muci sem skopala s šamponom proti bolham in ju tudi posula na kritičnih mestih z nekim prahom proti bolham. Žal se te ličinke trdovratno držijo dlake.
Kaj mi še priporočate?
Slišala sem, da obstajajo neke ampule, ki naj bi bile resnično dobre?
Če bi mi kdo lahko pomagal z nasvetom bi bila zelo hvaležna
Lep pozdrav
Živjo Yo,
Ker imam z bolhami že izkušnje, menim oz. si upam trditi, da so to ličinke, ki bodo kmalu postale bolhice in bo vse spet kar mrgolelo po naši hiši.
Sedaj izgledajo, kot črne čisto majhne pikice, ki se zelo držijo mačje dlake, tudi če mački krtačimo, ali umivamo in malo bolj grobo drgnemo ne gre nič stran. Ker smo nekoč že imeli isti problem, ampak smo mislili, da je mačka samo umazana, no potem smo pa videli vraga. Bolh se nismo znebili šest mesecev. Bile so povsod, ampak res povsod. Ko si stopil v hišo si jih imel v sekundi po nogah in to ne eno ali dve, pač pa po celih nogah toliko, da je bilo kar črno. Zato moramo sedaj hitro ukrepati, ker je sedaj vprašanje parih dni, ko se bodo te ličinke prelevile v nadležne bolhe.
Hvala obema za nasvet in Lep pozdrav
Polona, to kar ti opisuješ niso ličinke, pač pa boljšji iztrebki. Ličinke oz. jajčeca pa so ponavadi v prostoru in ne na mački. Tudi sicer je na živali cca 5% bolh, vse ostalo pa je v okolici.
Priporočam ti Frontline za mačko, za prostor pa Desektin (dobiš v lekarni – skrbno preberi navodila in ga niti pod slučajno ne uporabi na mački!).
Lp, Yo
Polona, res so boljšji iztrebki, poznamo :-(…
sama sem za prostor uporabila kar Biokill in Biovet, oboje ne škoduje
toplokrvnim živalim (ne nam, ne mucam),pred tem pa mamin globinski sesalec, mačke sem odnesla pa k veterinarju in so jih kar tam “skopali” v nekem sredstvu, na žalost ne vem kakšnem – potem sem jim dala še kapsulo za vrat pa je bil enkrat za vselej mir!
srečno in pozdrav