Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Stefka1 wuhuu bravo 🙂 akcija sibamo dalje

Dobro jutro, danes je res dobro. Tehtnica je pokazala 58,2, kar je cel kilogram manj od prejšnjega tedna. Nekaj gre gotovo na račun tega, da gre M h koncu, napihnjenost in otečenost sta izginila, pa zadnje dni sem res pazila pri vnosu OH, sladkega pa sploh nisem jedla. Potrebovala sem tale konkreten premik, da dobim spet malo motivacije.
Sicer pa glede na pozitivno energijo tukaj, skoraj ni možnosti, da bi človek obupal. Ne vem kje naj začnem, vse ste ekstra pridne!
Štefka, čestitke za končan projekt, do magične meje ti pa manjka samo še pol koraka.
Sam hvalim se, dobrodošla v dobri družbi in hvala, ker si delila svojo izkušnjo. Vsak nasvet je dobrodošel, sploh od nekoga, ki je prehodil trnovo pot hujšanja.
Sitasebe, mogoče spremeniš kaj pri hrani, včasih pomaga samo manjša sprememba in gre dol. Kakšen dan brez enostavnih OH, skromna večerja – in bi se moralo poznati.
Prvi alt, ti imaš pa daleč najboljše oblike rekreacije, poleg plavanja še ples. In ja, tisti občutek »spet sem mlada«, neprecenljivo!
Matruška, ZVJ, mamica doma – sem v vaši jati, spoznavati kaj mi ustreza in kaj ne in držati se zdravih navad, to je ključ do uspeha.
Bralka, beljakovinski kruh ima baje manj OH, jesti pa ga treba zmerno, saj veš kako je s kruhom…
Smajli, na netu najdeš ogromno receptov za pripravo odličnih solat, ni vrag, da ne bi našla nekaj, kar ti ustreza. Je pa tako, kot pravi Matruška – ni ga čez zelenjavo iz domačega vrta, te trgovinske so bolj ena žalost.
Takole, malo sem poklepetala z vami, sedaj pa veselo na delo. Čez dan vas še malo počekiram, sicer pa čestitke vsem za trud in rezultate!

Hej evo še mojih številk 79,5 kg. Evo 8 tednov 4 kg manj. Res je bolj počasen tempo ampak smer je taprava.

Čestitke vsem. Gremo naprej!

Bravo ZVJ!

MajaS super za celo kilo!

Mene je malo zabolelo pri srcu. 76,8kg. To je 0,2 več kot prejšnji teden 🙁 Pa res sem se veselila, da bo manj. Eh.
Bom poskusila na Štefkin način, s pozitivnostjo v naslednji teden!

Dobro jutro punce! Punce, presenečate!
To so lepe številke.
Jaz danes zjutraj točno na 90kg( spet), včeraj sem bila sicer na novi najnižji, ampak je nebom zapisala, ker vem, da bo zadnjega marca pokazala dobro in realno kilažo.
Zdaj bo donat moj spremljevalec.
Mene heca prebava, samo to ni izgovor, to je resno. Tri dni še nič, spanje niti ne omenjam, ker ima moj sinko zadnje čase žurke ponoči. Mogoče čuti, da se vračam na delo.
Jaz ciljam na kg manj v tem mesecu.
In tako vsak mesec v naprej. Lepo počasi in realno.
MajaS, ZVJ super vama gre! Sitasebe ni za obupat. Štefka je pa razred zase.
Plaža 2019 se bliža.

64.7kg, kar je -1,4kg v 1. tednu. Zelo zadovoljna. 🙂
Naj bo ta teden za vse uspešen! 🙂

Evo, rezultat tehtanja: 56 kil 🤗. Precej vredu, glede na to, da sm ga hudo biksala. Torej od zdaj naprej še več samodiscipline.
Danes
Zatrk: kos polnozrnatega kruha, zdenka
Kosilo: pol skodelice piščančje rižote z zelenjavo
Malica: domač jogurt
Večerja: šefla čiste goveje juhe
+ 2 kapučina ( brez tega ne morem, je pa brez cukra.), 2l vode in dosti gibanja( med tednom skoz korakam sem in tja.)

Jutro, super, ma kako ste vse pridne s kg, bravo! Hvala za nasvet, izkljucila bom res OH.je, od sladkarij imam tako ali tako post 🙂 pa uoam da uspe. Fitnes klukca vceraj, kondicija kar konkretno gor od septembra, tko da sem ful vesela. Hvala za napotke glede hrane, danes sem vkljucila tudi zajtrk. Ovseni kosmici, z ovsenjm mlekom in rozine. Malica solata.
Lep dan vsem.

Jaz sem danes na instagramu videla ene fotke in zapis spodaj. Maščobo izgubljamo počasi. Tako, da se izguba maščobe začne kazati po 3 do 6 mesecih na telesu. Pač enim po cca treh, enim po 6 mesecih.
Do res očitne spremembe pride pa v obdobju 6-12 mesecev. Spet odvisno od telesa do telesa in od kje štartaš. To je kvalitetno hujšanje z dolgoročnim rezultatom.
In sem se kar zamislila, jaz se trudim shujšati šele dva meseca.
Samo mi je prav fino, ker imam res končno razpucano v glavi. Če bi me nekdo vprašal danes ali raje izgubim 2 kg na mesec ali 7 bi se odločila za 2.
Ker sedaj končno na podlagi lastnih izkušenj razumem, da težje je težo obdržat kot shujšat. Enostavno sedaj vem, da ne moreš celo življenje bit na 1200 kcal ali manj.
Vem tudi, da moj cilj ni plaža 2019 ampak je življenje z normalno težo.

Hojla!
Pridne punce, vse se trudimo po najboljših močeh. Enim gre en teden, drugim pa drug teden. Glavno.da je trend ta prav.
Jaz se sestavljam nazaj po projektu, neprespanost me daje. Pa splošna utrujenost, je že pomladanska utrujenost? 😴 Danes grem z otroci spat.

Aja prvi alt, sem prebrala Skrivnosti aboridzinskega zdravljenja. Zdaj imam sposojeno tisto o prastevilih, ne vem katera je priporočala. Juhu, brala bom!

ZVJ, absolutno se strinjam z napisanim!
Problem je držati motivacijo dolgo, če se odrekaš..tako da je najbolj se odrekaš čimmanj in s tem je tudi pot bolj počasna. Ampak bolj sigurna na dolgi rok.

Drugače pa je, po 3 mesecih se pozna. Jaz lahko potrdim. Zdaj pa res prihajajo pohvale od zunaj, neizsiljene, haha. Čeprav, enkrat je ena rekla (Doječa) se mi zdi, da ena prijateljica ni komentirala – 20 kil. Ja, se mi zdi, da s tako preobrazbo lahko tudi malo vidiš kake ljudi imaš okoli sebe. Tisti, ki ti ne privošči, te ne bo hvalil, bo kar spregledal…pri meni se že kaže, kdo je in kdo ni 🙂 Kdo je iskreno vesel in kdo “ne opazi”. Zanimivo…imate podobne izkušnje?

Hej punce!
Stefka, ja imam take izkusnje, veliko na zalost. Pa ne samo o opazkah kako izgledam, ampak tudi na drugih podrocjih. Pa ne mores nic za to. Ljudje okoli tebe bodo vedno najbolj pametni ali pa bodo zanalasc spregledali uspeh. Vse kar lahko naredim je, da ostanem prijazna in se trudim, da svoje zivljenje zivim s cisto vestjo. 🙂
Vceraj je bil prvi dan, da nacrtno nisem migala. Preprosto zmanjkalo je casa, sem cel dan sem šibala okrog.
Danes se pocutim obupno. Brez energije pa še ene stvari so se zgodile in sem žalostna, jezna, razočarana… najraj bi glavo v hladilnik zakopala. Pa ne bom. ZANALAŠČ. 😀 Zdaj grem pa migat, da si dvignem nivo serotonina. 🙂

Mamica doma, baje je retrogradni Merkur, res seka.. Sej ne da ful verjamem v to, ampak vidim, ker delam z ljudmi…

Se strinjam, z to izgubo ‘ špeha’. Res je odvisno od posameznika. Jst sm na dieti šele 3 tedne, in predvsem na trebuhu opažam izgubo. Kar je super. Počasi se daleč pride.
Danes
Zajtrk: kos polnozrnatega kruha, domač skutin namaz
Kosilo: kos ( okoli 5 ali 6cm) z zelenjavo filane bučke in malo paradižnikove omake
Malica: kapučino in 3 jagode
Večerja: dobra šefla goveje juhe z vlivanci
Z tekočino žal neki ne gre, le dobr liter =/ , gibanje je pa vredu. 1h na sobnem kolesu.
Kako vam gre kaj z odrekanjem sladkarijam? Pri meni je to šibka točka :(.

Żivijo dekleta.
Ja ZVJ v samem začetku hujšanja niti mislila nisem, da mi bo tokrat zares šlo in da bo vse skupaj trajalo tako dolgo.
Maja bo eno leto pa lahko potrdim, da se rezultati poznajo po nekaj mesecih.
Žalostno sicer da v začetnih težkih mesecih nihče ne vidi spremembe.
Jaz sem vedno rada pohvalila hujšanje.

Ja meni “prijatelica” ni niti omenila -20ih kilogramov.
Grozno sem ponosna nase, da sem njo in še eno bivšo sodelavko enostavno črtala, saj sta mi jemali energijo, od njih sem šla prazna, ob mojih težavah nisem dobila podpore in končno sem naredila nekaj za moje dobro.
To prinesejo življenske izkušnje, spremebe načina življenja, ..
Ker sem doma skoraj 2 leti sem si pospravila svoje podatrešje( glavo) in se ukvarjala s svojimi problemi, pometam pred svojim pragom in moram povedat, da mi gre odlično.
Presenečam sama sebe.
Danes sem naredila spet velik krog, ter se celo popoldan podila po otroškem igrišču in smo se vrnili domov ko je bila že tema.
S hrano se držim nazaj..

79,9, a hahahaha, 5x stopila na vago, za ziher! Upam da bo zdržalo do ponedeljka 😂😂

Proslavljala bom v ponedeljek.. 😎

Doječa, bravo. Res je kot praviš. “Prijatelji”, kolegi, sodelavci. Pač so tam in si z.njimi in se poskušaš imet fajn. Niso pa tvoji bližnji in srčni ljudje. In tako jaz funkcioniram.

Bravo Štefka 🙂

Bravo Štefka!! Odlično ti gre.
To je nagrada!!

Bravo Štefka, to je to, zdaj pa samo držat tempo! Čestitke iz srca!
Malo sem se zamislila, ko ste pisale, da nihče ne pokomentira oz. (namerno?) spregleda izgubo kilogramov, vas mogoče malo pohvali…No, jaz sem ena izmed teh, ki nikoli ne komentira izgleda. Res, res izjemoma, če gre za ožjega člana družine, ali najboljšo prijateljico. Pa ne mislite, da je to iz žlehtnobe, nevoščljivosti ali kaj takega. Sploh ne. Enostavno se mi zdi, da je to tako zelo osebna stvar, da se mene čisto nič ne tiče. Mogoče sem se skozi življenje naposlušala raznih opazk (tudi na svoj račun). Recimo, kolegica, ki jo vidim 3 x na leto, me vpraša »A ti sploh kaj ješ?« Mislim, kakšno vprašanje je to? Ali pa: »Malo si se pa poredila od zadnjič, ko smo se videle.« Ja, vem, imam tehtnico in ogledalo. Ne maram takšnih opazk, to je pomanjkanje kulture in osnovnega bontona. Ali pa sem samo jaz občutljiva? Pa drugače rada pohvalim, pa naj gre za kos nakita, dobro pecivo, lepo urejen vrt, nov avto…
Še poročilo: pazim na vnos OH, tudi sicer jem zmerno, kar se tiče sladkega, sem danes grešila z dvema bajaderama, z gibanjem sem pa v deficitu.
Bodite dobro.

Maia, mislim, da se nismo razumele, tele opazke, ki jih ti navajaš niso ravno pozitivne in normalno, da si občutljiva na njih. Take opazke ne da nekdo, ki ti je res blizu, vsaj po moje. Je razlika, ko nekdo pohvali iz srca, ali pa skoraj kot kritiko ali folšijo.
Sej se ne gre za to, da nekdo pohvali hujšanje, lahko je tudi “kako dobro zgledaš” in verjamem, da take pohvale tudi ti daš. Vsaj v tem smislu.

New Report

Close