Sam hvalim se kapo dol! Saj bos skoraj prepolovila! No to pa je rez zavidanja lep uspeh. Insploh v enem letu, meni se zdi skoraj nemogoce? Tudi mene zanima kaj si spremenila, dodala, odvzela, kako si se psihicno spopadala z vsemi spremembami?
Se enkrat iskrene cestitke! In uspesno nadaljevanje, do zeljenega!
Jaz pa pridno tipkam. Stefka mi delas druzbo, al uzivas v soncu?
HVALA :))))
Zelo enostavno je bilo :))
Moj greh so bile sladkarije in to v tro-duplih količinah, pa seveda veliki obroki. Sladkarije sem zreducirala na minimum, pojem vsak dan nekaj sladakega, a to ni 150g čokolade, ampak kakih 20g in ne več po 2 kremšniti ampak pol ene in podobno. Danes bi komot pojedla recimo celo škatlo Domačice, me ni minila želja po sladkarijah, ampak bi mi bilo potem vsaj dva dni slabo, tako da očitno se je le telo odvadilo.
Pri obrokih sem pa OH priloge najprej prepolovila in poduplala zelenjavo, potem pa kakor so šle kile dol, še zmanjševala tiste bolj kalorične sestavine obrokov, za lakoto dodajala sadje in zelenjavo. Tako sem dosegla manjši vnos kalorij in kile so šle dol. Danes pojem 750-1000g sadja in zelenjave na dan, prej sem jedla mogoče 200g.
Moram reči, da glede na moja leta (45), tudi koža ni neka katastrofa, guba se mi le pod pazduhami in na spodnjih pregibih, na trebuhu je čisto lepa, mogoče se tudi na teh kritičnih točkah s časoma vsaj malo skrči.
V tem času je bila s težo kriza le okoli novega leta, ko se mi kak mesec in pol ni premaknilo niti za gram dol, na srečo pa tudi gor ne. Drugače mi je teža nihala iz dneva v dan, včasih tudi za 2kg v 5-7 dneh recimo (običajno res 1kg gor-dol), a je šlo potem naenkrat dol, tako da gledano na neki mesečni ravni, ni bilo težav, je šla teža lepo dol.
S hrano pa tudi nisem imela nekih težav in kriz, ker si nisem prepovedala nobenega živila, tako da sem pojedla vse, kar sem si zaželela, a v manjših količinah, lakoto sem si pa tešila s sadjem in zelenjavo in nikdar nisem bila ne lačna, ne česa preveč željna.
Da se punce shujšat, samo najti morate svoj način, tisti, ki vam najbolj ustreza. Meni so npr zapovedani jedilniki smrt, nikdar ne bi shujšala s tem, ker se ne bi držala niti tri dni skupaj, meni paše, da sama kontroliram in izbiram, kaj bom jedla, nekdo drug pa mora imeti vse zapisano in določena jasna pravila in red, njemu recimo bi bil pa tak jedilnik super.
Samo poiskati morate vam primeren način in ste zmagale. Edino kar bi tu lahko dodala, glejte da je način tak, da ga lahko z nekaj manjšimi korekcijami obdržite vse življenje!
Srečno hujšanje!
Sam hvalim se, res super. Čestitam. Verjamem, da je to extra preobrazba. Od debeluške do postavne ženske👍. Si mi prov motivacijo vlila =).
Danes sem ga spet srala. Tokrat pri kosilu. Ostalo še kar vredu. Nič, se bo treba bolj resno v
roke vzet=/.
Zajtrk: 1 jabolko, kapučino
Kosilo: 1 in pol zajemalke zdrobove zelenjavne juhe, kos pohane svinjine, jušna žlica pireja n majcena zajemalka gobove omake ( kesam se)
Malica: kapučino
Večerja: v planu je tunina solata ( konzerva tune, 1 korenje, okoli 2 pesti naribanega zelja, nekaj žlic jogurta in žlička kisle smetane ( ali mascarponerja, bom pač malo experimentirala ;))
+ spet dosti vode in na srečo tudi gibanja; 30 minut hoje ( malo hitrejši tempo), 1h sobnega kolesa in mogoče š kakšen video trening od anje suska ( na youtubu, če kero zanima)
Punce, končala projekt!!! Srečna do lune in nazaj. In ponosna nase. Zdaj pa končno dobim svoj lajf nazaj, haha.
In ravnokar sem se dobro razmigala z 1 uro zelo hitre hoje. Paše tako, da ne znam povedat kako. Po 3 tednih negibanja…
Na ponedeljkovem tehtanju imam občutek, da bomo proslavljale 😂
Samo hvalim se, Wow, bravo! Res lepo prebrat eno tako uspešno zgodbo! Nadaljuj po začrtani poti in uživaj! Absolutno podpiram tvoj koncept brez prevelikega odrekanja, ga tudi sama prakticiram.
Hej punce! Samo hvalim se, čestitam za tak super uspeh.
Šparglje sem nabirala po Krasu, ampak jih nisem dobila veliko, ker je preveč suho in ne rastejo. Po kakem dežju bodo pognali kot gobe. 🙂
Pišem bolj zase 🙂 kot za vas: Ta teden sem opazila, da se veliko bolje počutim, ker ima telo čas 3-4h časa, da prebavi obroke, ker vmes ne jem. Pa ponoči bolje spim, ker se ne nabašem več zvečer, ampak pojem večerjo okrog 18-19h.
Sem pa opazila, kako vedno, ko mi je dolgčas ali sem pod stresom ali je kaj narobe, najprej zavijem v kuhinjo, kjer se moram z roko na ročaju vrat hladilnika odločiti, da ga ne bom odprla, ker nisem zares lačna, ampak je nekaj drugega narobe.
Začela sem brat knjigo Zakaj diete ne delujejo?! in mi je top. Govori o tem, kako zavestno jesti samo kadar si lačen, ne pa zato, da otopiš čustva, probleme …
Odločila sem se, da nočem “načrtno hujšat”, ampak da bom najprej poštimala moj odnos do hrane. Hujšanje bo pa itak stranski produkt tega. 🙂
Mamica doma tudi jaz nisem za neke dijete ali odpovedovanja. Želim si najti način, ki mi bo odgovarjal dolgoročno in bom zraven izgubila še višek kg.
Današnji dan je bil pri meni nekaj srednjega. Preveč sladkega, miganje pa je bilo ok. 90 min step pručke. Tako, da sem 500 kcal ziher pokurila tudi, če sem jih pojedla malo več, ni tako hudo.
Štefka bravo za projekt. Sedaj pa malo zadihaj.
“Iste sorte “tičev” v kup letajo.” 🙂 Vidim da smo nas je res večina s podobnim pristopom tule gor. Najti nekaj, kar bo pilo bodo na dolgi rok. Seveda zato večkrat jamramo, naredimo mnogo več “kiksov” amapak smer je prava.
Malo vam zavidam vse te ure gibanja na zraku, sprehode. Pa saj bo tudi zame prisel čas, samo malo morem se potrpeti.
Danes je uspel en sprehod s psom, nekje pol ure. Hrana ok, zadnji obrok dovolj zgodaj. Se jutri tak tempo, pa upam na pozitiven premik na tehtnici v ponedeljek.
Me je pa danes matrala potreba po sladkem, priznam, pa je potem zadostoval tist grizljaj ostanka kruha z medom.
Lahko noc. Ne morem vec gledat v ekran. Zjutraj pa dalje.
Ja, Matruška in ZVJ!
Jaz s prekinitvami hujšam že 15 let, pa gre zmer vse nazaj gor, ker sem do zdaj v hrani videla tolažnika.
Bom opustila svoje plane in sanjsko številko 49kg in se raje potrudila, da bom zdrava, fit in srečna. Bolje, da pojem toliko, da lahko težo vzdržujem celo življenje, kot pa da zdaj stradam, čez 2 meseca bom pa hladilnik izpraznila… 😀
sam hvalim se – bravo, kapo dol. To je to, sanjski način prehranjevanja.
Štefka, super za zaključen projekt, vse ti gre kot po maslu, ponedeljkovo jutro te čaka z odprtimi rokami 🙂
mamica doma, tale plan se odlično slişi: zdrava, fit in srečna.
Matruška, držim pesti, da tudi ti čim prej spišeš, kar moraš. Boş videla, kolio boş že sam zarad tega lažja 😉
Moj včersjšnji dan je minil danes, bola na rd, jedla solidno, veliiiiikooooo plesala, in se počutila spet mlado 😉
Glede na to, koliko srm pekla zadnje dni (sladko) in okušala, muslim, da jutri tehtnica ne bo ravodušna.
Hvala vsem :)))
Sem zadovoljna s potekom hujšanja in sploh mi ni težko, edino dolgo traja, ampak ker sem po karakterju zelo natempirana na “zdaj in takoj”, mije to tudi dobra izkušnja, da se včasih počasi in vztrajno tudi kam pride.
Glede živil, sprašujete za kruh in ostalo, jaz jem res vse, bele testenine, bel riž, tudi polnozrnato, kakor pride, vse polnomastno, razen sira, tega zaenkrat kupujem še light. Vsakič se vprašam, bom jaz jedla ta polnozrnati/beljakovinski kruh, testenine, riž itd. celo življenje ali ne? Vem, da ne bom, da bom pojedla tudi belo žemljo in bele tesenine za lazanjo sigurno, tako da se ne omejujem in ne izločam živil.
Mislim, da je velik keč hujšanja v sadju in zelenjavi, ki dejansko blažita lakoto, sploh če ju kombiniraš v obroku z OH in B, najmanj pol obroka naj bo zelenjava.
Mene še vedno zelo skrbi, da bom lačna, čeprav se ne spomnim, kdaj sem bila nazadnje lačna, verjetno pred enim letom, ko sem začela hujšat.
Moram tudi jaz vas pohvalit, nisem prej vedela za ta forum, luštne ste, ko se takole družite in skupaj hujšate, je verjetno veliko lažje, ko ena drugo podpirate in si izmenujete izkušnje. Super ste!
Danes je že bolje. Jutri pa veselo na tehthtnico ;).
Zajtrk: omleta iz 2 jajc ( na zelo malo olja), malo sira
Malica: malo kivija, kapučino
Kosilo: šefla korenčkove juhe z vlivanci, majhen kos musake ( okoli 14x5cm.)
Večerja: verjetno še preostanek une juhe.
Z vodo in gibanjem pa je tudi vse vredu.
A je tukaj kera, ki prej ni marala solat ( kot obrok ne kot del tega), in jih zdaj je? A mi zaupate recept, z katerim ste uspele?
Še najbolje kakšna piščančja solata brez paradajza. Tista včer je bila bolj srednja žalost.
OJla punce!
Zdaj ko sem si privezala dušo s spancem, druženjem, miganjem, sončkom, lahko kaj več napišem :-))))
Mamica doma, točno to je to. Jaz sem imela obdobje, mislim, da skoraj 2 let, ko sem razmišljala o tem in iskala rešitve, kako se rešit hranjenja kar tako – za stres, dolgčas, nagrado, kazen…
Sploh, ker sem poznala tudi drugo pot, mi je bile še toliko težje. Včasih sem jedla, takrat ko sem bila lačna in toliko, da sem bila sita. Jedla sem vse, tudi čokolado, ampak mi je bila dejansko dovolj ena vrstica. IN takrat sem se najbolje počutila, itak. Zdaj pa kar nekaj let nisem našla poti nazaj v to “intuitivno” hranjenje.
Zakaj mi je zdaj kar naenkrat uspelo? Ne vem čisto točno. Bom poiskala tist post, kjer govorim o mojem “klik” momentu. To je ena opcija. Je pa sigurno delo v zadnjih 2 letih, spoznavanje same sebe, opazovanje, dalo en rezultat in je bilo pogoj, da se ta klik sploh zgodi.
Ne vem zakaj je zdaj vse tako enostavno in zakaj je bilo prej tako težko. Dejansko zdaj ne razmišljam o hrani čez dan…začem razmišljati takrat ko sem lačna, ko začutim lakoto. Da ne bo pomote, pripravim si kake obroke vnaprej, ali pa vsaj imam vedno pravo hrano na dosegu, da ni potem panika ob hudi lakoti.
VEM, da je to prava pot zame in VEM, da mi bo uspelo. Je samo vprašanje časa, kdaj bom na svojih kilah. Oziroma VEM, da mi je ŽE uspelo. Ker bo šlo dol, kolikor časa bom hotela, oziroma, dokler telo ne bo na teži, ki mu je “dana”.
Danes za kosilo goveji zrezek v naravni omaki, zraven pa 3 cvetke cvetače in 1 žlico cvetačno-krompirjevega pireja, ki sem ga naredila za ostale. Tale mešan, zelenjavno-krompirjev pire je dobra finta za zmanjšanje kalorijske vrednosti obroka in skrivanje zelenjave 😉
Smalji, solato je treba dobro začinit in je lažje.. Vsaj za začetek, da se navadiš na strukturo zelenjave. Ne šparaj preveč z oljem in kisem in soljo (boš kasneje zmanjševala). Lahko tudi jogurt. Pa naredi si solato z več vrst zelenjave. Solata, zelje, fižol, naeriban korenček, (toplo) jajcem da mal zmehča vse skupaj, pečen pičanc. Malo eksperimentiraj. Jaz sem bila včasih bolj tko za solate, zdaj jih obožujem 😉
Jutri pa tehtanje, upajmo na najboljše! 😀
Lep popoldan vsem…
Smajli, jaz redko jem solato kot obrok. Razen regrata z ocvirki in jajcem 😂 Ne vem, solata mi pase kot priloga k jedem. Poleti morda večkrat posežem po njej kot samostojni obrok, ko je domace zelenjave v izobilju, pozimi mi pa gre kupljena zelenjava tezje dol, ce ni termicno obdelana.
Štefka, ti si živ dokaz kako enostavno je kadar glava sodeluje. Ko si eno z glavo in telesom, potem postane vse spet instiktivno, povezano, enostavno, kot bi moralo biti ze od nekdaj. Ker sodelujes sama s seboj in si znas prisluhnit. Res sem vesela za tvoj klik.
Za danes sem ravno pojedla zadnji obrok- renstan krompir in pol sveze paprike. Nadejam si se enega sprehoda danes in z nestrpnostjo pricakujem jutrisnje tehtanje. Obcutek je dober, ali je tudi resnicen pa kmalu…
Evo mene…Vau kapo dol, za tak premik v kg, … Pri meni pa sedaj 5m fitnes 2x na teden, 4kg+..pa 4cm vecji obseg..Mah…danes sem opravila en pohod 9km, vceraj enega krajsega 2km,jutri pa spet fitnes. Tehtam se jutri in merim obseg trebuha. Cilj je 55 in to.hocem doseci, pika. 🙂
Pridne ste punce, gremo akcija.
80.5, hja..ne bomo še proslavljali :-)))) Petek, soboto, mi je že kazalo pod 80, zato sem bila “ziher”, da bo. Ampak ni panike. Se očitno pozna malo več OH čez vikend in premalo spanja.
Aja, pa zamenjala sem baterijo na tehtnici, ker je skakala gor in dol. NI pomagalo, da bi šlo pod 80, ahahahahahaha.
Punce, dajmo! En krasen teden je pred nami.
Smajli…tudi jaz sem jih imela 3 mesece nazaj, največ ever, zdaj sem pa na -9.3 😉 Tako da glavo gor. Včasih nas tudi taka stvar spravi k akciji.