Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Štefka, ok, to se sliši mnogo bolje 🙂 Pridna!

Sitasebe, pozicijo merjenja jaz najdem tako, da premikam meter gor in dol, dokler ne namerim manj kot prejšnjič 😉 Hihi. Drugače si jaz merim roke (nadlakt), trebuh, boke in stegno.

Jutranji sprehod: kljukica.
Zajtrk: komiči z dcl borovničevega jogurta, “podplat” z zdenka sirčkom in koščki paprike.
Za kosilo imam stročji fižol in pest polnozrnatih rezancev s bolognese omakco, za popoldanski obrok pa je v planu bučna juha, pa kak kos zelenjave in sira poleg.

So far so good. Mislim, da je danes 7 dan odkar sem nazaj 😉 Super zadovoljna.

Uspešno korakajte skozi dan! Prste od “slabih” oh stran in z gibanjem na plan!

Štefka, men še zdaj ni jasno, kako si ti naenkrat prešla v to fazo. Kako ti je to uspelo? A je bilo to samo “od zdajle naprej pa zares” al kaj si naredila sama s sabo? Jaz bi tako rada uporabila tvoj skrivni recept… (in imaš prav, stegna so kritična…).
Jaz bi zase rekla, da jem solidno (ostajam pri cca 2 kosih navadnega kruha dnevno), prevečkrat pa me zmoti padec cukra, al pa “da mi nekaj manjka” in zadnje čase potem oreščke glodam ali pa kako banan ali jabolko…
Sitasebe – zaenkrat se uradno samo tehtamo. Sem si pa jaz res danes zjutraj izmerila obseg: stegna (62 cm), boki (107), pas (82). Sem kar zdaj vpisala, ker v ponedeljek dvomim, da bo to kaj drugače 🙂
Matruška in mamica doma, bravo za kljukice (zame včeraj nič kljukic pri hrani, pripišem pa si 40 min hoje).
ZVJ, odlično izpeljan rojstni dan, mene čakajo take skušnjave v soboto…
Smajli, res, če odšteješ tisto vrečko cukra, je bil tvoj včerajšnji jedilnik za prste obliznit, pa v minimalnih količinah.
Doječa, a ni takale hoja čisti užitek? Lepo vreme, narava, mir… kaj si človek lahko še zaželi? 🙂

Prvi alt, sem pisala o tem in spraševala tud MIrjano, tam nekje januarja/začetek februarja se mi zdi. Sem tud razložila kaj se meni zdi, da je bil tist klik… Zanašanje na motivacijo. Dej prosim poišči tist moj post, pa ga prilepi tukaj, če ga najdeš. Sem v totalni gužvi. Verjetno je pa pri vsakemu lahko drugačen ta “klik”

ZVJ jaz sem se malo zadržala , sem jedla meso in solato. Meso je bilo pohano,..
To je treba včasih probat.
Sem pa vesela, da nisem jedla vse od začetka.
To je tisti napredek!!
Toliko nas je, da komaj sledim debatam.
Zelo ste pridne!
Prvi alt, vsaka ima obdobje mirovanja, če se spomnimo Stefke, ki smo jo morale spopdbujat, da nam ne obupa.
Ti sploh nimaš problema za sport, tebe cukr nese.
Ja namerno in zavestno se odločit temu upreti. Za eno čokolado telovadit cele ure, ..raje je ne jem.
Mene pa slano nese. Vsak ima nekaj.
Samo zamislit si, ali je vredno jest piškot, za katerega bom morala pol ure plavat, hodit, ..

Koliko nas je! Super ste punce, lepo vas je brati! Sitasebe, dobrodošla tudi ti, midve imava enak cilj. Si malo v prednosti, ker si desetletje mlajša in ker imaš malčke zaradi katerih moraš biti hočeš-nočeš v gibanju. Včasih kar pogrešam čase, ko se popoldan praktično nisem usedla, kakšne dodatne rekreacije poleg tekanja za otroki niti nisem potrebovala.
Moram pa se malo potožit, nimam prav dobrih dni. V službi kaos, doma ne postorim nič koristnega, samo gasim požare. Včeraj sem prav neumno jedla kruh, veliko, bil je še topel in slasten in nisem se mu mogla upreti. Daje me PMS, vsa sem nekaj otečena in napihnjena, sitna in živčna.
Nisem dobra družba, zato vas danes samo lepo pozdravljam in se javim, ko bom kaj bolje.
p.s. Bralka, pogrešam te, si ok?

Hej punce!
Tudi danes je šlo vse ok.
Štefka, hvala za nasvet.

Zanima me, a sem edina tukaj, ki ima nezdrav odnos s hrano, tj. da hrane ne uporabljaš kot gorivo za telo, ampak, da se z njo tolažiš, crkljaš ali pa se z njo osrečiš?

OJla punce, moram povedat…sem šla na hitro, nujno nekaj kupit…in kupila tuniko velukosti US 10, torej 38!!! OMG. Vesela do neba. Res se že vidi razlika, zdaj še bolj opazim.

Mamica doma, seveda nisi edina. Jaz sicer težko rečem, da sem zdaj “ozdravljena”, ker traja moja drugačna pot 3 mesece, ampak… Absolutno je meni bila hrana več kot le hrana. Če boš šla brat za nazaj, boš marsikaj prebrala na to temo :-)))

Maia, zdrži…tudi jaz sem v bedi…ampak bo kmalu konec projekta in bo treba zdržat. PMS je pa štala! Mene res meče in se slabo počutim takrat in je vse tako kot ti opisuješ…mine…še par dni in te bodo hormoni spustili, pa bo.
Bralka, tudi jaz upam, da si ok.
Doječa, super. Jaz mislim, da si moramo dat malo lufta pri teh zadevah. Jaz redno jem solato s pohanim mesom… 🙂 Pa jajca z ocvirki. Saj nismo roboti. Če se preveč odrekaš, se ti nekje vrne..vsaj pri meni bi bilo verjetno tako. Zdaj pa se sploh ne počutim, da bi se odrekala. Mislim, da je tudi v tem keč. Zato lahko držim ta stil že tako dolgo.

Danes je bilo res nekoliko bolje. Lepo, da se tako spodbujamo.
Danes:
Zajtrk: jabolko
Kosilo: 3 ajdovi krapi z skuto ( za tiste, ki jih ne poznate https://www.kulinarika.net/recepti/11005/priloge/ajdovi-krapi-s-skuto/ oziroma nekaj temu podobnega.) in šeflo gobove omake
Malica: pest arašidov
Večerja: 2 šefli preostale lečine juhe
2l vode in gibanje kot ponavadi.
Pozdravljene vse nove!

Vaa koliko energije 🙂
MaiaS naj hitro minejo slabi dnevi! Naredi kaj takega kar te napolni (pa be mislim hrane), karkoli da si naklonis malo neznosti.

Jaz sem uspela danes z manjsim pop obrokom: regrat z ocvirki (ga ni bilo prav veliko, ampak za duso privezat dovolj) in bucna juha z debelo rezino sira ob 18h.

OHje puscam na strani.

Trebuh se obcutno krci (napihnjenost je iz dneva v dan manjsa), hlace ne tiscijo v pasu.

Štefka 38! Najlepsa nagrada za trud! Tudi jaz sem si pred pol leta ze privoscila en tak kos, ki pa je zdaj na cakanju, da ujamem spet takratno tezo.

Lep vecer.

Bravo Štefka. To je najboljša motivacija za naprej.

Smajli vidiš, da če kak dan biksaš ni tako hudo. Samo ne smeš prešogosto. Nismo roboti, da kdaj ne bi grešili. Dogaja se nam življenje. Važno, da imamo v glavi razpucano in se vrnemo na stare tire.

Jaz sem bila danes s hrano bolje kot včeraj, pa eno uro stepanja na pručki.

Joj moram vam priznati, da že 2 dni hodim spat okoli 21:30h. Tako mi paše, da se naspim malo za nazaj. Mislim, da bom danes tudi zgodaj v postelji. Meni se zdi to tak luksuz. Imam prav obdobja, ko rabim manj spanca in obdobja, ko hodim spat prej kot nekateri otroci.
Sem se kar navadila prisluhnit telesu in mi je vseeno takrat za tv, za pospravljanje, ko rabim spanec grem spat.
Jaz si vsake toliko privoščim ene 3 dni, ko grem res prej spat. To bi moral vsak probat. Saj to je tako kot s telovadbo, enostavno se je treba odločit in speljat.

bravo, same pridne. Moj klik glede hrane je še na čakanju, ampak čutim, da je prav blizu. 😉 Sem pa odhodila danes cca 1,5 h. Bralko pa tud jaz pogrešam.

Živjo punce!
Tukaj sem, le nisem toliko pridna, da bi se tako pozorno in redno javljala. V službi se zasitim z vso komunikacijo in potem nekako ne zmorem več. Ne mi zamerit. Tako ali tako se ves čas sprašujem, od kod vam toliko energije, da vse to, o čemer pišete, opravite, odhodite, odtelovadite. Sama sem kar malo v krizi z energijo, pa se trudim po svojih najboljših močeh 😊
S hrano sem kar ok, lahko rečem. Kadar jem kosilo zunaj, pazim, da se ne prenajem, doma še bolj. Bila sem spet na bioresonanci, povedala sem za glavobol zadnjič in je zdaj delala tako, da ni bilo posebne reakcije, razen blage utrujenosti naslednji dan. Vendar pa moram zdaj res pazit na prehrano, če želim, da bo kaj pomagalo. Morda bi lahko bolj pazila na kosilo on OH-je, da jih ne bi bilo. Pa po 18.00 načeloma nič. Načeloma pomeni, da sem zadnjič pojedla pomarančo zvečer in včeraj mali košček svežega kruha, ampak res mali 😊
Toliko za zdaj, čez vikend imamo sicer obiske, a bom poskusila zdržat brez kruha. Držite se! V ponedeljek pa tehtnica!

Evo, dons spet; super, z večerjo pa sm vse podrla. Vam kr zavidam, da vam tako uspeva ta teden. Jaz sm bolj ali manj zabavušavala.
Zajtrk: rezina polnozrnatega kruha z tuninim namazom
Kosilo: polovica skodelice polnozrnatih testenin z piščancem in zelenjavo
Malica: 2 klementini
Večerja: 3 čevapčiči in polovica rezine polnozrnatega kruha
+ 2l vode in 30 minut sobnega kolesa.
V ponedeljek verjetno ne bo dobrega rezultata…

Danes ok.
Za rekreacijo sem se podila po gozdu za šparglji. 🙂

Ooo kje pa rastejo šparglji? Primorska?

Smajli saj je bilo tudi za večerjo res malo. Če pa bi želela večerjo črtat bi po moje morala malo več pojesti na dan. Probaj kdaj tak način pa boš videla, če ti odgovarja.

Tudi jaz sem si danes unicila ugled z vecerjo. Bela zemlja s pasteto in krof? Hjoo me bo Anabina za usesa 😉
Ampak jutri grem naprej, kot da se ni zgodilo in z voljo, da se vsaj v kratkem tudi ne bo! Se dva dni do tehtanja, bom morala bit striktna zdaj, da ne bo razocaranja.
Lep vikend dekleta. Ostanite zdrave, pri nas je spet vrocina pri hisi… 🙁

Danes sem bila tako aktivna, da sem samo padla v posteljo! Tadolg sprehod že dopoldan, akcija cel dan, potem še en velik krog z vozičkom skupaj z vso družino.
Zvečer sem ga usrala z večerjo tudi jaz. Delali smo poizkusne mini burgerje za hčerkin rojstni dan. V pekač od mafinov sem dala kruh pečt. Super!!
Sem pojedla 2, z veliko zelenjave.

No po večerji ni bilo nikakršnega tiščanja v trebuhu. To je moje merilo. Ko me nič ne tišči, vem, da nisem pojedla preveč.
Jutri bo spet aktivno. Vreme je super.
Uživam življenje!

Doječa, to je to – uživat življenje svoj način.
Ženske, glede večerje, tako pač je. Men se je čisto ok izšli, ko sem si načrtno dovolila imet 2 večerji bolj na izi na teden. Saj ne da sem takrat vedno jedla na polno, ampak že občutek, da smeš, je fajn 🙂
Ja danes kar ok pri hrani, selenjave bi moralo bit več. Prehodila sem svojo 40 minutno pot in odplavala 2km. Čuvajte svoje zdravje in lepo soboto želim.

No, meni pa je danes uspelo narediti kar 14 263 korakov oz. 11 km! In to povsem nenamerno, nekatere poti sem šla peš namesto z busom. Nekaj pa je le!

Bralka iz Kranja zelo, zelo dobro!!
Odlično!!
Iz vas veje pozitivna energija in moč, verjamem, da motivacije ne primankuje.

Prvi alt, ja uživancija bo še 14 dni, potem pa nazaj v službo. Uff..
Bo vsaj takrat prebava redna, ko te malo začne šraufat, preden greš nazaj po dolgem času..😃
Tašča pravi, da bom nenamerno shujšala ob vrnitvi v službo. To je čisto res.

Kako pa ste kaj z krči po vadbi? Jaz zadnje čase pijem magnezij, ker me po dolgih in aktivnih sprehodih začnejo mučit krči v nogi..
Ampak upam da je samo to, da ni kaj drugega. Včeraj je bilo najhuje.
Taka čudna bolečina.
Zato danes dan za počitek.
Lep vikend!

New Report

Close