Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Včeraj sem bila prvič na bioresonanci in danes je katastrofa. Saj me je opozorila na možne reakcije, a nisem pričakovala takega glavobola in bednega počutja. Malo me zebe, vročine nimam.
Veste kaj – ves čas iščem neke rešitve, homeopatija, psihiatrija, zdaj bioresonanca … Razmišljam pa, če bi se vzela skup in uredila hrano, bi pol težav izginilo ali se vsaj omililo. Moram najti eno pot in se te držat. Mislim, da me bioresonanca na bo več videla, pa tudi če mi obljubijo boljše počutje.
Res, takega glavobola pa že dolgo ne. Ne upam pa si vzeti kakšnega klasičnega zdravila … 🙄

Matruška o, moj Bog, saj me bo še kap 🙈🙉🙊!!!
Lepo, zelo lepo, da si še ti nazaj. Če si kaj brala nazaj, potem veš da smo te pogrešale, sploh jaz. Maio smo dobile nazaj, zdaj smo pa skoraj vse. No, še kakšno bomo priklicale..
Seveda si dobrodošla, boš kaj več povedala sproti, zaenkrat pa samo, welcome back in pogumno v boj! Trenutno smo vse v hudi akciji..

Bralka, ja, ne vem, pri meni se je vse začelo poklapati z enim uspešnim prehrambenim tednom. Ne morem verjet kako je hrana padla v lestvici vrednot pri meni. Prej sem mislila, kaj vse je narobe z mano…

ZVJ, itak boš držala. Kaj pa je 1 minutni užitek ob presticah napram top postavi čez nekaj tednov?? 😉

Štefka kako se ti prehranjuješ. Meni nagajajo mlečne zadeve. Sploh mleko. Ampak jaz imam mlečno res rada, recimo siri, jogurti sladoledi. Kakšni mlečni namazi. Ampak sem se danes ofdločila, da to malo zmanjšam.
A pijete kake zadeve za hitrejši metabolizem? Jabolčni kis, zeleni čaj, limona s toplo vodo na tešče?
Jaz sem si danes po dolgem času skuhala rdeči čaj puerh, ki naj bi pomagal pri hijšanju. Na zadnje, ko sem full shujšala (med obema nosečnostima) sem ga redno pila. Sedaj, če je pomagal ali ne ne vem. Ampak bom probala tudi tokrat.
Saj brez telovadbe itak ni fora, ker baje deluje kot nek fat burner. Ampak ne radikalen. Pa tudi ne vem, če sploh res kaj deluje ali je samo psiha. Najbrž je ista fora kot pri zelenem in rumenem čaju.
Je pa fino, da nas bo še več. Tudi jaz upam, da se še kakšna prodruži.

ZVJ, jaz sem v osnovi kruho-, siro-, meso-žerka 😂😂😂. Aja, pa sladko-žerka skoraj na prvem mestu. Tudi zelenjavo in sadje imam rada. Ampak..
Trenutno, od novega leta naprej, kruha skoraj ne nem več. Samo kak kos proteinskega, une “podplate”, da lahko namažem gor kej. Prav tako ne jem kupljenih sladkarij. Pojedla sem 2 krofa in pol čokoladnega ježka 😁
Občasno pojem kako žlico njokov ali polente ali krompirja, riža. Večinoma pa zelenjavo in meso. Pa sadje, ki mi je za sladico. Pa oreščke jem. Večkrat si pripravim šejke za v službo (skuta, banana, jagodičevje, chia semena ali mandljevo maslo).
Tako nekako. Jem kar veliko, za zajtrk ponavadi 3 jajca na ocvirkih 🙈, pa zraven malo zelenjave in jogurt. U bistvu si dam take “pregrehe” vsake toliko, da nimam občutka odrekanja. Držim se pa osnovnega pravila, brez kruha, sladkarij in čimmanj enostavnih OH.

Kaj pa ostale?

Ou-jee, Matruška is back 🙂 Kje si borka? Se nisva midve dogovarjali, da greva skupaj pod 70? 😉 No, saj ti nisem “ušla”… Sva s Štefko držali temo “pri zavesti”, zdaj nas je pa že prav lepa družba tule 🙂
Zvj in Štefka, jaz sem tudi vse-jedka. Želim si, da pridem do tega, da bo res “vsega po malem” in ne kot se mi sedaj prevečkrat dogaja “vsega preveč”. Preveč, glede na to, da sem na forumu hujšanje. Vidim pa, da sem nekako kar ujela ritem za vzdrževanje (čeprav je v ponedeljek tehtnica kruto pokazala, da je šla teža gor, kar zaenkrat pripisujem klimatskim spremembam…).
Ja, ZVJ, jaz vsako leto naredim eno “kuro” s kakim jutranjim napitkom. Za letos sem že nabavila limone, sam jih kar pozabim zjutraj spit. Včasih sem pila tudi pomarančni sok s kurkumo. Kis pa mi ne gre dol.
Doječa – tole včeraj si imela dan “za prste obliznit” – po mojem okusu: pohod, okusno in zdravo kosilo ter še družinski sprehod. Če se človek prav organizira, res vidi, da je na svetu toliko lepših stvari kot prehrambena mašila.
Poročilo: v pon. sem s hrano ok speljala, zvečer še eno uro plavala. Včeraj hrana tudi ok (sem speljala brez sladkega, čeprav so me skoraj silili s francoskim rogljičkom in še enim pecivom – jeeeee) ter pol ure jutranje hitre hoje. Danes je za mano tudi pol ure jutranje hoje, dan pa je še mlad in poln izzivov (z mize na šihtu me gledajo piškotki…).
Bralka, si boljše?

Štefka, ko si pisala, da se izogibaž OH sem mislila, da si na LCHFju.
Jaz še zmeraj jem vse v manjših količinah. Ma pri meni je sedaj problem, ker nisem ravno ljubiteljica mesa. Saj ga pojem ampak raje imam kaj drugega. Sem pa full več stročnic uključila v prehrano. Riž včasih zamenjam z ješprenjem, ajdovo kašo, bulgur, prosena kaša… sej to je kalorični glih toliko kot riž, makarone jem brle ali pa katerekoli druge. Siri so mi tudi ok.
Potem pa smo pri sladkarijah…. tukaj jem praktično vse. S sadjem sem tako kot z mesom ni mi obvezno. Obožujem pa tudi zelenjavo.

Matruška, dobrodošla spet med nami! Tudi jaz sem povratnica, zato te čisto razumem, da si bila nekaj časa na off, včasih pač ne gre drugače. Lepo, da si spet z nami, smo te vesele!
Najprej za Bralko: dve leti nazaj sem bila na bioresonanci, povedala bom samo svoje mnenje: vse lepo in prav, človek pač išče rešitve, ampak roko na srce – rešitev se skriva v nas samih. Je ni čarobne palice, ki bi rešila vse naše probleme. Obrni se k sebi, poslušaj, kaj ti pravi srce in razum. Ti sama sebi lahko narediš veliko več dobrega, kot neka aparatura. Pa še tole: tudi mene je bolela glava po bioresonanci, ampak mislim, da je bilo to od visokega računa. Še enkrat: to je moje mnenje, ti naredi tako, da bo prav zate.
Kar se tiče moje prehrane je tako, da sem v prvi vrsti velik ljubitelj kruha. Ga od vsega tudi najbolj pogrešam, trenutno si pomaga z luninim kruhom (najbrž ga vse poznate, beljakovinski kruh iz Hoferja). Rada imam riž, testenine, krompir malo manj. Mesa ne pojem prav veliko, ko sem se odločala za post, se mu nisem odrekla, ker sem ugotovila, da v nasprotnem primeru ga zamenjam za OH. Torej, trenutno manjšam količino OH in povečujem zelenjavo. Zaenkrat kar gre.
Od gibanja v ponedeljek in torek samo plank, čez teden kaj več žal ne gre.
Pozdrav vsem, bodite pridne. Teden se tako hitro obrne, zdaj zdaj bo spet ponedeljek in veste kaj to pomeni…

Ena od vas me je povabila v to temo. Evo me. Shujšati želim še dobrih 7 kil ( poletje :))
Začela sm sicr prejšnjo sredo od takrat sm shujšala slabo kilo. Zaenkrat kr dobr vozm.
Danes sm pojedla
2 tanjša kosa črnega kruha + 2 rezini kuhanega pršuta in sira ( sm ratala braz majoneze😁)
Recimo za slabo skodelico polnozrnatih špagetov z majhno zajemalki tunini-zelenjavne omake
Kapučino
Za malico vrjetno še ostalo polovico manga in za večerjo brokolijevo juho.
+ 2l vode in 1 uro sobnega kolesa in 20 minut vadbe za trebušne mišice.
Niti ni tako težko kot sm mislila prejšjo sredo. Hja zajtrk vem, da sm kiksnila :/.

Smajli dobrodošla in upam, da dosežeš svoj cilj. 💪💪💪 en kg na teden je res luštno hujšanje. Nadaljuj s tem tempom.

Živjo!
Najprej za maiaS – pa si šla večkrat na tretma? Te je vsakokrat bolela glava? (če izvzamemo zaradi računa 🙂 ) Ker tole včeraj …
Sicer sem danes bolje. Nisem 100%, veliko bolje pa.
Kar se pogovarjate o prehrani – sama jem vse, najtežje pa mi je opraviti s cukrom. Čokolado! Zasvojena sem, moj najpomembnejši cilj je torej vsaj približno opraviti s cukrom. Ostalo lahko jem vse v mejah normale, le cuker v mejah nenormale.

Dan je bil uspešen! Gibalno in prehrambeno.
Sem še izkoristila jutranje sonce, saj je bila napoved da bo dež.
Se držim. Zdaj je plan, da shujšam pod teh zakletih 90kg, da bom lažje dihala v novih kavbojkah, ki sem jih kupila 2 meseca nazaj rahlo premajhne.

Doječa, seveda bo šlo pod teh 90. Je pa vsakak okrogla zakleta..moja 80 pred časom je bila tudi. Skoraj tam, potem pa obrat in nazaj proti 90 :-/ Tako da tokrat upam, da mi rata prid do te 7-ke. Ti boš pa tudi do 8-ke.

Smalji dobrodošla. In srečno na poti. Z nami ti bo lažje.
Maia, tudi jaz sem ljubiteljica tiste lunce iz Hoferja. Ampak letos je še nisem, ker je vseeno kruh, tak taprav, puhast 🙂 Jaz sem samo na podplatih. Se strinjam s tabo tudi glede aparatur. Lahko so pomoč, nek štart, nek zagon, ampak večina mora biti biti narejena pri nas.

Ja, ponedeljek se bliža. Jaz sem stopila danes na tehtnico, tako kot sem rekla, da preverim. BIlo je 3 deke manj, tako da super. Mene ni strah ponedeljka, haha, sem optimist, a?

Matruška kako je šlo pa tebi danes? Imaš ti še daleč do okrogle? Zdaj 3 napadamo 7-ko, ena 8-ko, vidve s prvi alt pa 6-tko. Se še katera prijavi na okroglo? Maia, gre pa na polovičko 5-tke 🙂

Ooo najprej dobrodošlica smajlijki 🙂 Pogumno ga vihaš naprej. Bravo. Svež veter.

Hvala za dobrodošlico punce.

Stara sablja Matruška pa ne ve točno kje je. Po lastni sodbi, bi si dala nekje blizu sredine med 7ico in 8ico. 🙂 Sem pa bila blizu 7ice pred spanjem… Štefka kar nekaj dela čaka, da napadem 6tko, je pa to poletni cilj 🙂 Ampak počasi, morem najprej pripravit vzletno stezo, pavza je bila kar dolga…

Vidim da imate obvezno ponedeljkovo tehtanje?:) super, mogoče se opogumim. Me res zanima kaj sem pridelala v pol leta.

Doječa, dobro se sliši dopoldansko sonce! Jutri sem obljubila otrokom peš odpravo v vtrec, šolo (z nekaj sreče oddelamo to v pol ure). Malenkost, ampak nekje je treba začet kajne.

Danes je šlo brez kruha, sladkega. Opa ne čisto, v kosmičih je bilo nekaj čokolade. Hm, kako potuhnjena zadeva! 🙂 Sicer pa grški jogurt, 2 sarmi in regrat za kosilo (zimsko/pomladna jed ;)) pa še ena sarma pozno popoldan.
Okej, za prvi dan. Nisem za ekstreme.

Matruška, odlično za 1. dan. Ti boš hitro “not” in kar zberi pogum v ponedeljek. Štefka, ko takole berem, da imam namen videt spredaj 6, imam občutek, da se to v resnici ne tiče mene…. Nič čudnega, da nisem tako odločna pri hujšanju, če sama očitno ne verjamem cilju, ki sem ga sama zapisala. Čudno? Praktično vsak dan si privoščim nekaj “za zraven” pri hrani, nek priboljšek… to pa ne gre skupaj s hujšanjem, ane? Hrana sicer solidna, vendar to očitno ni dovolj za preboj do 6. Danes podlegla 3 piškotkom na šihtu, doma pa sem bila tik pred tem, da poiščem še kaj “finega” (sladkega), pa sem se v zadnjem hipu odločila za pol banane.
Matruška, upam da bo tvoja prisotnost vzbudila kanček motiviranost v meni, da skupaj napadeva proti 6.

Prvi alt ti se ji kar nevarno blizas. Trije piškoti? Mislim, da si lahko odpustiš. Jutri pa dva, tudi te dva z odpustkom. Tudi duši je treba nekaj dat. Imaš pomojem še kar nekaj piškotov prednosti pred mano. Ampak za poletno 6ko sem pa še kako s teboj! Naju vidiš, kako skačeva s pomola? 😀
Sicer pa poznam ta občutek. Tudi meni se zdi, da tale 6ka ni moja. Nerealna se sliši. Ma ni hudič. Tudi 8ka se je, pa 7ka tudi. Vse po vrsti so zaklete. Moč pa v nas samih.

Kar lije iz mene optimizem kajne? Ha, počakajmo na ponedeljek :S

Haha, vedve, da ne bom vaju jaz ujela na poti do 6-tke 😛 Upam, da bosta manj govorile in več delale, hihi. Oziroma da se popravim, da bosta veliko govorile tukaj in še več delale.. 🙂
Jaz sem tudi danes jedla regrat/motovilec/jajce solato, mmmmm
Ej, punce, ideja za nekaj sladkega..suhi mango…ga imajo tudi v Hoferju, sem odkrila. Al pa suhe slive. Jaz to vzamem, kadar me zgrabi “ta sladka”.

Jaz se ne bi mogla ustavit po pesti manga ali suhih sliv. Sej kalorično je to kot čokolada. Tako, da raj niti ne poskušam. Oh Matruška in Prvi alt jaz upam, da prideta na 6ko, me ostale pa na 7ko. Tudi Doječa gre vstrajno za nami. Maia pa bo itak prišla kmalu na cilj.
Smajli na kaj pa ti ciljaš?

Res je ZVJ, glede kalorij, mogoče sicer malo malo manj. Meni presenetljivo zadošča par krhljev, tako da zame ta računica gre. Mogoče pa.ni za vsakega.

Pozdrav vsem, najprej odgovor Bralki: terapij sem imela pet, mogoče kakšno več, se ne spomnim dobro. Za bioresonanco sem se odločila, ker mi nič od uradne medicine ni pomagalo. Borila sem se z napadi suhega kašlja. Ko sem pričela kašljati, se nisem mogla ustaviti. Kašljala sem neodvisno od situacije, najhuje pa je bilo ponoči. Pred kakšnim pomembnim sestankom sem bila čisto v paniki in sem potem kašljala že iz strahu…Skratka, da ne dolgovezim, kašelj je izzvenel, ko sem se vzela v roke in razčistila z določenimi stvarmi sama pri sebi. Ali je imela bioresonanca kaj pri tem, pa težko rečem.
Sem bila pa vedno po terapiji grozno utrujena, imela sem težko glavo (ni me ravno bolela) in iz terapije sem šla direkt spat, pa čeprav je bila ura še sorazmerno zgodnja. Toliko, če te še kaj zanima, vprašaj.
Smajli, dobrodošla med nami. Najin cilj je podoben, jaz bom kar zadovoljna, če se znebim 5 kg. So pa ti kilogrami izredno trdovratni in dejansko hujšam po gramih. Pozna se ČISTO VSAK prekršek, vsak piškot, vsaka žlica riža. Gre počasi, ampak jaz upam, da do poletja bo.
Mogoče bi Mirjana povedala kaj o tem, kako izgubiti teh nekaj kil, bi moral biti pristop drugačen, kot če želiš shujšati 20 kg? Ali so kilogrami pač kilogrami, ne glede na to koliko je viška? S tem si nisem čisto na jasnem. Kaj mislite?

New Report

Close