Zivijo ZVJ,
Racunica ti ni pravilna, ce zelis izgubiti tezo s porabo zalog rabis spravit bilanco v deficit. Tole tvoje je za vzrdzevanje teze…torej telo rabi iz zalog porabit teh 500 kcal, pri tebi porablja iz dnevnega vnosa. Zmanjsaj na 1500kcal /dan pa bo slo pocasi dol. se to je pomembno kaksno delo opravljas?
Recimo včasih sem pojedla cca 2000 in ne migala in sem bila nekako na teh kg. Se pravi še zmanjšat vnos?
Delo je sedeče. Pa tudi mislim, da realno porabim več kot 500 kcal. 500 bi jih bilo pri navadni hoji, pri step pručki pa mislim, da jih je vseeno več.
Bomo videli, če se tehtnica kaj premakne v nekaj tednih
Verjetno je vas bazalni metabolizem dosti nizek, morda okoli 1400 in je vnosa potem hitro prevec. Pa kkcal, ki nam jih pokazejo naprave kot porabljene so redko Tocne. Poskusite morda en teden, pa smo na vezi? Me res zanima, kako bo…
Pozdrav
Mirjana
Bi rada povedala iz svojih izkušenj – ni pomembno le to, koliko kalorij pojemo, ampak predvsem, od kod pridejo. Če pojemo en krof s 500 kcal, to ni isto kot solata in meso s 500 kcal. Pri meni je bilo to v preteklih uspešnih hujšanjih zelo pomembno! Res oklestiti OH in cuker, pa bo šlo! Zelenjava, meso, kako sadje, jogurt …
Dobro jutro, evo bom prva. 81,6.
Sem kar malo razočarana, priznam. Predvsem ker sem se še včeraj in parkrat ta teden vagala in je bilo že 6 dek, danes so pa 3 🙁 Sej nisem res razočarana, ampak mal me jezi, ker je očitno včerajšnji narezek brez kruha, na praznovanju vezal toliko vode :-))))) upam, da samo vode, hihi.
Kakorkoli, minus je, minimalen sicer, ampak gremo naprej!
Mene je danes tehtnica tudi presenetila – žal negativno… 73,8 (kar je pol kile gor).
Pa včeraj ne samo, da nisem jedla narezka, niti večerjala nisem – sem se s čajem nalivala. Ajde, tokrat me tale pms res zdeluje, mogoče se mi že mena najavlja, kaj pa vem…
Jah, nič – očitno je danes tak dan. Upam, da bodo ostale zabeležile bolj razveseljujoče rezultate.
Jaz pa? Nadaljujem svoj plan glede hrane, vem, da so rezerve in na tem bom še delala. Sicer pa sem včeraj 1 h orng švicala pri hoji s palicami, delno v kar strm breg.
Tudi moj rezultat je bolj tako-tako, 59,3. Je manj, kot je bilo, pa vendar je minus minimalen.
Niti nisem preveč razočarana, ker upoštevam predvsem lastna opažanja in počutje. Zdi se mi, da sem občutno lažja, nobene napihnjenosti, po aktivnem vikendu – tudi včeraj prehodila 9 km, sem danes polna energije in motivacije. To pa je tisto kar šteje, kajne? Razočarana bi bila, če bi bilo obratno- številke na tehtnici ok, jaz pa vsa slabovoljna in brez energije. Tudi tehtnica se bo enkrat vdala, nič skrbet. Mogoče moramo te številke jemati tudi malo z rezervo in se vseliti možnosti, da imamo priložnost in voljo storiti nekaj dobrega zase. Nekaj, kar bo prineslo dolgoročne rezultate: zdravje, kondicijo, zadovoljstvo, ker hočemo in zmoremo.
Nič ne bomo jokale in se smilile same sebi: super smo, dobro nam gre in kar je najpomembneje: skupaj smo in druga drugi v oporo in motivacijo.
Dajmo pogumno zakorakati v tale teden, danes je deževen dan, ampak saj veste: za vsakim dežjem posije sonce!
Moja teža danes je 90,1
To je pol kile manj kot teden nazaj, ko pa me še prebava spuca, bo pa rezultat še lepši. Moja najnižja je bila 89,8kg.
Punce, sem vesela, da je šlo spet dol, saj se vračam na že pridelano najnižjo težo.
To vračanje me najbolj jezi, saj ne verjamem, da pojem toliko da bi se brez moje aktivnosti redila in si le z aktovnostjo ohranjala težo.
Zdaj pa kar naprej v nov teden.
Bravo. Doječa, glavno da si obrnila trend!
Gremo naprej. Jaz sem bila včeraj tako sitna, kot ne vem kdaj nazaj. Danes ugotovim, da je bil PMS, jao. Mogoče je pa še zato kaka deka več, haha. Sam da se tolažim…
Glede na sres, ki ga že čutim, se kar dobro držim.. Nič pretirano ne jem. Se vedno pa ni dosti komentarjev na moj izgled. Takrat ko sem omenila sta bila 2 tako na pol izsiljena in sem bla ziher, da se bo zdaj začelo. Pa nič.. Bom očitno mogla še nekaj zgubit prej, da se bo bolj vidlo 🙈
Konec zimskega spanja za Matruško! Ne zamerite punce, da sem vas dajala vnemar zadnje mesece. Nisem samo vas, temveč tudi hrani nisem posvečala pretirane pozornosti. Jedla sem kakor pač sem. Ampak zdaj me je spet prijelo, in se pripravljam na nov val. Me vzamete nazaj?
Plan je spet posvetiti vec pozornosti na to, kaj gre v usta- kvaliteta in kvantiteta, predvsem pa s cim manj enostavnih oh, v tistih sladkih oblikah… za start, dober mesec, potem pa še vključiti več miganja. Z zimskim spanjem sem namrec mislila smrtno resno 🙂 nisem migala prakticno nic, z izjemo redkih sprehodov. Groza. Imam sicer nekaj opravicenih ur, zaradi raznih viroz, angin, vnetij uses, noric, podancic… 😉 ampak mislim, da bomo pocasi zakljucili z opravicili.
Vesela sem da ste še tu, lepo vas je ponovno brati. Domače. Ponosna sem na vsako izmed vas, ki vztraja, motivira ostale in dan na dan poganja tale forum, da se imamo zaspanci kam vracati!
Jutri je torej zame dan 1. Naj hlače spet postanejo bolj ohlapne. 🙂 Joj če ne bi zaspala… ampak ne, tako je bilo. Vseeno. Se je pač treba pobrati. In z vami bo lažje.
Komaj čakam, da poročam, kako uspešen bo prvi dan povratka.
Uspešen jutrišnji dan vsem!