Hvala, maiaS!
Bom videla, kako pa kaj s to bioresonanco. V torek imam spet in bom povprašala. Imam pa neke kožne zadeve, povezane tudi s hormoni zaradi let, pa psiha.
Dejansko grejo zadnji kilogrami težje dol. Po moje je treba bit res strikten. Za vzdrževanje nižje teže potrebujemo manj kalorij vnosa, kaj šele za hujšanje. Tako so meni razložili, bi bilo fino slišat še strokovno mnenje?
Danes je z prehrano malo bolje
Zajtrk: jabolko
Kosilo ( ali malica): 1 1/2 cvetačnega polpeta, slaba jušna žlica pire krompirja
Pop. malica: pest mešanih oreščkov
Večerja: omleta v skodelici ( v posodico ubiješ 1 jajce, dodaš sol in poper in malo narezane paprike, zliješ v skodelico in daš za 3-5 minut v mikr. pečico.) majhen kos črnega kruha.
+ 2l vode in 1h sobnega kolesa in 20 minut vaj za trebušne mišice.
Živjo punce.
Smajli vav, dober tempo imaš. In zanimive ideje za obroke. Mmm cvetacin polpet.
Prvi alt, glavo gor! Narediva jutri tako, da bova zadovoljni ob koncu dneva?
Jaz bom spet pes opravila jutranji “razvoz” otrok, in se ognila enostavnih oh-jev ter zmanjsala popoldanski obrok ( neham jest preden zacutim da sem sita).
Danes takole: zajtrk-jagode, malica-pol grskega jogurta s kosmici, kosilo: goveja juha s korenjem, regrat z dvema jajcema, vecerja- renstan krompir z ocvirki, regrat, pecena paprika s cemazem. Ok, le da sem malo prevec sita trenutno. Vidim pa samo se posteljo. Vsaka cast tistim, ki zdele se migate!
Smajli jaz bi te prosila za recept cvetačnega polpeta. Full se mi dobro sliši.
Matruška ti že regrat ješ?
Kakšne lušte mi delate sedaj, ko se borim z lakoto. Ampak jutri ob 9h lahko spet začnem jesti.
Bralka si ti še z mano v tem delnem postu?
Priznam, da danes nisem bila pridna kar se miganja tiče. Še dobro, da je jutri nov dan.
Prvi alt, a veš, da sploh nisem tako mislila 😲 in mi je prav hudo, da si se zasekirala.
Nas pa ponavadi res zbode tisto, kar “vemo” da je res. Tako da, oprosti, če sem zadela tvojo ranico.
Sem prebrala moje razmišljanje s 15.3. In ja, razumem.. Jaz sem skoz nekje bila dolgo v nekem leru in vidiš koliko časa je trajalo, da sem se res zaktivirala. Ampak resnično menim, da je bil ta ler zelo pomembnen in potreben. Tako da kar pogumno naprej. Tako kot sem rekla, veliko piši in veliko delaj 😉
Ej punce! Kako ste gostobesedne. Saj kar glava boli, ko preberes par postov, ki me se najbolj spominjajo na babji cvek ob kavici. Vecina vas hujsa ze celo vecnost, pa se ocitno vrtite v krogu iz katerega ni in ni izhoda, samo veliko praznih besed. Dejanja punce, dejanja…ne pa pojedla sem pol krofa in hitro na forum, da me potolazijo….saj to ni nic, z dvignjeno glavo naprej!
Saj smo sli vsi skozi obdobja, bi..ne bi, ampak enkrat pa le uspe, pri vas pa to traja ze malo predolgo. A lahko dokazete, da smo zenske odlocna bitja, ki ne korakamo na mestu ampak se premikamo tudi naprej?
Jutro! Punce jaz delam cvetačne polpete iz zmlete cvetače, jajc in moke/drobtine in začimb. No, dam tudi sesekljano čebulo in česen in peteršilj. Pa parmezan, če želim popestrit okus!
Sestavine dajem na približno, ampak cca 2 jajca za pol cvetače in potem dodajam drbtin/moke toliko, da rata prave gostote (ne prtrdo). To je mnjam…meni paše vse kar je s cvetačo. Pohana cvetača je pa na vrhu vseh jedi, hihi.
Sem si zadala, da po (ta dolgem krogu), ki ga redno oddelam vsaj dvakrat na teden drug dan počivam. To pomeni brez mojih vzponov. Vozičkanje pa seveda ostaja..
Se mi zdi da moram malo odklopit,..
Tako sem včeraj počivala.
ZVJ lahko ti povem, da sem zadnjič naredila tunin burger.
Čičeriko in tune pretlačimo, jajce, peteršilj, česen, začimbe..po okusu in željah.
Čičerike skoraj da ne čutiš. Zraven sem malo paprike in večerja je bila odlična!!
Anabina očitno nas pa kar spremljate, ker vas očitno nekaj pritegne..
Če hujšate, potem bi vi razumeli proocese, vzpone in padce. Mi si jih tu priznamo in smo odkrite.
Ne dovolim da nas nekdo sodi, ki nas ne pozna.
Matruška, Štefka, hvala za spodbudo. Včeraj je bil res tako čuden dan na več področjih (vsi nasršeni, pripravljeni se kregat), da sem se ob Anabininem komentarju samo še nasmehnila.
Anabina, kako pa gre tebi? Saj ni tako dolgo nazaj, ko si bila tudi sama udeležena pri čveku, ane? Vzdržuješ težo? Še hujšaš? Kako pa kaj rekreacija? Veš, da je drugače trenutno tule večina žensk (ne bab, no) zelo zagnanih in aktivnih in jim tud gre teža dol, tako da ni ravno fer do njih, da zarad mojega “pol krofa, pa jokat na forum” vse v isti koš metat. Pa še meni tale “čvek” pomaga, ker brez njega, bi šla čez zimo zihr ene 2-3 kile gor.
Hvala pa vsem ostalim, ki prenašate moje “jokcanje in jamranje”… Štefka ve, da znam bit mal že mal zmatrana, ker sva en čas sami držali temo gor 🙂
Matruška, hvala za povabilo za danes. Seveda bom delala na tem, da ga ne bom sračkala na veliko pri hrani in plavat grem zvečer, kar pomeni, da vsaj zvečer ne bo časa za stikanje po špajzu 😉
Včeraj sem opravila jutranjo 30 min hojo in proti večeru še 40 min hoje (kljub temu, da sem bila na smrt utrujena in sem se resno spraševala, če bom zmogla zadnji klanec…).
Pa še tole – všeč mi je, da nas je polno ratalo tule, same zagnane. Lep, uspešen dan vsem.
Zaenkrat dober štart- sprehod odkljukan, v želodcu banana, za kosilo čaka župca s cmočki in korenjem, pa en podplat (tako rečem tistemu mokremu malo kisemu kruhu). Za popoldanski obrok, pa še ne vem, mora pa bit majša količina kot včeraj.
Hjo tunini polpeti, Štefka kaj mi delaš! Kako naj zdaj razmišljam še o čem drugem? 😉
Teče tretji dan.
Hoj.
Matruška – a to govoriš o tistem pakiranem kruhu?
Kaj pa ko govorite o beljakovinskem kruhu iz Hoferja, kje ga najdem, sem ga že iskala, pa nisem našla … mogoče ga niso meli slučajno?
Mi je pa včeraj prišlo na misel, punce, kdaj ve vse to odhodite, odplavate? Kdaj vstajate zjutraj, a hodite normalno v službo? Mate familjo? Jaz nimam več tok energije. Se mi zdi, da se po 50 pozna vsako leto. 🙁
Še to za Anabino – veste, jaz sem tudi pri 30-ih shujšala 16 kg v 4 mesecih, brez najmanjšega problema! 20 let kasneje je pač malo težje. Življenje je prineslo vse sorte, otroke, službo, izgube ljudi … se nabere. Psiha oslabi. Tolažba te pomiri. Težko je nabrati spet toliko volje, res težko. Zakaj ste pa vi zapustili forum?
Bralka, jaz grem zjutraj pred šihtom cca 3 x na teden za 30 min hitre hoje s psom (vstanem ob 5.30), pa popoldan po šihtu še ena tura s psom cca 40-60 min. Čez vikend pa tudi najlažej “odhodim” zjutraj svojo taglavno turo. Plavat grem med tednom zvečer za ob 20., včasih sem hodila celo za ob 21., ko so me otroci bolj rabili doma (zdaj so pa veseli, da grem kam od hiše ;)) če grem čez vikend, je pa to popoldan.
Bralka, jaz grem zjutraj pred šihtom cca 3 x na teden za 30 min hitre hoje s psom (vstanem ob 5.30), pa popoldan po šihtu še ena tura s psom cca 40-60 min. Čez vikend pa tudi najlažej “odhodim” zjutraj svojo taglavno turo. Plavat grem med tednom zvečer za ob 20., včasih sem hodila celo za ob 21., ko so me otroci bolj rabili doma (zdaj so pa veseli, da grem kam od hiše ;)) če grem čez vikend, je pa to popoldan.
[/quote]
5.30??? 🤦♀️👏🏻
Bravo! Tu mene zmanjka. Sem hodila dvakrat na teden na telovadbo ob 7.00, ravno zaradi časa, pa sem na koncu tedna ugotovila, da sem bila res utrujena.
ja Bralka, to je tist pakiran, ploščat in pravokoten (ponavadi ga dobim v šparu, pa tudi v merkatorju). Ta kruh me ne napihne.
Uf, jaz tud nisem za neke zgodnje podvige. Zjutraj mi gre že tako ena ura (če vsi ustanemo dobre volje) do ura in pol (vsaj en slabe volje), za tuš, wc, bujenje otrok, potem pojemo še zajtrk in razvoz.