Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

zmajcika, najprej sorry, ker sem te prvič preimenovala, drugače pa – ti kar piši, kar ti srce poželi. Jaz vse rada preberem, kaj novega izvem, pa tudi večje veselje in motivacija je, če kdo kaj napiše,… 🙂
No, jaz hojo pretežno opravljam sama (1x tedensko z možem) ali s psom, plavat grem pa tudi največkrat sama, včasih še katero kolegico sabo vzamem, če se kateri da it. Sem prišla po vseh teh letih do tega, da nikogar kaj dosti ne čakam in prosim, če bi šel z mano, ker potem tudi sama nikamor ne pridem… Pravzaprav pa mi je prav fino, če sama hodim, imam svoj tempo, uživam v naravi (sem na podeželju), urejam svoje misli. Tudi pri plavanju ne pogrešam kakega klepeta, itak je glava pol časa pod vodo ;). Da sem se odločila bit samostojna, je kar trajalo, mi pa to “omogoča”, da se rekreiram vsaj 5 h na teden in pri tem po večini uživam. Ko bi le dosegla sčasoma tudi to, da bi znala “uživat” tudi ob manjši količini hrane in z manj sladkimi jedmi…

Kako hitro gre čas… Nisem še poročala o bilancah, za maj je bil narejen plan, da imam 5/7 za večerjo kak jogurt/solato ipd. ter 7/7 do 3 zalogajčke (npr. piškotke) sladkega na dan.
Pa poglejmo:
1. teden (4.-10.5.) – večerje 6/7, sladko 4/7
2. teden (11.-17.5.) – večerje 4/7, sladko sladko 4/7
3. teden (18.-24.5.) – večerje 3/7 , sladko 5/7
Kaj naj rečem? Sploh nisem imela občutka, da toliko popuščam… kar malo tega in onega še mimogrede za večerjo prigiznem… Nimam občutka da bi bilo tega količinko veliko, pa vseeno. Dvomim, da se bo tehtnica “strinjala” z mano. Ampak v zadnji teden maja grem bolj zagnano. 🙂

Tudi jaz upam, da me bo rešil zadnji teden. Jalovo upanje, se mi zdi. Kakorkoli, danes me čaka še en hud žur, potem pa asketski teden. Pa gibat bo treba.
Lep vikend vsem!

Joj, prvi alt, gledam tele tvoje številke, svaka čast, da spremljaš. Jaz sem trenutno v taki fazi, da ne bi nič štela. POskušam se držat jedilnika, čeprav po pravici povedano, ga delam bolj spontano in poskušam ne jest preveč sladkarij in predvsem ne zvečer, po večerji.
Jst sem tko hecna :-)))
Begam iz…”neki moram bolj na hard in štet in spremljat in se držat” do…”najprej moram poštimat to, zakaj sploh jem preveč”. Saj bo…mogoče pa me čez vikend spet kaj razsvetli.
Uživajte vikend!

Spet ste mi ušle na vikend 🙂
Prvi alt in maia, dajmo stisnt tale teden. Držim pesti za vaju!

Jaz imam za sabo super vikend. Urejanje nereda po hiši mi zelo paše. Imsm občutek, dami bo to pomagalo urediti tudi moj nered :-)))

Res je Štefka, stisnit je treba. Jaz pa še posebno, ker moram še včerajšnje praznovanje “pokurit”. Petek in sobota sta bila pa ok.

A bi mi lahko katera prosim povedala, kaj bi lahko zjutraj jedla namesto kruha? =) no kosmiče in mleko že imam ampak si kak drug zajtrk zelo težko zamislim brez kruha kosmiči mi pa po enem tednu presedejo 😀 am… prijatelj mi je naredil super jedilnik (sicer je tako malo enoličen ampak bo =) ) edino kar bi vprašala za zvečer mi je napisal 100g skute… jaz pa skute ne morem jest, saj sem pred dvema letoma bila operirana na žolču in ne prenesem tega… no prenesla bi če bi zasledila kjer skuto brez laktoze pa še tega nisem 😀

Zmajčika, skuta brez laktoze obstaja, pomoje. A nima Špar vse izdelke brez laktoze? NO, verjetno ti bolj poznaš…
JAz zjutraj včasih jajca, z zelenjavno prilogo (pečena paprika, fižol, čičerika) – mi potem manj manjka kruh. Sem tudi jaz kruharca, ampak se da, verjemi. Večkrat si naredim pa šejk. Zdaj zadnje čase, chia semena namočim v kokosovo mleko kak dan prej in potem dodam še kako banano, pa skuto (ti pač kaj drugega ali nič). Drugače pa jaz v osnovi mešam skuto, proteine (prašek) pa neke gozdne sadeže in banano. KAr pač imam doma.

Tudi moj vikend je bil kar ok, v soboto zdravila mačka, mi itak ni nič pasalo (no, s tem se ni ravno za hvalit), nedelja pa tudi solidno: sadje, zelenjava, ribe, kruha nič.
Na srečo prihajajo solidno topli dnevni, ne še vroči, pa vendarle takšni, ki mi ustrezajo. Apetit je v upadanju, tudi sicer je poletje čas, ko potrebujem manj hrane. Naj bo tako tudi letos.
Od tehtanja sicer ne pričakujem veliko, imam pa spet plane in voljo za naprej. Če bo še katera vztrajala tukaj, se bom javljala tudi v prihodnje.
Zmajcika, kruh je tudi moja velika ljubezen. Prišla sem do tega, da ga pač jem, izbiram čimbolj »zdravega«, polnozrnati, ržen, ajdov, beljakovinski. In paziti je treba pri količini, pa ni panike. Kakršnakoli popolna prepoved uživanja, pa me naredi nervozno in si potem še toliko bolj želim, potem si pa še očitam, ker sem podlegla skušnjavi. To je pa še slabše, kot tisti košček, ki ga pojem.
Drugače pa upoštevaj nasvete drugih punc. Skuto brez laktoze pa se opazila v Hoferju.
Lep teden vam želim.

maiaS hvala za tvoje sporočilo sedaj sem se spomnila, da res moram pogledati v hoferju 😀 če imajo kislo smetano in mleko potem mora biti tudi skuta (v upanju) 😉 bom pogledala in sporočim 😉 ja glede kruha se pa strinjam ja… tudi jaz imam tako, da bolj imam prepovedane stvari bolj se mi jih lušta 😀
hvala in lep dan vsem 😀

Ponedeljek skoraj ok, torek ok (čeprav ga še ni konec, vendar zame je konec s hrano za danes ;))
MaiaS, jaz delam na tem, da se bom še v juniju kaj oglasila, kar pomeni, da dejansko hujšam. Če je temu res tako, pa bo povedala tehtnica.

Jutri tehtanje, ane maiaS?
Sem v pričakovanju, kaj bo pokazala tehtnica.
Se nama bo še katera pridužila?
Sem pozabila povedat, da sem bila v mini šopingu in mi je bila povečini garderoba št. 40 prav (prej 42). … 🙂

Prvi alt, pa ti si že itak zmagovalka! Pusti tehtnico, naj kaže kar hoče, manjša konfekcijska številka pove veliko več, kot številka na tehtnici! Bravo, čestitam ti že vnaprej!
Jaz sem ta teden (do danes) še kar nekako zvozila brez večjih pregreh, za razliko od vseh ostalih v tem mesecu. Bom vesela, če ne bo spet kila več, kot je bilo prejšnji mesec, že to bo uspeh. Prvi alt, ti si dokaz, da se vse da, če se hoče, zato bom vztrajala naprej.
Jutri javim kilograme, potem pa nadaljujemo v juniju? Prvi alt ti zagotovo, kje ste vse ostale?

Samo na hitro. Bravo prvi alt!!! Super. Maia, saj bo tudi pri tebi ok! Jaz se bom jutri res stehtala z vama, po dolgem času. Bolj za sebe, kot za forum 🙂 potem pa resno do dopusta. Post je bil prvi korak!

Pa smo zadnjega (kam je izginil ta maj?) in … evo statistika (maiaS, ostajam na forumu in v temi z motivacijo :)):
31.5. – 72,3 kg (-1,2 kg maja)
28.4. – 73,5 kg (+ 0,6 kg april) …
31.3. 72,9 kg (-0,4 kg marca)
28.2. – 73,3 kg (-1,5 kg februarja)
31.1. – 74,8 kg (- 0,7 kg januarja)
31.12. – 75, 5

Zadovoljna sem, ker je minus in ker prehajam na manjšo številko garderobe. Se pa človek kar zamisli, koliko truda (predvsem psihičnega), časa in energije je potrebno, da se spravi dol 3 kg… Da ne govorim, da so me te 3 kile bremenile že cca 2 leti prej, pa se jih nisem otresla.
Torej 72 kg je zame zadovoljiva teža in moj cilj je sedaj predvsem ohranjat količino rekreacije ter še naprej osvajat način prehrane, ki sem si ga zadala (omejena količina sladkega, zmerni obroki čez dan, vsaj 5 x tedensko lahke in manjše večerje). Seveda pa si potihem želim, da bi ob tem “odfrčala” še kakšna kila.
Štefka, enkrat si napisala, da dobro dene, da se lahko pridemo na forum pohvalit. Res je. Je pa res tudi to, da ni enostavno niti anonimno priznat svoje biksanje. Zato se tolikokrat oglašam v tej temi, da sama sebe opominjam na kakšni poti sem. Držim pesti za vse nas. Počasi se daleč pride.

58,6 je danes pokazala tehtnica. +0,5 kg. Opravičila ni, to je rezultat pomanjkanja discipline in lenobe.
Prvi alt, še enkrat iskrene čestitke, carica si!
Zdaj pa takole: do 31.julija je cilj 55 kg. Če ne bo, se predam.
Katera ostaja z mano?

maiaS, hvala. Zihr je drugače hujšat in držat se pri moji teži ali pa pri tvoji. Ampak vsaka od nas zase najbolj ve, kaj si želi in prav je tako. Tud mene še čaka trdo delo, tako da sem s tabo, nikamor ne odhajam. 😉
In upam, da bova imeli še kaj družbe.

Punce, jaz vas podpiram in redno berem, nisem pa tako zgovorna kot ve, zato bolj malo pisem. Imam cilj – 2kg do konca junija. Zdaj pa resno. Dovolj casa se ze vrtim okrog 88. Torej konstantno na 86kg.

Tudi jaz grem na -2 kg do konca junija! Več miganja in lahke večerje!

Tudi jaz bom delala na vecerjah. Zdi se mi, da sem se koncno znebila strahu, da bi sla lacna spat. Zdaj sem to nekajkrat poskusils in noben bav-bav.☺ Tako bom zadnji obrok jedla prej in manj.

New Report

Close