Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Nisem še naredila bilance za 1. teden (4.-10.5.) – večerje 6/7, kar je fajn, ker enega bonusa nisem koristila, ampak pri sladkem sem bila pa bolj šibka, vendar vseeno upam, da sem kaj cukra pri gibanju “pokurila”. Vikend zame soliden, celo cukra nisem tako pogrešala, glede večerij pa sem vnovčila že oba bonusa od 2. tedna.
MaiaS, držim pesti, da ti uspe plan, ampak če jaz pomislim na tvoje kilce, bi rekla, da si itak super in da ti samo vzdržuj težo. Štefka, praznovanje uspelo? Pri teh zadevah je zame vedno najbolj kritičen dan potem (ki se večkrat razvleče na več dni), saj mi grejo po glavi vse dobrote, predvsem sladke…

Večerja včeraj ok (kislo mleko), pri sladkem spet šibka… Od miganja hoja, cca 40 min, pa danes je tudi 30 min hoje za mano. Držim pesti za današnji dan, da nam uspe zadano in s tem korak več na naši poti.

Prvi alt, zelo dobro ti gre, super bilanca. Sem vesela zate. Zame bi bilo najbolje, da se preselim v spodnjo temo “nič ni z mano”. Kar nekako ne najdem prave volje in motivacije. Zdaj se mi to že čisto predolgo vleče.
Punce, ki ste na postu: držim pesti in navijam za vas.

maiaS, mislim, da bi se vse lahko kdaj preselile v tisto temo. In da povem, da moja zagnanost spet popušča… cukr me nese, cukr… večerje so res čisto ok (včeraj skodelica mleka s cimetom – po plavanju), ampak raje ne pomislim, kako sem včeraj pomagala praznit škatlo s piškoti. Jebelacesta tole se mora takoj nehat. Tri – dva – ena – ZDAJ!
(Se opravičujem za krik, ampak upam, da bo zdaj zaleglo in mi odmevalo v glavi vsakič, ko bom šla mimo sladkega.)
Štefka, kje si? Luna uspela?

ku-ku, je še kdo tu? Mi pomaga katera še ta maj stisnit? Še 14 dni? Samo še 14 dni? Jaz sem si zadala, da kar “naredim” maja, je to to. Če mi ne uspe nič shujšati, potem res odneham, ker je brez veze, da se nekaj mučim in “pretvarjam”, da hujšam. Zdaj gre zame zares in moram pospeševat (ne pa popuščat, kar delam ta teden, saj podlegam cukru…).
Dajmo ženske! Motivacija za vsak dan! Za vsak dan posebej. Zame tokrat cilj: brez cukra danes!

Prvi alt evo me! Sem tukaj. Ravno razmišljam, da moram nekaj bolj resnega začet delat na projektu hujšanje 🙂 Zdaj hodim 2xna teden na treninge, kjer je vse bolje in se že zbujam z musklfibrom, ki traja do naslednjega treninga. To je to. Zdaj pa samo še hrano…

Danes sem s tabo pri cukru! Niti pikice. Ok?
Do jutri pa naredim plan za naprej. Za zadnjih 14 dni maja. Ne vem še kaj, mogoče bom celo kak jedilnik naredila, ne vem, sicer nisem pristaš jedilnikov, ampak mogoče pa to rabim za začetek. Tega še nisem poskusila. Kaj praviš Prvi alt?

Prvi alt in Štefi, jaz ostajam z vama, čeprav mi ne gre čisto nič po planu. Ampak 14 dni tudi ni tako malo, da se ne bi dalo nekaj naredit. In tudi bomo! Štefi, če boš naredila jedilnik, ga boš napisala sem gor? Danes tudi jaz brez sladkega, pa tudi čim manj OH.
Včeraj je prispelo vabilo na dogodek, ki bo 16. junija (torej čez en mesec) in to mi mora biti motivacija, da sklestim vsaj 3 kg. Težka bo, glede na to, da ga lomim podolgem in počez, ampak, če bosta vidve z mano, mi bo lažje. Nikakor pa ne mislim odnehat, pa ti tudi ne boš Prvi alt. Ti ne dovolim :).

maia, Štefka, tako se govori, bravo!
Glede jedilnika pa – malo načrtovanja še nikoli ni škodilo. 🙂

Evo, končno je uspel dan brez sladkega. Saj ni bilo tako težko. Večerjo sem včeraj in danes izpustila, saj sem imela pozno južno. Štefka, smem vprašat, na kakšno vadbo hodiš? Sicer pa super za to potezo. MaiaS, meni je pomagalo, da sem si izbrala vadbo, v kateri uživam (čeprav se moram tud jaz včasih prisilit, da grem). Vem, da to ni neka optimalna vadba, pri kateri intenzivno krepiš mišice, vendar -zakaj ne bi človek počel v prostem času, kar pač rad počne?

Štefka, si že uspela kaj o jedilniku razmišljat?
Zame bi bilo nekaj takega:
Z: kos kruha z nečim ali kosmiči, bela kava
M: sadež
K: kar imajo ostali, vendar odmerjeno
V: jogurt ipd ali solata

Prvi alt, funkcionalna vadba je to, kamor hodim. Je tudi kakšna utež vmes. Zame bi bile bolj kake igre z žogo, ampak zaenkrat je super. Že vidim pozitivne stvari.

Jedilnik bom sestavila jutri, ali v nedeljo. V ponedeljek začnem 🙂
Bom javila, vsaj približen plan. Do takrat pa zmerno z večerjami in sladicami.

Pozdravljeni vsi skupaj.

Malo berem vaše komentarje in vidim da vas je veliko s podobnimi če ne ravno istimi težavami kot jih imam jaz.
Naj se na kratko predstavim. Stara sem 25let, velika 158cm in imam 75kg… nisem ravno ponosna na to in se borim že skoraj celo svoje življenje z dietami… pred 11leti sem uspela shujšai uz 65kg na 50kg vendar je to bilo stradanje in od takrat je bil moj vrhunec kilogramo 83kg :/ začnem z miganjem, držim se nekega režima ampak ker pridejo slabi dnevi, dnevi ko imam menstruacijo pa pri vsem popustim… trenutno sem odločam za to, da iz svojega jedilnika izločim kruh in testenine, riž, krompir in se osredotočim na zelenjavo in meso… zatakne se mi tudi pri gibanju… zelo težko se odlepim od doma in grem na fitnes, najraje hodim v naravi ampak spet ne sama… res sem že obupala nad sabo oz. dietami pa tudi okolica me ravno ne spodbuja na pravi način 🙁 pri tem sem večinoma časa sama… 🙁

ojla zmajčica, pridruži se nam 🙂
Teorija nam je bolj ali manj jasna, praksa pa… Meni pomaga, da tule kaj napišem, kot en opomnik, da imam cilj, do katerega se prebijam skozi dobre in slabe dneve. Bolje počasi navzdol s kg kot stopicljati na mestu ali celo lesti navzgor.

Pozdravljena med nami, zmajcika! Tako je, kot si ugotovila že sama in kot pravi Prvi alt: teorija je eno, praksa (življenje) pa drugo. Železna volja, motivacija in disciplina so pri hujšanju ključne, če bi bilo tako enostavno, kot želijo nekateri prikazat, potem ne bi bilo prekomerno težkih ljudi na svetu.
Pri meni je trenutno stanje takšno, da nekako držim glavo nad vodo, če ne bo dodatnega plusa na tehtnici konec meseca, si bom to štela za uspeh. Poleg tega, da imam precej natrpan služben urnik, lovim čas, da postorim kaj doma, na vrtu, pestro imajo šolarji. Pričelo se je tudi obdobje rojstnih dni, piknikov in s tem tudi obdobje, ko bi se bilo nujno potrebno dati na verigo. S kolesa pa še kar nisem obrisala prahu, pohodni čevlji samevajo in preklicujem izziv na teniški dvoboj z Matruško. Oprosti Matruška, predajam igro. Čisto premalo treniram, pravzaprav po prvomajskih počitnicah, ki so bile tako lepo športno aktivne, sem spet v stanju (športnega) mirovanja.
Torej, vse vem kaj moram, samo še volja, motivacija in disciplina-pa bo!

maiaS hvala tako lep sprejem 😀 sem vesela da sem se oglasila, saj sem prvič doživela, da ni bilo nekega obsojanja 😀 včasih bi človek potreboval prijatelja, ki bi potrkal na vrata (ali poklical na telefon) in rekel pridi greva in bi lahko hodila ure in ure in pri tem uživala… pri meni vem, da mi je pred časom zelo pomagala hitra hoja in izključitev OH-jev iz jedilnika potem pa mi je po nekem času vse padlo dol… tudi sama imam vrt in delam tam, rešujem šolo in sem doma… če tako pogledam časa imam na pretek (dopoldan ali popoldan) ampak ko pride partner domov sem najraje z njim in ker je on lene sorte tako kot jaz se zlekneva na kavč in to je to za danes :/ saj zvečer si rečeva pm bi blo bolj pametno iti ven na sprehod… hja ampak kaj to koristi zvečer v postelji ob 22h med tem ko sva že spraznila špajzo 😀
sedaj sva si zadala da hodiva enkrat na teden plavat… to nama je s pratnerjem skupno vse ostalo delava oz. nedelava vsak zase 😀 meni je lažje iti na sprehod ali na šmarno goro v dvoje kot sami… kako ste pa ve? same ali v dvoje? mislim glede gibanja 😉

Hvala za sprejem 🙂 ja tudi sama sem ugotovila počasi pa ziher 😉 no saj je skoraj pri vseh stvareh v življenju tako 😀

Živjo!!
Evo je že torek in še nisem napisala jedilnika :-)) čas prehitro teče.
Držim se jedilnika. Pa vseeno dodam kaj zraven :-/
Nekako takole gre:
Zajtrk – jajca, zelenjava, malo kruha ali nekakšen śejk (danes grški jogurt, banana, chia semena in proteini)
Kosilo – solata z sirom ali piščancem
Večerja – včeraj sir za žar, danes losos in zelenjava.
Malica – kako sadje s koščkom sira

Aja, vse je v količinah 🙂

Maias- I feel you..res je pestro obdobje..

Zmajčica, welcome! Sej vidiš da smo vse na istem. Ene bolj suhe, ene manj, izzive imamo pa podobne in vsaka bije svojo bitko. Gremo v boj 😉

Ja, Štefka, vse je v količinah in pa v tem, da se je treba za dosego cilja držat plana. Bolj ko se ga držiš, prej gre dol (če je plan prav zastavljen seveda 🙂
No, pri meni miganje ok, pri hrani pa tudi jaz prevečkrat “dodajam”. Tudi pri meni je pestro, stresno obdobje, ko na stran potisnem svoje dobre namene in “pozabljam” na cilj. Bi rabila nekoga v takih trenutkih, da bi me konstantno spodbujal, “ajde, dajmo, gremo proti cilju, gremo, še, še….!” Čez dober teden zame (in za maioS?) tehtanje in trenutnek resnice – če ne bo šlo nič dol, se bom nehala slepit, da hujšam….

Kar težko verjamem, da bo že naslednji teden konec meseca in s tem tudi tehtanje. Kot sem že omenila, upam, da ne bo preveč plusa, o kakšnem konkretnem minusu pa lahko samo sanjam. Če ne bi imela vas tukaj gor, bi pa bilo stanje še bistveno, bistveno slabše, tega se zavedam. Včasih ste mi bremza, včasih motivacija. Imam pa slabo vest, ker se res nimam s čim pohvaliti zadnja dva meseca. Škoda, pa prav dobro mi je kazalo. Mislim, da ga še najbolj lomim s tem, ko jem prepozno-okoli osme ure zvečer in ker zanemarjam gibanje. Zmajcika, ti si spraševala, kako nam je lažje. Na vodeno vadbo hodim sama, sicer pa se večinoma rekreiram z možem. Hodiva, igrava tenis, kolesariva. Sama se redko, oz. nikoli ne odpravim na kolesarsko turo, tudi na pohod grem raje v družbi. Verjetno bom morala biti kar se tega tiče bolj samostojna, če bom želela kakšen rezultat.
Teorija, teorija…

Jaz imam sicer recimo temu zelo dober jedilnik tako za en mesec (vsaj meni ni dlje šel ker je zelo enolična hrana – če bo koga zanimalo ga lahko napišem). Kot sem pri sebi ugotovila me baše sladkor… jaz lahko imam recimo temu zdravo kosilo… meso in zelenjavo (samo zelenjave ne morem :D) ampak po kosilu mi ”pade cuker” in potem iščem po špajzi tako dolgo dokler ne dobim vsaj koščka jedilne čokolade, ko so pa tisti dnevi v mesecu pa jem cel teden čokolado :/ to se bom res morala disciplinirat da bom dala stran… pa tudi to mi je težava da ne vem kaj naj jem za zajtrk če to ni kos kruha… imam še eno vprašanje… je katera iz Lj in bi bila se mogoče pripravljena spoznat pa da bi kdaj skupaj maširali na rožnik ali šmarno? 😀 sem pa danes pogledala prispevek na Preverjeno o hujšanju… kako lahko se je vse to slišalo… ne upoštevaj internetnih diet ampak jej polnovredne beljakovine (sploh ne vem kaj je to), zdrave maščobe itd… WTF?? to za nekoga ki dlje od OH-je ni prišel sploh ne ve kaj govorijo 😀 in spet je tu splet da ga vprašaš 😀

aja pa se opravičujem za tako dolga sporočila 😉

New Report

Close