O, živahno. 🙂
Sam hvalim se, zame se pozimi zelo dogaja okoli miganja, morda še največ (poleg plavanja in hoje še smučanje). Ampak saj bo, ostajam optimistka 🙃
Štefka upam, da te “pokroviteljski” ton določenih zapisov ni odgnal kam daleč. Jaz verjamem vate in imam občutek, da boš še letos kar lepo pod 80. 👍
Bralka, bravo, držim pesti zate, da ti uspe tole.
Sladkorček, vse si gremo kdaj na živce z gori doli… Akcija, ane?
Anabina, lepo da si nazaj. Mislim, da nam je večim poznan ta občutek, ko zagnanost popusti. Žal. Zato pa se trudimo že lep čas.
Foxy, 3 kg ali 5 kg je trdovratnih, ane?
Ojla babike!
No, pa imam to gripo al prehlad še jaz.
Štefka obe bova letos pod 80 – mojih sanjskih je 75 do dopusta, potem pa naprej, al pa če tud ostanem na tem. Čeprav moram dalje, do 70, to bi bilo že uf…noro dobro…bi se končno spet sama sebi dopadla, teh kil nisem videla od zadnjega poroda pred 11 leti…
Bralka, držim pesti.
Anabina, meni zagnamost vedno popusti po 2 mesecih, pol pa preneham, pa spet začnem itd…
Foxy12, gremo skupaj.
Sam hvalim se, tudi pri meni beseda ne morem ne obstaja, ne sme. Šla skozi pekel, pustilo posledice, ni me zlomilo. Gremo lepo počasi.
Tudi moja prijateljica, ki ima preko 110 kg je začela hujšat pod zdravniškim nadzorom. Je šla v prvem mesecu 2 kg dol, s tem da so bili večji del samo pogovori in predavanja, zdaj pa bo še telovadba.
Punce, jaz zdaj 2 x tedensko telovadim doma po popolni bejbi, mi je všeč. 1x tedensko hodim na funkcionalno za 1 uro, bi hodila večkrat, pa je precej drago in čas je definiran kdaj, to pa meni z familijo ne ustreza, ker sem vezana na obveznosti doma. Pa hoja v hrib 2 x tedensko in ko bo topleje ura kolesarjenja. To bom kombinirala s hojo.
Ker reklam ne smemo dajat, bi rekla, da dajte malo pobrskat na you tubu vaje, pa če vsak dan 15 min je super.
Red in disciplina, jaz to nujno rabim zdaj pri hujšanju, pri vsem drugem mi gre, tu pa odpovedujem.
Mejte se in en lep vikend, da bi bile čimmanj lačne in čimmanj pojedle.
Sladkorcek, ta popolna bejba tudi mene mika. Trenutno je moja glavna aktivnost hoja-tek in vaje za moč z elastiko. Bi pa probala en celovit program, kot je ta, da ne rabim razmišljat in planirat. 50eur pa je in ni veliko. Toliko bi lahko danes zapravila na koncertu.. Pa ne bom😊. Izkoristite današnji dan in vikend kar se da čim več na prostem!
Prvi alt, ni šans, da me kaj odžene, dobivam debelo kožo 😉. V prenesenem pomenu seveda 🤣🤣🤣.
Bom pod 80 letos, seveda, javim, ko bom. Sam ne vem kdaj se bom spet tehtala…
Sem vesela, da je tema spet oživela, punce, vesela sem vas vseh, vseh premikov navzdol in vseh iskrenih zapisov.
Moj teden je bil poln do zadnje minute, zdajle ležim na kavču, utrujena do konca in razmišljam kako bom jutri spakirala za na dopust… Ampak sem mirna v duši, kot že dolgo ne. To je pa najbolj pomembno.
Itak da bova pod 80! Nama želim čimprej.
Ful si pridna z vsemi vadba mi, to se mora nekje poznat!
[/quote]
Tudi jaz borbam za pod 80!
A si lahko misliš, da sem bila po morju konec avgusta že blizu 76, ker se zbolela in ene tri dni dejansko praktično nič jedla. Potem pa … potem mam pa jaz svojo hipohondrijo in si vbijem v glavo, da mam ziher kje kak tumor in zato hujšam. Si predstavljaš to? Je pa hudo, zelo hudo. In sem se spet zredila in zdaj mi je prvi cilj pod 80. Sem nekje 81 in še nekaj.
Se beremo, bom še kaj več napisala na dopustu.
Srečno!
Tudi jaz borbam za pod 80!
A si lahko misliš, da sem bila po morju konec avgusta že blizu 76, ker se zbolela in ene tri dni dejansko praktično nič jedla. Potem pa … potem mam pa jaz svojo hipohondrijo in si vbijem v glavo, da mam ziher kje kak tumor in zato hujšam. Si predstavljaš to? Je pa hudo, zelo hudo. In sem se spet zredila in zdaj mi je prvi cilj pod 80. Sem nekje 81 in še nekaj.
Se beremo, bom še kaj več napisala na dopustu.
Srečno!
[/quote]
Bralka super, bomo skupaj v tem boju. Vsaka ima svojo zgodbo in svoj izziv izven hrane. Ampak cel čas delamo na tem, iščemo način.
Bralka, super ti gre, verjamem, da boš prva pod 80, ker si v zaleti, potem pa slediva midve s Sladkorčkom. Jaz se bom tehtala pomoje čez kak mesec, dva, čisto za občutek. Kot sem rekla, bolj se ukvarjam z drugimi rečmi trenutno, ne s tehtnico.
Dobro mi gre! 😎
Bralka, Štefka in Sladkorček, ve vse letos pomahate 80. v slovo. Jaz pa 70, maias 60. (za ostale pa ne poznam cilja / želje) No sam hvalim se je pa že tam in mi je v tem pogledu za izziv. 😉
Sem še vedno le na hoji od miganja, tako da imam danes brez problemov post. Sem si ga prav zaželela, ker mi dajansko pomaga pri splošnem boljšem počutju. Če bo kakšna kriza, pa imam “dovoljenje” za jogurt. 😊
Bravo prvi alt za odločitev. Poročaj kako ti gre..
Mi smučamo, tako da post ne pride v poštev. Musklfiber imam že od včeraj 😂.
Ko si tako napisala sem se spomnila, da smo bile lani v isti situaciji in borbi za prehod na nižjo desetico. Jaz sem potem nekje aprila celo bila na 7. Letos bom tudi ziher!
Kako ste ostale? Pridne? A katera smuča?
Ojla punce! Evo, jaz že dva dni na sadju in zelenjavi ter z vročino 39 in nekaj čez. Me je doletelo, ni čudno ker naše je vse položilo, jaz pa sem zadnja prišla na vrsto. Tako, da sem danes ostala doma in počivala. Dopoldne imela zase doma v miru in tišini. Samo jaz in gripa. No, Kg niso šli dol. Pijem ogromno, kot sem omenila jem sadje in zelenjavo, ko pomislim na meso mi je slabo in nisem lačna. No, s prebavo je p tudi tako, da je zdaj že tretji dan kljub velikim količinam čaja in zelenjave ni… zaprta totalno…Kaj takšnega pa še ne. Razen včeraj sem morala poseči po čokoladi, ker sem danes dobila še menstruacijo. Juhu.
Drugače, sem si naredila plan po popolni bejbi in začnem znova, ko ozdravim. 2x sem že telovadila po navodilih in moram reči, da mi je všeč, bom nadaljevala z veseljem, vsak drugi dan. Ni druge, do poletja moramo biti fit.
Živjo punce!
Tudi mi na smučanju ta teden 🙂
Glede hrane mi gre dobro. Zjutraj jem kruh, potem pa konec z OH. Na smučišču sem včeraj vzela klobaso in zelje, danes solato, s sabo nosim jabolko pa ga niti ne pojem. Potem zvečer kuhamo doma in prav tako vzamem meso in solato, prvi dan sem testenine. Glede kakšnega piva itd. jaz nimam težav, mi ne paše, danes gremo malo okol in bom mogoče kozarec vina.
Tako da počutim se res super!
Me je ena prosila že pred časom, da povem, kako je pri Sentočnik: dieta je v bistvu to, kar jaz zdaj jem tukaj. Le malice spustim, ker se vseeno ne izide, da bi jedla na smučišču in po pravici, opažam, da sem doma veliko bolj lačna. Ker imam čas mislit na hrano! Dieta: zjutraj banana ali ržen kruh (4 dag) ali riževa vaflja (2) in kava (lahko bi jogurt ali 2 dcl mleka). Malica 25 dag sadja, kosilo meso in kuhana in surova zelenjava, malica jogurt in ržen kruh ali solata in sir, večerja solata in meso.
A veste, saj nisi lačen. Problem nas vseh so seveda dobrote v glavi. Dejstvo pa je, da se RES bolje počutim, nimam več težav z refluksom, nisem napihnjena.
Bomo videli, kako bo šlo. Tehtat se hodim na 2 tedna.
Bodite dobro!
Sladkorček, držim pesti, da ti bo tudi tehtnica kaj naklonila, če si že na sadnih dnevih. Pa čim prej ozdravi.
Bralka, Štefka – smučajta še za nas… mene mika zelo, pa ne vem, če bi reskirala, glede na poškodbe in posledice… pa pogrešam to svobodo gibanja in lahkotnost, ko telo funkcionira … 😔
maias, pa ti? si ok po poškodbah?
Tako pestro je tukaj, da vam komaj sledim. Vesela sem za vse in za vsako posebej. Super ste in odlično vam gre, predvsem pa ste neizčrpen vir dobre volje in motivacije.
Prvi alt, moje poškodbe so sicer sanirane, bo pa potreben še manjši operacijski poseg, verjetno ne pred jesenjo. Posledice pa bodo najbrž kar ostale, čeprav se jih na prvi pogled ne vidi, občuti pa zelo. Tudi to prinesejo leta, telo si več ne opomore tako kot v dvajsetih.
Sicer pa se moram kar pohvalit, mi gre dobro, lepo sem se odcepila od 60, počutje zelo v redu.
Manjka mi več gibanja, to je pri meni itak stalnica, sem se pa zaradi tega prenehala obremenjevat in se psihirat. Toliko bolj pazim pri hrani, ko bo čas in volja, bo pa tudi gibanja več.
Pestro imam tudi v službi, se pa počasi učim reči NE, s tem imam še malo težav, ampak počasi bo šlo.
Vsem, ki počitnikujete želim obilo užitkov, vsem ostalim pa, da vam teden hitro in mirno mine.
Živjo!
Res me zanima, kako bo s kilogrami ta teden po smučanju. Sploh nimam občutka, čeprav jem ok, se pač prilagodim. Sem bila pa včeraj dopoldan med smučanjem kar naenkrat povsem brez moči in pred očmi so se mi začeli prikazovati špageti bolognese 😂 Komaj sem čakala, da smo šli jest in sem si jih naročila.
Mi pa že dlje časa roji po glavi eno drugo vprašanje, ki ga moram prav zapisat.
Glede na to, da sem že pred 20-imi leti shujšala 20 kg in potem držala vse do pred par let, se sprašujem, ali sem res pripravljena na novo podobo? Ljudje so že pozabili na moje prejšnje normalno stanje, težo, to vidim v pogovoru, in tudi v nekem trenutku sem si priznala, da se s kilogrami zavarujem pred svetom … Pa zdaj? Bom opazila spremembo tudi v ogledalu? Fora je v tem, da si domačega ogledala tako navajen, da se sam sebi zdiš kar ok. Ko se vidim pa v kakšni izložbi, me pa kap.
Bom res bolj zadovoljna s sabo, če shujšam?
Ne vem.
Mislim, ne vem, kako se boš ti počutila ob svoji novi podobi, lahko ti pa povem, kako se počutim jaz.
Ko vidim slike, kjer sem bila debela, se čudim, da semto res jaz.
Ko se zdaj pogledam v ogledalo, se spet čudim, da se to res jaz.
A sama sebi sem bila kot debela čisto ok in zdaj sem si tudi ok.
Glede postave in nove podobe nimam nekega odnosa, faj mi je, ko se lahko oblečem v vsaki trgovini (čeprav pišuka, prej so imeli samo xs številke, zdaj pa največkrat naletim samo na 3xl številke, hudiča!), fajn mi je, da mi paše vse, kar oblečem, ostalo pa, tako kot sem rekla, sama sebi sem enaka s 100+ ali s 70kg, nobene razlike.
Sem pa zelo zadovoljna s svojo vztrajnostjo in uspehom, da mi je uspelo shujšati 47kg, ne zaradi postave same, ampak zaradi te samozavesti in občutka moči, ki ti da tak uspeh.
Pri meni je bolj kot na občudovanje postave vplivalo na občudovanje moje psihe.
Pri meni se tehtnica še vedno vrti okoli 69, malo manj, malo več, a sem tu nekje.
Testirala sem OH, torej jedla sem v limitu svojih kalorij, a precej manj sadja in zelenjave in več OH, tehtnica je prilezla že čez 70, pod očmi napihnjeni podočnjaki, celulit se mi je skoraj čez hlače videl, same blazinice, groza, očitno tudiže leta delajo svoje in meni OH nenormalno kopičijo vodo v telesu. Čim sem prešla nazaj na minimalno OH in več SZ, sem uplahnila.
Punce, pazite se OH! Ni vsaka kalorija enaka kaloriji!