Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Oh ja, seveda, čez dobro hrano je ni! 🙂
Sem vmes bila kar nekajkrat na kosilih/večerjah, ko sem verjetno pojedla 1500 kalorij. Ampak potem pa samo še kaka solata ali sploh nič.
Priznam pa, da je zdaj poleti res lažje, letos težko prenašam vročino – EMŠO 🙂
Cilj? Glede na to, da sem bila do pred 6 leti pod 65 kg, bi zdaj rada vsaj pod 70. Pa da hodim na neko vadbo, ki mi ne bo predstavljala še dodatnega stresa. Sem do zdaj nekaj šminkirala z osebnim trenerjem, pa v manjši skupini, pa sem bila slabe volje tudi finančno. Pa samo redila sem se. Tu v bližini imam fine vadbe, bodypump in podobno.

Bralka, bravo! Cestitam za minus! (hahahaha, kaj smo hecne, veselimo se minusov 😂😂 te kile so verjetno edina izguba, ko cloveku cestitas za minus 😁)

Jaz si stejem kalorije preko app, sem matematicni tip in mi tako odgovarja, za mene osebno je bila to najboljsa stvar, deluje 200%!
Kar zadeva vadbo, mislim da glede samega hujsanja nima nobene veze, kaksno vrsto rekreacije izberes, samo da se gibas, vse deluje.
Do pomladi sem hujsala samo na osnovi hrane, zdaj te zadnje kile pa potrebujejo malo vec, zato sem vkljucila se rekreacijo. Ker sem shujsala kar precej kil, vse na meni visi, zato od jeseni nacrtujem neko vadbo, ki bo ciljna na misice. Verjetno bo to za zacetek kar zunanji fitnes, dokler bo vreme dopuscalo, potem pa ne vem kaj.
Vsem, ki hujsate, res toplo svetujem, da se rekreirate, vsaj hoja in kaksna domaca utez! Jaz sem se tu malo zafrknila, ampak bo, bom ze speljala tudi to, ce sem ze shujsala pol tone!

Stefi, pri meni ni bilo se nic sladoleda 😁
Jem po vagi in kalorijah, zaenkrat na sreco manj kot je treba, hodim malo, plavam malo, ponoci se vedno spim malo, nadoknadim pa cez dan nekje urico do dve spanja. Ze tako nisem neka trnuljcica, a zadnja dva meseca pretiravam s premalo spanja, upam, da vsaj to spravim zdaj v red.
Sladoleda se nisem pojedla, od sladkarij pa v teh parih dneh komaj nekaj piskotov, ceprav zaloga cokolade caka 😁 imam se 9 dni casa, da jo pojem 😂

Evo, včeraj bila nagrajena! 🙂
Nase spravila dvoje hlače, ki so bile kupljene premajhne (ja, vem, brez veze 😂), ležale v omari doooooolgooooo časa, včeraj pa – juhuhu!!!!! Niti na tesno niso, že kar fajn na komot!
Punce, splača se!

Sam hvalim se, piškoti so hujš k sladoled 😝. Sej vem, vsak ima svojo omiljeno hrano..

Sicer se jaz nikoli ne bom popolnoma odpovedala čemur koli. Ker se mi zdi brez veze. Pač, vsake toliko, in v malih količinah. Verjetno je to za vsako drugače. Ampak jaz zase vem, da če sem na normalnih količinah hrane, če jem ko in dokler sem lačna, bom ok. Mene nesejo napadi čustvene lakote in napadi “ta sladke”. In zdaj, ko to nekako umirjam, sem super zadovoljna. In vem, da bodo šle kile počasi dol. Nekaj s hrano, nekaj z miganjem. Na srečo me šport osrečuje in zame je gibanje res življenje. Samo pozabila sem na to, za nekaj let vmes, ko so bili otroci majhni.

Bralka bravo! To je to, ja 😁. Sem doživela to, pred kakim mesecem, ko sem končno spet dobila nekaj novih oblek (starih, prej premajhnih) in je bilo veselje nepopisno. Uživaj v občutkih 😉.

Stefi, to vse pride s casom!
Na zacetku sem jedla bistveno vec kot jem zdaj, sem pocasi zmanjsevala kolicine hrane in kalorij. Trajalo je par mesecev, da sem zatrla ogromno zeljo po sladkarijah, a mi ni bilo nic hudo in tezko, ker sem jih jedla, a manj.
Po ene pol letbem hujsanju sem se cel teden sparala za eno festo, da se bom tam nazrla torte in kolacev. In ves kaj je bilo? Komaj sem pojedla 2 kosa torte, piskotov komaj par, slabo mi je bilo za umret!
Zdaj ni sans, da pojem toliko sladkarij! Pojem recimo par piskotov, vse skupaj 20g, 30g max, mi je to dovolj. Prej sem lahko zmazala celo Domacico v susu!
Pice in hamburgerja ne morem pojesti celo, vcasih to potem jem cel dan ali pa sploh ne pojem, ker nimam kam dat.
Lahko grem na kosilo v gostilno in pojem nekaj super kaloricnega, recimo tudi 1500kcal, obicajno recimo 1000, a potem ta dan ne spravim nic vec vase, naslednji dan pa komaj kaj.
Navadis se, da jes toliko manj, traja nekaj casa, ko moras biti res dosleden, a se navadis.

Ob stresu in napadih po sladkarijah, ohranim vsaj toliko pameti, da si stehtam in zapisem ves ta cuker in potem ostalega pojem manj, dejansko pa je tudi to res, da mi po obilici sladkorja ostala hrana ne pase, zato tudi ostajam v svojih omejitvah s kalorijami. Edini sit je ta, da vsa ta kolicina OH veze vodo in sem kot maskota Michellina, tako da zdaj poskusam tudi tu ohranit trezno glavo.
Ob velikem stresu je meni zelo pomagal magnezij z B kompleksom, ne takoj, po kakem tednu jemanja se je pa ze poznalo,tako da, ko ves, da si padel v slabo obdobje, priporocam to zadevo, pomaga!

Pri tebi gre malo dol, malo gor, kar nihas ves cas, ampak ce pogledas za leto in pol nazaj v primerjavi z danes, sigurno opazis razliko v kolicini hrane, sladkarij in lakote, ce bos uspela biti vztrajna in dosledna na polno vsaj 2 meseca, te ne bo vec vleklo nazaj, se mi zdi, da si ze kar zrela za hujsanje na turbo in na polno 😁

Pri tebi gre malo dol, malo gor, kar nihas ves cas, ampak ce pogledas za leto in pol nazaj v primerjavi z danes, sigurno opazis razliko v kolicini hrane, sladkarij in lakote, ce bos uspela biti vztrajna in dosledna na polno vsaj 2 meseca, te ne bo vec vleklo nazaj, se mi zdi, da si ze kar zrela za hujsanje na turbo in na polno 😁
[/quote]

Hja, res mi niha. Ampak precej manj kot včasih. Zdaj sem že od začetka leta super. Mi je za nihalo 2,3 kilce, ker sem začela OH jest in me je napihnilo. Sem pa ostala okoli 80, kar je super in od tukaj hitro pridem nazaj.
Sem bila zelo dosledna, brez kruha in enostavnih OH 4mesece in mi je šlo lepo dol, če si kaj brala v začetku leta. Pa sem vseeno zanihala, ko sem “zavohala” OH-je 🙈🙉🙊. Me je presenetilo, sem mislila, da sem definitivno ven iz te OH zasvojenosti.
Sem pa dojela, da je očitno res nekaj na tem. Da več kot jem OH, več bi jih rada. Sploh bel kruh.. Tudi tiste 4 mesece sem jaz namreč, vsaj po cca 2 mesecih začela jest kruh nazaj, ampak 1 košček na dan in to je bilo vse. Pa nisem imela neke želje po še. Potem pa en dopust v raju belega kruha za 1.maj in potem sem se komaj ustavila naslednje 2 meseca. Ampak sem se, na srečo.

Zdaj sem bogatejša za eno izkušnjo in eno spoznanje. Omejena količina kruha/sladkarij, toliko, da ne grem čez “odvisniško” mejo, pa sem super. In mi je enostavno. Hujšam verjetno ne, sigurno pa vzdržujem tule na dopustu. Po dopustu pa… Bomo videli, morda res zaštartam malo bolj zares. Ko bo trenutek pravi. Upam pa vseeno, da bo šlo “mimogrede” 😝.

Bralka odlično ti gre! Samo tako naprej! Ko pa dobiš nase premajhne cujne je pa itak vrhunski občutek!

Ja za novo leto bom imela oblekico. Sem že lani optimistično napovedala to.
Itak letos mi gostimo našo žlahto, tako da bom…obljubim.

Tudi mi resnično uživamo na morju.. Joj kako je lepo! Kljub majhnim otrokom sva super usklajena in vse je ok.
Kar se hrane tiče ni nič hudih grehov. Komaj čakam da grem na eno dobro morsko pico. Drugače se pa kar držim nazaj in je res dober občutek..

Uživajte tudi ostale!!

Pozdravljene punce,
sem nova. Stara sem 43 let, visoka 176 cm in tehtam 82 kg. Moja želja je izgubiti 10 kg in izboljšati počutje ter kožo. Očitno jem preveč, kajti zadnje pol leta se kar precej gibam, ni pa to vsak dan. Malo me pri gibanju omejujejo moji tenzijski in migrenski glavoboli. A se ne dam.
Jutri se vam pridružim in glede na vaše jedilnike predvidevam, da bom lačna…upam da zdržim, prvih nekaj dni je najhujših. Kaj veliko diet nisem preizkusila, edino lchf varianto, pri kateri pa so mi začeli noro izpadati lasje in sem nekako zaključila. Izpadanje las se ni takoj umirilo, sem morala kar par mesecev delat na tem in se normalno prehranjevati. Če ima katera voljo in čas bom vesela če napiše kaj in koliko poje. Ali pa seveda kak drug predlog.

Hja, res mi niha. Ampak precej manj kot včasih. Zdaj sem že od začetka leta super. Mi je za nihalo 2,3 kilce, ker sem začela OH jest in me je napihnilo. Sem pa ostala okoli 80, kar je super in od tukaj hitro pridem nazaj.
Sem bila zelo dosledna, brez kruha in enostavnih OH 4mesece in mi je šlo lepo dol, če si kaj brala v začetku leta. Pa sem vseeno zanihala, ko sem “zavohala” OH-je 🙈🙉🙊. Me je presenetilo, sem mislila, da sem definitivno ven iz te OH zasvojenosti.
Sem pa dojela, da je očitno res nekaj na tem. Da več kot jem OH, več bi jih rada. Sploh bel kruh.. Tudi tiste 4 mesece sem jaz namreč, vsaj po cca 2 mesecih začela jest kruh nazaj, ampak 1 košček na dan in to je bilo vse. Pa nisem imela neke želje po še. Potem pa en dopust v raju belega kruha za 1.maj in potem sem se komaj ustavila naslednje 2 meseca. Ampak sem se, na srečo.

Zdaj sem bogatejša za eno izkušnjo in eno spoznanje. Omejena količina kruha/sladkarij, toliko, da ne grem čez “odvisniško” mejo, pa sem super. In mi je enostavno. Hujšam verjetno ne, sigurno pa vzdržujem tule na dopustu. Po dopustu pa… Bomo videli, morda res zaštartam malo bolj zares. Ko bo trenutek pravi. Upam pa vseeno, da bo šlo “mimogrede” 😝.
[/quote]

Jaz mislim, da sem ven iz teh OH, razen ko me sesuje kak hud stres.
Zdaj, ko imam OH dan, vidim, da se ne pocutim dobro.
Vceraj je bil en tak dan, za kosilo OH in sem se potem nalivala s tekocino, pa se tono lubenice sem pozrla. Ponoci sem sla 2x lulat, nikdar ne lulam ponoci, tako da sklepam, da je sla voda ven. Mene OH napihnejo kot balon, sem vsa natecena.
Jih jem, da ne bo pomote, a predstavljajo le manjsi del moje dnevne prehrane.
Na sreco niti nimam neke zelje po OH, kruh itak ze v osnovi ni moja hrana, pri picah recimo ali hamburgerjih ali sladkarijah, me pa verjetno bolj privlacijo mascobe v siru, mesu, prelivih in sladkih kremah, kot samo testo. Jaz bi hamburger in pico jedla brez testa, ce bi lahko nadev na cem drugem stal 😂😂
Ampak jaz sem na tej prehrani ze vec kot leto in pol, pisuka, nekje se menda mora poznat!

Za kile nimam pojma, kako se drzijo ali ne drzijo, ker nimam vage s sabo, kaloricno se pa dobro drzim v limitu, vceraj sem celo kar nekaj plavala, je bilo morje bozansko toplo 😁
Imam nekaj novih fotk in wooow, punce, jaz se sama sebi cudim, ne morem verjeti, da sem to jaz! Celo v kopalkah na fotkah zgledam dobro, ce fotograf le ujame kot, da se mi ne vidijo viseca bedra! 😁😁

Nikar ne delaj tega!
Nikar na naso/mojo prehrano!
To ti bo hudo premalo in ne bos zdrzala!

Stefka ti je v prejsnji temi lepo napisala, najprej si nekaj casa zrlo dosledno zapisuj vsak gram, ki ga pojes, da vidis, kje si, potem pa zmanjsaj kolicine, ne vse naenkrat drasticno zmanjsat, ampak prepolovi kaloricna zivila, ostalega pojej malo manj, dodaj pa sadje in zelenjavo.
Ce bos svoj jedilnik prepolovila, bis lacna za umret in ne bos zdrzala dolgo.

Zadnji dan dopusta, ueeee. No, pa sem se zadnji dan spravila na jutranje kopanje, potem na tek in še enkrat na kopanje. Noro! Zbudila sem se sicer pozno, 7.30, ampak je bilo še dovolj hladno in voda je bila mirna, pa me je potegnilo. Super občutek!

Sam hvalim se, bravo za fotke. Bi rekla, da moraš dobro zgledat, saj si vendar na normalni teži.. Jaz se še ne bom hvalila. Je pa precej bolje kot lani.

Sem optimist pred začetkom realnosti nazaj. Tale tek danes me je z motiviral. Za na pot imam pripravljeno brezOH hrano, že čez vikend bom spet migala in potem samo naprej.. 😎. No, upam, da me ne bo tehtnica zamorila, ko stopim nanjo. 🙊😂

Doječa, to samo uživaj! Je prav dober občutek biti prehransko priden tudi na dopustu. Ti povem iz lastnih izkušenj. Počutim se odlično, zdaj po 14 dneh.

Sladkorček, dobrodošla. Če imaš čas beri našo Jaro kačo, kot pravijo nekatere, od začetka. Boš videla naše muke 😂😂. Drugače pa vedi, da je hujšanje maraton, ne sprint. Seveda, za motivacijo je fino začet dobro, potem je pa borba naprej.. Dan po dan, izziv za izzivom. Naj ti dobro teče.

Ce primerjam z lani, ko sem imela cca 90kg na dopustu in sem preplavala 50m ali manj vsa zadihana…
Letos preplavam 250m na izi. Sem si naredila en krog in vsakic, ko grem v vodo, preplavam ta krog. Nic zadihana.

Katera ze plava? Prvi Alt?
Trenutno ugotavljam, da je plavanje ena res fajn stvar, super se razgibam, a nimam ‘muskerfibra’.
In hoja, 3xna dan do pekarne in nazaj, sreca da imajo tam tud kofe 😁

Prvi dan je za mano. Sem nekako zdržala, ni bilo večjih težav, edino s cvilečim praznim želodcem v posteljo je bilo malo zoprno. Ker pa sem bila utrujena sem zaspala. Jedla sem 5 x.
Z: polnozrnata žemlja z maslom in domačo malinovo marmelado
M:solata in malo mesne lazanje, kava z mlekom
K: pol manjša porcija makaronov z mesom in ogromno solate
V: ledena kava
Danes za zajtrk pa namakam kosmiče… Sem začela z manjšimi porcijami, kot so nekatere svetovale. Jem vse zaenkrat – seveda razen sladkega, tega se skušam izogibat…
Kako pogosto mislite da se je dobro tehtat? Jaz sem zasvojena s tehtnico? Vsak dan zjutraj stopim gor. 1 x tedensko ali mesečno ali je še kakšna meni podobna? Ali se naj tudi tega odvajam?

Koliko je to malo lazanje?
Koliko masla? Maslo te nese kot strela, ker je hitro veliko kalorij!
Sladkega ne jes? Kaj je pa ledena kava?

Dodaj vsakemu obroku sadje in zelenjavo!
Pol obroka naj bo sadje ali zelenjava, cetrt meso in cetrt priloga.

Tehtam se vsak dan, meni tako pase, ker vsak dan sledim tehtnici, nisem obremenjena, ce gre kdaj gor ali stagnira, takrat vem, da je treba ukrepat in ne cakat cel mesec.
Eni se tehtajo tedensko, eni mesecno. Vsak po svoje.

Malo lazanje – pb tak košček kot ena blejska rezina ne trojanska, pred tem bi pojedla dva taka…
Sladkarij nič, ledena kava – kava z malo mleka in led ter žlica sladke smetane in povrh malo cimeta ter kapljica eo peperminta.
Bom upoštevala nasvet glede sadja in zelenjave – hvala!!! Popila sem pa 2,5 – 3l vode, je bilo kar veliko, navadno ne pijem toliko. Mogoče sem pa zato tudi lažje vzdržala, ne vem. Danes še tudi brez pregreh (sladkega), samo dneva še ni konec… upam da rata. Vesela bom vsakega nasveta, namiga.

Glede sladkarij ne vem, vsak po svoje, jaz vsak dan pojem kaj sladkega in to brez slabe vesti! Ce bi se morala popolnoma odpovedati sladkarijam, da bi shujsala, potem imam ze raje 150kg!

Tisti koscek lazanje je skoraj kosilo!
Ce si navajena pojesti dvojnega, potem je ok za zacetek, drugace pa si glede na moje kolicine hrane v bistvu pojedla dve kosili.
Lakoto je najlazje krotiti s sadjem in zelenjavo!
Nas je zdaj na morju 5, sinoci smo kupili enih 5kg sadja, to nam bo za cca 2 dni. Toliko za primerjavo, koliko sadja se poje, pa od vseh nas hujsam le jaz.

Stefi, kaj pravi vaga? 😁

Jaz plavam, nekaj tudi hodim, pazim na hrano, nimam obcutka, da bi se zredila, sploh ker nisem nic napihnjena ali napeta, nimam pa tudi obcutka, da bi shujsala. Nobenih hlac nisem oblekla, da bi lahko ocenila, ce so se na komot ali ne.
Upam, da ne bo vec kot 2kg v plus, se bolje bi bilo, da ostanem na istem.

uh, ja.. Včeraj prišli, danes zjutraj stopila na vago. 81,5. Verjetno bi morala bit zadovoljna, da je samo 1,5 kg več, ampak sem razočarana. Sem upala, da bo enako, kot pred dopustom 🙁
Ampak gremo naprej. Danes bom poskušala it tečt, da se spet malo zaktiviram. Pospravljanja in pranja bo pa tudi kar nekaj čez dan…
Tukaj so vsaj temperature prijetne. Včeraj nas je na poti cel čas pralo na polno…na Hvaru v istem času pa sonček 🙁
Nimamo kaj, je treba takoj v realnost. Dopust je bil krasen in spočiti smo.

Čas, da kaj napišem? 😉
Štefka, po moje si ok speljala dopust, boš videla, kaj ti bo vaga rekla jutri ali kak dan? Dolga vožnja tud naredi svoje.
Sam hvalim se, odlično ti gre, imaš pogruntano, kaj tebi ustreza in se tega držiš. Uživaj v tem in seveda v plavanju. Je res to moje naj miganje 🙂
Sladkorček, po prebranem, si dobro začela. Pravzaprav odlično. Da ti bo le uspelo še naprej se tako držat. Naenkrat prepolovit obrok je kar orng začetek. Običajno res pomaga, če manjšaš količino sedaj ostednje jedi in dodajaš zelenjavo (toliko, da ti je okusno, ne da se siliš ;))
Aha, Doječa in Bralka, čestitke tudi vama.

Prvi alt..sem zelo vesela, da si nazaj 😉

New Report

Close