Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Mamica doma drzim pesti! Bravo! Samo se formalnost! Kapo dol in cestitke!

MaiaS koncno si nasla cas za tenis! Nadaljuj! Enkrat se zmeniva za partijo 😉

Samhvalim se sozalje tudi z moje strani. Drzi se.

Štefka kako tek? Ti je že zlezel pod kožo? Je bil dan brez oh in kruha uspešen?

Jaz sem poniknila, uzivala na morju, v druzbi, v hrani, pijaci. Verjemite, ne bo zelele prebirat kaj sem jedla in koliko migala 😉
Danes je koncno spet “normalen” dan. Grem nazaj v tirnice. Glede na obleke, khm, sem na +3 kg. Ampak si bom odpustila. In pac poskusila ponovno.

Drzite se dekleta!

Matruska, najlepsa hvala! 🙂
Samo hvalim se: najprej bi ti zazelela sozalje. Potem pa bi te rada spodbudila, da naj bo tolazenje s sladkarijami cim krajse. Ker vem kako je. Leta 2015 sem z zdravo prehrano in telovadbo shujsala na 54 kg. In nekaj casa je bilo stabilno, nato pa je umrl ožji sorodnik. Izgovarjala sem se, da se zaradi tega lahko malo pocrkljam s cokolado in piskoti … in dnevi so se spremenili v tedne, tedni v mesece … in kilogrami so se hitro nabirali. Ne naredi iste napake! Zelim ti vse najboljse, vem pa, da ti zdaj ni lahko!

mamica doma, tud jaz držim pesti zate za uspešen zagovor in mirne živce
Držim pesti pa tudi za vse ostale, ki smo tu, in za tiste, ki so “na predahu” od foruma, da se bomo javljale s samimi lepimi novicami.
A ni lepo poletje?

Poletje je zelo vroče, kar malo preveč če mene vprašate.
Hvala vsem za prijazne želje. Zagovor sem zelo uspešno opravila, zdaj pa novim zmagam naproti! Predvsem zmagi nad odvečnimi kg. 😀
lp

Bravo in čestitke! Sem mislila nate in držala pesti! Lepo praznuj!

mamica doma, čestitke, praznuj, pa na nove zmage 🙂
maias kako?
jaz se nekaj trudim s pravo hrano. gre, pa spet ne…

Prvi alt, enako tudi jaz. Se trudim, pa ga lomim… Še slab mesec do dopusta, kakšno kilo ali dve bi bilo fajn dati dol. Se bom potrudila, obljubim pa raje nič. Pomembno mi je, da ostanem pod 60, vse kar je manj je pa ekstra uspeh.
Se imam pa fino, to pa tudi nekaj šteje. Kot si rekla, lepo poletje je. Naredim si, da je.

Vaa mamicadoma super! Cestitke!

Jaz pocasi prihajam nazaj. Vsak dan je malo bolje, nekaj OH manj. Kolicina me je se nekajkrat nesla.

Sem pa danes lustno migala zunaj z otroki. Hvala poletje.

Naj gre ta kortizol mal nekam!

74kg!
Torej 2kg več!!!!

Če gremo gledat matematično, 1kg = 7.000ckal, torej 2kg bi morala biti okoli 14.000kcal, jaz pojem 14.000kcal komaj v 10ih dneh, prej v 12ih dneh!
Kje naj bi uspela pojest 14.000kcal viska v enem tednu?!?!

Jem okoli 1300-1400kcal.
Prej sem od tega pojedla nekje 1/5 sladkarij, zdaj pojem 1/3 sladkarij, ostala prehrana enaka kot prej, baza sadje in zelenjava, meso in minimalno OH, tu se ni nič spremenilo, edino da tega zdaj pojem manj, ker razliko kalorij nadomestim s cukrom. Vse striktno pišem, to mi je avtomatika, tako da tu ni nobene dileme, koliko sem pojedla.

Zdaj pa: ali kalorija ni enaka kaloriji???? Meni se to zdi nemogoče!
Ali pa je ta stresni hormon res taka velika pi.dalija, ko ti pretvori v zaloge vse kar poješ?!?!?!
Res je tudi, da je bil ta teden čustveno naporen, ena sama stiska in stres, nervozna brez posebnega razloga, kar sesuvala sem se in se pobirala vsak dan po večkrat.

Mislim, nej gre ta kortizol res nekam v tri krasne!
Zdaj grem guglat, kako se borit s tem hudičem! Da vidimo, kdo bo koga!

Hvala.

To crkljanje s sladkarijami je res ena groza! Že itak sem sladkosneda, zdaj imam pa še enormno željo po sladkarijah, kar basala bi se, edina sreča, da si zapisujem vse, kar pojem, tako da se vsaj na osnovi tega (še) zabremzam! Drugače bi čisto enostavno lahko živela samo od sladkarij, hudiča, sem prav jezna sama nase!
Tudi jaz imam eno podobno izkšnjo že za sabo in takrat sem naredila vse narobe, tako da se zdaj poskušam držat razuma, kolikor se da…
Hvala.

Čestitke za zagovor! Zdaj imaš za sabo lep uspeh in znebila si se konkretnega stresa! 🙂

sam hvalim se, ostani z nami in zapisuj si še naprej, sam da bo bremza delovala. Drugače pa, saj že veš, da včasih voda bolj zastaja, morda je to? Če ni, držim pesti, da ti bo ta teden, ki prihaja, lažji. Morda si lahko kdaj pomagaš s hojo? Meni ponavadi pomaga krotiti nervozo, pa tudi sladkemu se kdaj izognem na tak način.
Praviš, da si zapisuješ hrano, ki jo poješ. Sama sem si pred leti začela zapisovat svoje gibanje. Sprva 2-3x tedensko, sedaj je to že res dolgo vsak dan. In mi pomaga ostati v pogonu 😉
Lep teden vsem.

Se moram malo oglasiti. Ta teden čisto nasprotje prejšnjemu, kar se hrane tiče.
Nisem se pravilno odločala. Chia semena se že namakajo za zajtrk.
Ta teden, ko delam zjutraj bo spet bolje Za jutri je malica pripravljena.
Gibam se enako, tako da je tehtnica pokazala 87,4.

Javljanje še z moje strani.
Sem nazaj v tempu. Za vikend je bil tenis in zmerna hrana. Spet sem brez belega kruha in seveda brez sladkega. Fino. Nadaljujemo.

Punce živjo,
da vas malo pozdravim. Vidim, da vam gre približno ok, sem vesela za vse vas. In vesela, ker vidim kako res super punce ste v tej temi že od začetka. Pripravljene pomagat in prisluhnit vsakemu in spodbujat. Predvsem takrat, ko ne gre vse po načrtih, ko moramo malo pojamrat, ko nam življenje prinese najhujše preizkušnje…ker to je življenje. Punce, carice ste! In ponosna sem, smo se same take zbrale na kupu.

Jaz sem super, za mano je že pred časom en krasen, aktiven dopust in aktivnost zdaj nadaljujem tudi doma. Kile so ok, kondicije že dolgo nisem imela toliko.

Matruška, me veseli, da si nazaj. In mamica doma, bravo, čestitke! Se je kaj odpletlo s službo in možem? Maia, jaz bi tudi glih ene 2 kilce še rada do morja – kaj bova splanirale? 🙂
Prvi alt, ti si edina konstanta tukaj, ampak tudi ti bi podpisala za 2 kilce a ne? 🙂 In me veseli, da si se rešila vsaj enega problema in da lažje dihaš…
Sam hvalim se, drži se in poskušaj zniževat stres s kakšnim sprehodom, tušem, čajem (ko je ravno malo zahladilo..), knjigo, dihalnimi vajami, jogo?

Sam hvalim se, na žalost ne vem kaj dosti o delovanju hormonov, bi pa rekla, da imajo precejšen vpliv na težo. Tudi pri sebi opažam, da se redim, ko sem pod stresom, ko pa se mi fučka za vse skupaj, pa teža stagnira, čeprav ne pazim pri hrani. Kot da je vse skupaj odvisno od glave. Trenutno je pri meni tako, da potegnem iz vsakega dne maksimum, zavsestno se trudim uživati življenje. Vem, da je tvoja situacija težka, ampak potrudi se v vsakem dnevu najti nekaj dobrega. Saj bo šlo, ti to zmoreš. Kar se tiče tistih dveh kg, ki si jih pridobila, ne jemlji si preveč k srcu, bo šlo dol, samo umiri se malo. Vročina je popustila, pojdi na daljši sprehod, je terapija, nas je večina to že dala skozi. Drži se, vse bo dobro.
Matruška, samo toliko, da veš, tudi jaz sem kar precej na teniškem igrišču. Pazi se me.
Doječa, pride tudi tak teden, pusti ga za sabo in samo pogumno naprej.

Štefka, saj ne da sitnarim, ampak zdaj te pa res že zelo, zelo pogrešam (o).

Od nekdaj sem imela telepatske sposobnosti.

A ves, da si zapisujem tudi gibanje 🙂
Res imam pa še vedno fokus na hrani, nisem še prešaltala, da bi pri gibanju nekako tekmovala sama s sabo, hitro se zadovoljim z narejenim. No, v primerjavi z nekaj meseci nazaj, sem zdaj športnica, a realno nisem še niti blizu rekreativne športnice, se pa premikam tudi v tej smeri in ja, gibanje res pomaga, dobro zlufta glavo! Pa še na tonusu vidim, da se je začelo malo poznati, vsaj mlahava sem malo manj.

Hvala!

Moram povedat, da sem v teh dveh dneh polulala 1,5kg! V nedeljo sem mislila, da me bo razneslo, po moje sem imela pritisk v luftu, potem sem pa popoldan hodila vsake pol ure lulat, pritisk je pa kar občutno popuščal, včeraj je bila kila manj, danes še pol kile.
Včeraj sem imela kar zoprno dopoldne, urejala sem vse stvari, še kazen za parkiranje sem dobila, ker sem pustila avto 5 minut pred blokom… Potem sem si doma zmerila pritisk, 108/70, vsaj nekaj, kar je nazaj v normali.

E, v lekarni sem si nabavila antistresne vitamine, magnezij z B-vitamini in še nekaj zraven, eno škatlo za 14 dni takih udarnih, da se fajn pretresem in eno škatlo vseh živih multivitaminov in mineralov za en mesec. Bomo videli, če kaj pomaga, vsaj pri teh mojih fizičnih težavah s težo in zadrževanjem vode, psihčno bom pa že počasi podelala…

Punce, ste si šle kdaj pregledat kri za vitamine in minerale?
Mislim, ko takole hujšamo že nekaj časa, mogoče ne bi bilo slabo kdaj tudi kaj takega preverit, če nam česa manjka.

Jaz sem vnesla 3kg mineralov in vitaminov v zadnjem času 😉 JA no resno, dobr sem se poredila. Zdaj sem en teden sicer spet pridna, ampak morem spet v borbo z istimi tremi kg, kot se bojujem že več kot leto, pa jih zgubim, pa spet popustim in so nazaj. Madona no, kot da uživam v temu.
78,6 kg je pokazala tehtnica. Le upam lahko, da jih polulam kot samhvalim se 🙂 Ampak, mislim da pri meni ne gre samo za vodo. Jah nič, dva dni zaporedoma bo tenis na sporedu, in OH na minimum. Pa zjutraj se bo treba kdaj dvignit in it v hrib.
Pa se Matruška spet bojuje prilezt pod 75. Presneto! In ko bo ravno spet dobro zalaufalo, bo tu spet dopust, kjer se mi nikakor ne uspe upret dišečemu belemu kruhu, in raznim toplim burekom, in ostalim pekovskim izdelkom, ki poenostavijo kampiranje. Grrr.

joj Matruška, kako te razumem… Prejšnji teden pridna do neba s hrano, ta teden bi pojedla vse živo, vse mi neskončno diši in paše (pms z zamudo?). Pa kako je to mogoče? Kar neke izgovore imam vedno pripravljene, da sem upravičena do dobrot…. 🙁
Ja maias, nič ne bi imela proti – 2 kg. Sam tud če sem slučajno prejšnji teden kaj izgubila, sem zadnje dni zihr nazaj spravila. Nič ni z mano na tem področju.

New Report

Close