Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Bravo! Si v mojem “mode-u”, odlično! Ti paše tako jest? Podplat je pa tud čist OK, a ne? Sam da se da kej gor nakazat 🤣.

Tudi jaz sem danes jedla dobro. Tek na tešče, zajtrk jajca z ocvirki in podplat (sej komaj upam napisat 😂),
za kosilo solata s piščancem, za večerjo tunin steak in žlica ajdove kaše z zelenjavo, malica med službo pa skledica borovnic. Bom šla lačna spat in vmes sem čutila lakoto, kar je meni glavni pokazatelj deficita.

Aja, začela sem s preurejanjem doma. Pomoje bo trajalo kak mesec ali se dlje. Bom delala po korakih. Najprej moram zmetat pol stvari stran 🙈.

*namazat. 🙈

Matruška, Štefka, dobro vama gre.
Zame od miganja klasična hoja, nekaj več gibanja doma (tud pri nas se dogajajo spremembe), pogrešam plavanje, kolo še ni izpravno, občasno naredim kako vajo z lastno težo ali malo joge, sam bo treba to bolj redno delat.
Hrana – zamnjšujem količine, če se le spomnim (sem 100% okupirana z drugimi zadevami in se ne ukvarjam ravno intenzivno s hrano).
sam hvalim se, jaz rada uporabljam tehtnico za živila, ampak izključno kadar kaj pečem 😉 Ja, bo treba neke trike najt (pitje vode pred obrokom, včasih sem imela žvečilne za nadomestek prigrizkov…) in si jih dat v podzavest. Če bo šlo z intuicijo, Štefka, pol sem res fenomen 😉

74,2kg
to je od ponedeljka -0,4kg :)))
To je moj prvi teden v tem letu in pol, da je šla teža konstantno dol. Običajno padem na najnižjo težo, potem se malo dvigne in en čas niha, dokler čez 2-3 tedne spet ne pade na najnižjo doseženo težo.

Recept:
Vreme mi je čisto pisano na kožo, s soncem in toploto sem popolnoma oživela, gibam se kar nekaj, naj bo to doma, na vrtičku ali zunaj (telovadit še nisem začela…), jem nekaj manj, okoli 1250kcal, pijem več, okoli 3 litre in vsak dan pojem sladoled ali gosti sok s smetano (zblendam jagodičevje, dodam malo vode, če je pregosto, toliko da lahko potegnem skozi slamico, gor light smetana in sladica je mega!)

Nič, jaham ta val, dokler bo trajal, ker prej ali slej se bom spet ustavila za kaka 2 tedna.

Glede kruha, ti “podplati” so eni malo večji, eni malo manjši, če se ne motim, v bistvu ne vem, kateri so “naši”, ker jih 1x kupim pri nas, 1x pa v Avstriji v Hoferju.
V glavnem, tisti večji niti niso tako malo kruha, je pa seveda odvisno, koliko ostalega pojeste ta dan, če se vam vklopi en kos tega kruha, dva kosa ali le pol šnite…

Light namazi so Hoferjevi meni zanič, katere sem kupila v Sparu in Mercatorju se pa ne spomnim, ampak mi tudi niso bili dobri. Še najboljša mi je bila Riccota iz Eurospina, ki ima okoli 100kcal/100g, če se prav spomnim.
Katere light sirne namaze kupujete, da so res lahki, se pravi cca 100kal na 100g?

Samhvalim se, sem sla prov pogledat kaj imam za en sirni namaz. Sem ga prvic kupla prejsnji teden ko sem delala spinacin narastek. Abc sirni namaz imam, light, 230 kcal na 100g. Se ti sanja koliko ima kcal ena rezina sira: debeline 0’5 cm, dolga hmm nekje 7cm in siroka 3 cm? Recimo edamec, jost varianta?

Danes zajtrk: lubenica, malica: cesnje. Kosilo: cvetacina juha, cicerika s paradiznikom in dvema rezinama sira (isto kot vceraj), vecerja pred tenisom: domaca piscancje zelenjavna tortilja z jogurtovim prelivom. Po tenisu: Skodelica ciste goveje juhe.

Uro in pol odmigala. Zadovoljna. Kljukica.

Tudi zame dober dan. Iz hiše odnesla 4 vreče krame. Pa šele začela sem z urejanjem doma, haha. Upam, da bodo kile tud tako letele od mene :-))))

Zajtrk šejk (skuta, sadje, proteinski prašek, voda), malica češnje in jagode, kosilo insalatisime tuna, večerja goveji zrezki z grahom in ajdova kaša z zelenjavo (1 žlica).

Jaz ne gledam toliko na težo hrane in kalorično vrednost, to itak približno vem. Se pa poslužujem drugih trikov, torej da pojem najprej zelenjavno prilogo in potem OH prilogo, ali jo dajem na vilco v sorazmerju 2:1. Sem prej sita.
Kadar jem pametno hrano, pripravljeno doma, mi vse štima, jem po občutku (in malo znanju) in vem, da pojem ravno prav. Kadar pa jem neumnosti, kruh, sladkarije, predelana živila, tam pa kompas ne dela in tam vem, da pojem več kot je treba…

Če se držimo tehle dveh pravil, bomo že na precej dobri poti:
-pred obrokom je dobro biti 30-60 minut lačen
-najesti se je treba do 80% – torej da nisi več lačen (ne da si sit)
To je nasvet ene pametne punce (Georgie Fear). Ma še precej drugih pametnih nasvetov. Mam njeno knjigo doma.

Meni teža niha kilo gor, kilo dol.. zdaj večkrat stopim na tehtnico,.. Samo hvalim se jaz prav enako niham s težo. Ko dosežem najnižj, spet nekaj časa niha, potem pa spet malce pade.
Danes je spet pokazala tehtnica več.
Spet čakam, da se približam najnižji teži.
Aktivna sem zelo, pri hrani sem malo manj striktna in tu me nese.
Zajtrk je bil po pameti, ovseni kosmiči z chia semeni, jogutrom in malo marmelade.
Štefka tudi jaz moram narediti red v omarah, tako da se veselim, da bom tudi jaz odnesla kakšno vrečo..

Lep vikend!

Doječa, veš kako dober občutek, ko odneseš kramo in omara zadiha…

Jaz sem se danes zvagala, končno na stari teži, 79 kg. Vmes sem tudi jaz malo zanihala, zdaj sem se pa spravila k sebi. In grem naprej. Do 75. Ko bom tam, bom delala plane za naprej.

Kako ste ostale? Maia, je konec? Matruška, kdaj imaš zagovor? Da bomo držale pesti.

Hej punce!
Danes zjutraj 63,9 kg.
Mislim, da sem pripravljena, da stopim naslednja 2 kg. Vroče vreme pri tem zelo pomaga. 🙂
Upam, da se imate vse lepo in da vam gre fajn.

Pozdrav vsem, nisem še utegnila prebrat vsega, kar ste napisale, bom čez vikend.
Na koncu projekta nekaj komplikacij, ampak sedaj že diham. Hrana še zdaleč ni bila ok, gibanja pa kar nekaj, ampak ne vem, če se to šteje kot produktivno gibanje.
Želim vam lep vikend, napišem kaj več, ko pridem malo k sebi.

Mamica doma, se strinjam, vrocina pomaga topiti 🙂 Povej nam kaksen je plan za napad na ta dva kg?

MaiaS se mi zdi kot da nikoli ne pocivas?

Jaz sem danes imela nekoliko bolj oh dan. Zajtrk: toast s sirom in sunko, kosilo: domaca zelenjavno piscancja tortilja z jogurtovim prelivom in en paradiznik, malica: jabolko, vecerja: masa od tortilje s ciceriko.

Vecerjala sem ob 18h, potem odmigala na tenisu.

Stefka v sredo se drzi pesti! 🙂
Sem pa danes iskala kaj za oblect za zagovor. Ogledala v trgovinah niso bila usmiljena. Pa tudi hlac nisem dobila. Groza. Res upam da bom jutri bolj uspesna. 🙁

hm… taka rezina sira bi znala imeti 30g, kalorije pa odvisno, Jošt je lahko 300kcal/100g, Edamec 350, Ementaler preko 400…

Sirni namazi lihgt z 200+kcal/100g so okusni, tisti bližje 100/100 so pa zanič. Še nisem našla kakega res dobrega v tej kategoriji, razen riccote iz Eurospina, ki niti ni namaz, ampak jaz jih itak jem na žličko, ne na kruhu :)))

So lubenice že za kaj? Vsako leto komaj čakam lubenice, kupim junija vsa neučakana in pojem pač tisto plastiko in potem potrpežljivo počakam na tiste prave sladke. E, ko pridejo pa te ta prave, pa lahko živim samo od lubenic :))

Mislim, da imaš malo več kil kot jaz, meni je najprej nihalo tudi po 2 kili, potem tam do 80kg za kilo, pod 80 pa niha za pol kile. Recimo včeraj sem imela 74,8kg, danes 74,6kg in verjetno sebom zdaj vrtela tu okoli vsaj en teden, ampak mislim, da je to normalno.
Nič se ne sekraj, bistvo je, da če pogledaš za nazaj, imaš vsak mesec na isti datum manj kil. Jaz si nekje tedensko vnašam v aplikacijo težo, kar sem spustila kile pod 80, hujšam v povprečju 1,5kg na mesec, na začetku sem 4-5, potem 3, pa dolgo 2kg na mesec, zdaj manj, ker imam manj za shujšat, tako da tudi ti računaj na podoben ritem in aj te ne potre, če ne bo šlo več po 3kg na mesec dol, pomembno je, da gre dol!

Oblačila, ki so ti prevelika, podari naprej. Jaz sem jih podarila eni punci, ki se je fajn poredila in se zdaj tudi muči s hujšanjem, je rekla, da bo zda hodila vsakih par mesecev k meni po nov paket, manjših oblačil, da ji bo to motivacija za hujšanje, prevelike bo pa podarila naprej, naj služijo še komu za motivacijo :)))

Mislim, da če si aktivna na tenisu, OH ne bi smeli biti problem, konec koncev, potrebuješ energijo.

Ne vem, koliko imaš kil (jaz vaše kile sproti pozabim) in kakšno oblačilo imaš v mislihza zagovor, a če nosiš večjo številko, sem jaz v C&A našla marsikaj. Če si pa na povprečnih številkah, se lahko oblečeš povsod, paziš samo na kroje, da pašejo na tvojo postavo.

Zdaj nosim št. 40, a se mi je postava popolnoma spremenila, imam širši pas kot prej in boke kot prej s 5-6kg manj, poleg tega sem pa postala tudi manj picajzlasta pri oblačilih, tako da mi vse, kar oblečem, nekako lepše stoji. Prej sem imela vedno problem, v pasu vse preširoko, čez tazadnjo vse preozko. No, z dolžino imam še vedno probleme.

Kako je sel danasnji dan?

Moj shoping je bil veliko uspesnejsi od vcerajsnjega poskusa. Sem si oddahnila. Se prevec 😉
Samhvalim se konfekcijo imam 40 (nemske firme, majo vecje st). Ampak moja tazadnja… je razred zase 😉

Z: jagode s smetano, kasneje se dve jajci na oko z drobnajkom, Kosilo: pecen mlad krompir in korenje, zelena solata, vecerja: piscanec in surova paprika. Od miganja pa tri-urni shopping. 😉

Sestavljam prezentacijo :O

Lep vikend vsem.

A ne, da so ene številke večje!
Pod “nemške” misliš C&A ali katere firme?

Ker če primerjam stare stvari in nove, št. 40 recimo, je kar razlika v velikosti, nove so večje! Nimam pojma, kje sem kaj novega kupila, od starih imam pa TT, S. Oliver, Zara, NafNaf in podobne.

No, jaz sem včeraj malo pretiravala po vročini in sem se komaj privlekla domov, ampak zadovoljna, da sem se spravila migat, ne samo hodit, tudi telovadit, ker zdaj bo treba učvrstit tole moje zakrnelo telesce :)))
(res zakrnelo in ovelo telo, groza, kaj sem naredila sama sebi!!!)

No dlsam hvalim se, zdaj bomo pa kmalu lahke me tebi svetovalne, glede miganja. To je pa bolj naše, kot tvoje področje, očitno.

Moj vikend poteka lepo. Včeraj družabno kolesarjenje, danes pa družinsko. Pa tečt bo tudi treba it zvečer, tekma se bliza 🙈.

Bravo Matruška za hlače. Tudi jaz sem bila v sopingu dva dni zdaj. Kupila par novih cunjic. Nisem še zadovoljna z odsevom v ogledalu. Oblečena še kar zgledam 😂😂. Aja, meni načeloma ljudje ne verjamejo, da imam 80 kil, ker imam športno postavo in ne zgleda. Mam pa jaz tudi konkretno rit 🤣. Še sreča, da so spodaj mišice. Pa sixpack mam tudi.. Sam ga skrivam pod parimi cm spehca 🤣🤣.

Pripravljam se na napad na omaro z oblekami, da pomečem stran obleke, ki mi ne naredijo veselja. Potem pa v Soping, da nakupil samo obleke, ki jh bo res rada nosila. Nič takih na pol, “za silo lepih”.

Lepo nedeljo punce!
Maia, si si spočila? Bravo mamica doma, gremo v akcijo! Prvi alt?

Ja se mi zdi, da smo nekako vajene se gledat v domaca ogledala. Tam se nekako gre. Ampak ko imas na sebi kopalke ali ponesrecene hlace v trgovini, takrat pa padejo zavese. Tudi jaz sem gledala kako mehko telo imam. Pa strije. Celulit. Pa sem sla lani na morej z isto tezo, ampak takrat sem “na sveze” shujsala in sem bila ponosna in zadovoljna. No eno leto kasneje mi je popolnoma jasno, da se zdalec nisem na cilju.

TT in SOliver, Modiana so moje trgovine. Na zalost tud med draxjimi. Ampak tam mi pasejo stvari. Sportina, NY, HM so pa polom za mojo postavo. Mislim, da najvecjo st spravim do kolen. Velika razlika je. Boga reva sem zasla se v eno italijansko one size trgovino. Ja pa ja, ona size za tiste pod 60 kg mogoce. Se sreca, da nisem strgala kakega kosa, tako je slo na tesno :S

CA mislim da ima tud velike st. Tja sem sla po nosecniski plasc, ko XXL v obicajnih trgovinah ni sel name.

Joj rada bi migala danes, ampak se bojim da bom raje pilila prezentacijo. Bom pa pomahala karavani kolesarjev, ki bodo pridno drveli mimo vsak cas. Kje so casi, ko sem tudi sama odpeljala Franjo.

Lep pozdrav! Se spet oglašam. Danes sva s hčerko naredile en veeeeelik krog, kot vedno. Malo naju je prijelo sonce!
Zajtrk je bil brez kruha, kosilo pa na polno. Sploh ni za napisat..
Bom popoldan bolj pametna!

Moram pa povedat, da tudi meni S Oliver in Modiana sedeta..
Ta teden sem pa šla v Kik in sem dobila čudovite enodelne kopalke v modri barvi. Že v trgovini sem se začuda lahko gledala v ogledalo, doma tudi. Mož je rekel, da mi pašejo..
Ne morem verjet, da sem dobila kopalke prav za mojo postavo!! Še nikoli do zdaj. Ne Skinni, Lisca, ..
Res sem vesela!!
Lepo nedeljo!

Napad na naslednja 2 kg: bolj strog nadzor nad sladkarijami (košček čokolade na dan, saj zdaj ko je vroče mi itak ne paše sladko, to je bolj problem pozimi)
vsak dan se bom spotila, kakorkoli (kolo, hoja, tek, aerobika … ni važno, samo da migam, ker zadnje čase sem bolj malo)
Hrane si ne bom pretirano omejevala, ker se je to vedno slabo končalo, se bom pa trudila, da bo večina hrane zdrava, “v prvotni obliki”: zelenjava, jajca, sadje, meso in mlečni izdelki, tudi testenine in krompir če mi bo pasalo. Pa malo bom pazila na količino seveda.

Mogoče vas moje življenje ne zanima in ni treba brat naprej, ampak moram dat ven iz sebe, ker me bo če ne požrlo: Zdi se mi, da sem zelo osamljena. Čez dan skrbim za otroke, vmes se pripravljam na zagovor kot Matruška (čestitke mimogrede! 🙂 ).Mož ima svoje podjetje, je v zagonu, zato dela zelo zelo veliko. To razumem, preživlja celo družino in sem mu zelo hvaležna. Zelo si želi, da se mu po študiju pridružim, mene pa v to ne vleče, mi je tuje, se mi zdi, da bi bila bolj uspešna in zadovoljna v drugih vodah … Sem pred koncem magisterija in potem se mi zdi kot, da padam v eno veliko črno luknjo ker ne vem kako in kam naprej. Po eni strani mi je všeč, da je mož samostojen, odvisen samo od sebe, vendar se mi zdi tudi, da s tem nosi veliko večjo odgovornost, kot če bi nekje oddelal svoj šiht in šel domov. In ne vem, ali je to zame.
In potem je tu še moj mlajši otrok, ki je od februarja prebolel že 3 resne bronhitise. Mislila sem, da ga bomo dali septembra v vrtec, pa pediatrinja to močno odsvetuje. In se z njo strinjam … kar pomeni, da bom še vedno doma. Jaz pa ne bi samo likala in kuhala cele dneve, ker mi manjka zaposlitev, ki mi je bolj v izziv.
to je to.

New Report

Close