Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Montažna hiša – izkušnje

Montažna hiša – izkušnje

Je kdo tukaj, ki se je v zadnjih recimo 10 letih odločil za montažno hišo?

Kakšne so izkušnje?
Bi še enkrat izbrali montažno?
Se (po nekem času) kažejo kake pomankljivosti?
Razlog, da ste se odločili za montažno?

Naju zelo mika, predvsem, ker je hitro narejena. Nama pa znanci in sorodniki odsvetujejo, češ,d a naj raje zidava.

Vse življenje že živim v montažni hiši – tako kot otrok, kot tudi zdaj, ko imamo svojo hišo. To ti verjetno pove vse o zadovoljstvu. NIKOLI ne bi zidala, ker ne vidim prav nobene prednosti zidanja. Pri montažni hiši imaš predstavljene vse izračune, tako da točno veš kakšna je izolacija, kakšni bodo stroški in poraba energentov, pa tudi bivanje v montažni hiši je bolj naravno in človeku prijazno zaradi naravnih materialov.
S timom Marles, ki je ustvarjal hišo, sem bila zelo zadovoljna, tako v fazi projektiranja,izbire materialov, izgradnje in predaje.
Poleti je hiša hladna (brez klime), pozimi topla.
Pomanjkljivosti ne poznam nobenih.

Eni so zadovoljni, eni spet ne. Moji znanci imajo Marlesko (mislim da 2 leti) in imajo v stenah črve – se sliši praskanje ali glodanje, ne vem kako naj opišem. Se ne zezam 🙂 Pa še neke probleme sta imela.

Montažna je res mamljiva zaradi hitre izvedbe, varčnosti. Ampak te hiše čez 30 let (pač v primeru da vama hiša čez leta postane prevelika ali karkoli) ne boš mogla prodati ozir. zelo težko. Zidano pa ja. Pa ne zato ker bi bilo kaj narobe, pač predsodki.

5 let živimo v montažni hiši (Rima), poznam pa tudi ljudi, ki živijo v Jelovičinih in Marlesovih in vsi smo zelo zadovoljni. Hiša je topla, prijetna za bivanje, pa res hitro je bila postavljena. Je pa treba vse dobro premisliti na začetku, ker potem ne vem, kako je s prestavljanjem zidov – ena reč me malo moti v hiši (slabo smo načrtovali), pa po mojem zdaj ni nobene variante, da bi to uredili. A ja, pa barva na notranjih zadovih po stikih poka, res pa je, da po prvega pol leta nismo še enkrat belili (baje je treba, ker se na začetku hiša še “premika” in zato na stikih plošč belež poči in so črte).

Vsaka hiša tako zidana kot montažna ima svoje dobre in slabe lastosti. Poglejte si na http://www.promles-hise.si, imamo izredne akcije hiš že za 590eur na ključ. Hiše so res dobre kvalitete.

Poka, ker se prvih par mesecev premika – ampak to se zidana tudi, pa verjetno vam niso dali mrežice v kote?

To v stilu “eni, ki jih poznam, so imeli probleme, pa ne vem kake” so marnje. Da bi bili v stenah črvi, ki pokajo in praskajo – eni gledajo preveč grozljivk – si predstavljaš kaki veliki črvi bi to morali biti – in koliko taki veliki črvi pojedo? Mislim, da bi se po 2 letih hiša že davno morala zruši vase, ker bi jo pojedli.

Poka, ker se prvih par mesecev premika – ampak to se zidana tudi, pa verjetno vam niso dali mrežice v kote?[/quote]

So dali mrežice, ne samo v kote, tudi po stenah na stike, samo vseeno poka. Saj so nas na začetku opozorili, da bo treba v roku nekaj mesecev ponovno kitati in beliti. Ampak to se mi zdi pa res še najmanj. Otroci so do sedaj že vse tako usvinjali, da je beljenje tako ali tako nujno.

Ja, pri nas enako, mi tudi planiramo beljenje. Sicer pa nič hudega, že z veseljem načrtujem nove barve.

@Plemenka

Kako ste bili zadovoljni z Rimo kot izvajalcem? SO bili kakšni problemi, težave so delali kaj po svoje… Hvala za odgovor.

lp

Montažna
v kolikor pogledaš na nekaj spletnih strani proizvajalcev montažnih hiš, lahko najdeš tudi “Rubriko – Kje geadimo” in poklikaš na možne objekte.
Menim, da ne be težav,če se zapelješ na gradbišče , kontaktiraš/poščeš investitorja, se pogovoriš in povprašaš kako in kaj! Tudi sami izvajalci ti bodo pokazali in povedali kje imajo postaljene hiše; vsaj za reklamo.
Nekaj o sami gradnji montažnih hiš smo pisali in komentirali; malce prebrskaj forum.
Plamenka je dobro napisala, da je potrebno pred potrditvijo načrta vse dobro premislit, ker potem se ne da stene prestavljat, kot pri klasični zidani hiši!
Če napišeš, za katero se ogrevate (podjetje), ti bom lahko pokomnetiral kako in kaj; morda se dogovoriš za ogled hiše.

LP

Seveda morajo beljenje oni opraviti in plačati, saj to ni tvoja krivda da se njihova hiša premika, kajne?

Objava čaka odobritev

New Report

Close