Najdi forum

Modra britanka

@bokserka:
Moja stroka ni povezana z živalmi ali kaj v tej smeri. 😉 Me pa to področje zelo zanima. Predvsem s prostoživečimi in nezaželenimi živalmi (mucami najbolj) se ukvarjam. 🙂

@za blinky:
“Ne, s tem me niti najmanj ne prizadaneš ali odvrneš od tega, le zelo sem razočarana, kako lahko kdorkoli brez da bi karkoli vedel govori kaj jaz (ne) delam v dobro živali in s čim jim škodim. ” tule mislim, da sem kar jasno napisala, da nisem užaljena. 😉
Pa ne mi v usta postavljat svojih besed, ok?

Ne bi vedela, da sem ti v usta karkoli postavljala. Moje mnenje je, da je bil tvoj odgovor užaljen. Do mnenja imam pravico, tako kot vsak drugi, tudi če ni enako kot tvoje.

Ne govorim o tem z užaljenostjo, ampak na splošno o vseh tvojih odgovorih.

Če me dolžiš, da ti besede polagam v usta, prosim, da točno poveš kje in katere besede.

Glej, kot sem že rekla, se mi ne da več s tabo ukvarjat. Saj to pa menda ja lahko sama vidiš – preberi še enkrat temo pa boš videla kaj (npr. jaz naj bi rekla, da je Horjul edino dobro zavetišča in tako naprej).

Bi se strinjala, da se ti ne da več, ker si se tako zapletla, da ti je zmanjkalo odgovorov :))
Glede horjulskega zavetišča: večkrat in v več temah si poudarjala, da lahko priporočaš edino Horjul, da je daleč najboljši Horjul in da iz drugih zavetišč ne moreš priporočati posvojitve. Pa da imaš drugje slabe izkušnje, pa kaj da vse naredijo v Horjulu za žival itd…. To vse so tvoje besede in ti jih jaz nisem polagala v usta. Sploh pa ne v tej temi, ko sem ti poskušala povedati, da tudi v drugih zavetiščih počnejo kaj podobnega kot v Horjulu in da je krivično do ŽIVALI drugod, da propagiraš izključno Horjul. To sem že menda desetkrat napisala…

Za konec se bom spotaknila še ob eno tvojo izjavo:
“Sama ozaveščam tako o skrbi za žival, kot o tem kako delujejo posamezna zavetišča (ravno tako vzreditelji, veterinarske klinike in tako naprej).”

Za ozaveščanje o vsem naštetem je potrebno ogromno znanja, ki ga nimaš. Če znanje pobiraš s prebiranjem forumov in si na podlagi tega zabetoniraš mnenje o recimo enem zavetišču, je žalostno. Bi si upala trditi, da zavetišča od znotraj še nisi videla, no, mogoče na kakšnem dnevu odprtih vrat.

Pa da te potolažim, od zdaj naprej boš imela pred mano mir :)) Jutri si grem namreč po dveh tednih odstraniti gips z noge, potem pa spet v službo, pa z družino je veliko dela, pa spet grem v zavetišče, kjer sem prostovoljka 2-3 x na teden že 16 let. In je odlično zavetišče, kjer delamo s srcem, živali se odlično počutijo, čeprav nimajo svojega kavča, veliko se ukvarjamo z njimi, jih socializiramo, vozimo na operacije na drugi konec Slovenije, marsikaj in marsikdaj naredimo na čisto svoje stroške in za vsako smo veseli, pa tudi malo žalostni, ko gre od nas v čisto svoj dom.

Ti in tebi podobni pa uživajte in pametujte še naprej o stvareh, o katerih premalo veste…. v svojem virtualnem svetu……..resnični svet je drugje in drugačen. Lep pozdrav.

Verjemi, da sem bila že v marskiaterem zavetišču. Sem tudi sama aktivna prostovoljka. Večino časa sicer delam res na terenu – torej lovljenje mačk in s/k ter izpust v okolje ali iskanje doma, če so dovolj socializirane, hranjenje na lokacijah, lovljenje potepuških psov in tako naprej. Tako, da ni mi prav preveč jansno od kje si ti zdaj razbrala iz mojega pisanja, da nisem še videla zavetišča. 😀

Uf ampak imaš pa res neke posebne sposobnosti, da znaš ugotoviti koliko znanja, izkušenj, praktičnega dela z živalmi in tako naprej imam jaz za sabo. No saj verjetno brez veze, da ti govorim o tem ker ti to o meni itak že veš. 😀

In verjemi da po tolikih postih, ko ti ne morem dopovedati, da nima smisla, da se kregava o tem oziroma da razsojaš kako strašno neumno je moje mnenje, verjemi, da ti ne bom šla še tega kopirat in navajat. Preberi prispevke od začetka pa boš morda ugledala kaj mislim. Ampak samo morda, ker ti tako ali tako že vse veš ne?

In super, da si tako dejavna. Upam, da ne misliš, da se bova zdaj pogajali še o tem katera je bolj. Super, da pomagaš živalim in želim ti še veliko sreče pri nadaljnem delu z njimi. 😉

Še malo, pa si bom mislila, da niti brat ne znaš :))))

“Uf ampak imaš pa res neke posebne sposobnosti, da znaš ugotoviti koliko znanja, izkušenj, praktičnega dela z živalmi in tako naprej imam jaz za sabo” – si zapisala.

Pojma nimam, da bi jaz “ugotovila” koliko izkušenj in praktičnega dela z živalmi imaš ti za sabo. Ugotovila sem samo, da nimaš dovolj znanja, da bi ozaveščala o celem kupu stvari, ki si jih sama naštela. Za to ni treba imeti posebnih sposobnosti, je dovolj prebrati kak tvoj odgovor po temah 🙂
Pa tudi sama si zapisala nekje zgoraj, da še zdaleč vsega ne veš 🙂

“razsojaš kako strašno neumno je moje mnenje” – si tudi zapisala. Kje pa sem razsojala, kako strašno neumno je tvoje mnenje?? Sem celo zapisala: ““Ti seveda lahko imaš svoje mnenje in seveda lahko posvajaš živali zase, kjer želiš, zavedaj pa se, da se tudi drugje ukvarjajo z njimi, jih socializirajo, jih zdravijo itd.”

In kaj hudiča ti daje misliti, da bi se jaz s tabo pogajala, katera od naju je bolj dejavna v skrbi za živali? Svašta, res.

No ti le še enkrat (ali dvakrat ali trikrat …) preberi vse skupaj, ker še vedno ne razumeš, kaj ti želim povedat.
In, ne, še zdaleč ne vem vsega. 😉 In niti ne poznam nikogar, ki bi vedel vse.
Na začetku sem se trudila ti odgovarjat, pojasnjevat … ampak, dokler ne dojameš, da imamo ljudje različna mnenja in, da tako kot se tebi zdi, da imam jaz premalo znanja, se meni zdi, da ga imaš ti, tako kot se jaz ne strinjam s tvojim mnenjem, se ti ne z mojim, tako kot se meni zdi, da ti gledaš preveč ozko, se verjetno tebi to zdi zame. Ni nujno, da je katero od najinih mnenj napačno, ampak se pač v nečem ne strinjava – in to ne pomeni, da je katera manj izobaržena, bolj neumna, bolj ozkogledna, ima manj izkušenj z živalmi …
Tako, da ne vem kakšno korist delaš s tem, da se na forumu, ki je namenjen pogovorih o živalih in vsemu povezanemu z njimi, jeziš name in se spotikaš ob vsako mojo izjavo. Ti svetujem, da raje svetuješ in poveš svoje izkušnje v raznih temah še ti, namesto tega. Tam lahko svetuješ po svoje, kakor se tebi zdi prav, če se ti moje mnenje o določenih stvereh zdi napačno. Sploh če imaš z živalmi oziroma delu v zavetišču, toliko izkušenj kot si napisala, bi bili tvoji nasveti več kot dobordošli za marsikoga verjetno. In to mislim brez vsakršnega sarkazma. 😉

Vsi, ki vneto zagovarjate delovanje predvsem enega zavetišča, zagovarjate tudi tole:

http://pomagamo-zivalim.si/viewtopic.php?f=51&t=3793

Tudi to je delovanje zavetišča, ne samo tisto, kar želi zavetišče samo predstavit. Tudi to so živali, ki so v pristojnosti zavetišča, in si zaslužijo primerno obravnavo in oskrbo.
Kot kaže, bo za tehle 7 moral poskrbet nekdo drug… enkrat bodo iskali dom. Ampak ne iz zavetišča, ki ga je “vredno” priporočat. Kaj torej z njimi?
Samo v razmislek…

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

Ja, zgleda, da za teh 7 že skrbi nekdo drug. Situacija je za bruhat, mi je pa fejst všeč enih par izjav v debati 🙂 Najrajši bi jih sem skopirala…

Zanimivo, ravno danes berem na fb o dveh haskijih, ki sta tudi ostala na grbi in denarnicah najditeljev, ker ju je pristojno zavetišče napotilo na občino, občina pa pravi, da za letos nima več denarja za oskrbo zapuščenih živali.

A ni fajn… Ko pa je denar, pa bog ne daj ovinek mimo zavetišča. Takrat je pa treba spoštovat zakone in o najdbi obvestiti zavetišče v roku 24 ur.
Pa zmotila sem se, se opravičujem. 6 jih je skupaj. Gluha mama in 5 mladičev.

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

Zakaj se tukaj izpostavlja (samo) zavetišče?

Zavetišče je zaprto za sprejem mačk (zaradi kuge, se mi zdi), kar pomeni, da mačk NE SMEJO sprejeti k sebi, v svoje prostore. Lahko pa zaprosijo za namestitev drugo zavetišče (če so, tega ne vem).

Tukaj pa je potem problem občina, ki mora finančno poskrbeti za zavržene živali (30 dni oskrbe). Občina nima denarja, ker so ga menda že porabili za leto 2011. Seveda bi moralo tu drugo, nepristojno zavetišče (prav tako kot prvo), mačke sprejeti na lastne stroške.

No, inšpektor, kot tretji, pa po moje ne bi smel dvigniti rok in reči, da je zadeva nerešljiva, odrediti bi moral namestitev v drugo zavetišče in plačilo s strani občine.

Ne pa da rešujejo situacijo na koncu spet prostovoljci, ker prostovoljci pa seveda vedno lahko, potem ko nihče drug ne more, a ne.

S problemi občine najditelj nima nič in mu ni treba imeti nič. Piše pa, da naj bi se 5 tednov trudil za ureditev problema, očitno neuspešno.
Jaz odločbe nisem videla in ne vem zakaj je zavetišče zaprto.
So tudi nedavni primeri drugega zavetišča (tudi iz združenja), ki je pač sprejem zavrnilo, ker občina nima denarja, link do nevidnega poškodovanega mačka pa sem pripopala v neki drugi temi.
Zavetišče, če je zaprto, mora najbrž svoje pogodbene obveznosti izvajat drugače.So bile zaprte tudi Gmajnice, pa je bil sprejem živali urejen. Nenazadnje je vodja zavetišča zapisala:

Oskrba prostoživečk poteka normalno, vse nujne sprejeme preusmerjamo v drugo zavetišče.

Nepristojno zavetišče ne sprejme živali na lastne stroške, pač pa na stroške pristojnega zavetišča.
Se pa strinjam – inšpektor je zato, da pač odredi sprejem, kadar zavetišče zatrokira ali ne more sprejeti zapuščene živali. Iz teme na forumu je razvidno, da je bilo vprašanje v zvezi s sprejemom zastavljeno postojnskemu območnemu uradu.
To, da prostovoljci kar naprej rešujejo take probleme se meni zdi nedopustno, še posebno ob misli na priporočila za posvajanje iz kakšnege zavetišča ali prošnjah za pomoč. Prostovoljci ne izvajajo javne službe in za to tudi plačani niso. Zavetišča pa.
Živali se ne vržejo na cesto same, tudi občin si ne izbirajo, oskrba pa pripada vsem najdenim. Tudi dom si zaslužijo vse.

No, Gmajnice so to res uspešno rešile. Imam tak primerek doma od lanskega leta namreč.

Po mojem bi mogla tu definitivno občina (seveda v dogovoru z zavetiščem in predvsem vursom!) uredit, da mački najdejo svoje mesto v primernem zavetišču. Zavetišče Horjul v tem primeru namreč ni zaprto kar tako, ampak so imeli hude probleme s kugo. 🙁 Kar nekaj mačk je pomrlo, mladičev preventivno še vedno ne oddajajo, z oddajo odraslih muc so ponovno začeli. Tako, da po mojem bodo tudi s sprejemom muc v zavetišče kmalu, ker jim je bolezen uspelo zajezit. Tu se meni zdi popolnoma brezpredmetno samo zavetišče krivit, ker ne vem kaj bi oni lahko naredili – mačke jim pomirajo pred očmi zaradi bolezni, oni pa naj bi nove sprejemali in jih s tem praktično avtomatsko potisnili v borbo za preživetje? Seveda pa se strinjam, da skrb za te živali ne sme pasti na ramena prostovoljcev! Ampak ne vidim pa neke krivde zavetišča samega po sebi tu. Cel sistem v naši državi je zgrešen, kar se tega tiče na žalost.

New Report

Close