Najdi forum

Modra britanka

Uf ja vidim, da sem datume res spregledala. Glede na to, da je bila tema na vrhu sem kar odgovorila. 😛 No kljub temu moj odgovor morda pride prav komu drugemu, ki bo imel podoben problem.
Ni mi jasno zakaj torej ti ne pojasniš na kaj je treba biti pozoren. Jaz vem, da, ko še nisem vedela toliko o živalih in predvsem o tej problematiki mi je zelo zelo prav prišel nasvet od kake prijazne punce, ki je veliko vedela o tem in mi je povedala recimo določeno znamko hrane, ki je kvalitetna (ker, če mi je samo rekla mora imeti veliko mesa, poglej, da med sestavinami ni barvil ipd. mi še vedno ni bilo nič jasno), ali pa mi je priporočila točno določenega veta (ker, ko si popoln lajk v tem nimaš še izkušenj z več različnimi in ne znaš presodit kateri je ok in kateri ne), določeno pasjo šolo (ker sama nisem znala presodit, kje prav delajo s psi, saj sem bila tudi sama v tem še začetnik) in tako dalje.
Vem, da kot laik, tudi po ogromno prebranih knjigah in tako naprej, nisem znala ugotoviti, ča v nekemu zavetišču delajo v korist živalim ali, če oddajajo neporihtane in tako naprej.
Sama ljudem z veseljem pomagam, saj sem zdaj dobila malo več izkušenj in znanja (še vedno pa daleč daleč od tega, da bi vedela vse). Jaz jim bom pomagala na svoj način tebe pa prosim in vabim, da se mi pri tem pridružiš s svojim načinom.
Svoje mnenje o tem, da imajo nekatera zavetišča bolj vredna zaupanja sam izrazila že v temu namenjeni temi. In moje mnenje ostaja, da bom psa vzela od tam kjer se z njim ukvarjajo, je zdrav, v stiku z ljudmi … In še naprej bom ljudem povedala svoje mnenje, saj so forumi temu vendar namenjeni. 😉
Lep pozdrav 😉

Ah, saj sem tudi jaz spregledala datume, haha. Vidim zdaj, da gre za leto 2006 😀

Saj v tej temi v bistvu ni bilo nobenih “problemov”. Gospa je samo iskala mačko, podobno britanki. Ni spraševala, na kaj je treba biti pozoren, predvidevam, da nekaj stvari le ve. Čeprav ni nič narobe, če se to večkrat napiše. Narobe je (meni) to, da s svojim pisanjem daješ vtis vsem, ki to berejo, da se porihtane mačke dobi samo tam, kjer je tebi najljubše. To pa ni res. Porihtane živali se dobi tudi drugje.
Ti seveda lahko imaš svoje mnenje in seveda lahko posvajaš živali zase, kjer želiš, zavedaj pa se, da se tudi drugje ukvarjajo z njimi, jih socializirajo, jih zdravijo itd.
Ne vem sicer, kaj ima stalno poudarjanje samo enega zavetišča in enega zavoda skupnega z ozaveščanjem….bolj malo, se mi zdi.

🙂 Ja res se jih. Pa se včasih to nekako krivično porazgubi…

Tudi meni.

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

Jaz bom ljudem svetovala to za kar sem prepričana, da je ok in kar dobro poznam. Ne bom govorila na pamet o ustanovah, ki jih ne poznam. Nobenemu ne bom predlagala samo naj psa/muco posvoji v zavetišču, ker je to daleč najboljša možnost, ker vem, da ni. Imamo namreč en kup različnih takšnih in drugačnih zavetišč in pri kar nekaj izmed njih se mi zdi, da jim bistvo delovanja ni dobrobit živali in, da odnos ni tak, kot bi moral biti (še vedno pa je zadoščeno zakonskemu minimumu – če ne bi bilo se seveda prijavi na vurs). Vem, da v nekaterih zavetiščih potencialni posvojitelj ne bo dobil ustreznih napotkov, kako skrbeti za žival, se izbiri prave živali ne bodo posvetili dosti, jih ne bo dosti brigalo kakšne pogoje izpolnjuje posvojitelj … Zato ne bom govorila o stvareh, ki jih ne poznam dovolj dobro. Ne poznam vseh zavetišč, zato podam svoje mnenje o tistih, ki jih poznam. 😉 Verjamem, da imamo še dosti dobrih zavetišč, ampak ne poznam jih toliko, da bi jih lahko priporočala naprej. Če vedve poznata kakšno drugo, bodo ljudje po mojem zelo veseli nasveta/priporočila, saj več ljudi več ve. 😉

Osveščanje o skrbništvu živali je eno, osveščanje o delovanju zavetišč drugo. To sta dve različni stvari. Bi jima sicer moralo bit izhodišče skupno (dobrobit živali), pa v praksi žal ni tako.
Zavetšča so namenjena živalim. So zaradi njih, žival nima izbire, najditelj pa tudi ne. Ko gre za osveščanje o skrbništvu živali ni pomembno kako delujejo zavetišča. Ko pa se govori o delovanju zavetiš, bi pa mislim da naša prizadevanja morala it v smer, da ne bo nikoli imel noben (še tako osveščen) najditelj nikakršnih pomislekov o predaji živali v katerokoli zavetišče. Ker bodo vsa delala v dobrobit živali, ker zato so. V nasprotnem puščamo živali v vseh nepriporočenih zavetiščih na cedilu .
Tržne in ekonomske logike tu nikakor ne razumem in mi je nesprejemljiva. Že iz vidika pravno organizacijske oblike.
Sicer pa se lahko vsak sam odloči kot želi. Pozicija pa vedno rodi opozicijo – pač, zakonitost ravnovesja.

Ja, seveda poznam zavetišče, ki ga lahko priporočam, kjer se poskrbi za živali čez vse finančne zmožnosti, zaposleni in prostovoljci pa živalim nudimo tudi udobje lastnih domov in oskrbo na svoje osebne stroške, kadar je treba in se vsaki nudi optimum ob podpori vrhunskih veterinarjev za vse resnejše posege in zdravljenja. Pa ga ne bom. Ker se mi zdi veliko bolj pomembno da pride prava žival k pravemu skrbniku. In čisto vsaka si čisto isto zasluži dom.

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

Lej, kot prvo, te nihče sploh ni vprašal, katero zavetišče priporočaš, ne tukaj, ne v ostalih temah, kjer si napisala svoj znameniti stavek.
Očitno je, da “poznaš” samo delovanje enega samega zavetišča in si jemlješ pravico, da ga vsepovsod propagiraš. Kakšno škodo delaš s tem živalim v ostalih zavetiščih, te verjetno ne zanima.

Res ti priporočam, da ene parkrat prebereš temo “Pes iz zavetišča”, pa boš morda kaj dojela.Pa še na kakšen drugi naslov se pojdi kaj pozanimat. Je dobro poznat širšo sliko in ne samo tistega, kar želiš videti, če se že čutiš poklicano na forumu odgovarjati na vsa možna vprašanja in “ozaveščati” ljudi.

Sama ozaveščam tako o skrbi za žival, kot o tem kako delujejo posamezna zavetišča (ravno tako vzreditelji, veterinarske klinike in tako naprej). To je vse povezano in svetovanje za skrb za žival je veliko bolj razširjeno, kot le kje mora žival spati in jesti.

Sprašujem v imenu kolegice, ki bi rada imela muco britanko modre (sive) barve. Za rodovniško ni pripravljena odšteti toliko denarja, zato išče nerodovniško za ceno od 20 do 30 tisočakov. Kdo ve, kje bi se jo dalo dobiti? Aja, baje mora biti obvezno samček.
To je gospa napisala v svojem postu.

Nato je dodaja še tole:
“Saj po moje bi kolegici odgovarjal tudi kak mešanček z britanko, samo da bi bil kosmata siva kepica, ker je nora na sive muce. Glede na to, da se na britanke ne spozna (razen tega, da ve kako zgledajo in da so ji všeč), bi ji zagotovo ustrezal tudi kak “približek” te pasme. “

Torej gospa sprašuje kje lahko dobi mucko, ki je siv samec podoben britanki. Jaz in še kar nekaj drugih uporabnikov smo ji priporočili, da si pogleda muce po zavetiščih. Svetovala sem ji tudi zavetišče, kjer bo PO MOJEM MNENJU dobila muco, ki je zdravstveno seveda porihtana (kot je tudi v večini drugih zavetišč), poleg tega pa še socializirana, v stiku z ljudmi, …

Sleepy omenjeno temo sem že prebrala seveda, poleg tega pa sem prebrala tudi marsikaj tujih in slovenskih forumov, se pogovarjala z marsikaterimi ljudmi, ki se poklicno in prostovoljno ukvarjajo z živalmi z ljudmi, ki so imeli z posvojitvami dobre in slabe izkušnje, imam pa tudi nekaj izkušenj na tem področju. Če pričakuješ, da bom svoje mnenje spremenila na podlagi teme “Pes iz zavetišča” se pa močno motiš. Moje mnenje namreč ni nastalo zaradi ene teme na forumu, ali enega prebranega članka, zato ga nekaj takega tudi spremenilo ne bo. Ti, če sem prav razbrala prostovoljno pomagaš živalim in vrjamem, da jih imaš zelo rada in zanje marsikaj narediš. Pravtako jaz. Vsaka pa imava določeno mnenje o določeni stvari. Tako, kot boš ti zagovarjala, da je vseeno iz katerega zavetišča posvojiš, bom jaz še naprej prepričana da ni vseeno. In zato nisva ne jaz, ne ti nič slabši v odnosu do živali. 😉

Tako, da moj znameniti stavek za enkrat ostaja. 😀 Pa verjemi, da poznam velikooo več zavetišč, kot enega. Določena mi niso všeč, kljub temu, da je zakonsko določenemu minimumu v njih zadoščeno. O teh zdaj ne bi izgubljala besed. Med tistimi, ki so mi fajn, kolikor jih poznam, so vsekakor polek Horjula še Obalno recimo (prostovoljci so zelo prijazni in pripravljeni pomagat), pa Gmajnice tudi (le za mačke se mi zdi precej katastrofa tam, za pse je super) in tako naprej. Poleg Mačje Hiše so mi všeč recimo še Kranj, Lajka, (pa tukaj pri nas je zdaj eno v nastajanju in glede na to, kdo ga ustanavlja mislim, da bo super) … Ima pa vsak svoje mnenje. Moje je takšno in ljudem, bom po svojih izkušnjah tudi svetovala.

Ta debata je brezpredmetna, ker nobena od naju ne dela nič slabega, le vsaka od naju ima dugačno mnenje o tem, tako da brez veze ena drugo prepričavat kaj je bolj ok. 🙂

Eh, brez veze vse skupaj. Sploh ne bereš. Nagovarjaš sleepy v zvezi s tistim, kar sem ti pisala jaz.
In sama si napisala, da ne poznaš vseh zavetišč, da priporočaš lahko samo tisto, kar poznaš….in priporočaš vedno in povsod samo eno. Potem napišeš, da jih poznaš velikoooo. Torej? Odloči se….
Meni je dovolj te brezplodne debate, bodi pa brez skrbi, da bom spremljala uporabo tvojega znamenitega stavka :))

Škoda je le, ker ves čas govoriš samo in izključno o zavetiščih, o živalih pa prav nič.

Sam res, kaj imajo boge živali pri tem, da pristanejo v tem ali onem zavetišču? Kriza.

Moje sporčilo ni ves čas bilo odgovor le na Sleepy. Nikjer te nisem posebaj nagovorila, ampak to kar si ti napisala sem pač odgovorila tebi, se ti ne zdi (lahko, da sem se kje tudi uštela in ogovorila napačno).
Ne poznam VSEH, poznam pa več kot enega. Ali ti dopuščaš samo možnost, da poznam samo enega, nobenega ali pa vse al kako? 😀 In od tistih, ki jih poznam sem navedla svojega najlubšega, poleg tega sem ti pripisala tudi še par drugih ki se mi zdijo ok.
No ti kar spremljaj moj stavek. 😀 Kaj pa imaš v načrtu naredit? Me prijavit, ker povem svoje mnenje? 😀 Ok, meni je prav!
Pa če bi si malo prebrala druge moje poste na tem forumu? No mogoče boš pa ugotovila, da povem še kaj drugega kot o zavetiščih. 😉
Za razliko od marsikoga, ki se tu na forumu pritožuje nad vsem namesto, da bi tudi sam svetoval, pomagal, deloval na tem področju … jaz tudi v praksi kar precej naredim in take tvoje izjave res niso na mestu.
Moda britanka od kod pa tebi, da je kakšna žival kaj kriva?

Jaz te nisem napotila na branje teme pes iz zavetsca 😉

Nikogar ne prepričujem v nič, še najmanj, da naj spremeni mnenje, niti tega ne pričakujem. Razlagam pa, kaj priporočanje določenega zavetišča pomeni za živali v drugih. Recimo temu, da vidim stvari širše.

Ko se bo najditelj lahko sam odločil v katero zavetišče pelje najdeno žival, se mi bo to zdelo ne samo sprejemljivo, pač pa celo nujno. Ker se bodo morali vsi trudit za dobro oskrbo živali, sicer bodo ostali brez dela. Ali pa ko bo plačilo stroškov odvisno od realiziranih posvojitev mogoče. Do takrat pa se dajte zavedat, da medtem, ko prijazen nasmeh in glas podpore poklanjate izbranim, obračate hrbet vsem ostalim živalim (ne zavetiščem, za ta mi je lahko povsem vseeno).
Ne gre za drugačno mnenje, kvečjemu za drug vidik ali širši pogled. O boljšem ali slabšem odnosu do živali pa nisem sodila.

Oprosti. 😉 Malo na hitro odgovarjala in zamešala imena. 😉

Zavetišča v Sloveniji niso kakšne mučilnice v katerih živali prebivajo samo v kletkah ali kaj takega po mojem. Si upam trdit, da je tam bolje poskrbljeno zanje kot za marsikaterega lastniškega psa. Seveda je živali mnogo mnogo ljubše, da ima svoj dom, lastnika, ki jo ima rad in tako naprej, ne vidim, pa neke potrebe, da bi treba živali čim prej spravit od tam, jih rešit zavetišča. 😉 No saj vsak se pač odloči, kot se mu zdi prav, ampak po kar dosti slabih izkušnjah z zavetišči jaz osebno ne bi vzela živali iz kateregakoli. 😉

Svoj zadnji stavek si večkrat preberi, potem pa razmisli, kakšno dobrobit pomeni za zapuščene živali. Saj zaradi njihove dobrobiti menda odgovarjaš tule na vsemogoče, kajne?
Kaj ti je pa tista žival v zavetišču, s katerim si imela slabe izkušnje, slabega naredila, da je ti ne bi vzela od tam? A si mogoče tudi ti ena od tistih, ki ne bo več nesla vreče briketov v neko zavetišče, ker se ji niso dovolj dobro zahvalili? A se brikete nosi živalim ali vodjem zavetišč?

Drugače pa so tudi drugi tvoji odgovori sleepy in meni popolna otročarija, zmeda in pubertetniška reakcija. Jaz sem te napotila na temo “Pes iz zavetišča” in še enkrat te bom napotila točno tja. Ne zato, ker (kot sama pišeš) bi si morala spremeniti ali ustvariti mnenje, ampak zato, da si razširiš obzorje in vidiš dlje od svojega nosu. Ker izkušenj nimaš dovolj in veš tudi ne vsega (tudi to si sama napisala). Zato bi, po moje, morala biti odprta za dodatno znanje in dodatne izkušnje, če se že greš neko svetovalko.

Glede na tvoje dosedanje odgovore dvomim, da si boš dovolila upoštevati dobronameren nasvet in se boš še naprej držala “svojega programa” kot pijanec plota. Tvoja izbira. Hvala bogu, da so še ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo…

Verjemi mi, da naredim tudi še marsikaj drugega kot samo nesem hrano v zavetišče. Ne bom tukaj zdaj poveličevala svojega dela z živalmi ali kaj takega, ker se mi zdi pomoč živalim samoumeuna in se mi to ne zdi nič posebnega. Tvoje izjave pa niso na mestu. Res ne. Pridem domov, iščem po spletu katero hrano naročit za ene 30 prostoživečk, ki jih hranim, razmišljam, kako bom ulovila eno visoko brejo, ki se mi vsakič izmuzne in mogoče prav zdaj rojeva 6 novih revčkov v enem grmu, iščem prevoz za enega bolnega prostoživečega reveža peljat do veterine v drugi kraj in tako naprej. Torej sekiram se cel dan zaradi živali in potem mi ti tu, ne da bi me poznala ali karkoli, očitaš kakšen je moj odnos do živali in vsega povezanega s tem.

Ne, s tem me niti najmanj ne prizadaneš ali odvrneš od tega, le zelo sem razočarana, kako lahko kdorkoli brez da bi karkoli vedel govori kaj jaz (ne) delam v dobro živali in s čim jim škodim.

Glej … Že stotič ponavljam … Obe imava radi živali zgleda in jim radi pomagava, vendar imava o eni stvari različno mnenje. Tako kot ti meniš da jaz ne vidim dlje od svojega nosu, da se držim svojega kot pijanec plota, da imam napačno mnenje … jaz mislim o tvojem mnenju, ker gledam to iz druge prespektive pač. Meni se zdi tvoje razmišljanje neumno, ampak, če je tvoje mnenje tako, je pač tako. 😉 Jaz se ne bom pritoževala, če boš ti napisala na forumu, da ni pomembno iz katerega zavetišča vzameš psa, čeprav meni je pomembno. In ne bom te želila s tem kakšno je tvoje mnenje, kako si nerazgledana in tako dalje.

Sploh pa tu ne gre za eno tako stvar, pri kateri bi bilo jasno kaj je narobe, kaznivo ipd. in kaj je “dobro”. Ne gre se za to, da bi jaz trdila, da je super imet psa na 1m verigi, mačko v kletki, slona v cirkusu, zastrupljat mačke, pobijat mladiče ali nekaj takega. (Če bi šlo za nekaj takega bi seveda popolnoma razumela tvoj napad.) Gre se samo za različno mnenje o neki stvari – moje in tvoje osebno mnenje. Forumi so pa zato, da se ta mnenja izmenjujejo med uporabniki, kar se mi zdi zelo koristno. 😉 Jaz s tem končujem to debato, ker smo že čisto zasmetile temo o tej mucki. 😉

Nič hudega, če je ta tema zasmetena, tako ali tako ni aktualna, ker je prvi post iz leta 2006.Dvomim, da gospa še vedno išče mačko, podobno modri britanki.

Bom pa tudi jaz zaključila tole pinkponkanje, ker itak z vsakim postom bolj in bolj dokazuješ, da ne razumeš, ali nočeš razumeti, kaj ti želim povedati. In zdaj si celo na smrt užaljena.
Bi pa želela, da je nekaj jasno.. Nikjer te nisem žalila ali pisala, da si nerazgledana niti te nisem napadala. Oglasila sem se samo iz razloga, ker vsepovsod, tudi ko te nihče po tem ne vpraša, propagiraš eno in edino zavetišče. To se mi ne zdi prav zaradi živali v drugih zavetiščih. Kdor je hotel, je dojel poanto mojega pisanja, kdor ni hotel, pač ne. In ti tega ne želiš in pisariš milijon drugih stvari, ki s tem nimajo nobene zveze. Tudi prav.

Aja, pa nisi edina, ki počneš stvari, ki si jih zgoraj naštela (čeprav se ne želiš poveličevati).
Tudi drugi, ki tukaj kdaj kaj napišemo, to počnemo.

Mirno noč ti želim.

Tebi se pa vidi, da ne štekaš napisanega in kar goniš svojo. Ti si tista, ki je blinky popljuvala o njenem kobajagi slabem odnosu do živali in ko ti je predstavila drugačno sliko, nimaš tok jajc (ali jajčnikov), da bi se opravičila za svoje žalitve; ne, greš še dlje in si cinična. Sori, taki kisli driski jaz prav ne verjamem, da hrani 10+ prostoživečk in se karkoli aktivno sekira okoli njih.

In za razliko od tebe, je blinky uporabila spravljiv ton pisanja, ti pa si šla še nižje. Kot človek nisi vredna kaj dosti.

Pa lahko noč.

Kaj pa je napisano in kaj je tisto, kar naj bi se štekalo?

Ko zmanjka argumentov, se začne pljuvanje in žaljenje. Vedno in povsod.
Dobro jutro ti želi “kisla driska” 🙂

Kaj pa je napisano in kaj je tisto, kar naj bi se štekalo?[/quote]

Sleepy, štekalo naj bi se, da je zavetišče H. daleč najboljše in edino iz tega zavetišča svetovalka tule priporoča posvajati živali. Jaz tega ne štekam in niti ne nameravam.

Zdaj pa res – END and OVER.

Kaj pa si po stroki, če smem vprašati?

New Report

Close