Mere ploda 27 teden
Pozdravljeni. V 27. Tednu (27. 2/7) sem imela ultrazvok kjer so mi izmerili naslednje rezultate:
BPD 67 mm
HC 235 mm
AC 215 mm
FL 50 mm
Vse vrednosti so bolj na spodnji meji, najbolj me skrbi glede obsega glavice, ki je po krivulji malo pod povprečjem. Ginekologinja pravi da je za 6 dni v zaostanku in me je naročila čez 14 dni na ponovni ultrazvok, da spremljamo rast. Ginekologinja pravi, da to ni zaskrbljujoče ker so vrednosti že na morfologiji bile na spodnji meji in je glavno da raste po krivulji., mene pa vseeno malo skrbi predvsem glede obsega glavice.
Kaj pa vi menite glede na mere ploda?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Spoštovani,
lahko se za enkrat le strinjam z mnenjem vaše osebne ginekologinje, torej, dda za zdaj ni nič posebnega in da se rast ponovno preveri čez najmanj 2 tedna. Sam bi rekel čez 3.
Spoštovani,
torej obseg plodovega trebuha je velik, pri 95% pa še ni prevelik. AFI sicer presega 20. Skupaj ta dva podatka morda res kažeta na vpliv motene tolerance za glukozo na rast ploda, kar pa mora preveriti diabetolog. Kolikšen pa je izvid povprečnega KS (A1cHb?). Če je ta do 5%, potem vsaj vašega ravnanja in sledenja navodilom zagotovo ni mogoče kriviti za stanje ploda.
priporočeno je do 5,0%, ampak toleranca je do 5,5 %. Skratka, vaše vrednosti niso kritične.
tako je
Pozdravljeni,
A1cHb znaša v 35 2/7 tednu 5.7. Je ta vrednost že res zelo kritična? Plod je velik a še vedno v mejah normale in pod 95%. Razen BDP (97%) kar pa misli, da govori zgolj o bolj okrogli glavici.
bdp 94 -97%
hc 333 – 84%
ac331 – 93%
fl 70 – 64%
teža – 3100 90%
Naročena sem v torek še na kontrolni uz, tudi zaradi afi, ki pa je 23.
Je za vse res kriva sladkorna, čerpav so meritve vedno v mejah normale? Lahko na afi vpliva tudi zaužita tekočina pred uzjem?
Meritve sem vnesla tudi v “programe”, ki jih nudi splet in gre za zelo velika odstopanja. Že pri teži na dokaj enake vrednosti razpon od 78% do 97%. Imajo države različne standarde?
Lp
Spoštovani,
države nimajo različnih standardov, so pa različne populacije po različnih delih sveta zato se ne morete primerjati s komerkoli na spletu. Naši standardi so po Headlocku 4 ali 5 ali po Hansmannu, ki najbolj ustrezata naši populaciji (obstaja jih vsaj 30), in ta tema ni namenjena laičnemu preverjanju. Marker a1cHb 5,7 je višji od normale, ni pa še kritičen. AFI je tudi visok in nanj nič ne vpliva pitje tekočine. Tudi plod je velik. Vse skupaj pa je zelo verjetno povezano s NSB, ki glede na a1cHb ni optimalno uravnavana.
ne vem, morda