menjava oken
Ugodna in kvalitetna PVC okna, vhodna vrata(protivlomna Gerda) ter notranja vrata!
Več na pohistvo.pavse@gmail.com ali 070/839-136
Miha
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč, ker imam pri menjavi oken velike probleme. Namreč, menjam okna v 50 let starem bloku, za okna nisem čisto prepričana koliko so stara (v tem stanovanju sem 3 leta). Z izgledom oken sem še zelo zadovoljna, vendar ne tesnijo več dobro in okoli njih se nabira plesen. Zato sem se odločila za zamenjavo, rada pa bi imela lesena okna. Do sedaj so mi naredila ponudbo tri podjetja in pri vseh se stekleni deli oken ZELO ZMANJŠAJO. Kot mi pravijo mojstri, je to zato, ker so nova okna tehnološki napredek, stekla so težja in so zato večji okvirji neizbežni – to pa pomeni (ker se odprtine za okna na bloku seveda ne dajo povečati), da gre to na račun šip. Prej sem imela še želje po roletah, vendar mi to okna zmanjša še za dodatnih 13 centimetrov. Zadnji mojster, ki je bil pri meni, je bil zalo prijazen in se je okrog tega problema zelo potrudil. Veeno pa so šipe tudi za 5 centimetrov ožje in približno toliko tudi nižje. To se pri širini 50cm in višini 124cm zelo pozna!
Skratka, ali ima kdo od vas kakšen nasvet – razen tega, da se sprijaznim z linami namesto oken 🙂 Ali kdo pozna kakega izdelovalca oken, ki bi mi lahko naredili okna z manjšimi okvirji. Oziroma preprosto – kakšne so vaše izkušnje z velikostjo svetlih delov stekla po zamenjavi oken?
Zelo bom vesela kakšne modre misli!
tjaša
Mi imamo lesena okna Jelovica in smo zelo zadovoljni. Vrtna pvc vrata Siabu pa katastrofa! Bila so kar draga. Že od začetka se niso dobro zaklepala, šlo je le s težavo, da o kondenzu ne govorimo… Zdaj po 5ih letih so potrebna menjave. Sibau nikoli več. Naslednjič rajši Bauhaus bo cena precej nižja, kvaliteta pa ista.
Nevem tok tuki enih informacij in dezinformacij kroži da je neverjetno. Jaz sem tudi pred kratkim nabavil okna in sicer ALU od Delutecha pa majo in Alu in PVC in LES in vse mozne kombinacije ki si jih lahko clovk spomne. Sam manj bitno. Dejstva so jasna. Ce hoces imet Les pac se ena skrb vec ga mors barvat vsake tok cajta. Pvc kar je je dobis ih od podna do zelo kvalitetnih pač kokr plačaš. To kar sm prej prebral gor – Vzdržljivost PVC prosim lepo ce bi bil uzdržljiv se ga nebi šraufalo na vskih 30 cm in kot je rekla ze zgoraj oseba nebi mel se v seb zelezne ojacitve.
Halo vsi skacejo na PVC pa te tri crke majo za tok mocne naj vam prevedem PVC – PLASTIKA!!!
Zelo enostavno plastiko se ne more po trdnosti premerjat z ALU in pika. Ker se enkrat PVC je PLASTIKA ja to pomenijo te tri crke. Drugo ce bi bil tok mocn a je kdo vidu pvc na kaksne poslovnem objektu ali bloku na uhodnjih vratih kjer se vrata odpirajo po par sto krat na dan NEEE ker ne izdrzi tega. In sito tako se tudi ALU ne more z LESOM mert ker so spet dva Cist razlicna materjala. Tretjo Folk je dons tok zategnjen z toplotno izolativnostjo da je nevem 1,1 ali 1,3 In vsi se palijo da nizja kot je številka boljša okna mam ne sorry ni res, ker dejansko nekateri oz vsaj 85% njih ploh neve kaj je to pac nizja kot je bolsa okna mam in t je to. Najdražji PVC profili pridejo celo 1,0 toplotne prepustnosti WOWWWWW…. CE BI LOH SESALNO NAPRAVO SPEL NA OKNA MI OKNA TOK DIHAJO DA BI LOH VAKUM USTVARIL V STANOVANJU 😀 Ok ce je to tok super in WOW zakaj sedaj majo pol te pvc kao aja mikroventilacijo sepravi mas okn zaprt ampak ni zaprt ker ne zadihta. Pol se ena stvar isto, ki je zlo HUSH HUSH ko vsi se hvalijo tok pa tok toplotne izolativnosti kaj p0a navedejo pod faktor toplotne izolativnosti Ker mas steklo ki je svoj faktor, profil ki je svoj faktor, in pol se ce dobis nekoga ki ne montira kokr spada ne svoj faktor ampak njegov faktor kok pac zafusa montazo. Tako da vse to skupaj je samo prevec nabito z detalji in vsi se hvalijo z enimi tok nepotrebnimi podatki ker smo hocejo imeti najbolj kvalitetni oz ne pardon unikatni proizvod. Eden je se gor napisu videl sm npr 30 letna stara alu okna cist previta: HMMM ok poglej PVC kaksn bo cez 30 let aja sorry ne zdrzi tok. KER je le plastika. Seveda obstaja razlika in med alu in pvc in lesom in ostaja tudi v kvaliteti od najnizje do najvisje sam se nazalost vsi se spuscajo v take detalje da ko menjas okna ves kar se loh zravn dobis je glavobol 🙂 Osnovna zadeva je cist enostavna Ce delas kaksno stanovanje ali kej kar mas v planu prodati ali kaj takega das PVC je najugodnejši Če si mahnen na klasiko in ti je vsec toplota in obcutek lesa in te nemoti ga vsake tok cajata prelakirat das les. Če si pa delaš kakšno stanovanje ali hišo v kateri mapš v planu živet in rečt to je pa zame daš ALU in pozabiš na to seveda če si oseba, ki si reče okna bom enkrat daju gor in to je to ne pačes dest let zopet ali nevem. Jaz sm osebnega mnenja deam zase in enostavno nisem dovolj bogat da bi več krat kupoval isti izdelek.
Jaz imam pvc okna trojno steklo in se mi nabira vlaga. Hvala za pvc in premehka so na balkonu imam čez celo steno. Plesen se mi dela pri šipi. Raje imam aluminijska ali lesna. Danes lesna okna so naboljša nič ne spušča hladnega zraka. PVc okna toliko zadušijo zrak v stanovanju da moraš jih večkrat odpriati proti lesnim oknam. In plastika ni zdrava vs les.