Mačka je breja – priprava gnezda
Tukaj imaš vse lepo razloženo:
http://www.macji-svet.org/2012/02/13/breznanje-brejost-in-kotitev-pri-mackah/
Kaj naj bi mu odgovorili, da mu bo odgovor všeč?
Da bi moral, v kolikor bo mačka mladiče skotila:
– mački priskrbeti varen prostor, kamor druge živali ne bodo imele vstopa,
s primerno košaro, napolnjeno z brisačami ali pleničnimi podlogmami,
ki jih je nujno dnevno menjavati (da mladiči ne bodo ležali na mokrem
in umazanem),
– mački priskrbeti mačji WC in ga redno čistiti,
– mačko hraniti s kvalitetno hrano za doječe mačke, na voljo mora
imeti ves čas svežo vodo,
– odpraviti bolhe z mačke in mladičev,
– odpraviti notranje zajedavce pri primerni starosti,
– mačje mladiče pričeti dohranjevati s kvalitetno mehko hrano,
nato s kvalitetnimi briketi za mladiče,
– mladiče cepiti proti kužnim boleznim, dvakrat,
– mladiče imeti v leglu do dopolnjenega 12. tedna starosti.
Vmes je potrebno mladičem najti primerne domove, kjer bodo zanje skrbeli vsaj v skladu z minimalnimi standardi (kvalitetna hrana, redna veterinarska oskrba, sterilizacija/kastracija) in sterilizirati mamo mačko.[/quote]
Jaz bi rekla, da točno to.
Čeprav kar se tiče WC-ja, če je mačka izključno zunanja, ga ne potrebuje (naše so zunanje, na voljo imajo dvorišče pred hišo in vrt, na vsem skupaj pa kar precej prostora za zakopavanje iztrebkov.), če pa je notranja, bi ga naj že tako in tako imela.
Prosim, reči, da se delaš norca. Al si pa iz kakega drugega polja, ne glih iz dobrega.[/quote]
Na žalost se ne dela norca. V tem kraju in v okoliških vaseh je žal taka praksa. Mačka je pri njih potrošni material. Čim več mladičev, ker iz vsakega legla preživi mogoče eden. Vsi ostali zbolijo zaradi različnih bolezni, slabi hrani (največkrat je to mleko in kruh), veliko jih povozi. O sterilizaciji, vet. oskrbi, cepljenju in podobnih stvareh sem v celi vasi srečala samo enega, ki ima to urejeno. Vsi ostali imajo mačke samo zato, da lovijo miši.
Prosim, reči, da se delaš norca. Al si pa iz kakega drugega polja, ne glih iz dobrega.[/quote]
nič se ne dela norca, jaz tega poznam, mački v dobrepolju kjer so v večini še sto let za civilizacijo in so še v časih bele garde ko so se pobijali po vaseh, so potrošno blago in nimajo nobenih pravic, inšpektorji do tu ne sežejo, ker se niti ne upajo priti, če pa bodo prišli bodo pa prišli k takemu, ki ni nič kriv in nič dolžan in ki mu je mar za živali,mački niso sterilizirani niti kastrirani, ker teh imen ti primitivci ki mačke pobijajo na vse načine sploh ne poznajo,ampak sami pa hodijo k dohtarju ko je treba in ko ni treba da bi pa živalim to privoščili pa kar pozabite.
sicer pa so ti grmi eni najbogatejših dobrepoljcev saj imajo firmo kanal ki pumpa drek, in v dreku je veliko zaslužka to so odtoki, kanalizacija, klinični cventer in podobno.enkrat dvajset let nazaj so enmu mojmu kolegu ki je pri njih delal na hrbet napisali drek majstr in ko je fant to videl je planil v jok.
a se kdo spomni ene 14 dni nazaj enga grma iz podpeči, se mi zdi da je brat od tega od firme kanal, ki je po pop tv govoril kako ga je lidl izkoriščal in mu je še dolžan za ne vem kaj, to je bilo takrat ko so mediji poročali da je en tip iz lidla samomor naredil, ni mi jasno kaj on dela v lidlu, če pa so menda imeli skupaj firmo kanal ki jo je ustabovil še njegov oče.kaj so skregani.