Mačka je breja – priprava gnezda
pa dobro kaj zdaj pričakuješ da bomo mačke zaprli v hišo (in bo z njimi verjetno podobno kot s psi v pesjaku, s to razliko, da bo hišo bistveno bolj pogosto treba sesati in čistiti, muce pa si bodo želele ven) ali pa da bomo okoli dvorišča naredili ograjo, ki naj bo visoka vsaj 2 m in popolnoma gladka? Ali pa da bomo celotno posestvo ogradili?
s tem da bi celotno posestvo ogradili mislim na tak način da bi bilo vse skupaj videti kot en sam velik pesjak – z ograjo zgoraj, na levi, na desni, spredaj in zadaj – menda ne pričakuješ, da bi šli to delat ali pač?
@Yo
v čem drugem pa bi bil problem? In kako bi se počutila ti, če bi imela vedno dostop po vsej hiši, razen v eni sobi, pa bi te kar naenkrat skupaj še s petimi drugimi zaklenili v to sobo? Vodo, hrano in stranišče bi sicer imela, a vendar..
Jaz pa ne razumem, kaj hočeš s tem povedati, lahko razložiš prosim?
kakšne izgovore???
Jaz lahko povem samo to, da ravno zato macka nimam, ker se ga ne da na enak nacin nadzorovati kot nadzorujem pse. Za macjak prostora nimam oz. ga nisem pripravljena nameniti, notri ga ne zelim imeti, da mi ga bo pred hiso avto zbil pa hvala lepa.
Izgovori,
notri muca ne more biti..
zunaj ne zgleda, da ima clovek ograjeno posestvo..
Pa je cisto vseeno ali sebe ven vleces, ali avtorico teme. Dejstvo je, da je nekaj treba ukrenit.
jaz sem najmlajša v družini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Nekaj besede že imam, ampak ne pri tem, da so mačke in psi v hiši in tudi ne glede stvari, ki kaj stanejo.
Tema (in izvorno vprašanje) je vendar iz leta 2007 :)[/quote]
In če bi bilo od včeraj, bi odgovorila kaj drugače? Močno dvomim! Sicer pa tudi danes verjetno koga zanima kako pripraviti gnezdo![/quote]
In v temi (med vsem smetenjem, ki niti z vprašanjem niti temo nima veze, tudi tvojim 🙂 najde precej natačnem odgovor, kako poskrbeti za brejo mačko in mladiče.
Menda nihče ne misli, da je dovolj, da breji mački postaviš nekam škatlo. Potrebuje marsikaj drugega (kvalitetno hrano, WC, čisto ležišče, odpravo zajedavcev, dohranjevanje mladičev, ko so dovolj stari itd.).
najbolje je da macko en cas opazujete in ko se vam zdi napihnjena in iz dneva v dan bolj se ze ve da je breja meni je macka lani junija 12.6.2010.skotila in si je na majhnem prostoru naredila kako bo skotila to je blo ravno en dan po mojem roj.dnevu pa pripravila si je tako:tiste kose ko so ucasih meli za seno je prevrnala in v njeka postavila zakelj vendar ce macka postavi prekrhek zakelj ga bodo mladici zaceli gristi in poginli tudi stiroporja jim ne devat kot za mehko podlago saj se lahko z njim zadusijo…ce pa nimate starega kosa doma pa odrezite skatlo in podn nastavite macki ki je breja nato ji se notri ce je seveda sonce pokosite malo trave pocakajte 1 dan da se pososi in ji to nastavite kot podlago…s tem imam izkusnje saj je imela moja sestricna 1×macko in ko je skotila ji je dala ze mehko podlago stiropor mladici ko so bili se slepi so to zaceli grist in poginili imela je pa 4 mladice,ce upostevate moj nasvet bodo mladici zagotovo preziveli in nikar jih ne prestavljajte iz drugega mesta na drugo no sicer je moja macka tako ko sm primla mladica je skoraj dol padel in sem prisla v pravem trenutku pac primla sm ga in ga polozila macki ko je hranila ostale mladice poohala ga je in obliznala in ga se useeno hranila naprej ni nujno DA SO USE MACKE TAKSNE MLADICA LAHKO TUDI ZAVRNEJO!!