LV materničnega vratu
Spoštovani,
dne 22.03. sem imela na kliniki opravljen LV materničnega vratu. Moji menstrualni cikli so po besedah mojega ginekologa redni, ker so dolgi od 28-30 dni, nekje v povprečju 30 dni. Sedaj pa teče že 35. dan cikla in me počasi rahlo skrbi kaj se dogaja. Nosečnost lahko izključim. Ali bi lahko LV materničnega vratu vplival na cikel? Po LV sem imela po točno enem tednu od posega blago krvavitev in nekaj dni se rjav izcedek, o katerem me je ginekolog poučil, da je običajen po posegu.
Najlepsa hvala za odgovor in lep dan vam želim!
sam poseg LV na hormonski ciklus ne more vplivati. Gre torej bodisi za naključno sovpadanje hormonske motnje s časom opravljanja LV ali pa je do hormonske motnje prišlo pod vplivom stresne situacije (skrbi, strah pred posegom???). Če niste noseči, ne vidim razlogov za posebno zaskrbljenost.
Spoštovani,
najlepša hvala za odgovor. Verjamem, da niste pristaš guglanja, vendar sem zasledila, da je eden od hujših, a možnih zapletov po LV tudi stenoza materničnega vratu. Prosila bi vas za splošno pojasnilo v kolikor bi to lahko bila možnost? (Ne govorim zase, bolj me zanima na splošno)
Najlepša hvala in lep pozdrav.
Stenoza CK po LV je možnost, ki postane realna, če v manj kot 6 tednih od LV ni menstruacije, kajti LV povzroči rano, ki se ob stiku dveh površin na obeh koncih kanala MV seveda lahko tudi zraste skupaj. Menstrualna krvavitev takšno stenozo prepreči in omogoči normalno celjenje z ohranitvijo kanala.