Krvavitev
Pozdravljeni,
sem 6t in nekaj dni po prvem porodu. Polno dojim, porod (vaginalen) je bil sprožen z angusto v 41.tednu, epiziotomija.
4t po porodu em bila v porodniscni na pregledu zaradi ponovne “srednje močne krvavitve -tako piše v izvidu”… Dobila sem 2 injekciji za krčenje maternice, pogledali smo me z UZ in potrdili, da ničesar ni videti v maternici in da abrazija ni potrebna. Potem po 1 tednu je krkavitev ponehala in od 5-6tedna je bil bolj ali manj prisoten le rumenkast sluzast izcedek. Vceraj se mi je pojavil roza izcedek, danes pa je prisoten krvavkast izcedek-krvi sicer ni veliko, je pa tako da potrebujem dnevni vložek. Danes je 6t in 4dni po porodu, pregleda pri osebnem G še nisem imela… Razen srednje močne bolecine v področuje celoetnega trebuba z rahlo slabostjo, ki je pred 2 dnevi trajala cca 1uro se drugace pocutim v redu, nimam vrocine ali drugih bolecin.
Zdaj me res skrbi, kaj se dogaja… Ali je normalno, da je spet prisotna kri? Je možno, da so spregledali kak košček v maternici ki je ostal? Je lahko za ponovni krvav izcedek kak drug vzrok? Menstruacija sem skoraj prepričana, da ni…
Spoštovani,
če dojite je ciklus najverjetneje zavrt, ta zavora pa je včasih premalo, da bi povsem zavrla spremembe sluznice maternice ampak je zavrta le ovulacija. Skratka, lahko se vam dogajajo “krvavitve iz atrofične maternične sluznuice ob dojenju”. To pa je fiziološki pojav. O tem, če so pri pregledu kaj spregledali pa ne morem ugibati.
Pozdravljeni,
iskreno se zahvaljujem za odgovor.
Ali se da kako z zagotovostjo potrditi, da gre “le” za tovrstno krvavitev zaradi atroficne sluznice? Ali je se to diagnozo lahko postavi le na osnovi izključevanja drugih diagnoz…?
Kaksne pa so lahko posledice, v kolikor je kaksen delcek posteljice ostal v maternici in ga na UZ spregledajo ter mi ne naredijo abrazije?
včasih se čudim, da so pretekle generacije žensk sploh preživele in to pri nekdaj primitivnih medicinskih tehnologijah ali celo brez teh, kolikor skrbi povzročajo skoraj nepomembne spremembe današnjim generacijam žensk in pri današnjih neverjetno dobrih diagnostičnih možnostih tudi tem ne verjamete več. Diagnozo postavimo na temelju izključitve organskih razlogov, jasno.
po več kot 6 tednih po porodu ne moremo več govoriti o čišči, sem pa vam pojasnil, kako je s tem zaradi dojenja in takšni izcedki so možni ves čas dojenja z daljšimi ali krajšimi premori ali tudi brez njih.