Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Komu zdaj verjeti? Kakšna zaščita za klope je najbolja?

Komu zdaj verjeti? Kakšna zaščita za klope je najbolja?

Maja, ti verjamem, ker je mene zadnjič klop “pičil”, ko sem ga peštala… Te zverine so res od hudiča.
A ima pes oz. mačka potem to ovratnico non stop na vratu ali samo za zunaj?

A te ovratnice ščitijo tudi ljudi pred klopi? Haha…jaz bi kar eno kupila za hčerko ;)) Je imela lani borelijo :((

Mi imamo Frontline ampule ampak se še vedno precej praska, tako da že malo dvomim, če pri njej sploh deluje. Pravijo pa, da naj bi bil sprej bolj učinkovit od ampul.

Ovratnic pa ne uporabljam, ker imam slabe izkušnje z njimi, prav tako z raznimi šamponi, spreji, pudri … Baje pa veterinarji od ovratnic priporočajo edino Bolfo, ki ga se ga da dobiti tudi v lekarnah.

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

Ali poznate PETVITAL Bio Insect Shocker? Jaz sem ga kupila v soboto, potem pa smo cela dva dni lomastili po gozdovih, travnikih…pa nisem na Oriju našla nobenega klopa (trkam!). Gre pa za bio zadevo sestavljeno predvsem iz eteričnih olij – bio sredstvo za zaščito pred insekti za vse hišne živali. Je brez strupenih in škodljivih substanc, deluje pa proti mrčesu, ličinkam in jajčevcem.
Sestava: kokosovo olje, estri kokosovega olja, repično olje, olje iz jojobe ter eterična olja. Deluje pa na bolhe, uši, klope, pršice, ličinke in jajčeca. Če koga zanima, lahko napišem tudi kako deluje. Jaz sem se odločila predvsem zato, ker se ful izogibam dajanju tako agresivnih zadev, kot so zdaj na trgu.
Aja, pa psa se lahko pošprica tudi okoli gobčka, glavice – saj z njo najbolj rinejo v travo…

lp,
Diana

******************************** Srce ima razum, ki ga razum ne pozna... Pomagajmo jim: http://www.zavetisce-horjul.net/ ********************************

Advantix ampule, ker Frontline ne deluje več. Ne vem, če se pri nas dobi Frontline sprej, v Italiji ga imajo, nekoč sem ga uporabljala, vendar so ampule preprostejše za uporabo.

Poznamo, odlična stvar. Na enaki osnovi je še Verminex, tega se nakaplja na kožo. Pri nas smo tudi anti-struparji.

Hje MEL!

Mi lahko prosim poves kje is kupila to zadevo in koliko je stala?

Hvala

LP

maja

********************************************* We all know that cats rule the world!

Gobica

ovratnico ima skoz okoli vratu, saj nima vonja taksnega, da bi motil ljudi 🙂
Jr tudi proti bolham – tako, da je tak ali tak priporočljivo, da ima skoz gor 🙂

********************************************* We all know that cats rule the world!

Včeraj na treningu najdena še 2 klopa po Advantixu in kolegica iz društva isto pravi, da je Advantix deloval lansko leto super, letos pa nič. Sezona pa se je šele začela :((

Mel, kaj pa na komarje deluje?

maja_: sprej sem kupila v Lj, v trgovini Gali, stal je pa cca 2.500 SIT

andi&brini : Hm, komarjev se jaz ful bojim, zarad dirofilarije, tako da mislim, da se Strngholdu ne bom izognila :-(. Je pa res, da ima Ori dolgo in gosto dlako, pa me to malo tolaži…Stronghold bo pa dobil le, ko bo šel na morje, drugače ne.

lp,
Diana

******************************** Srce ima razum, ki ga razum ne pozna... Pomagajmo jim: http://www.zavetisce-horjul.net/ ********************************

Mi pa upoprabljamo ampule Advantage. Kupimi jih na hrvaškem (Pula). Cene ne vem, sam ni drago. Bolhe so crknile takoj, klopa nobenga.

Poglejte si na tej strani:

http://www.nofleas.com/

Mel, kaksen vonj pa ima ta zadeva? Sem namrec precej obcutljiva na mocne vonje. lp

Hmm…Z vsemi temi podatki ste me dodobra zmedli! Sem se že skoraj odločila za Advantix pa…

Mi lahko samo kdo pove še kaj od vseh teh ampul, sprejev in ovratnic se da uporabljati naenkrat in kaj se ne sme? Recimo frontline + sprej, ja ali ne? In kako gre skupaj recimo Frontline in Stronghold, če bom šla slučajno kaj na morje? Nekje sem prebrala, da se da Stronghold lahko šele, ko prideš že nazaj z morja. Kako jih uporabljate vi?
Nočem je matrat z vso mogočo kemijo, ampak še manj si želim, da bi dobila kakšnega klopa. Do sedaj naju je reševala njena dlaka na kateri se klopa opazi že na 5m daleč…
Trenutno uporabljam Frontline, ampak ga bom verjetno zamenjala, ker bi psičko raje zaščitila proti klopom s kakšnim repelentom. Klopi še vseeno seveda veselo lezejo po njej.
Koliko časa po nanosu Frontline-a lahko začnem uporabljati kaj drugega?

Tanja!, smrdi, smrdi..men ima nek specifičen vonj, na nekaj me spominja, pa ne vem na kaj. Vglavnem, skoraj razumem, zakaj odganja klope in žužke :-)) Je pa res, da smrdi, ko ga našpricam, pol je pa kr ok, čeprav ima dolgotrajen učinek!

lp,
Diana

Geam Frontline in Stronghold, vsekakor ne skupaj! Odloči se za eno ali drugo, saj sta preveč agresivna in jih ne uporabljaj naenkrat.

lp,
Diana

in stronghold sploh ne deluje na klope …

------- www.kosovir.si

To vem, da ne. Bi ga uporabila le v primeru, da grem s psico na morje zaradi komarjev, oz. dirofilarije… Za doma pa je bolj pomembno, da ne dobi klopa…
Ah imam še veliko za preštudirat okoli tega:))

Ocitno bomo kar na frontlinu ostali. :)) Zal bi se meni zmesalo, ce bi mi dve psici smrdeli v stanovanju, pa magari le prvi dan. :)) lp

Tanja!, saj ni tako hudo…mislim, jaz tud ne bi prenesla, če bi mi ful smrdel, ker Ori spi v postelji…si predstavljaš, kako lep spanec bi imela? :-))) Pa to se mi še vedno zraven glave uleže, tako da :-))) Smrdi, takoj ko anšpricaš, pa še pol mal…pol mu pa jaz itak tačke umijem, ko prideva domov, pa gre tudi malo tega dol. Vglavnem, potem niti ne smrdi, si pa vabljena na vonjanje :-)))

lp,
Diana

V šestindvajsetem nadstropju tvoj kuža zagotovo ne bo dobil klopa. Pod pogojem, da ostali prebivalci tega stanovanja in vaši obiskovalci ne zahajate v naravo med januarjem in decembrom.

To je podobno kot s kontracepcijo – a veš, katera je zagotovo 100 %-na?

Obilo uspeha!

New Report

Close