Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! koloidno srebro

koloidno srebro

Nanosrebro

Antimikrobni učinki srebra so znani že stoletja. Srebro (Ag)
sodi med žlahtne kovine, a je vseeno veliko bolj reaktivno kot
zlato ali platina. Nakit, jedilni pribor, srebrni novci v vojaških
čutarah za vodo, srebrna posoda ali kuhanje srebrnega nakita
v tradicionalni indijski medicini so le nekateri od številnih
načinov, ki so jih ljudje uporabljali za boj z bakterijami.
Normalno je koncentracija srebra v človeškem organizmu
zelo nizka. V primeru zaužitja srebra lahko pride do bolezni
argirije. Bolezen povzroči modro-sivo obarvanje kože, ki je
hujše na mestih, izpostavljenih svetlobi, na primer na obrazu
ali rokah. Zaradi močne strupenosti srebra za zelo širok
spekter mikroorganizmov nanodelci srebra s še povečano
kemijsko aktivnostjo v primerjavi z masivnim srebrom
spadajo med trenutno najpomembnejše nanotehnološke
antimikrobne snovi, ki se jim obeta raznovrstna uporaba19.
V medicini se nanosrebro uporablja za zdravljenje opeklin
in kroničnih poškodb kože ter dermatoloških bolezni, pri
katerih koža nima več naravnih obrambnih mehanizmov za
boj z bakterijami. Nanotekstil – umetna ali naravna vlakna,
impregnirana z nanodelci srebra – je bil prvotno razvit
za potrebe medicine, a je postal zelo privlačen prodajni
material za športna in vojaška oblačila, za antibakterijske
prevleke, dodajajo pa ga tudi v barve in kozmetiko. Skozi
kožo lahko prodirajo nanodelci iz tekstila, prevlečenega
s posebnimi antimikrobnimi prevlekami ali pa stkanega
iz vlaken, na katere so poleg barvil vezani še nanodelci z
antimikrobnim delovanjem. Taki delci ne delujejo samo
neposredno, s prehodom v notranjost kožnih celic, temveč
tudi posredno, z delovanjem na naravno kožno mikrobno
floro. Proizvajalci tako imenovanega funkcionalnega tekstila
ciljajo predvsem na patogene (škodljive) mikroorganizme.
Raziskave, opravljene na Oddelku za biologijo Biotehniške
fakultete Univerze v Ljubljani, v okviru Katedre za biologijo
mikroorganizmov, pa so pokazale, da nanodelci, vključeni v
tekstil, sicer delujejo na škodljive mikroorganizme, vendar v
majhni meri, dosti bolj »učinkovito« pa zavirajo koži koristne
ali vsaj neškodljive mikroorganizme.
Nanosrebro je učinkovito pri zdravljenju aidsa: nanodelci
Ag, veliki 1 do 10 nanometra, napadejo HIV-1 in
preprečijo učinkovanje virusa na celice gostiteljice20. Vse več
je tudi opozoril o tveganju za zdravje, saj primerjajo strupenost
15 nm Ag z 1 ıum velikimi delci kadmijevega oksida
(CdO).
Nanosrebro je ravno tako kot drugi nanodelci nevarno
za človeka, ker hitro pride v krvni obtok, saj je membrana
med steno pljučnih mešičkov in krvnih kapilar debela le
500 nm. Še vedno ni povsem jasno, kaj povzroča toksičnost
srebra in kako srebro vpliva na celične proteine. Trenutna
mejna vrednost izpostavljenosti srebrovim spojinam po
standardih Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu
(OSHA – European Agency for Safety and Health at Work)
ter ameriškega Nacionalnega inštituta za varnost in zdravje
pri delu (NIOSH – The National Institute for Occupational
Safety and Health) je 0,01 mg/m3. Ta mejna vrednost naj bi
zmanjšala pojavnost argirije zaradi delovnega okolja. Druga
pogosta težava delavcev, ki so izpostavljeni delcem srebra,
so infekcije dihal. Strupenost srebrovih spojin je močno
odvisna od vrste spojin in od velikosti delcev. Medtem ko
srebrov jodid ne povzroča argirije, kronična izpostavljenost
prahu srebrovega klorida in nitrata povzroči infekcije dihal in
bolečine v trebuhu.
Slika 18: Stopnja preživelosti makrofagov podgan v odvisnosti od
koncentracije nanodelcev srebra z različno velikostjo prikazuje, da
najmanjši nanodelci (15 nm) povzročijo več kot 80-odstotno smrtnost
makrofagov.21

Kronična izpostavljenost prahu srebrovega klorida in nitrata povzroči infekcije dihal in bolečine v trebuhu.

Dokazali so močno povečano sproščanje reaktivnih oksidacijskih radikalov, zato je oksidativni stres najverjetnejša razlaga strupenosti nanosrebra.

Ko so celice makrofagov podgan izpostavili nanodelcem
srebra, so našli veliko odvisnost učinkov od velikosti
delcev. Strupenost si sledi na način: Ag-15 nm > Ag-30 nm >
Ag-55 > Ag-130nm. Nadalje so ugotovili, da imajo najmanjši
delci (15–30 nm) izrazit učinek na delovanje mitohondrijev
in celovitost membrane. Dokazali so močno povečano sproščanje
reaktivnih oksidacijskih radikalov, zato je oksidativni
stres najverjetnejša razlaga strupenosti nanosrebra.
Posebna težava nastane, ko ti delci z odpadnimi
vodami pridejo v čistilne naprave, kjer pride lahko do
pravega pomora koristnih mikroorganizmov, ki jih sicer
uporabljajo za biološko čiščenje vode. Proizvodnja nove
generacije pralnih strojev, v katerih dodajajo srebrove ione
za uničevanje bakterij v oblačilih, je dobro zapletla pravni
sistem v ZDA, saj so se pojavile zahteve, da je pred prodajo
takih pralnih strojev treba opraviti raziskave, ki jih zakon
določa za pesticide. Zato je ameriška Agencija za varstvo
okolja (EPA – Environmental Protection Agency) postavila
pravilo, da mora vsako podjetje, ki prodaja izdelke, ki
vsebujejo nanodelce srebra, zagotoviti ustrezna testiranja in
dokazati, da ti ne povzročajo tveganja za okolje in zdravje.

Gornji text je iz tele knjige:

http://www.kemijskovaren.si/files/nano_knjiga.pdf

http://www.jnanobiotechnology.com/

Lp

Živjo! Prosim poveš izkušnje z tem koloidnim strebrom 1 liter 10€? Pomaga kaj, se splača?
Lep Pozdrav

Živjo! Prosim poveš izkušnje z tem koloidnim strebrom 1 liter 10€? Pomaga kaj, se splača?
Lep Pozdrav[/quote]

http://www.salvita.si/produkti.html

Pozdravljeni vsi,

tudi mene zanimajo izkušnje s koloidnim srebrom 1 lit za 10 eur??

Namreč zelo dobro vem, kako poteka izdelava koloidnega srebra, koliko stanejo destilatorji in deionizatorji vode, potem je tu še generator elekrtičnih impulzov, pa elektrode srebra čistosti 99,9999%, na koncu pa še ppm in pwt meter. Poleg tega potrebuješ zelo čist prostor za izdelavo koloidnega srebra, vse orodje mora biti stekleno, skratka opremiti moraš pravi mali labaratorij, ki je finančno kar konkreten zalogaj in to vse še preden si naredil kapljico koloidnega srebra.
Naj nadaljujem, da je tudi sam potek izdelave kar dolgotrajen, pa tudi prisoten moraš biti vsako minuto, opravljat meritve, mešat… Vse to je potrebno za kvalitetno koloidno srebro!
In kdo izdela liter koloidnega srebra v cca. 6ih urah in ga potem proda za 10 eur??? Potem ko je vložil pravo premoženje v opremo??
No, jaz ne verjamem v smrkce. Pa tud v kvalitetno koloidno srebro za 10 eur ne!

Sigurno sem pozabila našteti kak proizvod, ki je potreben za izdelavo, ali pa korak pri izdelavi, vem pa, da to nikakor ni rutinsko in hitro.
Slišala sem, da zaslužkarji celo dodajajo v vodo sol, da se srebro hitreje naredi!! In po dodani soli, zadeva ni več koloidno srebro. Dalč od tega…reakcije drugačne…in potem zna res biti kdo obarvan modro.
Skratka, pamet v roke!
Zdravje je samo eno, cenimo ga!

Omenjenega srebra sicer nisem ne kupila niti še ne zaužila, vendar sem pred meseci malo pokukala na spletno stran, ker me je tako nizka cena res presenetila. O koncentraciji nisem zasledila nič, vendar pa, če me spomin ne vara, sem zasledila kar konkretno dozo zaužitja na dan, kar potem lahko sumiramo, da gre za kolidno srebro izredno nizke koncentracije (ppm), kar pa ni sicer nič narobe – zna biti celo bolj zaželeno, sploh pri otrocih in bolj občutljivih ljudeh (želodec, črevesje). Le zaužiti ga je treba neprimerljivo več in potem zadeva niti ni več tako zelo poceni. Toliko lahko prispevam. Izkustveno žal ne.

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=d8fcc8bd04&view=att&th=12979d98bec3ef2d&attid=0.1&disp=attd&zw

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=d8fcc8bd04&view=att&th=12979d98bec3ef2d&attid=0.2&disp=attd&zw

Kvalitetno koloidno srebro po primerni ceni. Pokliči 040 418 233! Cena za 1 liter samo 45 EUR + poštnina (če vam ga pošljemo po pošti). 20 – 25 ppm – koncetracija, primerna za lokalno in oralno uporabo!

Imam kronično vneteje črevesja. Za tiste ko poznate to bolezen, veste kako problematična je in kako vpliva na tvoje telo. Izguba tudi do 10 kilogramov v treh mesecih!!!
Zaradi nepravilne prebave in nezmožnosti črevesja da opravlja svojo funkcijo 100% (pridobivanje vitaminov, mineralov in ostali pomebnih stvari za življenje iz hrane) se ti poruši imunski sistem.
Nenehna utrujenost, slabo počutje, bolan izgled…….
Po priporočilu mamine prijateljice sem začel uporabljti koloidno srebro. Čeprav sem bil na začetku zelo skeptičen sem zelo hitro ugotovil da mi pomaga. Povrnitev življenske moči, v enem mesecu sem se zredil za 2 kilogramo, za bolnike kot sem jaz je to zeloooo veliko, bolan izgled je izginil. Neverjetno sem si rekel, čeprav vem da se ne bom znebil te bolezni ki je v večini dedna, vem pa da se počutim in izgledam veliko bolje. Zato ga vsem priporočam. Osebno ga naročujem preko telefona za ceno 45 EUR/1L! Cena je kr konkurenčna, pomembno pa je da deluje, torej da je kvaliteten. Tukaj številka (040 418 233) na katero lahko pokličete in ga naročite, dobite ga po pošti v dveh dneh. Aja, za poštinino boste morali odšteli okoli 5 EUR, ampak nič zato se splača. 🙂

Lep pozdrav.
Joži

Tudi mi smo se prepricali v delovanje koloidnega srebra na lastni kozi. Oba otroka sta stalno bolehala, skrkanje, kasljanje, vrocine, nenehni prehladi… Ko pa smo na dom narocili koloidno srebro iz www.koloidnosrebro.si oz silverlab in zaceli uporabljati po navodilih, se je stanje otrok spremenilo v enem tednu do sijocih očk in cistih noskov. Zato sem si rekla, da tako ali tako delajo ze vsi neke reklame tu gor, jaz jo bom pa zato, ker nam je res pomagalo! A mi verjamete, kaksno olajsanje za mamo je, ko ni vec sprasevanja, kaj delam narobe z otroki?
Tudi mi smo na dom dobili paket v dveh dneh in za postnino odsteli 5 eur, pa nic zato! Ce bi za to vedela prej, bi cakala tudi en mesec in placala veliko vec, kot sem, za zdravje mojih otrok!
Zase in mojo druzino vem, da bomo imeli srebro za vsak slucaj vedno doma, pri roki.

Kje v Sloveniji lahko kupim kvalitetno koloidno srebro s koncentracijo 25 – 30 ppm za čim nižjo ceno? Kolikšna je cena? Zanima me, kje je možen oseben nakup, ne pa zgolj preko spletne trgovine. Kakšen vpliv ima to srebro na hišne in druge živali, če jim ga malo prilijem v vodo?

Saj veš, da trg ne deluje po načelu maksimum za minimum. Nikoli ni in nikoli ne bo. Na tvojem mestu bi iskala čim bolj kvalitetno koloidno srebro, pa četudi nižjega ppm (svetujem okoli 10-15 ppm). Nasveta žal nimam, ker ko sem sama aktivno bila v vlogi kupca, je bila ponuba v Sloveniji še izredno borna in sem kupovala bolj kot ne v tujini. Zdaj ga delam sama, izredne kvalitete in vedno na zalogi. Evo, ravno par ur nazaj sem eno izmed hčerk “zalila” (res dobesedno zalila, ker ko bolezen udari, tistih 5 ali 15 ml ne zaleže nič) s srebrom, ker jo je nekaj hudo vrglo, postala je apatična in vročina ji je začela sunkovito naraščat. V pol ure je vročina ne le nehala naraščati, celo padla je za 0,6 stopinj. Prišla je k sebi in vsaj funkcionira, kot je treba. Zvečer je popila še eno konjsko dozo. Zdaj spi, mirno. Jutri pa naprej.
Edino kar lahko, lahko odsvetujem Turnška, razen če je spregledal …

Srebro in hišni ljubljenčki pa enako kot ljudje. Saj so toplokrvna živa bitja, a ne? Bi pa svetovala le to, da če se da, bi jim jaz raje brizgnila srebro direktno v gobec (oprostite, usta), saj če ga zlijete v vodo in jo žival ne spije takoj v celoti, izgublja na učinkovitosti. Enako jim lahko pršite usta, kapate v ušesa. Kot človek v malem, npr. Rezultat zagotovljen.

koliko koloidnega srebra pa lahko človek zaužije naenkrat ali na teden recimo če ima daljše težave?

V takih primerih ga lahko uživa postopoma zvečujoč dozo, vse do nastanka Hexhajmerjevega sindroma( slabost, driska …zaradi velike vsebnosti uničenih parazitov in njihovih toksinov v organizmu….), nato pa dozo postopoma zmanjšuje do stanaja, ko
sindromske težave niso preveč moteče.

Paziti pa je pri tem potrebno, da se zaradi prevelikega terapevtskega učinka ne “zabašejo” ledvice, ki lahko doživijo tudi kolaps, saj ne morejo sproti predelati odpadnih snovi v krvi…

Terapevtsko doziranje je individualno, saj je vsak človek drugačen! V kolikor se držimo protokola, ne more priti do nobenih škodljivih učinkov.

Pravilo je: poslušaj sebe in svoje telo, pa ne boš pogrešil!!!

Lp

Halo vsem,

koloidno srebro uporabljamo vec kot sedem let in do sedaj nismo opazili nobenih stranskih ucinkov, ceprav jemljemo tudi zdravila, ki nam jih je predpisal zdravnik.

Moj moz je dijabetik in je imel velike probleme pri zdravljenju ran na nogah. Kljub dvomesecnem
zdravljenju v bolnici se rane niso zacelile. Ker smo se bali amputacije noge, smo po nakljucju
nasli v neki ameriski reviji koloidno srebro. Po uporabi le tega v koncentraciji ca 50 ppm se je
stanje ze v zelo kratkem casu izboljsalo. Po mesecu in pol pa so se rane popolnoma zacelile.
Redno ga oralno uporabljamo vsk dan pa tudi vsako ranico in prasko takoj z koloidno vodo obdelamo. Po lastnih dolgoletnih izkusnjah ga lahko priporocamo za vse bakterije, gljivicem
in viruse. Zelo pomembno je, da je voda sveze pripravljena v koncentraciji okrog 50 ppm in
uporabiti najkasneje v roku treh mesecev. Nabavljamo ga direktno pri proizvajalcu po zelo ugodni ceni.
Prav smesne so trditve, da ima koloidno srebro stranske ucinke kot so alergija ali obarvanje koze.
Do obarvanja koze pride lahko samo (nekaj primerov v Ameriki) ce se jemljejo neomejene
kolicine pri previsoki koncentraciji (od 100 ppm naprej).
Koloidno srebro je nas stalni spremljevale.
Ce potrebujete bilo kaksne dodatne informacije vam jih z veseljem posredujem po mailu.
rozman.mirjana@web.de

Če imate kronične bolezni bi bilo dobro, če bi npr. 3-4 dni uživali 3x po 1-2 žlici na dan, nato pa po 2 x1 žlico (zjutraj, zvečer) – 6 mesecev. Ne bi vam svetovala večje koncentracije kot je 10 – 15 ppm. To je “recept” ruskih znanstvenikov.

Lep pozdrav vsem

Ko sem si jaz po forumih prebrala vse o kaloidnem srebru sem se odločila da ga bom preizkusila na sinčku ki je imel zelo gnojne učke ker je v porodnišnici prišlo do nekeokužbe.Noben antibiotik ki so mi ga dali pri zdravniku ni nič pomagal zato mi ni preostalo drugega kot da poskusim še to.V treh dneh so bile učke mojega dvomesečnega fantka brez gnoja.Priporočala bi ga vsem mamicam za svoje otročke.Ko se mu je na ličku pojavil nek izpuščaj ga zjutraj ni bilo več.Pri nas doma je flaška koloidnega srebra vedno v omaric.Tel kjer smo ga mi kupili 070 564 796 če se ne motim je flaška 2 dcl 30 eur zraven pa dobiš še šprico za nos,kar je super.Priporočam!!!!

http://www.koloidno-srebro.info Koncentracija 20-25ppm Tako za oralno kot lokalno uporabo!

1l – 45 EUR 200ml – 15 EUR 100ml – 15 EUR (pršilka)

Tel. 031 826 895

Pozdravljeni, jaz sem toliko prebrala o te zadevi, da me že res zanima. Problem je v tem, ker jih kar nekaj se graja….po kvaliteti…. In ne vem od koga kupiti pravo zadevo… Ma kdo nasvete? Ni pa to tako mali denar da bi lahko od večih probala,,,…. pomoččč!!!

New Report

Close